TPS ប្រទេសយេម៉ែន - អ្វីដែលអ្នកអាចធ្វើបានប្រសិនបើ TPS របស់អ្នកផុតកំណត់?

ភាសាអង់គ្លេសផងដែរទេភាសាអង់គ្លេស

Here is information about TPS for people from Yemen.

Here is information about TPS for people from Yemen.

TPS Yemen
រូបថត: REUTERS/Rebecca Cook
TPS Yemen
Photo: REUTERS/Rebecca Cook

TPS Yemen – នៅពេលដែលខ្ញុំបានផុតកំណត់មិន TPS?

TPS Yemen – when does my TPS expire?

នៅខែកក្កដា 5, 2018, the US government said it would extend TPS for Yemen until March 3, 2020.

On July 5, 2018, the US government said it would extend TPS for Yemen until March 3, 2020.

តើមានអ្វីកើតឡើងបន្ទាប់ទៀត?

What happens next?

Further details about this extension for TPS Yemen appear in a សេចក្តីជូនដំណឹងសហព័ន្ធចុះឈ្មោះ.

Further details about this extension for TPS Yemen appear in a Federal Register notice.

តើខ្ញុំត្រូវចុះឈ្មោះឡើងវិញ?

Do I need to re-register?

You will need to re-register. To maintain your TPS status, you must have re-registered during the 60-day re-registration period that runs from August 14, 2018, through October 15, 2018. To register or re-register for TPS you must file Form I-821, Application for Temporary Protected Status. Follow the steps underWhat to fileon ទំព័រនេះ. Then send to one of the addresses underWhere to fileon the Yemen page.

You will need to re-register. To maintain your TPS status, you must have re-registered during the 60-day re-registration period that runs from August 14, 2018, through October 15, 2018. To register or re-register for TPS you must file Form I-821, Application for Temporary Protected Status. Follow the steps under “What to file” on this page. Then send to one of the addresses under “Where to file” on the Yemen page.

តើមានអ្វីអំពីការអនុញ្ញាតការងាររបស់ខ្ញុំ?

What about my work authorization?

Employment authorization documents (EAD) will be automatically extended from September 3, 2018, to March 2, 2019. If USCIS approves your TPS re-registration application, you will be issued a new EAD with the expiration date of March 3, 2020. ទៅ ទំព័រ USCIS នេះ to read how to get new employment authorization documents.

Employment authorization documents (EAD) will be automatically extended from September 3, 2018, to March 2, 2019. If USCIS approves your TPS re-registration application, you will be issued a new EAD with the expiration date of March 3, 2020. Go to this USCIS page to read how to get new employment authorization documents.

What happens when TPS Yemen expires?

What happens when TPS Yemen expires?

If your TPS expires, ស្ថានភាពផ្នែកច្បាប់របស់អ្នកនឹងត្រឡប់ទៅអ្វីដែលវាគឺមុនពេល. អ្នកអាចអនុវត្តដើម្បីផ្លាស់ប្តូរស្ថានភាពរបស់អ្នកឬអ្នកអាចចាកចេញពីសហរដ្ឋអាមេរិក. នេះត្រូវបានគេហៅថាលៃតម្រូវស្ថានភាពរបស់អ្នក.

If your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

តើ​ខ្ញុំ​អាច​ធ្វើអ្វី​បាន?

What can I do?

Until there is a decision, you can keep updated on all new information. You can learn about your options if TPS expires, and prepare yourself and your family for your next step.

Until there is a decision, you can keep updated on all new information. You can learn about your options if TPS expires, and prepare yourself and your family for your next step.

