ការបង្រួបបង្រួមក្រុមគ្រួសារ - នាំក្រុមគ្រួសាររបស់អ្នកទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិក

ភាសាអង់គ្លេសផងដែរទេភាសាអង់គ្លេស

មានវិធីផ្សេងគ្នាជាច្រើនដែលអ្នកអាចអនុវត្តដើម្បីឱ្យមានសមាជិកក្រុមគ្រួសាររបស់អ្នកបានមកដល់សហរដ្ឋអាមេរិកឱ្យចូលរួមជាមួយអ្នកបន្ទាប់ពីអ្នកត្រូវបានគេតាំងទីលំនៅថ្មីមាន. នេះត្រូវបានហៅការបង្រួបបង្រួមក្រុមគ្រួសារ.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
រូបថតរបស់លោក Michael អន្តរការី Swan, ចម្លងជូន.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

តើការងារការបង្រួបបង្រួមក្រុមគ្រួសារ?

How does family reunification work?

  • ប្រសិនបើអ្នកបានចូលសហរដ្ឋអាមេរិកជាជនភៀសខ្លួននៅក្នុងអតីតកាល 2 ឆ្នាំឬត្រូវបានគេផ្តល់ឋានៈ asylee នៅក្នុងអតីតកាល 2 ឆ្នាំ, អ្នកអាចអនុវត្តសម្រាប់សមាជិកគ្រួសារមួយចំនួនដើម្បីទទួលបានឋានៈជនភៀសខ្លួនឬ asylee "ដេរីវេទីវ». នេះមានន័យថាពួកគេអាចក្លាយទៅជាជនភៀសខ្លួននៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកនេះព្រោះពួកគេគឺជាផ្នែកមួយនៃក្រុមគ្រួសាររបស់អ្នក. មានតែសមាជិកក្រុមគ្រួសារមួយចំនួនអាចក្លាយទៅជាជនភៀសខ្លួន "ដេរីវេទីវ»: ប្តីឬប្រពន្ធរបស់អ្នក (ប្តីឬប្រពន្ធ) ឬកូនរបស់អ្នក (មិនទាន់រៀបការនិងក្រោម 21 នៅពេលដែលអ្នកបានអនុវត្តជាលើកដំបូងសម្រាប់ជនភៀសខ្លួនឬស្ថានភាពសុំសិទ្ធិជ្រកកោន).
  • អ្នកអាចអនុវត្តដើម្បីឱ្យមានសមាជិកគ្រួសារដែលត្រូវបានកំណត់រួចហើយថាជាជនភៀសខ្លួនចូលរួមជាមួយអ្នកនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិក.
  • ប្រសិនបើអ្នកមិនមានលក្ខណៈគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ទាំងកម្មវិធីទាំងនោះហើយឥឡូវនេះមានពលរដ្ឋអាមេរិក, អ្នកអាចបំពេញកម្មវិធីទៀងទាត់ដើម្បីឱ្យមានក្រុមគ្រួសាររបស់អ្នកជ្រកកោននៅសហរដ្ឋអាមេរិក.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

តើនរណាជាអ្នកទទួលបានសិទ្ធិក្នុងការអនុវត្តសម្រាប់ការបង្រួបបង្រួមក្រុមគ្រួសារ?

Who is eligible to apply for family reunification?

ក្នុងគោលបំណងដើម្បីស្នើរសុំឱ្យមានប្តីឬប្រពន្ធរបស់អ្នកឬកូនដែលចូលរួមនៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកជាអ្នកនៅក្រោមកម្មវិធីបង្រួបបង្រួមគ្រួសារ, អ្នកត្រូវតែអ្វីដែលត្រូវបានគេហៅថាជា “នាយក” ជនភៀសខ្លួនឬ asylee. នេះមានន័យថាអ្នកត្រូវបានមនុស្សម្នាក់ដែលទទួលបានស្ថានភាពជនភៀសខ្លួនជាផ្លូវការនិងបានមកទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិកតាមរយៈការិយាល័យនេះអាមេរិកបានតាំងលំនៅថ្មី. អ្នកត្រូវតែបានបញ្ចូលសហរដ្ឋអាមេរិកជាជនភៀសខ្លួននៅក្នុងអតីតកាល 2 ឆ្នាំឬត្រូវបានគេផ្តល់សិទ្ធិជ្រកកោននៅក្នុងអតីតកាល 2 ឆ្នាំ. អ្នកត្រូវតែស្ថិតនៅក្នុងស្ថានភាពជនភៀសខ្លួនឬ asylee ឬបានក្លាយទៅជាអ្នករស់នៅស្របច្បាប់ (ទទួលបានកាតបៃតង).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit នៃកម្មវិធីទំនាក់ទំនង

