Ընտանեկան վերամիավորումը - բերեք ձեր ընտանիքին ԱՄՆ-ում

անգլերեն նաեւՈչ անգլերեն

Կան մի քանի տարբեր եղանակներ, դուք կարող եք դիմել Ձեր ընտանիքի անդամները եկել են Միացյալ Նահանգների միանալ ձեզ, երբ դուք արդեն վերաբնակեցված. Սա կոչվում է ընտանիքի վերամիավորման.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Լուսանկարը քաղաքավարություն Մայքլ Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Ինչպես է ընտանիքի վերամիավորման աշխատանքը?

How does family reunification work?

  • Եթե ​​դուք մտել եք Միացյալ Նահանգներից որպես փախստականի շրջանակներում անցյալում 2 տարի ժամկետով, կամ շնորհվեցին ապաստան հայցողի կարգավիճակ անցյալում 2 տարի, Դուք կարող եք դիմել որոշ ընտանիքի անդամներին ձեռք բերել «ածանցյալ» փախստականի կամ ապաստան հայցողի կարգավիճակ. Սա նշանակում է, որ նրանք կարող են դառնալ փախստականին ԱՄՆ-ում, քանի որ դրանք մի մասն է ձեր ընտանիքի. Միայն որոշ ընտանիքի անդամները կարող են դառնալ «ածանցյալ» փախստականներ: ձեր ամուսինը (ամուսինը կամ կինը) կամ ձեր երեխաները (չամուսնացած եւ տակ 21 երբ դուք առաջին անգամ կիրառվել է փախստականի կամ ապաստան հայցողի կարգավիճակի).
  • Դուք նաեւ կարող եք դիմել է ունենալ ընտանիքի անդամները, ովքեր արդեն իսկ բացահայտված են փախստականներ միանալ ձեզ է ԱՄՆ-ում.
  • Եթե ​​դուք չեք որակավորվում համար էլ այդ ծրագրերի եւ այժմ ԱՄՆ քաղաքացի, Դուք կարող եք նաեւ լրացնել հերթական դիմումը, որպեսզի ձեր ընտանիքը ներգաղթել է ԱՄՆ-ում.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Ով է այս պահին դիմել ընտանիքի վերամիավորման?

Who is eligible to apply for family reunification?

Որպեսզի խնդրանքով ունենալ ձեր ամուսնու կամ երեխա միանալ ձեզ է ԱՄՆ-ում ներքո ընտանիքի վերամիավորման ծրագրի, Դուք պետք է այն, ինչ կոչվում է “սկզբունքային” փախստական ​​կամ ապաստան հայցողի. Սա նշանակում է, որ դուք եղել մարդն է, որ ստացել է պաշտոնական փախստականի կարգավիճակ եւ եկել է ԱՄՆ-ում միջոցով ԱՄՆ-գրասենյակի վերաբնակեցման. Դուք պետք է մտել ԱՄՆ-ն որպես փախստականի շրջանակներում անցյալում 2 տարի ժամկետով, կամ ապաստան են ստացել շրջանակներում անցյալում 2 տարի. Դուք պետք է մնան փախստականի կամ ապաստան հայցողի կարգավիճակի, կամ էլ դառնալ օրինական մշտական ​​բնակիչ, (ստացել է կանաչ քարտ).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit հարաբերություն ծրագրի

Affadavit of Relationship Program

Դուք կարող եք նաեւ պետք է իրավասու է դիմել մի երաշխավորագիր Relationship ձեր ամուսնու, երեխա (չամուսնացած, տակ 21), կամ ծնողները. Որ երաշխավորագիր Կապը ձեւը օգտագործվում է համախմբվեին փախստականներին եւ asylees մերձավոր ազգականների հետ, ովքեր արդեն վճռական լինել փախստականները, բայց են Միացյալ Նահանգներից դուրս. Որ երաշխավորագիր Կապը արձանագրում է տեղեկատվություն մասին ընտանեկան հարաբերություններում. Բավարարվենք պետք է ավարտել, որպեսզի սկսել դիմումի գործընթացը հարազատներին, ովքեր կարող են լինել իրավասու է մտնել ԱՄՆ-ից փախստականների միջոցով ԱՄՆ Փախստականների ընդունելության ծրագրի. Դուք պետք է լրացնել այս դիմումը հինգ տարվա ընթացքում գալիս է ԱՄՆ-ում. Տեղեկությունների համար ընթացիկ ազգությունների իրավասու է դիմել, տեսնել, որ ԱՄՆ-ի Պետդեպարտամենտը, Բնակչության, փախստականներ & միգրացիա.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Միջնորդությունը օտար ազգականի

Petition for alien relative

Փախստականների մշտական ​​բնակիչ Alien կարգավիճակի կամ ովքեր եղել են մեզ ավելի, քան հինգ տարի կարող են դիմել անունից ամուսինների, երեխաներ, ծնողները, եւ եղբայրներին ու քույրերին, օգտագործելով Ձեւ I-130. Այս գործընթացը կարող է տեւել ավելի շատ ժամանակ եւ լինել ավելի բարդ է, քան վերը նշված երկու ծրագրերի. Խնդրում ենք կարդալ USCIS- ին Ընտանիքը ԱՄՆ քաղաքացիների էջ Լրացուցիչ տեղեկությունների համար.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Կա նաեւ հատուկ ծրագիր է ընտանիքի անդամների իրանցիների, ովքեր զգում են կրոնական հետապնդումների.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Որը ընտանիքի անդամները իրավունք ունեն գալ ԱՄՆ-ում?