អ្នកអាចជួបជាមួយមេធាវី

You can meet with a lawyer

បើ​អ្នក​អាច, អ្វីដែលល្អបំផុតដើម្បីធ្វើជាការជួបជាមួយមេធាវី. អ្នកអាចស្វែងរកមេធាវីដែលមានតម្លៃទាបនៅលើ ImmigrationLawHelp.com ឬនៅលើ គ្លីនិចផ្នែកច្បាប់ថត.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

ប្រសិនបើអ្នកមិនអាចជួបមេធាវីក្នុងមនុស្សម្នាក់, LegalZoom ជាគេហទំព័រល្បីឈ្មោះដែលនឹងផ្ដល់ឱ្យអ្នកនូវការពិគ្រោះយោបល់ដោយឥតគិតមួយម៉ោងជាមួយមេធាវី. នេះមានន័យថាអ្នកអាចជួបបណ្តាញសម្រាប់មួយម៉ោងរួមជាមួយមេធាវីអន្តោប្រវេសន៍ឬជំនួយការផ្នែកច្បាប់. ប្រសិនបើអ្នកធ្វើដូចនេះ, ធ្វើឱ្យប្រាកដថាអ្នកមានទាំងអស់នៃសំណួររបស់អ្នកត្រៀមខ្លួនជាស្រេចនៅពេលខាងមុខនៃពេលវេលាហើយនិងមនុស្សម្នាក់ដើម្បីបកស្រាយសម្រាប់អ្នកប្រសិនបើអ្នកត្រូវការ. បន្ទាប់ពីបានពិគ្រោះយោបល់មួយម៉ោងរបស់អ្នក, they will try to have you sign up as a paying client. កុំចុះហត្ថលេខាអ្វីនោះទេលុះត្រាតែអ្នកមានប្រាក់ដើម្បីបង់ប្រាក់សម្រាប់មេធាវី.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paying client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

តើមានអ្វីប្រសិនបើខ្ញុំមិនអាចជួបជាមួយមេធាវី? តើមានអ្វីប្រសិនបើខ្ញុំមិនអាចមានលទ្ធភាពមេធាវីម្នាក់?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

យើងដឹងថាមនុស្សជាច្រើនមិនអាចជួបជាមួយមេធាវី. ខាងក្រោមនេះគឺជាពបន្ថែមទៀតដើម្បីជួយអ្នកឱ្យយល់ពីជម្រើសរបស់អ្នក. នេះមិនមែនជាដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់ប៉ុន្តែបានពដើម្បីជួយអ្នកជំនួសឱ្យការពិចារណាជម្រើសរបស់អ្នក.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

ស្វែងរកជំនួយលើបណ្តាញ

Find help online

Immi ជួយជនអន្តោប្រវេសន៍ស្របច្បាប់របស់ពួកគេបានយល់ពីជម្រើស. អ្នកអាចប្រើឧបករណ៍ការតាមដានលើបណ្តាញរបស់ពួកគេដើម្បីដឹកនាំអ្នកទៅជម្រើសល្អបំផុតរបស់អ្នក. ទទួលយកបទសម្ភាស immi ដើម្បីមើលថាតើអ្នកមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ស្ថានភាពអន្តោប្រវេសន៍ខុសគ្នា. ព័តមានអំពីច្បាប់និងដំបូន្មាន Immi គឺតែងតែមានដោយឥតគិតការបញ្ជូន.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

អ្នកអាចព្យាយាមដើម្បីផ្លាស់ប្តូរស្ថានភាពរបស់អ្នក

You can try to change your status

សេវាកម្មអន្តោប្រវេសន៍និងសញ្ជាតិអាមេរិក (USCIS) បាននិយាយថា:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

« TPS គឺជាផលប្រយោជន៍ជាបណ្តោះអាសន្នដែលមិននាំឱ្យមានស្ថានភាពរស់នៅគ្មានច្បាប់អចិន្រ្តៃយ៍ឬឱ្យស្ថានភាពអន្តោប្រវេសន៍ណាមួយផ្សេងទៀត. ទោះជាយ៉ាងណា, ការចុះឈ្មោះសម្រាប់ការ TPS មិនរារាំងអ្នកពីការ:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • ការដាក់ពាក្យសុំស្ថានភាពមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍
  • ការដាក់សម្រាប់ការលៃតម្រូវនៃស្ថានភាពដែលមានមូលដ្ឋានលើញត្តិជនអន្តោប្រវេសន៍
  • ការដាក់ពាក្យសុំទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍អន្តោប្រវេសន៍ផ្សេងទៀតឬការការពារដែលអ្នកអាចមានសិទ្ធិ "
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

