អ្វីដែលជាតម្រូវការសញ្ជាតិអាមេរិក?

ភាសាអង់គ្លេសផងដែរទេភាសាអង់គ្លេស

អ្នកគឺជាអ្នកត្រៀមខ្លួនជាស្រេចដើម្បីក្លាយជាពលរដ្ឋអាមេរិក? ជាលើកដំបូង, ធ្វើឱ្យប្រាកដថាអ្នកមានសិទ្ធិក្នុងការដាក់ពាក្យ. ស្វែងយល់អំពីតម្រូវការជាមូលដ្ឋាននៅសហរដ្ឋអាមេរិកជាពលរដ្ឋ. សូមអានលម្អិតអំពីតម្រូវការសម្រាប់ប្តីប្រពន្ធនិងសមាជិកគ្រួសារ.

Are you ready to become a US citizen? First, make sure you are eligible to apply. Learn about the basic US citizenship requirements. Read details about requirements for spouses and family members.

ការស្ទង់បច្ចេកវិទ្យាជនភៀសខ្លួនពលរដ្ឋអាមេរិកពិធី: ជនភៀសខ្លួននិងជនអន្ដោប្រវេសន៍ជាច្រើនទៀតពឹងផ្អែកលើបច្ចេកវិទ្យាធនធានដើម្បីជួយឱ្យពួកគេកសាងជីវិតថ្មីនៅក្នុងប្រទេសអាមេរិក

US Citizenship ceremony Refugee Tech Survey: More Refugees and Immigrants rely on technology for resources to help them build new lives in America

តម្រូវការរបស់ពលរដ្ឋអាមេរិក

US citizenship requirements

ក្នុងគោលបំណងដើម្បីអនុវត្តសម្រាប់ពលរដ្ឋ, ជាទូទៅអ្នកត្រូវបំពេញ មិនលោកបានតម្រូវការខាងក្រោម:

In order to apply for citizenship, you must generally meet the following requirements:

  • អ្នកត្រូវតែមានយ៉ាងហោចណាស់ 18 ឆ្នាំ.
  • You must be at least 18 years old.
  • សម្រាប់មនុស្សភាគច្រើន, អ្នកត្រូវតែបានរស់នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកសម្រាប់ការយ៉ាងហោចណាស់រយៈពេលប្រាំឆ្នាំជានិវាសនជន. ទោះជាយ៉ាងណា, បើប្ដីឬប្រពន្ធរបស់អ្នកគឺជាពលរដ្ឋមួយ, អ្នកប្រហែលជាអាចត្រូវបានអនុវត្តបន្ទាប់ពីរយៈពេលបីឆ្នាំ. សូមអានបន្ថែមពី សិទ្ធិទទួលបានសម្រាប់ប្តីប្រពន្ធ.
  • For most people, you must have lived in the United States for at least five years as a resident. However, if your husband or wife is a citizen, you may be able to apply after three years. Read more about eligibility for spouses.
  • អ្នកត្រូវការដើម្បីបានរស់នៅក្នុងទីតាំងដូចគ្នានេះសម្រាប់រយៈពេលបីខែកន្លងមក.
  • អ្នកត្រូវតែមានការធ្វើដំណើរមិនសំខាន់នៅក្រៅនៃសហរដ្ឋអាមេរិក. វិស្សមកាលនិងការធ្វើដំណើររយៈពេលខ្លីទៅមើលគ្រួសារនៅក្រៅប្រទេសគឺមានមិនអីទេ, ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកមានការធ្វើដំណើរជាយូរមកហើយ, វាអាចជាគំនិតល្អក្នុងការនិយាយទៅកាន់មេធាវីមួយមុនពេលដាក់ពាក្យសុំដើម្បីធ្វើឱ្យប្រាកដថាអ្នកមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់. អ្នក​អាច អានបន្ថែមអំពីវត្តមានរាងកាយនិងតម្រូវការជាបន្ត.
  • You need to have lived in the same location for the past three months.
  • You must not have had significant trips outside of the USA. Vacations and short trips to see family overseas are okay, but if you have had long trips, it might be a good idea to speak to a lawyer before applying to make sure you qualify. You can read more about physical presence and continuous requirements.
  • អ្នកត្រូវតែមិនមានសកម្មភាពឧក្រិដ្ឋធំ. បទល្មើសតូច, ដូចជាសំបុត្រចរាចរណ៍, មានមិនអីទេ, ប៉ុន្តែអ្នកមិនអាចត្រូវបានផ្តន្ទាទោសពីបទឧក្រិដ្ឋកម្មធំណាមួយ. តែងតែមានភាពស្មោះត្រង់អំពីរឿងនេះដោយសារតែឧក្រិដ្ឋកម្មតូចបំផុតគឺមិនអីទេ, ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកនិយាយកុហកនៅលើកម្មវិធីរបស់អ្នក, នេះអាចធ្វើឱ្យកម្មវិធីរបស់អ្នកទទួលបានច្រានចោល. អ្នកប្រហែលជាអាចទទួលបាននិរទេស. ប្រសិនបើអ្នកត្រូវបានគេផ្តន្ទាទោសពីបទឧក្រិដ្ឋ, វាជាការសំខាន់ណាស់ក្នុងការនិយាយជាមួយមេធាវីម្នាក់. ពួកគេនឹងអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកដឹងពីអ្វីដែលត្រូវធ្វើ.
  • You must have no major criminal activity. Small offenses, such as a traffic ticket, are okay, but you cannot be convicted of any major crimes. Always be honest about this because most small crimes are okay, but if you lie on your application, this can make your application get rejected. You might even get deported. If you have been convicted of a crime, it is very important to talk to a lawyer. They will let you know what to do.
  • អ្នកត្រូវតែសិក្សានិងរៀនអំពីរដ្ឋាភិបាលសហរដ្ឋអាមេរិក, សេដ្ឋកិច្ច, និងប្រវត្តិដូច្នេះអ្នកអាចឆ្លងកាត់ការប្រឡង & ពលរដ្ឋវិទ្យា.
  • You must study and learn about the United States government, economy, and history so that you can pass the Civics exam.

