TPS Йемен – какво можете да направите, ако вашата TPS изтича?

Също така по английскиНе английски

Here is information about TPS for people from Yemen.

Here is information about TPS for people from Yemen.

TPS Yemen
Снимка: REUTERS/Rebecca Cook
TPS Yemen
Photo: REUTERS/Rebecca Cook

TPS Yemenwhen does my TPS expire?

TPS Yemen – when does my TPS expire?

На юли 5, 2018, the US government said it would extend TPS for Yemen until March 3, 2020.

On July 5, 2018, the US government said it would extend TPS for Yemen until March 3, 2020.

Какво се случва след?

What happens next?

Further details about this extension for TPS Yemen appear in a Федералния регистър предизвестие.

Further details about this extension for TPS Yemen appear in a Federal Register notice.

Трябва ли да се пререгистрира?

Do I need to re-register?

You will need to re-register. To maintain your TPS status, you must have re-registered during the 60-day re-registration period that runs from August 14, 2018, through October 15, 2018. To register or re-register for TPS you must file Form I-821, Application for Temporary Protected Status. Follow the steps underWhat to file” на тази страница. Then send to one of the addresses underWhere to fileon the Yemen page.

You will need to re-register. To maintain your TPS status, you must have re-registered during the 60-day re-registration period that runs from August 14, 2018, through October 15, 2018. To register or re-register for TPS you must file Form I-821, Application for Temporary Protected Status. Follow the steps under “What to file” on this page. Then send to one of the addresses under “Where to file” on the Yemen page.

Какво ще кажеш ми разрешително за работа?

What about my work authorization?

По заетостта разрешителни документи (ЕАД) will be automatically extended from September 3, 2018, до март 2, 2019. If USCIS approves your TPS re-registration application, you will be issued a new EAD with the expiration date of March 3, 2020. Отиди на this USCIS page to read how to get new employment authorization documents.

Employment authorization documents (EAD) will be automatically extended from September 3, 2018, to March 2, 2019. If USCIS approves your TPS re-registration application, you will be issued a new EAD with the expiration date of March 3, 2020. Go to this USCIS page to read how to get new employment authorization documents.

What happens when TPS Yemen expires?

What happens when TPS Yemen expires?

If your TPS expires, Вашият правен статут ще се върне към това, което е било преди. Можете да кандидатствате за да промените състоянието си или да оставите на Съединените щати. Това се нарича настройка вашето състояние.

If your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

Какво да направя?

What can I do?

Until there is a decision, Можете да поддържате актуализирано на цялата нова информация. You can learn about your options if TPS expires, и подготовка на себе си и семейството си за следващата стъпка.

Until there is a decision, you can keep updated on all new information. You can learn about your options if TPS expires, and prepare yourself and your family for your next step.

Можете да се срещнете с адвокат

You can meet with a lawyer

Ако можете да, най-доброто нещо да направите е да се срещне с адвокат. Можете да търсите за адвокат, ниска цена ImmigrationLawHelp.com или на КЛИНИКА правен справочник.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Ако не отговарят един адвокат лично, LegalZoom е почтен сайт, който ще ви даде един час безплатна консултация с адвокат. Това означава, че можете да се срещнете онлайн за един час с имиграцията адвокат или юридически съветник. Ако направите това, се уверете, че имате всички ваши въпроси, готов преди време и някой да интерпретира за вас, ако имате нужда от. След вашия един час консултация, they will try to have you sign up as a paying client. Не подписват нищо освен ако имате пари да плащат за адвокат.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paying client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

Какво става, ако не може да се срещне с адвокат? Какво става, ако не могат да си позволят адвокат?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

Знаем, че много хора не може да се срещне с адвокат. Ето повече информация за да ви помогне да разберете вашите опции. Това е не правни съвети но вместо информация да ви помогне да разгледа възможностите за избор.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

Намерете помощ онлайн

Find help online

Имигранти помага на имигранти, които разбират своите правни възможности. Можете да използвате техните онлайн скрининг инструмент да ви помогне да си най-добрите възможности. Вземете имигранти интервюто за да видите дали отговаряте на изискванията за различен имиграционен статут. На имигранти в правна информация и сезиране консултации винаги са безплатни.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

Можете да опитате да промените статута си

You can try to change your status

Американско гражданство и имиграционни услуги (USCIS) казва:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

"TPS е временно обезщетение, което не доведе до законно постоянно пребиваващ или Дайте някакви други имиграционен статут. Въпреки това, регистрация за TPS ви пречи:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • Кандидатстващи за не имигрантски статут
  • Подаване за корекция на статут на базата на имигранти петиция
  • Кандидатстване за други имиграцията полза или защита, за които може да имате право"
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

Кандидатстващи за не имигрантски статут

Applying for non-immigrant status

Дори ако TPS се счита квалификация да коригира състоянието, трябва да могат да кандидатстват. Може да кандидатства за зелена карта, ако сте въвели законно и отговарят на други изисквания. Те могат да бъдат тъй като семейството ви или вашата работа. Разберете как да кандидатстват за гражданство.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

