TPS ເຢເມນ - ສິ່ງທີ່ທ່ານສາມາດເຮັດໄດ້ຖ້າຫາກວ່າ TPS ຂອງທ່ານຫມົດອາຍຸ?

ພາສາອັງກິດຍັງNo ອັງກິດ

Here is information about TPS for people from Yemen.

Here is information about TPS for people from Yemen.

TPS Yemen
Photo: REUTERS/Rebecca Cook
TPS Yemen
Photo: REUTERS/Rebecca Cook

TPS Yemen – ໃນເວລາທີ່ບໍ່ TPS ຂອງຂ້າພະເຈົ້າຫມົດອາຍຸ?

TPS Yemen – when does my TPS expire?

On July 5, 2018, the US government said it would extend TPS for Yemen until March 3, 2020.

On July 5, 2018, the US government said it would extend TPS for Yemen until March 3, 2020.

ຈະເກີດຫຍັງຂຶ້ນຕໍ່ໄປ?

What happens next?

Further details about this extension for TPS Yemen appear in a Federal Register notice.

Further details about this extension for TPS Yemen appear in a Federal Register notice.

ເຮັດແນວໃດຂ້າພະເຈົ້າຕ້ອງການທີ່ຈະ Re: ການລົງທະບຽນ?

Do I need to re-register?

You will need to re-register. To maintain your TPS status, you must have re-registered during the 60-day re-registration period that runs from August 14, 2018, through October 15, 2018. To register or re-register for TPS you must file Form I-821, Application for Temporary Protected Status. Follow the steps underWhat to file” ກ່ຽວກັບ ຫນ້ານີ້. Then send to one of the addresses underWhere to fileon the Yemen page.

You will need to re-register. To maintain your TPS status, you must have re-registered during the 60-day re-registration period that runs from August 14, 2018, through October 15, 2018. To register or re-register for TPS you must file Form I-821, Application for Temporary Protected Status. Follow the steps under “What to file” on this page. Then send to one of the addresses under “Where to file” on the Yemen page.

ຈະເປັນແນວໃດກ່ຽວກັບການອະນຸຍາດການເຮັດວຽກຂອງຂ້າພະເຈົ້າ?

What about my work authorization?

Employment authorization documents (EAD) will be automatically extended from September 3, 2018, to March 2, 2019. If USCIS approves your TPS re-registration application, you will be issued a new EAD with the expiration date of March 3, 2020. ໄປ​ຫາ ຫນ້າ USCIS ນີ້ to read how to get new employment authorization documents.

Employment authorization documents (EAD) will be automatically extended from September 3, 2018, to March 2, 2019. If USCIS approves your TPS re-registration application, you will be issued a new EAD with the expiration date of March 3, 2020. Go to this USCIS page to read how to get new employment authorization documents.

What happens when TPS Yemen expires?

What happens when TPS Yemen expires?

If your TPS expires, ສະຖານະພາບທາງດ້ານກົດຫມາຍຂອງທ່ານຈະກັບຄືນໄປບ່ອນໄປກັບສິ່ງທີ່ມັນແມ່ນການກ່ອນ. ທ່ານສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາການປ່ຽນແປງສະຖານະພາບຂອງທ່ານຫຼືທ່ານສາມາດອອກຈາກສະຫະລັດອາເມລິກາ. ນີ້ແມ່ນເອີ້ນວ່າການປັບສະຖານະພາບຂອງທ່ານ.

If your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

ຈະເປັນແນວໃດຂ້າພະເຈົ້າສາມາດເຮັດໄດ້?

What can I do?

Until there is a decision, you can keep updated on all new information. You can learn about your options if TPS expires, and prepare yourself and your family for your next step.

Until there is a decision, you can keep updated on all new information. You can learn about your options if TPS expires, and prepare yourself and your family for your next step.

