TPS Հաիթի - Ինչ կարող ես անել, երբ ձեր TPS սպառվում է?

անգլերեն նաեւՈչ անգլերեն

Here is information about TPS for people from Haiti.

Here is information about TPS for people from Haiti.

TPS Haiti

TPS Haiti

TPS Haiti – when does my TPS expire?

TPS Haiti – when does my TPS expire?

Թարմացնել Նոյեմբեր 4, 2019: TPS for Haiti has been extended.

Update November 4, 2019: TPS for Haiti has been extended.

The US government published a notice in the Federal Register. The notice says that TPS for El Salvador, Հաիթի, Նիկարագուա, Սուդանը, Honduras and Nepal is extended until TPS court cases have been settled. If you have TPS for Haiti, your TPS documents are automatically extended to January 4, 2021.

The US government published a notice in the Federal Register. The notice says that TPS for El Salvador, Haiti, Nicaragua, Sudan, Honduras and Nepal is extended until TPS court cases have been settled. If you have TPS for Haiti, your TPS documents are automatically extended to January 4, 2021.

Ինչ է տեղի ունենում հաջորդ?

What happens next?

This notice is because of a court case. You will need to wait for the court decision to know that final outcome. Մենք պետք է թարմացնել այս էջը, քանի որ շուտ մենք պետք է ավելի շատ ինֆորմացիա.

This notice is because of a court case. You will need to wait for the court decision to know that final outcome. We will update this page as soon as we have more information.

Արդյոք ես պետք է վերագրանցվել?

Do I need to re-register?

The notice says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS Haiti information page.

The notice says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS Haiti information page.

Ինչ վերաբերում է իմ զբաղվածության թույլտվությունում փաստաթղթեր (EAD)?

What about my employment authorization documents (EAD)?

The notice says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADS).

The notice says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADs).

Հարցեր գրանցելու ուշ?

Questions about registering late?

ԱՄՆՆՔԾ կարող է ընդունել ուշ գրանցման կամ վերակազմակերպման գրանցման դիմումը, եթե դուք ունեք լավ պատճառ. Գնալ դեպի այս ԱՄՆՆՔԾ էջ եւ սեղմեք “Ներկայացնելը Ուշ” Ինչպես պարզել, եթե դուք որակավորվում.

USCIS may accept a late registration or re-registration application if you have good cause. Go to this USCIS page and click on “Filing Late” to find out if you qualify.

Ինչ է տեղի ունենում, երբ TPS ժամկետը լրանում է?

What happens when TPS expires?

Երբ ձեր TPS սպառվում է, Ձեր իրավական կարգավիճակը պետք է վերադառնալ այն, ինչ եղել է մինչեւ. Դուք կարող եք դիմել է փոխել ձեր կարգավիճակը, կամ դուք կարող եք թողնել Միացյալ Նահանգները. Սա կոչվում է կանոնավորող ձեր կարգավիճակը.

When your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

Ինչ կարող եմ անել?

What can I do?

Դուք կարող եք հանդիպել մի փաստաբանի

You can meet with a lawyer

Եթե ​​դու կարող ես, ամենալավ բանը, որ պետք է անել է հանդիպել մի փաստաբանի. Դուք կարող եք որոնել մի ցածր գնով փաստաբանի վրա ImmigrationLawHelp.com կամ որ ԿԼԻՆԻԿԱ իրավական ցուցակում.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Եթե ​​դուք չեք կարող բավարարել է փաստաբան անձամբ, LegalZoom մի հեղինակավոր կայքը, որը կտա ձեզ ավելի քան մեկ ժամանոց ազատ խորհրդակցություն փաստաբանի հետ. Սա նշանակում է, որ դուք կարող եք հանդիպել առցանց մեկ ժամ հետ է ներգաղթի իրավաբան կամ իրավական օգնական. Եթե ​​դուք դա անել, համոզվեք, որ դուք ունեք բոլոր ձեր հարցերին պատրաստի ժամանակից շուտ եւ մեկը պետք է մեկնաբանել, եթե դուք պետք է. Այն բանից հետո, ձեր մեկ ժամ տեւած խորհրդակցության, they will try to have you sign up as a paying client. Մի ոչինչ չենք ստորագրի, եթե դուք պետք է գումար վճարելու համար փաստաբանի.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paying client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