Affadavit of Relationship Program

អ្នកអាចមានសិទ្ធិក្នុងការដាក់ធានានៃការទំនាក់ទំនងមួយសម្រាប់គូរបស់អ្នក, កុមារ (មិនទាន់រៀបការ, ក្រោមការ 21), ឬឪពុកម្តាយ. ធានានៃការទំនាក់ទំនងគឺសំណុំបែបបទដែលត្រូវបានប្រើដើម្បីបង្រួបបង្រួមជនភៀសខ្លួននិង asylees ជាមួយសាច់ញាតិជិតស្និទ្ធដែលមាន រួចទៅហើយ ប្តេជ្ញាចិត្តដើម្បីក្លាយជាជនភៀសខ្លួនទេប៉ុន្តែ គឺមាននៅក្រៅសហរដ្ឋអាមេរិក. ធានានៃការទំនាក់ទំនងនេះបានកត់ត្រាអំពីទំនាក់ទំនងគ្រួសារ. ធានានេះត្រូវបានបញ្ចប់នៅក្នុងគោលបំណងដើម្បីចាប់ផ្តើមដំណើរការកម្មវិធីសម្រាប់សាច់ញាតិដែលអាចមានសិទ្ធិចូលសហរដ្ឋអាមេរិកជាជនភៀសខ្លួនតាមរយៈកម្មវិធីចូលរៀនអាមេរិកជនភៀសខ្លួន. អ្នកត្រូវតែបំពេញកម្មវិធីនេះក្នុងរយៈពេលប្រាំឆ្នាំនៃការចូលមកទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិក. សម្រាប់ពស្តីពីសិទ្ធិទទួលបានសញ្ជាតិបច្ចុប្បន្នទៅឯកសារ, មើល ក្រសួងការបរទេសអាមេរិក, ការិយាល័យចំនួនប្រជាជន, ជនភៀសខ្លួន & ការធ្វើចំណាកស្រុក.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

ញត្តិសម្រាប់សាច់ញាតិជនបរទេស

Petition for alien relative

ជនភៀសខ្លួនជាមួយនឹងស្ថានភាពឬជនបរទេសដែលស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍បាននៅអាមេរិកជាងប្រាំឆ្នាំអាចអនុវត្តនៅលើក្នុងនាមប្តីប្រពន្ធ, កុមារ, ឪពុកម្តាយ, និងបងប្អូនប្រើទម្រង់បែបបទ I-130. ដំណើរការនេះអាចចំណាយពេលកាន់តែច្រើននិងមានច្រើនជាងនេះមានការលំបាកជាងការកម្មវិធីចំនួនពីរខាងលើ. សូមអាន USCIS បាន ក្រុមគ្រួសាររបស់ប្រជាពលរដ្ឋអាមេរិក ទំព័របន្ថែម.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

មានកម្មវិធីពិសេសមួយសម្រាប់សមាជិកគ្រួសាររបស់អ៊ីរ៉ង់ដែលកំពុងជួបប្រទះការធ្វើទុក្ខបុកម្នេញខាងសាសនាផងដែរ.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

ដែលមានសមាជិកគ្រួសារមានសិទ្ធិចូលមកទៅកាន់សហរដ្ឋអាមេរិក?

Which family members are eligible to come to the USA?