ທ່ານສາມາດຕອບສະຫນອງກັບທະນາຍຄວາມ

You can meet with a lawyer

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານສາມາດເຮັດໄດ້, ການທົດສອບທີ່ດີທີ່ສຸດທີ່ຈະເຮັດແນວໃດແມ່ນຕອບສະຫນອງກັບທະນາຍຄວາມ. ທ່ານສາມາດຄົ້ນຫາສໍາລັບທະນາຍຄວາມ, ຄ່າໃຊ້ຈ່າຍຕ່ໍາສຸດ ImmigrationLawHelp.com ຫຼືຢູ່ໃນ CLINIC ລະບົບກົດຫມາຍ.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານບໍ່ສາມາດຕອບສະຫນອງທະນາຍຄວາມໃນບຸກຄົນໃດຫນຶ່ງ, LegalZoom ເປັນເວັບໄຊທ໌ທີ່ມີຊື່ສຽງທີ່ຈະໃຫ້ທ່ານໃຫ້ຄໍາປຶກສາຟຣີຫນຶ່ງຊົ່ວໂມງທີ່ມີທະນາຍຄວາມ. ນີ້ຫມາຍຄວາມວ່າທ່ານສາມາດຕອບສະຫນອງອອນໄລນ໌ສໍາລັບການຫນຶ່ງຊົ່ວໂມງທີ່ມີທະນາຍຄວາມເຂົ້າເມືອງຫຼືເສນາທິການທາງດ້ານກົດຫມາຍ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານເຮັດແນວໃດນີ້, ເຮັດໃຫ້ແນ່ໃຈວ່າທ່ານມີທັງຫມົດຂອງຄໍາຖາມຂອງທ່ານພ້ອມທີ່ຈະສືບຕໍ່ເດີນຫນ້າຂອງທີ່ໃຊ້ເວລາແລະໃຜຜູ້ຫນຶ່ງທີ່ຈະແປພາສາໃຫ້ທ່ານຖ້າຫາກວ່າທ່ານຕ້ອງການ. ຫຼັງຈາກທີ່ປຶກສາຫາລືຫນຶ່ງຊົ່ວໂມງຂອງທ່ານ, they will try to have you sign up as a paying client. ບໍ່ເຂົ້າສິ່ງໃດແດ່ເວັ້ນເສຍແຕ່ວ່າທ່ານມີເງິນທີ່ຈະຈ່າຍສໍາລັບທະນາຍຄວາມ.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paying client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

ຈະເປັນແນວໃດຖ້າຫາກວ່າຂ້າພະເຈົ້າບໍ່ສາມາດຕອບສະຫນອງກັບທະນາຍຄວາມ? ຈະເປັນແນວໃດຖ້າຫາກວ່າຂ້າພະເຈົ້າບໍ່ສາມາດທະນາຍຄວາມ?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

ພວກເຮົາຮູ້ວ່າບຸກຄົນຈໍານວນຫຼາຍບໍ່ສາມາດຕອບສະຫນອງກັບທະນາຍຄວາມ. ຕໍ່ໄປນີ້ແມ່ນຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານເຂົ້າໃຈທາງເລືອກຂອງທ່ານ. ນີ້ບໍ່ແມ່ນຄໍາແນະນໍາທາງດ້ານກົດຫມາຍແຕ່ຂໍ້ມູນແທນທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານພິຈາລະນາທາງເລືອກຂອງທ່ານ.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

ຫາຄວາມຊ່ວຍເຫຼືອອອນໄລນ໌

Find help online

Immi ຊ່ວຍຄົນອົບພະຍົບເຂົ້າໃຈທາງເລືອກທາງກົດຫມາຍຂອງເຂົາເຈົ້າ. ທ່ານສາມາດນໍາໃຊ້ເຄື່ອງມືຄັດຈ້ອນອອນໄລນ໌ຂອງເຂົາເຈົ້າທີ່ຈະນໍາພາທ່ານໄປທາງເລືອກທີ່ດີທີ່ສຸດຂອງທ່ານ. ໃຊ້ເວລາໃນການສໍາພາດ Immi ເພື່ອເບິ່ງວ່າທ່ານມີເງື່ອນໄຂສໍາລັບການສະຖານະພາບການເຂົ້າເມືອງທີ່ແຕກຕ່າງກັນ. ຂໍ້ມູນຂ່າວສານທາງດ້ານກົດຫມາຍ Immi ແລະຄໍາແນະນໍາການສົ່ງຕໍ່ແມ່ນສະເຫມີຟຣີ.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