ការដាក់ពាក្យសុំស្ថានភាពមិនមែនអន្តោប្រវេសន៍

Applying for non-immigrant status

បើទោះបីជា TPS ត្រូវបានចាត់ទុកគុណវុឌ្ឍិដើម្បីលៃតម្រូវស្ថានភាព, អ្នកត្រូវតែមានសិទ្ធិដើម្បីអនុវត្ត. អ្នកអាចអនុវត្តសម្រាប់កាតបៃតងប្រសិនបើអ្នកបានចូលស្របច្បាប់និងការបំពេញតាមតម្រូវការផ្សេងទៀត. ទាំងនេះអាចជាដោយសារតែក្រុមគ្រួសារឬការងាររបស់អ្នក. ស្វែងយល់ពីរបៀបក្នុងការ សុំជាពលរដ្ឋ.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

ការដាក់ពាក្យសុំសិទ្ធិជ្រកកោន

Applying for asylum

ជារៀងរាល់ឆ្នាំមានមនុស្សមកសហរដ្ឋអាមេរិកស្វែងរកការការពារពីព្រោះពួកគេបានទទួលរងការធ្វើទុក្ខបុកម្នេញឬការភ័យខ្លាចថាពួកគេនឹងទទួលរងការធ្វើទុកបុកម្នេញដោយសារការ:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • ការប្រណាំង
  • សាសនា
  • សញ្ជាតិ
  • សមាជិកនៅក្នុងក្រុមសង្គមពិសេស
  • គំនិតនយោបាយ
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

អ្នកកាន់ TPS អាចអនុវត្តសម្រាប់ស្ថានភាពសិទ្ធិជ្រកកោន, ជាពិសេសប្រសិនបើពួកគេបាននៅទីនេះមួយឆ្នាំឬតិចជាង. ប្រសិនបើអ្នកបាននៅទីនេះសម្រាប់តិចជាងមួយឆ្នាំ, អ្នក​គួរតែ ដាក់ពាក្យ​ឥឡូវនេះ. ទោះជាយ៉ាងណា, វាជាការសំខាន់ណាស់ដែលអ្នកដឹងថាពេលនេះ USCIS បានផ្លាស់ប្តូរពីរបៀបដែលសុំសិទ្ធិជ្រកកោនត្រូវបានដំណើរការកម្មវិធី. ឥឡូវ​នេះ, ពួកគេត្រូវបានពិនិត្យឡើងវិញកម្មវិធីថ្មីបំផុតជាលើកដំបូង. នៅពេលដែលអ្នកដាក់កម្មវិធីសម្រាប់សុំសិទ្ធិជ្រកកោនមួយ, វាអាចនឹងមានពេលវេលាខ្លីណាស់មុនពេលដែលករណីរបស់អ្នកត្រូវបានឮ. ដូច្នេះ, អ្នកភាគច្រើនបានត្រឹមដាក់ពាក្យសុំសិទ្ធិជ្រកកោនប្រសិនបើអ្នកមិនមានលក្ខណៈគ្រប់គ្រាន់នោះទេព្រោះបើមិនដូច្នេះទេអ្នកប្រថុយមានករណីរបស់អ្នកបានឮហើយបន្ទាប់មកត្រូវបានគេនិរទេស. អ្នកអាចបំពេញនៅក្នុង បង្កើតដើម្បីដាក់ពាក្យសុំសិទ្ធិជ្រកកោន (នេះគឺជាទម្រង់ផ្លូវច្បាប់ហើយវានឹងជាការល្អបំផុតប្រសិនបើអ្នកមានមេធាវីដើម្បីជួយអ្នកបំពេញសំណុំបែបបទនេះ).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

ប្រសិនបើអ្នកបាននៅក្នុង U.S នេះ. ជាងមួយឆ្នាំ, អ្នកនៅតែអាចដាក់ពាក្យសុំសិទ្ធិជ្រកកោននោះទេប៉ុន្តែវានឹងមានការលំបាកបន្ថែមទៀត (ហើយវាគឺជាការលំបាករួចទៅហើយដើម្បីឈ្នះសិទ្ធិជ្រកកោនមួយករណី).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

Find out more about how to apply for asylum.