តើធ្វើដូចម្តេចដើម្បីអនុវត្ត

How to apply

មានជំហានជាច្រើននៅក្នុងដំណើរការធម្មជាតិគឺ:

There are many steps in the naturalization process:

  • បំពេញនិងផ្ញើឯកសារដែលបានទាមទារ.
  • បំពេញពិនិត្យផ្ទៃខាងក្រោយ.
  • បំពេញសំភាសន៍ជាមួយនឹងមន្រ្តីអន្តោប្រវេសន៍និងសញ្ជាតិសហរដ្ឋអាមេរិក.
  • ទទួលយកការធ្វើតេស្តភាសាអង់គ្លេសរយៈពេលខ្លីមួយដែលជាកន្លែងដែលអ្នកបានអាននិងនិយាយកាត់ទោសនៅក្នុងភាសាអង់គ្លេស.
  • ចូរយកប្រឡង & ពលរដ្ឋវិទ្យាលើប្រវត្តិសាស្រ្តនិងរដ្ឋាភិបាលអាមេរិក. នៅលើការប្រឡងនេះ, អ្នកត្រូវតែឆ្លើយ 6 ចេញ​ពី 10 សំណួរត្រឹមត្រូវអំពី & ពលរដ្ឋវិទ្យាអាមេរិក, ប្រវត្តិសាស្រ្តនិងរដ្ឋាភិបាល.
  • ចូរយកសម្បថរបស់ភក្ដីភាពកន្លែងដែលអ្នកបានសន្យាថាភក្ដីភាពទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិក.
  • Complete and mail the required paperwork.
  • Complete a background check.
  • Complete an interview with the United States Citizenship and Immigration Officer.
  • Take a short English language test where you read and speak a sentence in English.
  • Take a Civics Exam on US history and government. On this exam, you must answer 6 out of 10 questions correctly about US Civics, History and Government.
  • Take the Oath of Allegiance where you pledge loyalty to the USA.

អ្នកអាចរកសេចក្ដីលម្អិតបន្ថែមអំពីជំហានទាំងអស់នេះនៅពេលដែលអ្នកត្រៀមខ្លួនជាស្រេចដើម្បីរៀន របៀបក្នុងការ សុំជាពលរដ្ឋ.

You can find more details about all these steps when you are ready to learn how to apply for citizenship.

ស្វែង​យល់​បន្ថែម

Learn more



ពនៅលើទំព័រនេះបានមកពី USCIS និងប្រភពជឿទុកចិត្តផ្សេងទៀត. វាត្រូវបានបម្រុងទុកសម្រាប់ការណែនាំនិងការធ្វើឱ្យទាន់សម័យបានញឹកញាប់តាមដែលអាចធ្វើ. USAHello មិនផ្តល់ដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់, ឡើយណាមួយនៃសម្ភាររបស់យើងមានគោលបំណងដើម្បីត្រូវបានយកជាដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់. ប្រសិនបើអ្នកកំពុងស្វែងរកមេធាវីឥតគិតថ្លៃឬតម្លៃទាបឬជំនួយផ្នែកច្បាប់, យើងអាចជួយអ្នក ស្វែងរកសេវាកម្មផ្នែកច្បាប់ដែលមានតម្លៃទាបដោយសេរីនិង.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

ឆ្លងកាត់ការធ្វើតេស្តជាពលរដ្ឋរបស់អ្នក!

ការរៀបចំជាពលរដ្ឋលើបណ្តាញថ្នាក់ដោយឥតគិតថ្លៃ

ចាប់ផ្តើមថ្នាក់ឥឡូវនេះ

 

 

តើទំព័រនេះជួយអ្នកក្នុងការ? មុខ​ញញឹម បាទ មុខចងចិញ្ចើម គ្មាន
សូមអរគុណចំពោះមតិរបស់អ្នក!