မိသားစုပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေး - ယူအက်စ်အေမှသင့်မိသားစုကိုရောက်စေ

အင်္ဂလိပ်လည်းအဘယ်သူမျှမအင်္ဂလိပ်ဘာသာ

သငျသညျပြန်လည်နေရာချထားခဲ့ကြပြီးနောက်သင်သည်သင်၏မိသားစုဝင်များသင်သည် join ဖို့အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုကိုလာရှိသည်ဖို့လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်အများအပြားကွဲပြားခြားနားတဲ့နည်းလမ်းတွေရှိပါတယ်. ဤသည်မှာမိသားစုပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးဟုချေါသညျ.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
မိုက်ကယ် Swan ဓာတ်ပုံယဉျကြေး, CC ကို.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

ဘယ်လိုမိသားစုပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးလုပ်ငန်းကိုမ?

How does family reunification work?

  • သင်အတိတ်အတွင်းဒုက္ခသည်တစ်ဦးအဖြစ်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုသို့ ဝင်. ပါလျှင် 2 နှစ်သို့မဟုတ်အတိတ်ကာလအတွင်း asylee status ကိုပေးသနားခဲ့သည် 2 အနှစ်, သင် "ဆင်းသက်လာ" ဒုက္ခသည်သို့မဟုတ် asylee status ကိုရရှိရန်သေချာသောမိသားစုဝင်များများအတွက်လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်. ဤသည်တို့သည်သင်တို့၏မိသားစု၏အစိတ်အပိုင်းတစ်ခုဖြစ်ကြောင်းဘာဖြစ်လို့လဲဆိုတော့သူတို့က USA တွင်ဒုက္ခသည်တစ်ဦးဖြစ်လာနိုင်သည်ကိုဆိုလိုတယ်. သာအချို့မိသားစုဝင်များ "ဆင်းသက်လာ" ဒုက္ခသည်တွေဖြစ်လာနိုင်ပါသည်: သင့်အိမ်ထောင်ဖက် (ခင်ပွန်းသို့မဟုတ်ဇနီး) သို့မဟုတ်သင့်ကလေးများ (လက်မထပ်ရသေးနှင့်အောက်တွင် 21 သင်ပထမဦးဆုံးခိုလှုံခွင့်သို့မဟုတ်ဒုက္ခသည်အဖြစ်လျှောက်ထားသည့်အခါ).
  • သင်တို့သည်လည်းဒုက္ခသည်များ USA တွင်သင်သည် join အဖြစ်ပြီးသားဖော်ထုတ်နေသောမိသားစုဝင်များရှိသည်ဖို့လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်.
  • သငျသညျသူတို့အားအစီအစဉ်များဖြစ်စေဘို့အရည်အချင်းပြည့်မှီခြင်းနှင့်ယခုအမေရိကန်နိုင်ငံသားဖြစ်ကြောင်းဘူးဆိုရငျ, သငျသညျကိုလည်းအမေရိကန်နိုင်ငံမှသင့်မိသားစုလူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးရှိသည်ဖို့ပုံမှန်လျှောက်လွှာဖြည့်စွက်နိုင်ပါတယ်.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

အဘယ်သူသည်မိသားစုပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးအတွက်လျှောက်ထားရန်အရည်အချင်းပြည့်မီဖြစ်ပါသည်?

Who is eligible to apply for family reunification?

သင့်အိမ်ထောင်ဖက်ဒါမှမဟုတ်သားသမီးမိသားစုပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးအစီအစဉ်အောက်ရှိ USA တွင်သင်သည် join ရှိသည်ဖို့ကိုတောင်းဆိုနိုင်ရန်အတွက်, သင်တစ်ဦးကိုခေါ်ဘာဖြစ်ရပါမည် “ကြောငျးအုပျကွီး” ဒုက္ခသည်သို့မဟုတ် asylee. ဒါဟာသင်အရာရှိတဦးကဒုက္ခသည်အဆင့်အတန်းကိုလက်ခံရရှိကြောင်းလူတစ်ဦးခဲ့ကြသည်နှင့်ပြန်လည်နေရာချထားရေးအမေရိကန်ရုံးကနေတဆင့်အမေရိကန်နိုင်ငံမှလာသည်ဟုဆိုလိုတယ်. သင်ကအတိတ်အတွင်းဒုက္ခသည်တစ်ဦးအဖြစ်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုသို့ ဝင်. ကြရမယ် 2 နှစ်သို့မဟုတ်အတိတ်ကာလအတွင်းနိုင်ငံရေးခိုလှုံခွင့်ပေးသနားခဲ့ကြ 2 အနှစ်. သငျသညျဒုက္ခသည်သို့မဟုတ် asylee status ကိုအတွက်ဆက်လက်ရှိနေရမယ်သို့မဟုတ်တစ်အရာကိုပြုသင့်သည်အမြဲတမ်းနေထိုင်သူဖြစ်လာကြပါပြီ (အစိမ်းရောင်ကဒ်ကိုလက်ခံရရှိ).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