ប្រសិនបើអ្នកធ្វើការសម្រេចចិត្តដើម្បីដាក់ពាក្យសុំសិទ្ធិជ្រកកោន, អ្នកគួរតែព្យាយាមដើម្បីស្វែងរកមួយដែលគាំទ្រ Bono (ការចំណាយទាបឬមេធាវីដោយមិនគិតថ្លៃ) ដើម្បី​ជួយ​អ្នក. អ្នកអាចស្វែងរកការគាំទ្រ Bono ឬមេធាវីដែលមានតម្លៃទាបនៅលើ ImmigrationLawHelp.com ឬនៅលើ គ្លីនិចផ្នែកច្បាប់ថត.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

ការដាក់ពាក្យសុំការការពារស្ថានភាពផ្សេងទៀត

Applying for other protected status

អ្នកកាន់ TPS ខ្លះអាចស្នាក់នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកក្រោមទិដ្ឋាការពិសេស. មានទិដ្ឋាការសម្រាប់ជនរងគ្រោះនៃការជួញដូរមនុស្សគឺ, ប្តីប្រពន្ធប្តី, កុមារឬឪពុកម្តាយនិងជនរងគ្រោះពីបទឧក្រិដ្ឋកម្មផ្សេងទៀត.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

ប្រសិនបើអ្នកជាស្ត្រីម្នាក់ហើយអ្នកអាចនឹងមានលក្ខណៈគ្រប់គ្រាន់គិតទិដ្ឋាការពិសេសសម្រាប់អំពើហិង្សាដោយសារតែការ, ការរំលោភបំពានឬហេតុផលមួយផ្សេងទៀត, អ្នកអាចទាក់ទង គម្រោងសុំសិទ្ធិជ្រកកោនតស៊ូមតិ.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

ប្រសិនបើអ្នកបានចូលដោយគ្មានឯកសារ

If you entered without documents

ដោយផ្អែកលើកន្លែងដែលអ្នករស់នៅ, អ្នកប្រហែលជាអាចដើម្បីអនុវត្តការផ្លាស់ប្តូរស្ថានភាព សូម្បីតែប្រសិនបើអ្នកបានបញ្ចូលសហរដ្ឋអាមេរិកដោយគ្មានឯកសារ. នេះគឺដោយសារទទួល TPS រាប់ថាជាការទទួលក្នុងផ្នែកខ្លះនៃសហរដ្ឋអាមេរិក.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

តើខ្ញុំអាចស្នើសុំការងាររបស់ខ្ញុំក្នុងការឧបត្ថម្ភឱ្យខ្ញុំ?

Can I ask my work to sponsor me?

វាគឺអាចធ្វើបានសម្រាប់និយោជករបស់អ្នកដើម្បីជួយអ្នកក្នុងការស្នាក់នៅស្របច្បាប់នៅក្នុងសហរដ្ឋអាមេរិកដោយឧបត្ថម្ភអ្នក. និយោជករបស់អ្នកនឹងត្រូវទៅតាមរយៈដំណើរការវែងមួយជាមួយ USCIS. ដោយអាស្រ័យលើប្រភេទនៃការងារដែលអ្នកធ្វើ, និយោជករបស់អ្នកអាចនឹងទទួលបានអ្នកទិដ្ឋាការពិសេសឬអនុញ្ញាតឱ្យ. ប្រសិនបើពួកគេចង់ជួយអ្នក, ពួកគេគួរតែចាប់ផ្តើមដំណើរការឥឡូវនេះដើម្បីរកឱ្យឃើញប្រសិនបើអ្នកមានសិទ្ធិ. និយោជកអាចរកឃើញបន្ថែមពី USCIS. ទោះជាយ៉ាងណា, ជាធម្មតាគ្រាន់តែជាជនអន្តោប្រវេសន៍ដែលមានជំនាញខ្ពស់អាចរកនិយោជកដែលនឹងឧបត្ថម្ភពួកគេ. ទាំងនេះអាចរួមបញ្ចូលទាំងគ្រូពេទ្យ, វិស្វករ, និងកម្មករបច្ចេកវិទ្យា. ប្រសិនបើអ្នកធ្វើការនៅក្នុងការងារជាមូលដ្ឋានឬកម្រិតធាតុ, មិនសួរនិយោជករបស់អ្នកសម្រាប់ជម្រើសនេះ.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

