Ինչպես դիմել կանաչ քարտ (մշտական ​​բնակություն)

անգլերեն նաեւՈչ անգլերեն

Կանաչ քարտ (Մշտական ​​բնակության քարտ) է մի քարտ, որը ցույց է տալիս, դու օրինաւոր մշտական ​​բնակիչ ԱՄՆ-. Փախստականները պարտավոր են օրենքով սահմանված կարգով դիմելու համար հետո ապրում է ԱՄՆ-ում մեկ տարվա ընթացքում. Եթե ​​Դուք որեւէ ապաստան հայցողի, Դուք կարող եք նաեւ պետք է կիրառել այն բանից հետո, մեկ տարվա ընթացքում. Իմացեք, թե ինչպես փախստականներին, asylees, եւ այլ ներգաղթածները կարող են դիմել.

A green card (permanent resident card) is a card that shows you are a lawful permanent resident of the USA. Refugees are required by law to apply for after living in the USA for one year. If you are an asylee, you may also be able to apply after one year. Learn how refugees, asylees, and other immigrants can apply.

how to get a green card

how to get a green card

Եմ ես դիմել կանաչ քարտ?

Am I eligible to apply for a green card?

Կիրառել է կանաչ քարտ, մարդը պետք է լինի իրավասու է դա անել միջոցով հիմքում ընկած միջնորդագրի. Այս գործընթացը բարդանում է, եւ ձեր կարգավիճակը ԱՄՆ-ում կարող է վտանգի տակ, եթե քո խնդրանքը մերժվում. Այս պատճառով, դա կարեւոր է խոսել մի փաստաբանի, նախքան դուք դիմել. Կան իրավաբաններ եւ կազմակերպություններ ամբողջ երկրում, որը կօգնի ձեզ.

To apply for a green card, a person must be eligible to do so through an underlying petition. This process is complicated, and your status in the USA may be at risk if your petition is denied. For this reason, it is important to speak to a lawyer before you apply. There are lawyers and organizations around the country who will help you.

փախստականներ

Refugees

Փախստականները պետք է դիմել կանաչ քարտ առնվազն մեկ տարի անց այն օրվանից, երբ տրվում է փախստականի կարգավիճակ. Լինել իրավասու, Դուք պետք է ունենա:

Refugees must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • եղել ֆիզիկապես ներկա է Միացյալ Նահանգների համար առնվազն մեկ տարի հետո լինելու ընդունվել է որպես փախստականի
  • ոչ էր ձեր փախստական ​​ընդունելությունը դադարեցվել (են պահպանել ձեր փախստականի կարգավիճակ է ԱՄՆ-ում)
  • ոչ, արդեն ձեռք է բերել մշտական ​​բնակության կարգավիճակ
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (have maintained your refugee status in the USA)
  • not already acquired permanent resident status

Asylees

Asylees

Եթե ​​Դուք որեւէ ապաստան հայցողի, Դուք կարող է դիմել եւ ձեռք բերել մշտական ​​բնակության կարգավիճակ մեկ տարի հետո դուք ապաստան, եւ դուք:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

    • եղել ֆիզիկապես ներկա է Միացյալ Նահանգների համար առնվազն մեկ տարի հետո ապաստան ստանալու
    • շարունակում է լինել փախստական (ինչպես սահմանված է ներգաղթի օրենքի) կամ ամուսինը կամ երեխան փախստականի
    • չեն ամուր վերաբնակեցված որեւէ օտար երկրում; իսկ
    • ընդունելի են, որ Միացյալ Նահանգների, որպես վերաբնակիչ
    • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
    • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
    • are not firmly resettled in any foreign country; and
    • are admissible to the United States as an immigrant

Այլ ներգաղթածները

Other immigrants

Կան բազմաթիվ այլ կարգեր, որոնք դուք կարող եք դիմել մի կանաչ քարտ. Դուք կարող եք կիրառել որպես ընտանիքի անդամի, որպես աշխատողի, կամ այն ​​պատճառով դու չարաշահման զոհ, թրաֆիքինգը կամ այլ հանցագործություններ. Պարզել, թե ով է իրավասու է կանաչ քարտ.

