Wat is die Amerikaanse burgerskap vereistes?

Engels ookgeen Engels

Is jy gereed om 'n Amerikaanse Burger geword? eerste, Maak seker jy is om aansoek te doen. Leer oor die basiese Amerikaanse burgerskap vereistes. Besonderhede oor die vereistes vir gades en gesinslede lees.

Are you ready to become a US citizen? First, make sure you are eligible to apply. Learn about the basic US citizenship requirements. Read details about requirements for spouses and family members.

Amerikaanse burgerskap seremonie vlugteling Tech opname: Meer vlugtelinge en immigrante staatmaak op tegnologie vir hulpbronne om hulle bou nuwe lewens in Amerika te help

US Citizenship ceremony Refugee Tech Survey: More Refugees and Immigrants rely on technology for resources to help them build new lives in America

Amerikaanse burgerskap vereistes

US citizenship requirements

Ten einde aansoek doen vir burgerskap, Jy moet oor die algemeen voldoen aan tHy volg vereistes:

In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • Jy moet ten minste wees 18 jaar oud.
  • You must be at least 18 years old.
  • Vir die meeste mense, Jy moet geleef het in die Verenigde State vir ten minste vyf jaar as 'n inwoner. Maar, As jou man of vrou is 'n burger, Jy kan dalk geld na drie jaar. Lees meer oor geskiktheid vir gades.
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years. Read more about eligibility for spouses.
  • Jy moet vir die afgelope drie maande in die dieselfde plek geleef het.
  • Jy moet nie het beduidende reise buite die VSA. Vakansies en kort reise te sien familie oorsee is oukei, maar as jy lang reise gehad het, is dit dalk 'n goeie idee om te praat by 'n prokureur voordat maak seker dat jy kwalifiseer. Jy kan Lees meer oor fisiese teenwoordigheid en deurlopende vereistes.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • You must not have had significant trips outside of the USA. Vacations and short trips to see family overseas are okay, but if you have had long trips, it might be a good idea to speak to a lawyer before applying to make sure you qualify. You can read more about physical presence and continuous requirements.
  • Jy moet geen groot kriminele aktiwiteit het. Klein oortredings, soos 'n verkeer kaartjie, is oukei, maar jy kan skuldig bevind word aan enige groot misdade. Altyd eerlik hieroor word omdat die meeste klein misdade is oukei, maar as jy lê op jou aansoek, Dit kan jou aansoek kry verwerp maak. Jy kan selfs deported kry. As jy het skuldig bevind was aan 'n misdaad, Dit is baie belangrik om 'n prokureur te praat met. Hulle sal jou laat weet wat om te doen.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses, such as a traffic ticket, are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay, but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • Jy moet studeer en leer oor die Verenigde State regering, ekonomie, en geskiedenis sodat jy kan die Civics eksamen slaag.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

Hoe om aansoek te doen

How to apply

Daar is baie stappe in die naturalisasie proses:

There are many steps in the naturalization process:

  • Voltooi en pos die nodige papierwerk.
  • Voltooi 'n agtergrond ondersoek.
  • Voltooi 'n onderhoud met die Verenigde State burgerskap en immigrasie beampte.
  • Neem 'n kort Engelse taal toets waar jy lees en praat 'n vonnis in Engels.
  • Neem 'n Civics eksamen op ons geskiedenis en regering. Op hierdie eksamen, Jy moet beantwoord 6 uit 10 vrae korrek oor ons Civics, Geskiedenis en regering.
  • Neem die eed van trou waar jy lojaliteit aan die VSA belowe.
  • Complete and mail the required paperwork.
  • Complete a background check.
  • Complete an interview with the United States Citizenship and Immigration Officer.
  • Take a short English language test where you read and speak a sentence in English.
  • Take a Civics Exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government.
  • Take the Oath of Allegiance where you pledge loyalty to the USA.

Kan jy meer besonderhede oor al hierdie stappe wanneer jy gereed is om te leer Hoe om te aansoek doen vir burgerskap.

You can find more details about all these steps when you are ready to learn how to apply for citizenship.

Leer meer

Learn more



Die inligting op hierdie blad kom uit USCIS en ander betroubare bronne. Dit is bedoel vir leiding en so dikwels as moontlik opgedateer is. USAHello gee nie regsadvies, of is enige van ons materiaal bedoel geneem moet word as regsadvies. As jy op soek is vir 'n vry of lae-koste prokureur of wetlike hulp, Ons kan jou help vind gratis en lae-koste Regsdienste.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Slaag jou burgerskap toets!

Gratis aanlyn burgerskap voorbereiding klas

Begin die klas nou

 

 

Het hierdie bladsy help? Glimlaggesiggies Ja Afkeur gesig Geen
Dankie vir jou terugvoer!