ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບບັດສີຂຽວ (ຢູ່ແບບຖາວອນ)

ພາສາອັງກິດຍັງNo ອັງກິດ

A ບັດສີຂຽວ (ບັດຢູ່ແບບຖາວອນ) ເປັນບັດທີ່ສະແດງໃຫ້ເຫັນທ່ານມີຄວາມເປັນຢູ່ແບບຖາວອນອັນຖືກກົດຫມາຍຂອງອາເມລິກາເປັນ. ຊາວອົບພະຍົບແມ່ນຕ້ອງການໂດຍກົດຫມາຍວ່າດ້ວຍການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບພາຍຫຼັງທີ່ດໍາລົງຊີວິດຢູ່ໃນອາເມລິກາສໍາລັບຫນຶ່ງປີ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີຄວາມເປັນ asylee, ທ່ານຍັງອາດຈະສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາຫຼັງຈາກຫນຶ່ງປີ. ຮຽນຮູ້ວິທີການຊາວອົບພະຍົບ, asylees, ແລະອົບພະຍົບອື່ນໆສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາ.

A green card (permanent resident card) is a card that shows you are a lawful permanent resident of the USA. Refugees are required by law to apply for after living in the USA for one year. If you are an asylee, you may also be able to apply after one year. Learn how refugees, asylees, and other immigrants can apply.

how to get a green card

how to get a green card

ຂ້າພະເຈົ້າມີສິດໄດ້ຮັບການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບບັດສີຂຽວ?

Am I eligible to apply for a green card?

ເພື່ອສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບບັດສີຂຽວ, ບຸກຄົນຈະຕ້ອງມີສິດໄດ້ຮັບຈະເຮັດແນວນັ້ນໂດຍຜ່ານການຄໍາຮ້ອງຟ້ອງທີ່ຕິດພັນ. ຂະບວນການນີ້ມີຄວາມຊັບຊ້ອນ, ແລະສະຖານະຂອງທ່ານໃນອາເມລິກາອາດຈະມີຄວາມສ່ຽງຖ້າໃບຄໍາຮ້ອງຖືກປະຕິເສດ. ສໍາລັບເຫດຜົນນີ້, ມັນເປັນສິ່ງສໍາຄັນທີ່ຈະເວົ້າກັບທະນາຍຄວາມກ່ອນທີ່ທ່ານຈະສະຫມັກຂໍເອົາ. ມີ ທະນາຍຄວາມແລະອົງການຈັດຕັ້ງ ທົ່ວປະເທດທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ.

To apply for a green card, a person must be eligible to do so through an underlying petition. This process is complicated, and your status in the USA may be at risk if your petition is denied. For this reason, it is important to speak to a lawyer before you apply. There are lawyers and organizations around the country who will help you.

ຊາວອົບພະຍົບ

Refugees

ຊາວອົບພະຍົບຕ້ອງສະຫມັກຂໍເອົາບັດຂຽວຢ່າງຫນ້ອຍຫນຶ່ງປີນັບແຕ່ວັນທີ່ທ່ານກໍາລັງໄດ້ຮັບສະຖານະພາບຊາວອົບພະຍົບ. ຈະມີສິດໄດ້ຮັບ, ທ່ານຈະຕ້ອງມີ:

Refugees must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • ປະຈຸບັນດ້ານຮ່າງກາຍຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາເປັນເວລາຢ່າງຫນ້ອຍຫນຶ່ງປີຫຼັງຈາກທີ່ໄດ້ຍອມຮັບຢ່າງຈິງເປັນຊາວອົບພະຍົບ
  • ບໍ່ໄດ້ຄ່າຜ່ານປະຕູຊາວອົບພະຍົບຂອງທ່ານລະງັບ (ໄດ້ຮັກສາໄວ້ສະຖານະພາບຊາວອົບພະຍົບຂອງທ່ານໃນອາເມລິກາ)
  • ບໍ່ໄດ້ມາແລ້ວສະຖານະພາບຢູ່ແບບຖາວອນ
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (have maintained your refugee status in the USA)
  • not already acquired permanent resident status

asylees

Asylees

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີຄວາມເປັນ asylee, ທ່ານອາດຈະສາມາດຍື່ນຄໍາຮ້ອງຂໍສໍາລັບການແລະໄດ້ຮັບສະຖານະພາບຢູ່ແບບຖາວອນຫນຶ່ງປີຫຼັງຈາກທີ່ທ່ານໄດ້ຖືກອະນຸຍາດ asylum ແລະທ່ານ:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