ဆက်ဆံရေးအစီအစဉ်၏ Affadavit

Affadavit of Relationship Program

သင်တို့သည်လည်းကိုယ့်အိမ်ထောင်ဖက်အဘို့ဆက်ဆံရေးတစ်ခုကျမ်းကျိန်လွှာ file ခွင့်ဖြစ်နိုင်သည်, ကလေး (လက်မထပ်ရသေး, အောက် 21), သို့မဟုတ်မိဘများ. ဆက်ဆံရေး၏ကျမ်းကျိန်လွှာနေသောဆွေမျိုးနီးစပ်နှင့်အတူဒုက္ခသည်များနှင့် asylees ပြန်လည်ပူးပေါင်းဖို့အသုံးပြုပုံစံဖြစ်ပါသည် ပြီးပြီ ဒုက္ခသည်များဖြစ်စိတ်ပိုင်းဖြတ်ပေမယ့် အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုပြင်ပရှိနေကြသည်. ဆက်ဆံရေး၏ကျမ်းကျိန်လွှာမိသားစုဆက်ဆံရေးနှင့် ပတ်သက်. သတင်းအချက်အလက်မှတ်တမ်းတင်. အဆိုပါကျမ်းကျိန်လွှာအမေရိကန်ဒုက္ခသည်အဆင့်လက်ခံရေးအစီအစဉ်မှတဆင့်ဒုက္ခသည်များအဖြစ်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုဝင်ခွင့်ဖြစ်နိုင်သည်သူကိုဆွေမျိုးသားချင်းများအတွက်လျှောက်လွှာလုပ်ငန်းစဉ်ကိုစတင်ဖို့နိုင်ရန်အတွက်အပြီးသတ်ရမည်ဖြစ်သည်. သင့်အနေဖြင့်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုသို့လာမယ့်ငါးနှစ်အတွင်းဤလျှောက်လွှာကိုဖြည့်စွက်ရမည်ဖြစ်သည်. ဖိုင်အရည်အချင်းပြည့်မီလက်ရှိလူမျိုးစုများအပေါ်သိရှိလိုပါက, ယင်းကိုကြည့်ပါ ပြည်နယ်၏အမေရိကန်ဦးစီးဌာန, ပြည်သူ့အင်အားဗျူရို, ဒုက္ခသည်များ & ရွှေ့ပြောင်းနေထိုင်ခြင်း.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

ဂြိုလ်သားဆွေမျိုးများအတွက်အသနားခံစာ

Petition for alien relative

အမြဲတမ်းဌာနေကိုယ်စားလှယ်ဂြိုလ်သား status ကိုအတူဒုက္ခသည်များဆိုင်ရာဘယ်သူထက်ပိုငါးနှစ်အိမ်ထောင်ဖက်၏ကိုယ်စားလျှောက်ထားနိုင်ပါသည် US မှာဖြစ်ရပြီ, ကလေးများ, မိဘများ, နှင့် Form ကိုငါ-130 ကိုအသုံးပြုပြီးမောင်နှမ. ဤလုပ်ငန်းစဉ်ကိုပိုမိုအချိန် ယူ. အထက်ပါနှစ်ခုအစီအစဉ်များထက် ပို. ခက်ခဲစေခြင်းငှါ. အဆိုပါ USCIS ဖတ်ရှုပါ အမေရိကန်နိုင်ငံသားများ၏မိသားစု ပိုမိုသိရှိလိုပါကစာမျက်နှာ.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

ဘာသာရေးနှိပ်ကွပ်မှုကြုံနေရသူအီရန်နိုင်ငံသား၏မိသားစုဝင်များများအတွက်အထူးအစီအစဉ်လည်းရှိပါတယ်.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

ဘယ်မိသားစုအဖွဲ့ဝင်များယူအက်စ်အေလာရန်အရည်အချင်းပြည့်မီ?

Which family members are eligible to come to the USA?