Кандидатстване за убежище

Applying for asylum

Всяка година хората идват в САЩ иска защита, защото те са претърпели преследване или се опасяват, че те ще бъдат гонени дължи на:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • Състезание
  • Религия
  • Националност
  • Членство в определена социална група
  • Политически възгледи
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

TPS притежателите могат да кандидатстват за статут на убежище, особено ако те са били тук една година или по-малко. Ако сте били тук за по-малко от една година, Вие трябва да ПРИЛОЖИ СЕГА. Въпреки това, Това е много важно да знаете, че USCIS наскоро промени как се обработват молбите за убежище. Сега, те са преглед най-новите приложения първо. След като подадете молба за убежище, Той може да бъде много кратко време преди вашия случай се чува. Така, Вие повечето само молби за убежище, ако отговарят на изискванията, защото в противен случай рискувате като вашия случай чували и след това е депортиран. Можете да попълните формуляр за кандидатстване за убежище (Това е правна форма и би било добре, ако сте имали адвокат, който да ви помогне да попълните формуляра).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

If you have been in the U.S. more than one year, Вие все още могат да кандидатстват за убежище, но ще бъде по-трудно (и вече е трудно да се спечели случай на убежище).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

Find out more about how to apply for asylum.

Ако решите да кандидатстват за убежище, Можете да се опитате да намерите про-bono (ниска цена или безплатно адвокат) за да ви помогне. Можете да търсите за про-bono или ниска цена адвокат на ImmigrationLawHelp.com или на КЛИНИКА правен справочник.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Кандидатстващи за други статут на защитени

Applying for other protected status

Някои TPS притежателите могат да останат в САЩ при специални визи. Има визи за жертвите на трафика на хора, жертвите съпрузите, деца или родители и жертвите на други престъпления.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

Ако сте жена и мисля, че отговаряте на специална виза поради насилие, злоупотреба или друга причина, Можете да се свържете Търсещият убежище застъпничеството на проект.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

Ако сте въвели без документи

If you entered without documents

В зависимост от това къде живеете, възможно е да успеете да кандидатства за промяна на статута дори ако сте въвели САЩ без документи. Това е защото набира TPS брои за допускане в някои части на Съединените щати.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

Мога ли да попитам моята работа да ме спонсор?

Can I ask my work to sponsor me?

Възможно е за работодателя си да ви помогне да остане законно в САЩ от спонсориране. Вашият работодател ще трябва да мине през един дълъг процес с USCIS. В зависимост от вида на работата, която извършвате, Вашият работодател може да успеете да получите специална виза или разрешение за. Ако те искат да ви помогне, те трябва да започнат процеса сега да разберете дали отговаряте на условията. Работодателите може да намерите повече информация от USCIS. Въпреки това, обикновено само имигранти, които са високо квалифицирани, са в състояние да намери работодатели, които ще ги спонсорира. Те може да включват лекари, инженери, и технически работници. Ако работите в basic или работни входно ниво, не питайте вашия работодател за тази опция.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

Какво ще се случи, ако остана в страната без документи? (Ами ако стана нелегален имигрант?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

Ако сте престой в страната без документи, Можете рискуват да бъдат депортирани или арестуван. Ето някои страници с повече информация, за да ви помогне да разберете правата си и какво да направите ако са задържани.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

Знаете ли вашите права? Тези лесни за използване средства за различни ситуации са създадени от ACLU, така че можете да имате правата си на една ръка разстояние.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

Арабски, Английски, Испански, Сомалийски, Урду, Мандарин, Френски, Хинди, и турски езици. Наръчници за LGBTQ имигранти, възрастни, и непридружени деца.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

How to contact the Embassy of Yemen in the USA

How to contact the Embassy of Yemen in the USA

Адрес на посолството е 2319 Wyoming Ave NW, Вашингтон, DC 20008.

The address of the embassy is 2319 Wyoming Ave NW, Washington, DC 20008.

Телефонният номер е: (202) 9654760.

The phone number is: (202) 9654760.

Вие търсите за информация да се застъпи за TPS притежателите?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

The Религиите имиграция коалиция предлага ресурси да ви помогне да предприеме действия.

Научете повече

Learn more



Информацията, предоставена с подкрепата на ПРО ХЮМАН and КЛИНИКА. Other information on this page comes from the Министерството на вътрешната сигурност, The Федерален регистър, USCIS и други надеждни източници. Тя е предназначена за насоки и се актуализира толкова често, колкото е възможно. USAHello не дава правни съвети, нито са ни материали, предназначени да бъдат взети като юридически съвети. Ако търсите за безплатни или евтини адвокат или правна помощ, можем да ви помогнем Намери свободни и евтини правни услуги.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Намиране на помощ близо до вас

Използвайте FindHello за търсене на услуги и ресурси във вашия град.

Започнете вашето търсене

 

 

Тази страница ви помогне? Усмихнато лице Да Намръщване на лицето Не
Благодаря ви за вашето мнение!