Kaip kreiptis dėl žaliosios kortelės (nuolat gyventi)

Taip pat lietuviųNe anglų kalba

Žalioji korta (nuolatinio gyventojo kortelė) kortelę, kuri rodo, jūs esate teisėtas nuolatinis gyventojas, JAV. Pabėgėliai reikalauja įstatymai po vienerius metus gyvena JAV kreiptis dėl. Jei esate tai asylee, Jūs taip pat gali būti suteikta galimybė taikyti po vienerių metų. Sužinokite, kaip pabėgėliai, ieškantys, ir imigrantai, gali taikyti.

A green card (permanent resident card) is a card that shows you are a lawful permanent resident of the USA. Refugees are required by law to apply for after living in the USA for one year. If you are an asylee, you may also be able to apply after one year. Learn how refugees, asylees, and other immigrants can apply.

how to get a green card

how to get a green card

Aš turiu teisę kreiptis dėl žaliosios kortelės?

Am I eligible to apply for a green card?

Kreiptis dėl žaliosios kortelės, asmuo turi būti tinkami tai padaryti per pagrindinius peticiją. Šis procesas yra sudėtingas, ir jūsų statusas JAV gali grėsti pavojus, jei jūsų prašymas buvo atmestas. Dėl šios priežasties, labai svarbu pasitarti su advokatu prieš taikydami. Šiuo metu advokatai ir organizacijos visoje šalyje, kurie padės jums.

To apply for a green card, a person must be eligible to do so through an underlying petition. This process is complicated, and your status in the USA may be at risk if your petition is denied. For this reason, it is important to speak to a lawyer before you apply. There are lawyers and organizations around the country who will help you.

Pabėgėlių

Refugees

Pabėgėlių turi kreiptis dėl žaliosios kortelės bent vienerius metus nuo tos dienos, jums yra suteiktas pabėgėlio statusas. Norint gauti, turi būti:

Refugees must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • buvo fiziškai JAV mažiausiai vienerius metus po yra priimamas kaip pabėgėlis
  • ne nutraukė savo pabėgėlių priėmimo (išlaikiusi savo pabėgėlio statusas JAV.)
  • ne jau įgytų nuolatinio gyventojo statusą
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (have maintained your refugee status in the USA)
  • not already acquired permanent resident status

Ieškantys

Asylees

Jei esate tai asylee, jums gali būti suteikta galimybė prašyti ir gauti nuolatinio gyventojo statusą vieneriems metams po to, kai jums suteikiama prieglobsčio ir jūs:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

    • buvo fiziškai JAV mažiausiai vienerius metus po gauti prieglobstį
    • ir toliau būti pabėgėliu (imigracijos teisės aktuose nustatyta) ar sutuoktinis arba vaikas, pabėgėliu
    • nėra tvirtai perkelti bet kurioje užsienio šalyje; ir
    • yra priimtinos Jungtinėms Amerikos Valstijoms kaip imigrantas
    • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
    • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
    • are not firmly resettled in any foreign country; and
    • are admissible to the United States as an immigrant

Imigrantai

Other immigrants

Yra daug kitų kategorijų, kuriose jūs galite kreiptis dėl žaliosios kortelės. Galite taikyti kaip šeimos narys, kaip darbuotojas, ar todėl, kad jūs esate auka, prekyba ir kitais nusikaltimais. Sužinoti, kas turi teisę gauti žaliąją kortą.

There are many other categories in which you can apply for a green card. You can apply as a family member, as an employee, or because you are a victim of abuse, trafficking or other crimes. Find out who is eligible for a green card.

Kaip reikia kreiptis dėl žaliosios kortelės?

How do I apply for a green card?

Kreiptis dėl nuolatinio gyventojo statusą, failą forma i-485, Paraiška įregistruoti nuolatinės gyvenamosios vietos ar Sureguliuokite Status. Taip pat turite užpildyti formą I-693 rodo įrodymas jūsų medicininės apžiūros USCIS gydytojas. Pabėgėliu, Šiuo metu nėra jokių mokestį pateikti šią formą. tu gali Sužinokite daugiau apie ir Atsisiųskite forma i-485. Taip pat galite Sužinokite daugiau apie ir Atsisiųskite forma I-693.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form. You can learn about and download Form I-485. You can also learn about and download Form I-693.

Kas gali man padėti?

Who can help me?

Jei esate pabėgėliu, Prašome turėti savo perkėlimo į ES agentūra padės jums kreiptis dėl jūsų koregavimas statusas.

If you are a refugee, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status.

Teisinių dokumentų gali būti labai sunku atlikti be advokato pagalbos. Jei jūs neturite persikėlimo agentūra ar imigracijos profesinės, kad padėtų, prašau rasti teisinę pagalbą prieš taikydami.

Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. If you do not have a resettlement agency or immigration professional to help you, please find legal help before you apply.

Mes teikiame pagrindinės bendros informacijos, padėsiančios suprasti procesą taikant nuolatinės gyvenamosios vietos. Mes tikrai negalime padėti jums užpildyti paraišką.

We provide basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence. We cannot actually help you complete your application.

Daugiau informacijos apie pabėgėlio statuso reguliavimas, galite skambinti į USCIS klientų aptarnavimo telefono numeriu: 1-800-375-5283. Jei galite paskambinti šiuo numeriu, jums gali tekti palaukti prieš Naudojimasis žinynu.

For more information on Refugee Adjustment of Status, you can call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

Peržiūrėkite šį vaizdo įrašą apie tai, kaip taikyti forma i-485

Watch this video about how to apply using Form I-485

sužinoti daugiau, sužinok daugiau

Learn more

Naudingi ištekliai

Useful resources



Informacija šiame puslapyje gaunama iš USCIS ir kitų patikimų šaltinių. Jis yra skirtas gaires ir naujinama taip dažnai, kaip įmanoma. USAHello negali suteikti teisinių konsultacijų, taip pat yra bet kurios iš mūsų medžiagų ketinama imtis kaip teisinis patarimas. Jeigu jūs ieškote nemokama arba nebrangi advokato ar teisinės pagalbos, Mes galime jums padėti Ieškoti ir pigių teisinių paslaugų.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Pilietiškumo egzaminą!

Nemokamai internete pilietybės rengimo klasė

Pradžia klasė dabar
Ar Šis puslapis padės jums? Linksmas veidelis taip Raukytis veido ne
Dėkojame už jūsų nuomonę!