Šeimos susijungimas – atsivežkite savo šeimą į JAV

Taip pat lietuviųNe anglų kalba

Keliais skirtingais būdais, gali prašyti, kad jūsų šeimos nariai atvyksta į Jungtines Amerikos Valstijas prisijungti prie jūsų, kai jums buvo perkelti. Tai vadinama šeimos susijungimo.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Nuotrauka uprzejmości Michael gulbė, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Kaip veikia šeimos susijungimo?

How does family reunification work?

  • Jei įvedėte JAV pabėgėliu pagal anksčiau 2 metų arba buvo suteiktas asylee statusas per pastaruosius 2 metų, jums gali būti taikomi tam tikri šeimos nariai gali "išvestinės" pabėgėlio ar asylee statusas. Tai reiškia, kad jie gali tapti pabėgėliu JAV, nes jie yra dalis jūsų šeimos. Tik kai kurie šeimos nariai gali tapti "vedinys" pabėgėlių: jūsų sutuoktinis (vyras ar žmona) ar savo vaikams (nevedęs ir pagal 21 Kada jūs pirmą kartą pritaikius suteikti prieglobstį ar pabėgėlio statusą).
  • Taip pat gali prašyti, kad šeimos nariai, kurie jau yra nustatyti kaip pabėgėliams prisijungti prie jūsų JAV.
  • Jei jums netinka nors iš šių programų ir dabar yra JAV pilietis, taip pat galėsite atlikti praėjus, kad jūsų šeima imigruoti į JAV.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Kas turi teisę kreiptis dėl šeimos susijungimo?

Who is eligible to apply for family reunification?

Norėdamas paprašyti, kad jūsų sutuoktinis ar vaikai prisijungti prie jūsų šeimos susijungimą programa JAV, Jūs turite būti, kas vadinama a “pagrindinė” pabėgėlių arba asylee. Tai reiškia, kad jums buvo asmuo, kuris gavo oficialiai pabėgėlio statusą ir atvykau į JAV per mus perkėlimo tarnyba. Turite įvesti JAV pabėgėliu pagal anksčiau 2 metų arba buvo suteiktas prieglobstis per pastaruosius 2 metų. Turi likti asylee ar pabėgėlio statusą arba tapo teisėtas nuolatinis gyventojas (gauti žalią kortelę).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit santykiai programos

Affadavit of Relationship Program

Jūs taip pat turi teisę paduoti su santykiais priesaika patvirtintą pareiškimą dėl jūsų sutuoktinio, vaikas (nevedęs, pagal 21), ar tėvai. Santykiai priesaika yra atitinkamo blanko, naudojamo suvienyti pabėgėlių ir ieškantys su artimų giminaičių, kurie yra jau nustatyta, kad pabėgėliai, bet yra už JAV ribų. Santykių parodymus registruoja informaciją apie šeimos santykių. Parodymus turi būti užbaigti, kad pradėti paraiškos teikimo artimiesiems, kurie gali būti įvesti JAV pabėgėliais per mus pabėgėlių priėmimo programa. Kai užpildysite šią programą per penkerius metus nuo atvyksta į JAV. Daugiau informacijos apie failą Dabartinis pilietybes, matyti, kad JAV valstybės departamentas, Biuro gyventojų, Pabėgėlių & Migracijos.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Peticija už svetimų santykinis

Petition for alien relative

Pabėgėlių statuso nuolatinis gyventojas užsienietis ar kurie buvo JAV daugiau nei penkerius metus gali taikyti sutuoktinių vardu, vaikai, tėvai, ir broliai ir seserys naudojant formą I-130. Šis procesas gali užtrukti daugiau laiko ir būti sunkiau, nei šias dvi programas. Please read the USCIS JAV piliečių šeimoje daugiau informacijos puslapyje.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Taip pat yra speciali programa, šeimos nariams iraniečiai, kurie patiria religinis persekiojimas.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Kurios šeimos nariai turi teisę atvykti į JAV?

Which family members are eligible to come to the USA?

Šeimos santykiai turi egzistuoti prieš atvyko į JAV kaip pabėgėlis arba buvo suteiktas prieglobstis. Tai reiškia:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Jei norite užpildyti dokumentus, kurie yra jūsų sutuoktinis vykti į JAV., turėjo būti susituokę prieš atvyko į JAV kaip pabėgėlio statusas buvo suteiktas prieglobstis, JAV. Prašome apsilankyti USCIS Pabėgėlių & Asylee sutuoktinių daugiau informacijos puslapyje.
  • Jūsų vaikas jau turi būti suprantamas (tai reiškia, kad motina jau buvo nėščia) arba gimė prieš įrašytas kaip pabėgėlis arba buvo suteiktas prieglobstis. Prašome apsilankyti USCIS Pabėgėlių & Asylee vaikai daugiau informacijos puslapyje.
  • Jums likti pabėgėlio ar asylee būsena arba turi tapti nuolatinis gyventojas (gauti žalią kortelę). Jei jau turite tapti per JAV. pilietis natūralizacijos, jums negali prašyti gauti išvestinių pabėgėlio ar asylee statusas už santykinai. Tačiau, Jūs vis dar turi galimybę padėti šeimai imigruoti į Jungtines Amerikos Valstijas.
  • Pagal parodymus, santykių programa, Jūs galite kreiptis dėl savo vaikų, sutuoktinis, ar tėvai atvykti į JAV.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Kaip reikia kreiptis dėl šeimos susijungimo?

How do I apply for family reunification?

Kreipiantis dėl jūsų sutuoktinis ar vaikai ateina į JAV kaip pabėgėliai, Jūs turite užpildyti Formos I-730, ar pabėgėliai santykinis peticiją. Ši forma yra nemokama failą. Jūs turėsite įtraukti kelis svarbius teisinius dokumentus, kai taikote. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information ir į instructions for filing Formos I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through GAMYBINEI.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

sužinoti daugiau, sužinok daugiau

Learn more



Šio puslapio informacija gaunama iš to JAV valstybės departamentas, USCIS, ir kitų patikimų šaltinių. Jis yra skirtas gaires ir naujinama taip dažnai, kaip įmanoma. USAHello negali suteikti teisinių konsultacijų, taip pat yra bet kurios iš mūsų medžiagų ketinama imtis kaip teisinis patarimas. Jeigu jūs ieškote nemokama arba nebrangi advokato ar teisinės pagalbos, Mes galime jums padėti Ieškoti ir pigių teisinių paslaugų.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Kaip gauti pagalbos šalia jūsų

Naudokite FindHello paslaugos bei ištekliai jūsų mieste.

Pradėti paiešką
Ar Šis puslapis padės jums? Linksmas veidelis taip Raukytis veido ne
Dėkojame už jūsų nuomonę!