Tsev Neeg reunification - coj koj tsev neeg mus rau lub teb chaws USA

English kujTsis English

Muaj ntau ntau txoj kev sib txawv koj yuav thov tau kom muaj koj tsev neeg tuaj rau hauv lub tebchaws United States mus koom koj tom qab koj tau tuaj. Qhov no yog hu ua tsev neeg reunification.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael os dej dawb, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

How does family reunification work?

How does family reunification work?

  • Yog hais tias koj nkag mus hauv lub tebchaws United States raws li ib tug neeg tawg rog nyob rau hauv lub yav dhau los 2 xyoo los yog raug tso cai raws li txoj cai asylee nyob rau hauv lub yav dhau los 2 xyoo, tej zaum koj yuav thov kev pab rau tej yam neeg hauv tsev neeg kom tau "derivative" neeg tawg rog los yog asylee raws li txoj cai. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Tsuas yog tej yam neeg hauv tsev neeg yuav ua "derivative" cov neeg tawg rog: koj tus txij nkawm (tus txiv los yog tus poj niam) los yog koj cov me nyuam (txiv thiab nyob rau hauv 21 thaum koj xub ua ntawv thov rau asylum los yog thoj nam tawg rog raws li txoj cai).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • Yog hais tias koj tsis tsim nyog tau txais rau tog twg los ntawm cov kev pab cuam thiab yog tam sim no ib tug neeg xam xaj Asmeskas, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Leej twg yog tsim nyog tau txais mus thov rau tsev neeg reunification?

Who is eligible to apply for family reunification?

Nyob rau hauv thiaj li yuav thov kom muaj koj tus txij nkawm los yog cov me nyuam tuaj koom nrog koj nyob rau hauv lub teb chaws USA nyob rau hauv lub tsev neeg reunification Program, koj yuav tsum tau dab tsi yog hu ua ib tug “thawj xib fwb” thoj nam tawg rog los yog asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. Koj yuav tsum tau nkag mus rau hauv lub tebchaws United States raws li ib tug neeg tawg rog nyob rau hauv lub yav dhau los 2 xyoo los yog tau tso cai nyob nraim yeej ncuab nyob rau hauv lub yav dhau los 2 xyoo. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (tau txais ib tug ntsuab card).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit ntawm kev sib raug zoo kev pab cuam

Affadavit of Relationship Program

Tej zaum koj kuj yuav tsim nyog tau teev ib daim ntawv rau daim ntawv ntawm kev sib raug zoo rau koj tus txij nkawm, tus me nyuam (txiv, nyob rau hauv 21), los yog cov niam txiv. Lub daim ntawv ntawm kev sib raug zoo yog rau hauv daim ntawv siv los ke cov neeg tawg rog thiab asylees nrog ze cov txheeb ze uas yog twb determined yuav cov neeg tawg rog, tiam sis yog sab nraum lub Teb Chaws Mis Kas. Lub daim ntawv ntawm kev sib raug zoo cov ntaub ntawv cov lus qhia txog tsev neeg kev sib raug zoo. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. Rau cov lus qhia nyob rau hauv qhov tam sim no nationalities tsim nyog ua ntaub ntawv, saib lub US Department of State, Bureau of Population, Cov neeg tawg rog & tsiv teb tsaws.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Petition for alien relative

Petition for alien relative

Cov neeg tawg rog nrog Permanent Resident Alien raws li txoj cai los yog leej twg tau nyob rau hauv lub US ntau tshaj tsib xyoos tau xaiv los sawv cev ntawm cov txij nkawm, cov me nyuam, cov niam txiv, thiab cov nus muag siv daim ntawv I-130. Qhov no txoj kev yuav siv sij hawm ntau lub sij hawm thiab yuav ntau nyuaj tshaj lub saum toj no ob pab. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Muaj kuj yog ib tug tshwj xeeb kev pab cuam rau tsev neeg ntawm Iranians uas muaj kev cai dab qhuas kev tsim txom.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Which family members are eligible to come to the USA?

Which family members are eligible to come to the USA?

Cov tsev neeg kev sib raug zoo muaj nyob ua ib ke ua ntej koj tuaj rau hauv lub tebchaws United States raws li ib tug neeg tawg rog los yog raug tso cai nyob nraim yeej ncuab. Qhov no txhais tau tias:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Yog hais tias koj xav mus ua kom tiav cov ntaub ntawv kom muaj koj tus txij nkawm tuaj mus rau Teb Chaws Asmeskas, koj yuav tsum tau muab sib yuav ua ntej koj tuaj rau Teb Chaws Asmeskas ua ib tug neeg tawg rog los yog raug tso cai nyob nraim yeej ncuab nyob rau hauv lub US. Thov mus saib lub USCIS Thoj nam tawg rog & Asylee txij nkawm page for more information.
  • Koj tus me nyuam yuav tsum tau muab xeeb (no txhais tau tias cov niam twb cev xeeb tub) los yog yug ua ntej koj nkag mus hauv raws li ib tug neeg tawg rog los yog raug tso cai nyob nraim yeej ncuab. Thov mus saib lub USCIS Thoj nam tawg rog & Asylee Cov me nyuam page for more information.
  • Koj nyob twj ywm nyob rau hauv thoj nam tawg rog los yog asylee raws li txoj cai los yog tau ua ib tug mus tas neeg nyob (tau txais ib tug ntsuab card). Yog hais tias koj twb los ua ib tug U.S. pej xeem los ntawm naturalization, koj yuav tsis thov kom tau derivative neeg tawg rog los yog asylee raws li txoj cai rau ib tug txheeb ze. Txawm li cas los, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Nyob rau hauv lub daim ntawv ntawm kev sib raug zoo kev pab cuam, koj muaj peev xwm thov tau rau koj cov me nyuam, tus txij nkawm, los yog cov niam txiv tuaj mus rau Teb Chaws Asmeskas.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Yuav ua li cas kuv thov kev pab rau tsev neeg reunification?

How do I apply for family reunification?

Nyob rau hauv thiaj li yuav thov tau rau koj tus txij nkawm los yog cov me nyuam tuaj mus rau Teb Chaws Asmeskas ua neeg tawg rog, koj yuav tsum tau ua kom tiav Daim ntawv I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. Daim ntawv no yog free rau daim ntawv. Koj yuav tau muaj xws li ob peb tseem ceeb raws li txoj cai cov ntaub ntawv thaum koj ua ntawv thov. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Daim ntawv I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

Xav paub ntau ntxiv

Learn more



The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, thiab lwm yam thoj. Nws yog npaj rau cov kev taw qhia thiab yog tshiab ntau li ntau tau. USAHello tsis muab kev cai lij choj cov tswv yim pab, tsis yog ib yam ntawm peb cov ntaub ntawv npaj uas yuav tau noj raws li kev cai lij choj cov tswv yim pab. Yog hais tias koj tab tom nrhiav rau ib tug dawb los yog raug nyiaj tsawg tus kws lij choj los yog kev cai lij choj pab, peb yuav pab tau koj nrhiav dawb thiab luv-nqi raws li txoj cai kev pab.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Nrhiav kev pab nyob ze ntawm koj

Siv FindHello mus nrhiav cov kev pab thiab cov kev pab nyob rau hauv koj lub zos.

Pib koj nrhiav
Puas nplooj ntawv no pab tau koj? Nyuj nyav ntsej muag Yog frown lub ntsej muag Tsis
Ua tsaug rau koj cov tswv yim!