ທ່ານສາມາດພະຍາຍາມທີ່ຈະມີການປ່ຽນແປງສະຖານະພາບຂອງທ່ານ

You can try to change your status

ສະຫະລັດພົນລະເມືອງແລະຄົນເຂົ້າເມືອງ (USCIS) ເວົ້າວ່າ:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

"TPS ເປັນຜົນປະໂຫຍດຊົ່ວຄາວທີ່ບໍ່ນໍາໄປສູ່ການສະຖານະພາບຢູ່ແບບຖາວອນອັນຖືກກົດຫມາຍຫຼືໃຫ້ສະຖານະການເຂົ້າເມືອງອື່ນໆ. ຢ່າງໃດກໍຕາມ, ການຈົດທະບຽນສໍາລັບການ TPS ບໍ່ໄດ້ປ້ອງກັນທ່ານຈາກ:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບສະຖານະພາບທີ່ບໍ່ແມ່ນອົບພະຍົບ
  • ການຍື່ນສໍາລັບການປັບສະຖານະພາບໂດຍອີງໃສ່ຄໍາຮ້ອງຟ້ອງການຍົກຍ້າຍເຂົ້າ
  • ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບຜົນປະໂຫຍດການຍົກຍ້າຍເຂົ້າອື່ນໆຫຼືປົກປັກຮັກສາສໍາລັບການທີ່ທ່ານອາດຈະມີສິດໄດ້ຮັບ "
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບສະຖານະພາບທີ່ບໍ່ແມ່ນອົບພະຍົບ

Applying for non-immigrant status

ເຖິງແມ່ນວ່າຖ້າຫາກວ່າ TPS ແມ່ນພິຈາລະນາເປັນຄຸນສົມບັດເພື່ອປັບສະຖານະພາບ, ທ່ານຈະຕ້ອງມີສິດໄດ້ຮັບທີ່ຈະນໍາໃຊ້. ທ່ານສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບບັດສີຂຽວຖ້າຫາກວ່າທ່ານເຂົ້າໄປຕາມກົດຫມາຍແລະຕອບສະຫນອງຄວາມຕ້ອງການອື່ນໆ. ເຫຼົ່ານີ້ອາດຈະເນື່ອງຈາກວ່າຄອບຄົວຫຼືວຽກເຮັດງານທໍາຂອງທ່ານ. ຊອກຫາວິທີການ ສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການເປັນພົນລະເມືອງ.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບການ asylum

Applying for asylum

ທຸກຄົນໃນປີມາສະຫະລັດອາເມລິກາກໍາລັງຊອກຫາການປົກປ້ອງເນື່ອງຈາກວ່າພວກເຂົາເຈົ້າໄດ້ຮັບຄວາມເສຍຫາຍນາງພຽງຄົນດຽວຫຼືຄວາມຢ້ານກົວວ່າພວກເຂົາເຈົ້າຈະທໍລະມານນາງພຽງຄົນດຽວເນື່ອງມາຈາກການ:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • ເຊື້ອຊາດ
  • ສາດສະຫນາ
  • ສັນຊາດ
  • ສະມາຊິກໃນກຸ່ມສັງຄົມໂດຍສະເພາະ
  • ຄວາມຄິດເຫັນທາງການເມືອງ
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