ទំនាក់ទំនងគ្រួសារនេះបានមានមុនពេលដែលអ្នកមកដល់សហរដ្ឋអាមេរិកជាជនភៀសខ្លួនឬត្រូវបានផ្តល់សិទ្ធិជ្រកកោន. នេះ​មានន័យថា:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • ប្រសិនបើអ្នកចង់បំពេញឯកសារឱ្យមានប្តីឬប្រពន្ធរបស់អ្នកបានមកដល់សហរដ្ឋអាមេរិក, អ្នកត្រូវបានរៀបការជាមួយមុនពេលដែលអ្នកបានមកដល់សហរដ្ឋអាមេរិកដែលជាជនភៀសខ្លួនឬត្រូវបានផ្តល់សិទ្ធិជ្រកកោននៅអាមេរិក. សូមទស្សនា USCIS បាន ជនភៀសខ្លួន & ប្តីប្រពន្ធ Asylee ទំព័របន្ថែម.
  • កូនរបស់អ្នកបានត្រូវបានមានផ្ទៃពោះ (នេះមានន័យថាស្ត្រីជាម្តាយមានផ្ទៃពោះរួចទៅហើយ) ឬកើតមុនពេលដែលអ្នកបានបញ្ចូលជាជនភៀសខ្លួនឬត្រូវបានផ្តល់សិទ្ធិជ្រកកោន. សូមទស្សនា USCIS បាន ជនភៀសខ្លួន & កុមារ Asylee ទំព័របន្ថែម.
  • អ្នកស្ថិតនៅក្នុងស្ថានភាពជនភៀសខ្លួនឬ asylee ឬបានក្លាយទៅជាអ្នកស្រុកអចិន្រ្តៃយ៍ (ទទួលបានកាតបៃតង). ប្រសិនបើអ្នកបានក្លាយទៅជាមួយរួចទៅហើយ U.S. ពលរដ្ឋតាមរយៈការចូលសញ្ជាតិ, អ្នកមិនអាចដាក់ញ្ញត្តិក្នុងការទទួលជនភៀសខ្លួនឬស្ថានភាព asylee ដេរីវេសម្រាប់សាច់ញាតិ. ទោះជាយ៉ាងណា, អ្នកអាចនឹងនៅតែអាចជួយក្រុមគ្រួសារទៅអន្តោប្រវេសន៍របស់សហរដ្ឋអាមេរិក.
  • ក្រោមការធានានៃកម្មវិធីទំនាក់ទំនងនេះ, អ្នកអាចអនុវត្តសម្រាប់កូនរបស់អ្នក, ប្តីប្រពន្ធ, ឬឪពុកម្តាយដើម្បីមកដល់សហរដ្ឋអាមេរិក.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

តើខ្ញុំបានអនុវត្តយ៉ាងដូចម្តេចសម្រាប់ការបង្រួបបង្រួមក្រុមគ្រួសារ?

How do I apply for family reunification?

ក្នុងគោលបំណងដើម្បីអនុវត្តសម្រាប់ប្តីឬប្រពន្ធឬកូនរបស់អ្នកមកដល់សហរដ្ឋអាមេរិកជាជនភៀសខ្លួន, អ្នកត្រូវតែបំពេញ ទម្រង់ I-730, ឬជនភៀសខ្លួន / Asylee ញត្តិទាក់ទង. សំណុំបែបបទនេះដោយឥតគិតថ្លៃទៅកាន់ឯកសារ. អ្នកនឹងត្រូវបានរួមបញ្ចូលឯកសារច្បាប់មានសារៈសំខាន់ច្រើននៅពេលដែលអ្នកអនុវត្ត. ពេល​អ្នក ទាញយកទម្រង់បែបបទ I-730, ត្រូវប្រាកដផងដែរដើម្បីអាន ពផ្លូវការ USCIS ទម្រង់ I-730 និង សេចក្តីណែនាំសម្រាប់ការដាក់លិខិត ទម្រង់ I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

ការបំពេញសំណុំបែបបទផ្លូវច្បាប់អាចជាការលំបាកខ្លាំងណាស់. សុំជំនួយពីទីភ្នាក់ងារតាំងលំនៅថ្មីរបស់អ្នកឬ ស្វែង​រក មេធាវីឬអង្គការដែលអាចជួយឱ្យជនអន្ដោប្រវេសន៍ស្របច្បាប់. ស្វែងយល់បន្ថែមអំពីការបង្រួបបង្រួមនៅក្នុងភាសាជាច្រើនតាមរយៈ IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

ស្វែង​យល់​បន្ថែម

Learn more



ពនៅលើទំព័រនេះបានមកពី ក្រសួងការបរទេសអាមេរិក, USCIS, និងប្រភពជឿទុកចិត្តផ្សេងទៀត. វាត្រូវបានបម្រុងទុកសម្រាប់ការណែនាំនិងការធ្វើឱ្យទាន់សម័យបានញឹកញាប់តាមដែលអាចធ្វើ. USAHello មិនផ្តល់ដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់, ឡើយណាមួយនៃសម្ភាររបស់យើងមានគោលបំណងដើម្បីត្រូវបានយកជាដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់. ប្រសិនបើអ្នកកំពុងស្វែងរកមេធាវីឥតគិតថ្លៃឬតម្លៃទាបឬជំនួយផ្នែកច្បាប់, យើងអាចជួយអ្នក ស្វែងរកសេវាកម្មផ្នែកច្បាប់ដែលមានតម្លៃទាបដោយសេរីនិង.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

សែ្វងរកជំនួយនៅជិតអ្នក

ប្រើ FindHello ដើម្បីស្វែងរកសេវានិងធនធាននៅក្នុងក្រុងរបស់អ្នក.

ចាប់ផ្តើមការស្វែងរករបស់អ្នក
តើទំព័រនេះជួយអ្នកក្នុងការ? មុខ​ញញឹម បាទ មុខចងចិញ្ចើម គ្មាន
សូមអរគុណចំពោះមតិរបស់អ្នក!