Ինչ անել, եթե ես չեմ կարող հանդիպել մի փաստաբանի? Ինչ անել, եթե ես չեմ կարող թույլ տալ, որ փաստաբան?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

Մենք գիտենք, որ շատ անհատներ չի կարող հանդիպել փաստաբանի հետ. Այստեղ ավելի շատ տեղեկություն է օգնել ձեզ հասկանալ, ձեր տարբերակները. Սա ոչ թե իրավաբանական խորհրդատվություն, այլ դրա փոխարեն տեղեկություններ, որոնք կօգնեն ձեզ համարում ձեր ընտրությունը.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

Գտնել օգնել առցանց

Find help online

Immi օգնում ներգաղթածները հասկանում են իրենց օրինական տարբերակները. Դուք կարող եք օգտագործել իրենց օնլայն ցուցադրություն գործիք, որոնք կառաջնորդեն ձեզ, ձեր լավագույն տարբերակներից. Վերցրեք immi հարցազրույց է տեսնել, եթե դուք որակավորվում է այլ ներգաղթի կարգավիճակը. Immi իրավական տեղեկատվական եւ ուղղորդման խորհուրդները միշտ ազատ.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

You can also download a factsheet about Temporary Protected Status in the United States for El Salvador, Հոնդուրաս, and Haiti from the American Immigration Council.

You can also download a factsheet about Temporary Protected Status in the United States for El Salvador, Honduras, and Haiti from the American Immigration Council.

Դուք կարող եք փորձել է փոխել ձեր կարգավիճակը

You can try to change your status

Քաղաքացիության եւ ներգաղթի ծառայություններ (ԱՄՆՆՔԾ) ասում է:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

«TPS է ժամանակավոր օգուտ է, որ չի հանգեցնի օրինական մշտական ​​բնակչի կարգավիճակը կամ տալ որեւէ այլ ներգաղթային կարգավիճակը. սակայն, գրանցումը TPS չի խանգարել ձեզ:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • Դիմելու համար ոչ-ներգաղթային կարգավիճակը
  • Ներկայացնելու համար ճշգրտման կարգավիճակի հիման վրա ներգաղթային միջնորդագրի
  • Դիմելու համար որեւէ այլ ներգաղթային շահ կամ պաշտպանության համար, որը դուք կարող եք լինել իրավասու »
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

Դիմելու համար ոչ-ներգաղթային կարգավիճակը

Applying for non-immigrant status

Նույնիսկ եթե TPS համարվում է որակավորման հարմարեցնել կարգավիճակը, Դուք պետք է լինի իրավասու է կիրառել. Դուք կարող եք դիմել կանաչ քարտ, եթե դուք մտել օրինական եւ հանդիպել մյուս պահանջները. Դրանք կարող են լինել, քանի որ ձեր ընտանիքի կամ ձեր աշխատանքի. Պարզել, թե ինչպես պետք է կիրառվում են քաղաքացիություն.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

Applying for asylum

Applying for asylum

Ամեն տարի մարդիկ գալիս են Միացյալ Նահանգների պաշտպանություն, քանի որ նրանք տառապել են հետապնդումները կամ վախենում են, որ նրանք կարող են հալածուին պատճառով:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • մրցավազք
  • կրոն
  • ազգություն
  • Անդամակցությունը է որոշակի սոցիալական խմբի
  • քաղաքական կարծիք
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