ຖື TPS ສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບສະຖານະລີ້ໄພ, ໂດຍສະເພາະຖ້າຫາກວ່າພວກເຂົາເຈົ້າໄດ້ທີ່ນີ້ເປັນປີຫຼືຫນ້ອຍ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານໄດ້ທີ່ນີ້ສໍາລັບການຫນ້ອຍກ່ວາປີ, ເຈົ້າ​ຄວນ ສະຫມັກ. ຢ່າງໃດກໍຕາມ, ມັນເປັນສິ່ງສໍາຄັນຫຼາຍທີ່ທ່ານຮູ້ຈັກກັບ USCIS ມີການປ່ຽນແປງບໍ່ດົນມານີ້ວິທີການຄໍາຮ້ອງສະຫມັກ asylum ກໍາລັງປະມວນຜົນ. ໃນປັດຈຸບັນ, ພວກເຂົາເຈົ້າກໍາລັງທົບທວນຄືນຄໍາຮ້ອງສະຫມັກທີ່ຜ່ານມາຫຼາຍທີ່ສຸດຄັ້ງທໍາອິດ. ເມື່ອທ່ານສົ່ງຄໍາຮ້ອງສະຫມັກສໍາລັບການ asylum ເປັນ, ມັນອາດຈະເປັນເວລາທີ່ສັ້ນທີ່ສຸດກ່ອນທີ່ຈະກໍລະນີຂອງທ່ານແມ່ນໄດ້ຍິນ. ດັ່ງນັ້ນ, ທ່ານຫຼາຍທີ່ສຸດພຽງແຕ່ສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການ asylum ຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີເງື່ອນໄຂໄດ້ເນື່ອງຈາກວ່າຖ້າບໍ່ດັ່ງນັ້ນທ່ານມີຄວາມສ່ຽງມີກໍລະນີຂອງທ່ານໄດ້ຍິນແລະຫຼັງຈາກນັ້ນຈະຖືກ deported. ທ່ານສາມາດຕື່ມຂໍ້ມູນໃສ່ໃນ ແບບຟອມການສະຫມັກຂໍສໍາລັບການ asylum (ນີ້ເປັນນິຕິບຸກຄົນແລະມັນຈະເປັນການດີທີ່ສຸດຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີທະນາຍຄວາມທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານເຮັດສໍາເລັດແບບຟອມໄດ້).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານໄດ້ໃນ U.S. ຫຼາຍກ່ວາຫນຶ່ງປີ, ທ່ານຍັງສາມາດສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການ asylum ແຕ່ມັນຈະມີຄວາມຫຍຸ້ງຍາກຫຼາຍ (ແລະມັນແມ່ນແລ້ວຍາກທີ່ຈະຊະນະຄະດີ asylum ເປັນ).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

ຊອກຫາເພີ່ມເຕີມກ່ຽວກັບ ວິທີການສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການ asylum.

Find out more about how to apply for asylum.

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານຕັດສິນໃຈທີ່ຈະສະຫມັກຂໍເອົາສໍາລັບການ asylum, ທ່ານຄວນພະຍາຍາມເພື່ອຊອກຫາສົ່ງເສີມ bono (ຄ່າໃຊ້ຈ່າຍຕ່ໍາຫຼືທະນາຍຄວາມຟຣີ) ເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ. ທ່ານສາມາດຄົ້ນຫາສໍາລັບການສົ່ງເສີມ bono ຫຼືທະນາຍຄວາມໃນລາຄາຕ່ໍາສຸດ ImmigrationLawHelp.com ຫຼືຢູ່ໃນ CLINIC ລະບົບກົດຫມາຍ.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

ປະຍຸກໃຊ້ການສໍາລັບສະຖານະພາບປ້ອງກັນອື່ນໆ

Applying for other protected status

ບາງຖື TPS ອາດຢູ່ໃນສະຫະລັດອາເມລິກາພາຍໃຕ້ການວີຊ່າພິເສດ. ມີການຂໍວີຊາສໍາລັບຜູ້ຖືກເຄາະຮ້າຍຂອງການຄ້າມະນຸດແມ່ນ, ຜົວແລະເມຍ battered, ເດັກນ້ອຍຫຼືຜູ້ປົກຄອງແລະຜູ້ຖືກເຄາະຮ້າຍຂອງອາຊະຍາກໍາອື່ນໆ.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານເປັນແມ່ຍິງແລະຄິດວ່າທ່ານອາດຈະມີສິດໄດ້ຮັບວີຊ່າພິເສດເນື່ອງຈາກຄວາມຮຸນແຮງ, ການທາລຸນຫຼືເຫດຜົນອື່ນ, ທ່ານສາມາດຕິດຕໍ່ໄດ້ ໂຄງການສະຫນັບສະຫນູນ Asylum Seeker.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານເຂົ້າໄປໂດຍບໍ່ມີເອກະສານ