Which family members are eligible to come to the USA?

Ընտանիքը հարաբերությունները ստիպված է գոյություն ունենալ մինչեւ դուք եկել Միացյալ Նահանգների, որպես փախստական ​​կամ շնորհվեցին ապաստան. Սա նշանակում է:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Եթե ​​դուք ուզում եք լրացնել փաստաթղթերը պետք է ձեր ամուսինը գալ ԱՄՆ-ի, Դուք ստիպված պետք է ամուսնանալ դեռ դու չէիր եկել է ԱՄՆ որպես փախստականի կամ ապաստան չի տրամադրվել են ԱՄՆ-. Խնդրում ենք այցելել USCIS- ին փախստական & ապաստան հայցողի Ամուսինները էջ Լրացուցիչ տեղեկությունների համար.
  • Ձեր երեխան ստիպված է եղել բեղմնավորված (դա նշանակում է, որ մայրը արդեն հղի) կամ ծնվել նախքան դուք մտել որպես փախստականի կամ ապաստան չի տրամադրվել. Խնդրում ենք այցելել USCIS- ին փախստական & ապաստան հայցողի Երեխաները էջ Լրացուցիչ տեղեկությունների համար.
  • Ձեզ մնում է փախստականի կամ ապաստան հայցողի կարգավիճակ ունեցող կամ դառնալ մշտական ​​բնակիչ, (ստացել է կանաչ քարտ). Եթե ​​դուք արդեն դարձել է .ԱՄՆ. քաղաքացին միջոցով հպատակագրման, Դուք չեք կարող դիմել ձեռք բերել ածանցյալ փախստականի կամ ապաստան հայցողի կարգավիճակի համար հարաբերական. սակայն, դուք կարող եք դեռ պետք է կարողանանք օգնել ընտանեկան ներգաղթել Միացյալ Նահանգների.
  • Տակ երաշխավորագիր Relationship ծրագրի, Դուք կարող եք դիմել ձեր երեխաների համար, ամուսին, կամ ծնողները գալ ԱՄՆ-ի.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Ինչպես կարող եմ դիմել ընտանիքի վերամիավորման?

How do I apply for family reunification?

Որպեսզի կիրառել ձեր ամուսնու կամ երեխաների գալ ԱՄՆ-ի, ինչպես նաեւ փախստականների, Դուք պետք է լրացնել Ձեւ I-730, կամ Փախստականների / ապաստան հայցողի Հարաբերական Ստորագրահավաք. Այս ձեւը ազատ է դիմել. Դուք պետք է ներառի մի շարք կարեւոր իրավական փաստաթղթեր, երբ դուք դիմել. Երբ դու բեռնել Ձեւ I-730, վստահ լինել, ինչպես նաեւ կարդալ պաշտոնական ԱՄՆՆՔԾ ձեւ I-730 տեղեկություն եւ ցուցումները ներկայացման Ձեւ I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Ավարտում է իրավական ձեւերը կարող են լինել շատ դժվար. Խնդրեք օգնություն ձեր վերաբնակեցման գործակալության կամ գտնել իրավաբան կամ իրավաբանական կազմակերպությունը, որը օգնում է ներգաղթյալներին. Իմացեք ավելին մասին վերամիավորման քանի լեզուներով միջոցով IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

Իմացեք ավելին

Learn more



Որ տեղեկատվությունը այս էջում գալիս ԱՄՆ-ի Պետդեպարտամենտը, ԱՄՆՆՔԾ, եւ այլ վստահելի աղբյուրներից. Այն նախատեսված առաջնորդության համար, եւ թարմացվում է, ինչպես հաճախ, որքան հնարավոր է. USAHello չի տալիս իրավաբանական խորհրդատվություն, ոչ էլ որեւէ մեկը մեր նյութերի նախատեսված է ձեռնարկվեն որպես իրավաբանական խորհրդատվություն. Եթե ​​դուք փնտրում են անվճար կամ ցածր գնով իրավաբանի կամ իրավաբանական օգնության, մենք կարող ենք օգնել ձեզ գտնել անվճար եւ ցածրարժեք իրավաբանական ծառայություններ.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Գտնել օգնություն մոտ ձեզ

Օգտագործեք FindHello որոնել համար ծառայությունների եւ ռեսուրսների ձեր քաղաքում.

Սկսեք Ձեր որոնումը
Արդյոք սա էջ օգնել ձեզ? smiley դեմքը այո կնճիռ դեմքը ոչ
Շնորհակալություն ձեր արձագանքի համար!