TPS կրողները կարող են դիմել ապաստանի կարգավիճակի, հատկապես, եթե նրանք եղել են այստեղ մեկ տարի կամ ավելի քիչ. Եթե ​​դուք արդեն այստեղ ավելի քիչ, քան մեկ տարի, դու պետք է ԴԻՄԵԼ ՀԻՄԱ. սակայն, դա շատ կարեւոր է, որ դուք գիտեք, որ ԱՄՆՆՔԾ վերջերս փոխել է, թե ինչպես է ապաստանի դիմումները են մշակվում. այժմ, նրանք վերանայում են ամենավերջին դիմումները առաջին. Երբ դուք դիմում ներկայացնեն ապաստան ստանալու, դա կարող է լինել շատ կարճ ժամանակ առաջ, ձեր գործը լսեց. այնքան, դուք առավել միայն դիմել ապաստանի համար, եթե դուք որակավորվում, քանի որ հակառակ դեպքում դուք ռիսկի ունեցող Ձեր գործը լսել եւ ապա գաղթում. You can fill in the ձեւավորել է դիմել ապաստան ստանալու (Սա իրավական ձեւը եւ դա կլինի լավագույնը, եթե դուք մի փաստաբան, որոնք կօգնեն Ձեզ լրացնել ձեւը).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

Եթե ​​դուք արդեն եղել է .ԱՄՆ. ավելի քան մեկ տարի, Դուք կարող եք դեռ դիմել ապաստանի համար, սակայն դա կլինի շատ ավելի դժվար է (եւ դա արդեն դժվար է հաղթել ապաստանի գործը).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

Եթե ​​դուք որոշել է դիմել ապաստան, Դուք պետք է փորձել գտնել մի pro-bono (ցածր գնով կամ անվճար փաստաբան) քեզ օգնելու համար. Դուք կարող եք որոնել մի pro-bono կամ ցածր գնով փաստաբանի վրա ImmigrationLawHelp.com կամ որ ԿԼԻՆԻԿԱ իրավական ցուցակում.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Կիրառելով այլ պաշտպանված կարգավիճակի

Applying for other protected status

Որոշ TPS կրողները կարող են մնալ Միացյալ Նահանգների հատուկ վիզաների. Կան վիզաներ թրաֆիկինգի զոհերի, ծեծի ամուսինները, երեխաները կամ ծնողները եւ զոհեր այլ հանցագործությունների.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

Եթե ​​դուք մի կին, եւ կարծում եմ, որ դուք կարող արժանանալ հատուկ վիզայի, քանի որ բռնության, չարաշահելը կամ մեկ այլ պատճառ, Դուք կարող եք դիմել Ապաստան հայցողի շահերի պաշտպանության ծրագիր.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

Եթե ​​դուք մտել առանց փաստաթղթերի

If you entered without documents

Կախված նրանից, թե որտեղ եք ապրում, Դուք կարող է կիրառել համար փոփոխության կարգավիճակի նույնիսկ եթե դուք մտել եք Միացյալ Նահանգներից `առանց paperwork. Սա, քանի որ վաստակելով TPS ակնկալում ի սկզբանե որպես ընդունելության որոշ հատվածներում Միացյալ Նահանգների.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

Կարող եմ հարցնել իմ աշխատանքը ինձ հովանավորել?

Can I ask my work to sponsor me?

Դա հնարավոր է ձեր գործատուն է օգնել ձեզ մնալ օրինականորեն Միացյալ Նահանգների կողմից հովանավորում ձեզ. Ձեր գործատուն պետք է գնալ միջոցով երկար գործընթացի հետ ԱՄՆՆՔԾ. Կախված նրանից, թե ինչպիսի աշխատանք եք անում, ձեր գործատուն կարող է ստանալ ձեզ հատուկ վիզա կամ թույլատրել. Եթե ​​նրանք ուզում են օգնել ձեզ, նրանք պետք է սկսել գործընթացը այժմ պարզել, եթե դուք իրավասու. Գործատուները կարող են գտնել ավելի շատ տեղեկություններ ստանալու ԱՄՆՆՔԾ. սակայն, սովորաբար միայն ներգաղթածները, որոնք հմուտ են կարողանում գտնել գործատուներին, ովքեր հովանավորել նրանց. Դրանք կարող են ներառել բժիշկներ, ինժեներները, եւ tech աշխատողները. Եթե ​​դուք աշխատում է հիմնական կամ մուտքի մակարդակի աշխատանք, չեն հարցրեք ձեր գործատուին այս տարբերակը.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