If you entered without documents

ອີງຕາມບ່ອນທີ່ທ່ານດໍາລົງຊີວິດ, ທ່ານອາດຈະສາມາດຍື່ນຄໍາຮ້ອງຂໍສໍາລັບການປ່ຽນແປງຂອງສະຖານະພາບ ເຖິງແມ່ນວ່າຖ້າຫາກວ່າທ່ານເຂົ້າໄປສະຫະລັດອາເມລິກາໂດຍບໍ່ມີເອກະສານ. ນີ້ແມ່ນຍ້ອນວ່າການເພີ່ມຂຶ້ນ TPS ນັບເປັນຄ່າຜ່ານປະຕູໃນບາງສ່ວນຂອງສະຫະລັດອາເມລິກາ.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

ຂ້າພະເຈົ້າສາມາດຮ້ອງຂໍໃຫ້ມີການເຮັດວຽກຂອງຂ້າພະເຈົ້າສະຫນັບສະຫນູນຂ້າພະເຈົ້າ?

Can I ask my work to sponsor me?

ມັນເປັນໄປໄດ້ໃຫ້ກັບນາຍຈ້າງຂອງທ່ານທີ່ຈະຊ່ວຍທ່ານຢູ່ຕາມກົດຫມາຍໃນສະຫະລັດອາເມລິກາໂດຍສະຫນັບສະຫນຸນທ່ານ. ນາຍຈ້າງຂອງທ່ານຈະຕ້ອງໄປໂດຍຜ່ານຂະບວນການຍາວກັບ USCIS. ຂຶ້ນຢູ່ກັບປະເພດຂອງການເຮັດວຽກທີ່ທ່ານເຮັດ, ນາຍຈ້າງຂອງທ່ານອາດຈະສາມາດໃຫ້ທ່ານໄດ້ຮັບວີຊ່າພິເສດຫຼືອະນຸຍາດ. ຖ້າຫາກວ່າພວກເຂົາເຈົ້າຕ້ອງການທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ, ພວກເຂົາເຈົ້າຄວນຈະເລີ່ມຕົ້ນຂະບວນການໃນປັດຈຸບັນເພື່ອຊອກຫາອອກຖ້າຫາກວ່າທ່ານມີສິດໄດ້ຮັບ. ຜູ້ໃຊ້ແຮງງານສາມາດຊອກຫາຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມຈາກ USCIS. ຢ່າງໃດກໍຕາມ, ປົກກະຕິພຽງແຕ່ຄົນອົບພະຍົບຜູ້ທີ່ມີຄວາມຊໍານິຊໍານານສາມາດເພື່ອຊອກຫານາຍຈ້າງທີ່ຈະສະຫນັບສະຫນູນໃຫ້ເຂົາເຈົ້າ. ເຫຼົ່ານີ້ອາດຈະປະກອບດ້ວຍທ່ານຫມໍ, ວິສະວະກອນ, ແລະພະນັກງານເຕັກໂນໂລຊີ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານເຮັດວຽກຢູ່ໃນວຽກເຮັດງານທໍາຂັ້ນພື້ນຖານຫຼືລະດັບການເຂົ້າ, ບໍ່ໄດ້ຮ້ອງຂໍໃຫ້ນາຍຈ້າງຂອງທ່ານສໍາລັບທາງເລືອກນີ້.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

ສິ່ງທີ່ຈະເກີດຂຶ້ນຖ້າຫາກວ່າຂ້າພະເຈົ້າຢູ່ໃນປະເທດໂດຍບໍ່ມີເອກະສານ? (ຈະເປັນແນວໃດຖ້າຫາກວ່າຂ້າພະເຈົ້າຈະກາຍເປັນຄົນເຂົ້າເມືອງຜິດກົດຫມາຍ?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

ຖ້າຫາກວ່າທ່ານຢູ່ໃນປະເທດໂດຍບໍ່ມີເອກະສານ, ທ່ານມີຄວາມສ່ຽງຈະຖືກ deported ຫລືຈັບກຸມ. ນີ້ຫນ້າບາງຢ່າງກັບຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານເຂົ້າໃຈສິດທິຂອງທ່ານແລະສິ່ງທີ່ຕ້ອງເຮັດຖ້າຫາກວ່າທ່ານກໍາລັງຖືກຄຸມຂັງຢູ່.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