    • ໄດ້ປະຈຸບັນທາງຮ່າງກາຍຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາເປັນເວລາຢ່າງຫນ້ອຍຫນຶ່ງປີຫຼັງຈາກທີ່ໄດ້ອະນຸຍາດໃຫ້ລີ້ໄພ
    • ສືບຕໍ່ເປັນຊາວອົບພະຍົບ (ທີ່ກໍານົດໄວ້ໃນກົດຫມາຍວ່າດ້ວຍການຍົກຍ້າຍເຂົ້າ) ຫຼືຄູ່ສົມລົດຫຼືລູກຂອງຊາວອົບພະຍົບ
    • ຍັງບໍ່ໄດ້ໄປຕັ້ງຖິ່ນຖານຢ່າງຫນັກແຫນ້ນໃນປະເທດໃດ; ແລະ
    • ແມ່ນອະນຸຍາດໃຫ້ສະຫະລັດອາເມລິກາເປັນການຍົກຍ້າຍເຂົ້າ
    • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
    • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
    • are not firmly resettled in any foreign country; and
    • are admissible to the United States as an immigrant

ຄົນອົບພະຍົບອື່ນໆ

Other immigrants

ມີປະເພດອື່ນໆຈໍານວນຫຼາຍທີ່ທ່ານສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບບັດສີຂຽວແມ່ນ. ທ່ານສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາເປັນສະມາຊິກໃນຄອບຄົວເປັນ, ເປັນພະນັກງານ, ຫຼືເພາະວ່າທ່ານແມ່ນຜູ້ຖືກເຄາະຮ້າຍຂອງການລະເມີດ, ການຄ້າມະນຸດຫລືອາຊະຍາກໍາອື່ນໆ. ຊອກຫາຜູ້ທີ່ມີສິດໄດ້ຮັບສໍາລັບການບັດສີຂຽວ.

There are many other categories in which you can apply for a green card. You can apply as a family member, as an employee, or because you are a victim of abuse, trafficking or other crimes. Find out who is eligible for a green card.

ຂ້າພະເຈົ້າສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບບັດສີຂຽວແນວໃດ?

How do I apply for a green card?

ເພື່ອສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບສະຖານະພາບຢູ່ແບບຖາວອນ, ຍື່ນໃບຄໍາຮ້ອງ I-485, ໃບຄໍາຮ້ອງຂໍລົງທະບຽນຖາວອນ Residence ຫຼືປັບສະຖານະ. ນອກນັ້ນທ່ານຍັງຈະຕ້ອງມີທ່ານຫມໍ USCIS ສໍາເລັດແບບຟອມຄໍາຮ້ອງ I-693 ສະແດງໃຫ້ເຫັນຫຼັກຖານສະແດງຂອງການກວດກາທາງການແພດຂອງທ່ານ. ໃນຖານະເປັນຊາວອົບພະຍົບ, ມີປັດຈຸບັນຄ່າທໍານຽມການຍື່ນແບບຟອມນີ້ບໍ່ມີ. ເຈົ້າ​ສາ​ມາດ ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບແລະດາວນ໌ໂຫລດໃບຄໍາຮ້ອງ I-485. ທ່ານ​ຍັງ​ສາ​ມາດ ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບແລະດາວນ໌ໂຫລດໃບຄໍາຮ້ອງ I-693.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form. You can learn about and download Form I-485. You can also learn about and download Form I-693.

ຜູ້ທີ່ສາມາດຊ່ວຍຂ້າພະເຈົ້າ?

Who can help me?

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີຊາວອົບພະຍົບ, ກະລຸນາໃຫ້ຕົວແທນການຊ່ວຍເຫຼືອຍົກຍ້າຍຈັດສັນຂອງທ່ານທ່ານສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການປັບຂອງທ່ານສະຖານະພາບ.

If you are a refugee, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status.