Ինչ կլինի, եթե ես մնամ երկրում առանց փաստաթղթերի? (Ինչ անել, եթե ես դառնալ անօրինական ներգաղթած?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

Եթե ​​դուք մնալ երկրում առանց փաստաթղթերի, դուք ռիսկի գաղթում կամ ձերբակալվել. Ահա որոշ էջեր Լրացուցիչ տեղեկությունների, որոնք կօգնեն ձեզ հասկանալ ձեր իրավունքները եւ այն, ինչ պետք է անել, եթե դուք ձերբակալվել է.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

Դուք գիտեք ձեր իրավունքները? Այս հեշտ-ի օգտագործման ռեսուրսներ շուրջ տարբեր իրավիճակներում ստեղծվել են ACLU, որպեսզի դուք կարող եք ունենալ Ձեր իրավունքները ձեր մատների.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

արաբական, Անգլերեն, իսպաներեն, Somali, ուրդու, մանդարին, ֆրանսերեն, հինդի, եւ Punjabi լեզուներ. Ձեռնարկները LGBTQ ներգաղթածների, մեծահասակներ, եւ առանց ուղեկցողի երեխաներ.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

How to contact the Embassy of Haiti in the United States

How to contact the Embassy of Haiti in the United States

Ձեր դեսպանատունը կարող է փակցնել նոր տեղեկություններ TPS. Դու կարող ես գտնել Ձեր երկրի ԱՄՆ դեսպանատունը կայքը այստեղ.

Your embassy may post new information about TPS. You can find your country’s US embassy website here.

Հասցեն Դեսպանության 2311 Massachusetts Ave., N.W.

The address of the embassy is 2311 Massachusetts Ave., N.W.

Վաշինգտոնը, D.C. 20008.

Washington, D.C. 20008.

Հեռախոսահամար:(202) 332-4090

The phone number is:(202) 332-4090

Այստեղ է հղում news and events on the embassy website, including information about TPS.

Here is a link to news and events on the embassy website, including information about TPS.

The Embassy of Haiti also has consulates in other cities. Այստեղ է list of consulates.

The Embassy of Haiti also has consulates in other cities. Here is a list of consulates.

Դու փնտրում տեղեկությունների համար պետք է պաշտպանել TPS կրողներ?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

The Միջդավանական Ներգաղթի կոալիցիան առաջարկում ռեսուրսներ որոնք կօգնեն ձեզ գործողություններ ձեռնարկել.

Իմացեք ավելին

Learn more



Տեղեկություններ ապահովված աջակցությամբ CWS իսկ ԿԼԻՆԻԿԱ. Other information on this page comes from the Department of Homeland անվտանգության, որ Federal Գրանցում, ԱՄՆՆՔԾ եւ այլ վստահելի աղբյուրներից. Այն նախատեսված առաջնորդության համար, եւ թարմացվում է, ինչպես հաճախ, որքան հնարավոր է. USAHello չի տալիս իրավաբանական խորհրդատվություն, ոչ էլ որեւէ մեկը մեր նյութերի նախատեսված է ձեռնարկվեն որպես իրավաբանական խորհրդատվություն. Եթե ​​դուք փնտրում են անվճար կամ ցածր գնով իրավաբանի կամ իրավաբանական օգնության, մենք կարող ենք օգնել ձեզ գտնել անվճար եւ ցածրարժեք իրավաբանական ծառայություններ.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Գտնել օգնություն մոտ ձեզ

Օգտագործեք FindHello որոնել համար ծառայությունների եւ ռեսուրսների ձեր քաղաքում.

Սկսեք Ձեր որոնումը
Արդյոք սա էջ օգնել ձեզ? smiley դեմքը այո կնճիռ դեմքը ոչ
Շնորհակալություն ձեր արձագանքի համար!