ທ່ານຮູ້ຈັກສິດທິຂອງທ່ານ? ເຫຼົ່ານີ້ງ່າຍທີ່ຈະນໍາໃຊ້ຊັບພະຍາກອນກ່ຽວກັບສະຖານະການທີ່ແຕກຕ່າງກັນໄດ້ຖືກສ້າງຕັ້ງຂື້ນໂດຍ ACLU ດັ່ງນັ້ນທ່ານສາມາດມີສິດທິຂອງທ່ານຢູ່ໃນ fingertips ຂອງທ່ານ.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

Arabic, ພາສາອັງກິດ, ແອສປາໂຍນ, ໂຊມາລີ, Urdu, Mandarin, ພາສາຝຣັ່ງ, ຮິນດູ, ແລະພາສາປັນຈາບ. ຄູ່ມືສໍາລັບການອົບພະຍົບ LGBTQ, ຜູ້​ໃຫຍ່, ແລະເດັກນ້ອຍບໍ່ມີໃຜມາ.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

How to contact the Embassy of Yemen in the USA

How to contact the Embassy of Yemen in the USA

ສະຖານທີ່ຕັ້ງສະຖານທູດແມ່ນ 2319 Wyoming Ave NW, ວໍຊິງຕັນ, DC 20008.

The address of the embassy is 2319 Wyoming Ave NW, Washington, DC 20008.

ເບີໂທລະສັບທີ່ເປັນ: (202) 9654760.

The phone number is: (202) 9654760.

ທ່ານກໍາລັງຊອກຫາຂໍ້ມູນຂ່າວສານໃນການຊ່ວຍຖື TPS?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

ໄດ້ Interfaith Immigration Coalition ສະຫນອງຊັບພະຍາກອນ ເພື່ອຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານໃຊ້ເວລາການດໍາເນີນການ.

ຮຽນຮູ້ເພີ່ມເຕີມ

Learn more



ຂໍ້ມູນຂ່າວສານສະຫນອງໃຫ້ສະຫນັບສະຫນູນຂອງ CWS ແລະ CLINIC. ຂໍ້ມູນອື່ນໆທີ່ກ່ຽວກັບຫນ້ານີ້ມາຈາກ ພະແນກປ້ອງກັນຄວາມ Homeland, ໄດ້ Federal Register, USCIS ແລະແຫຼ່ງຂໍ້ມູນທີ່ເຊື່ອຖືໄດ້ອື່ນໆ. ມັນມີຈຸດປະສົງສໍາລັບການຊີ້ນໍາແລະມີການປັບປຸງເລື້ອຍໆເປັນໄປໄດ້. USAHello ບໍ່ໃຫ້ຄໍາແນະນໍາທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ແຕ່ບໍ່ມີກໍາລັງໃດໆຂອງວັດຖຸຂອງພວກເຮົາມີຈຸດປະສົງທີ່ຈະປະຕິບັດເປັນຄໍາແນະນໍາທາງດ້ານກົດຫມາຍ. ຖ້າຫາກວ່າທ່ານກໍາລັງຊອກຫາສໍາລັບທະນາຍຄວາມຟຣີຫຼືໃນລາຄາຕ່ໍາຫຼືການຊ່ວຍເຫຼືອທາງດ້ານກົດຫມາຍ, ພວກເຮົາສາມາດຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ ຊອກຫາການບໍລິການທາງດ້ານກົດຫມາຍແລະຕ່ໍາຄ່າໃຊ້ຈ່າຍ.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

ຊອກຫາການຊ່ວຍເຫຼືອຢູ່ໃກ້ກັບທ່ານ

ໃຊ້ FindHello ໃນການຊອກຫາບໍລິການແລະຊັບພະຍາກອນໃນຕົວເມືອງຂອງທ່ານ.

ເລີ່ມຕົ້ນຄົ້ນຫາຂອງທ່ານ

 

 

ບໍ່ຫນ້ານີ້ຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານ? ໃບຫນ້າຍິ້ມ Yes ໃບຫນ້າ frown No
ຂໍ​ຂອບ​ໃຈ​ທ່ານ​ສໍາ​ລັບ​ການ​ຕໍາ​ນິ​ຕິ​ຊົມ​ຂອງ​ທ່ານ​!