ເອກະສານທາງດ້ານກົດຫມາຍສາມາດມີຄວາມຫຍຸ້ງຍາກຫຼາຍທີ່ຈະໃຫ້ສໍາເລັດໂດຍບໍ່ມີການຊ່ວຍເຫຼືອຂອງທະນາຍຄວາມໄດ້. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານບໍ່ມີຫນ່ວຍງານຍົກຍ້າຍຈັດສັນຫຼືການຍົກຍ້າຍເຂົ້າເປັນມືອາຊີບທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ, ກະລຸນາ ຊອກຫາການຊ່ວຍເຫຼືອທາງດ້ານກົດຫມາຍກ່ອນທີ່ທ່ານຈະສະຫມັກຂໍເອົາ.

Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. If you do not have a resettlement agency or immigration professional to help you, please find legal help before you apply.

ພວກເຮົາສະຫນອງຂໍ້ມູນພື້ນຖານທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານເຂົ້າໃຈຂະບວນການຂອງການນໍາໃຊ້ສໍາລັບການຢູ່ອາໄສແບບຖາວອນໄດ້. ພວກເຮົາບໍ່ສາມາດຕົວຈິງຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານສໍາເລັດຄໍາຮ້ອງສະຫມັກຂອງທ່ານ.

We provide basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence. We cannot actually help you complete your application.

ສໍາລັບຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບການປັບຊາວອົບພະຍົບຂອງສະຖານະ, ທ່ານສາມາດໂທຫາຫມາຍເລກໂທລະສັບບໍລິການລູກຄ້າ USCIS ໄດ້: 1-800-375-5283. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານໂທຫາຫມາຍເລກນີ້, ທ່ານອາດຈະຕ້ອງໄດ້ລໍຖ້າກ່ຽວກັບການຖືກ່ອນທີ່ຈະໄດ້ຮັບການຊ່ວຍເຫຼືອ.

For more information on Refugee Adjustment of Status, you can call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

ຈົ່ງສັງເກດເບິ່ງວິດີໂອນີ້ກ່ຽວກັບວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາການນໍາໃຊ້ຄໍາຮ້ອງ I-485

Watch this video about how to apply using Form I-485

ຮຽນຮູ້ເພີ່ມເຕີມ

Learn more

ຊັບພະຍາກອນທີ່ເປັນປະໂຫຍດ

Useful resources



ຂໍ້ມູນຢູ່ໃນຫນ້ານີ້ແມ່ນມາຈາກ USCIS ແລະແຫຼ່ງຂໍ້ມູນທີ່ເຊື່ອຖືໄດ້ອື່ນໆ. ມັນມີຈຸດປະສົງສໍາລັບການຊີ້ນໍາແລະມີການປັບປຸງເລື້ອຍໆເປັນໄປໄດ້. USAHello ບໍ່ໃຫ້ຄໍາແນະນໍາທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ແຕ່ບໍ່ມີກໍາລັງໃດໆຂອງວັດຖຸຂອງພວກເຮົາມີຈຸດປະສົງທີ່ຈະປະຕິບັດເປັນຄໍາແນະນໍາທາງດ້ານກົດຫມາຍ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານກໍາລັງຊອກຫາສໍາລັບທະນາຍຄວາມຟຣີຫຼືໃນລາຄາຕ່ໍາຫຼືການຊ່ວຍເຫຼືອທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ພວກເຮົາສາມາດຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ ຊອກຫາການບໍລິການທາງດ້ານກົດຫມາຍແລະຕ່ໍາຄ່າໃຊ້ຈ່າຍ.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

ຜ່ານການທົດສອບເປັນພົນລະເມືອງຂອງທ່ານ!

ອອນໄລນ໌ຟຣີລະດັບການກະກຽມພົນລະເມືອງ

ເລີ່ມລະດັບໃນປັດຈຸບັນ
ບໍ່ຫນ້ານີ້ຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ? ໃບຫນ້າຍິ້ມ Yes ໃບຫນ້າ frown No
ຂໍ​ຂອບ​ໃຈ​ທ່ານ​ສໍາ​ລັບ​ການ​ຕໍາ​ນິ​ຕິ​ຊົມ​ຂອງ​ທ່ານ​!