There are many other categories in which you can apply for a green card. You can apply as a family member, as an employee, or because you are a victim of abuse, trafficking or other crimes. Find out who is eligible for a green card.

Ինչպես կարող եմ դիմել է կանաչ քարտ?

How do I apply for a green card?

Է դիմել մշտական ​​կացության կարգավիճակի, Ձեւ I-485, Դիմում է Գրանցվել մշտական ​​բնակության կամ Կարգավորել կարգավիճակը. Դուք պետք է նաեւ ունենա միջնորդագրի բժիշկ ամբողջական Ձեւ I-693 է ապացույց ձեր բժշկական զննության. Որպես փախստական, կա այժմ ոչ մի վճար է ներկայացնել այս ձեւը. Դու կարող ես սովորել եւ ներբեռնել Ձեւ I-485. Դուք կարող եք նաեւ սովորել եւ ներբեռնել Ձեւ I-693.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form. You can learn about and download Form I-485. You can also learn about and download Form I-693.

Ով կարող է օգնել ինձ?

Who can help me?

Եթե ​​դուք մի փախստական ​​է, Խնդրում եմ ձեր վերաբնակեցման գործակալությանը օգնությունը եք դիմել ձեր ճշգրտման կարգավիճակի.

If you are a refugee, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status.

Իրավական paperwork կարող են լինել շատ դժվար է լրացնել առանց օգնությամբ փաստաբանի. Եթե ​​դուք չեք ունենա վերաբնակեցման գործակալություն կամ ներգաղթը մասնագիտական ​​է օգնել ձեզ, Խնդրում եմ գտնում իրավական օգնություն, նախքան դուք դիմել.

Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. If you do not have a resettlement agency or immigration professional to help you, please find legal help before you apply.

Մենք տրամադրում ենք հիմնական տեղեկություններ, որոնք կօգնեն ձեզ հասկանալ գործընթացը կիրառման համար մշտական ​​բնակության. Մենք չենք կարող է իրականում օգնել Ձեզ լրացնել Ձեր դիմումը.

We provide basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence. We cannot actually help you complete your application.

Լրացուցիչ տեղեկությունների համար մասին Փախստականի ճշգրտման կարգավիճակի, Դուք կարող եք զանգահարել ԱՄՆՆՔԾ հաճախորդների սպասարկման հեռախոսահամարը: 1-800-375-5283. Եթե ​​դուք զանգահարել այս համարը, Դուք պետք է սպասել սպասում է, մինչեւ ստանալու օգնություն.

For more information on Refugee Adjustment of Status, you can call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

Watch այս տեսանյութը, թե ինչպես պետք է կիրառել, օգտագործելով Ձեւ I-485

Watch this video about how to apply using Form I-485

Իմացեք ավելին

Learn more

Օգտակար ռեսուրսներ

Useful resources



Որ տեղեկատվությունը այս էջում գալիս ԱՄՆՆՔԾ եւ այլ վստահելի աղբյուրներից. Այն նախատեսված առաջնորդության համար, եւ թարմացվում է, ինչպես հաճախ, որքան հնարավոր է. USAHello չի տալիս իրավաբանական խորհրդատվություն, ոչ էլ որեւէ մեկը մեր նյութերի նախատեսված է ձեռնարկվեն որպես իրավաբանական խորհրդատվություն. Եթե ​​դուք փնտրում են անվճար կամ ցածր գնով իրավաբանի կամ իրավաբանական օգնության, մենք կարող ենք օգնել ձեզ գտնել անվճար եւ ցածրարժեք իրավաբանական ծառայություններ.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Pass Ձեր քաղաքացիություն քննությունը!

Անվճար օնլայն քաղաքացիությունը պատրաստում կարգի

Սկսել է դաս այժմ
Արդյոք սա էջ օգնել ձեզ? smiley դեմքը այո կնճիռ դեմքը ոչ
Շնորհակալություն ձեր արձագանքի համար!