តើនឹងមានអ្វីកើតឡើងប្រសិនបើខ្ញុំបានស្នាក់នៅក្នុងប្រទេសនេះដោយគ្មានឯកសារ? (តើមានអ្វីប្រសិនបើខ្ញុំក្លាយជាជនអន្តោប្រវេសន៍ខុសច្បាប់?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

ប្រសិនបើអ្នកបានស្នាក់នៅក្នុងប្រទេសនេះដោយគ្មានឯកសារ, អ្នកប្រថុយត្រូវបាននិរទេសរឺចាប់. នេះជាទំព័រមួយចំនួនជាមួយនឹងបន្ថែមដើម្បីជួយឱ្យអ្នកយល់ពីសិទ្ធិរបស់អ្នកនិងអ្វីដែលត្រូវធ្វើប្រសិនបើអ្នកត្រូវបានឃុំខ្លួន.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

តើអ្នកដឹងថាសិទ្ធិរបស់អ្នក? ទាំងនេះធនធានប្រើងាយស្រួលក្នុងការអំពីស្ថានភាពខុសគ្នាត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយ ACLU ដូច្នេះអ្នកអាចមានសិទ្ធិរបស់អ្នកនៅចុងម្រាមដៃរបស់អ្នក.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

ភាសាអារ៉ាប់, ភាសាអង់គ្លេស, អេស្ប៉ាញ, សូម៉ាលី, អ៊ូឌូ, ភាសាចិនកុកងឺ, បារាំង, ហិណ្ឌូ, និងភាសាបឹនជាពិ. សៀវភៅដៃសម្រាប់ជនអន្តោប្រវេសន៍ LGBTQ, មនុស្សពេញវ័យ, និងកុមារដែលពុំមានសាច់ញាតិ.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

How to contact the Embassy of Yemen in the USA

How to contact the Embassy of Yemen in the USA

អ្នក​អាច​រក​ឃើញ និងour country’s US embassy website here.

អាសយដ្ឋាននៃស្ថានទូតនេះគឺ 2319 Wyoming Ave NW, វ៉ាស៊ីនតោន, វ៉ាស៊ីនតោន 20008.

The address of the embassy is 2319 Wyoming Ave NW, Washington, DC 20008.

លេខទូរស័ព្ទនេះគឺជាការ: (202) 9654760.

The phone number is: (202) 9654760.

តើអ្នកកំពុងតែស្វែងរកពតស៊ូមតិសម្រាប់អ្នកកាន់ TPS?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

ស្វែង​យល់​បន្ថែម

Learn more



ពបានការគាំទ្រពី CWS និង គ្លីនិច. ពផ្សេងទៀតនៅលើទំព័រនេះបានមកពីការ ក្រសួងសន្តិសុខមាតុភូមិ, នេះ សហព័ន្ធចុះឈ្មោះ, USCIS និងប្រភពជឿទុកចិត្តផ្សេងទៀត. វាត្រូវបានបម្រុងទុកសម្រាប់ការណែនាំនិងការធ្វើឱ្យទាន់សម័យបានញឹកញាប់តាមដែលអាចធ្វើ. USAHello មិនផ្តល់ដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់, ឡើយណាមួយនៃសម្ភាររបស់យើងមានគោលបំណងដើម្បីត្រូវបានយកជាដំបូន្មានផ្នែកច្បាប់. ប្រសិនបើអ្នកកំពុងស្វែងរកមេធាវីឥតគិតថ្លៃឬតម្លៃទាបឬជំនួយផ្នែកច្បាប់, យើងអាចជួយអ្នក ស្វែងរកសេវាកម្មផ្នែកច្បាប់ដែលមានតម្លៃទាបដោយសេរីនិង.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

សែ្វងរកជំនួយនៅជិតអ្នក

ប្រើ FindHello ដើម្បីស្វែងរកសេវានិងធនធាននៅក្នុងក្រុងរបស់អ្នក.

ចាប់ផ្តើមការស្វែងរករបស់អ្នក

 

 

តើទំព័រនេះជួយអ្នកក្នុងការ? មុខ​ញញឹម បាទ មុខចងចិញ្ចើម គ្មាន
សូមអរគុណចំពោះមតិរបស់អ្នក!