သငျသညျဒုက္ခသည်တစ်ဦးအဖြစ်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုသို့ရောက် လာ. သို့မဟုတ်ခိုလှုံခွင့်ပေးသနားခဲ့သည်ရှေ့တော်၌ထိုမိသားစုဆက်ဆံရေးဟာတည်ရှိခဲ့. ဆိုလိုတာက:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • သင်သည်သင်၏အိမ်ထောင်ဖက်အမေရိကန်ထံသို့လာရှိသည်ဖို့စာတမ်းများဖြည့်စွက်ချင်တယ်ဆိုရင်, သင်ဒုက္ခသည်တစ်ဦးအဖြစ်အမေရိကန်ဆီသို့ရောက် လာ. , မတိုင်မီလက်ထပ်ကြရသည်သို့မဟုတ် US မှာခိုလှုံခွင့်ပေးသနားခဲ့သည်. အဆိုပါ USCIS သွားရောက်ကြည့်ရှုကျေးဇူးပြုပြီး ဒုက္ခသည် & Asylee အိမ်ထောင်ဘက် ပိုမိုသိရှိလိုပါကစာမျက်နှာ.
  • သင့်ကလေးပဋိသန္ဓေယူကြရသည် (ဒီမိခင်ပြီးသားကိုယ်ဝန်ဆောင်ခဲ့ပါတယ်ဆိုလိုတယ်) သငျသညျဒုက္ခသည်တစ်ဦးအဖြစ်ဝင်ကြ၏သို့မဟုတ်ခိုလှုံခွင့်ပေးသနားခဲ့သည်မတိုင်မီသို့မဟုတ်မွေးဖွား. အဆိုပါ USCIS သွားရောက်ကြည့်ရှုကျေးဇူးပြုပြီး ဒုက္ခသည် & Asylee ကလေးများ ပိုမိုသိရှိလိုပါကစာမျက်နှာ.
  • သငျသညျဒုက္ခသည်သို့မဟုတ် asylee status ကိုအတွက်ဆက်လက်တည်ရှိတစ်ခုသို့မဟုတ်အမြဲတမ်းနေထိုင်သူဖြစ်လာကြပါပြီ (အစိမ်းရောင်ကဒ်ကိုလက်ခံရရှိ). သငျသညျပြီးသားတစ်ဦး U.S ဖြစ်လာကြလျှင်. အဖြစ်ပြောင်းလဲမှတဆင့်နိုင်ငံသား, သင်တစ်ဦးဆွေမျိုးများအတွက်ဆင်းသက်လာဒုက္ခသည်သို့မဟုတ် asylee status ကိုရရှိရန်အယူခံလွှာတင်ရေးနိုင်ဘူး. သို့သော်, သင်ဆဲ United States ကိုမိသားစုလူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးကကူညီနိုင်မည်အကြောင်း.
  • ဆက်ဆံရေးအစီအစဉ်၏ကျမ်းကျိန်လွှာလက်အောက်တွင်, သင်သည်သင်၏သားသမီးတို့အဘို့လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်, ဇနီး, သို့မဟုတ်မိဘများကိုအမေရိကန်လာရန်.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

ကျွန်မမိသားစုပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးများအတွက်မည်သို့လျှောက်ထားကြဘူး?

How do I apply for family reunification?

ဒုက္ခသည်များအဖြစ်အမေရိကန်ထံသို့လာရန်သင့်အိမ်ထောင်ဖက်သို့မဟုတ်သားသမီးတို့အဘို့လျှောက်ထားနိုင်ရန်အတွက်, သငျသညျဖြည့်စွက်ရမည်ဖြစ်သည် Form ကိုငါ-730, သို့မဟုတ်ဒုက္ခသည် / Asylee ဆွေမျိုးအသနားခံစာ. ဤပုံစံ file အခမဲ့ဖြစ်ပါသည်. သငျသညျလျှောက်ထားတဲ့အခါသင်အတော်ကြာအရေးကြီးသောတရားဝင်စာရွက်စာတမ်းများထည့်သွင်းရန်ရှိသည်လိမ့်မယ်. အခါသင် Form ကိုငါ-730 ကို download လုပ်ပါ, အဆိုပါဖတ်ရှုဖို့လည်းသေချာပါစေ တာဝန်ရှိသူတဦးက USCIS Form ကိုငါ-730 သတင်းအချက်အလက်များ ပြီးနောက် ပုံစံတင်ပို့ရန်ဘို့ညွှန်ကြားချက် Form ကိုငါ-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

ဥပဒေရေးရာပုံစံများ Completing အလွန်ခက်ခဲနိုင်ပါတယ်. သင့်ရဲ့ပြန်လည်နေရာချထားရေးအေဂျင်စီထံမှအကူအညီတောင်းခံသို့မဟုတ် တစ်ဦးကိုရှာဖွေ ရှေ့နေသို့မဟုတ်ရွှေ့ပြောင်းနေထိုင်သူကူညီပေးသည်ကြောင်းဥပဒေရေးရာအဖွဲ့အစည်းက. မှတဆင့်အကြိမ်ကြိမ်ဘာသာစကားများပြန်လည်ပေါင်းစည်းရေးအကြောင်းပိုမိုလေ့လာပါ IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

ပိုမိုသိရှိရန်

Learn more



ဤစာမျက်နှာပေါ်ရှိအချက်အလက်တွေကနေကြွလာ ပြည်နယ်၏အမေရိကန်ဦးစီးဌာန, USCIS, နှင့်အခြားယုံကြည်စိတ်ချရသောသတင်းရင်းမြစ်. ဒါဟာလမ်းညွှန်မှုများအတွက်ရည်ရွယ်သည်နှင့်အမျှမကြာခဏတတ်နိုင်သမျှမွမ်းမံ. USAHello ဥပဒေရေးရာအကြံဉာဏ်ကိုမပေးပါဘူး, မဟုတ်သလိုကျွန်တော်တို့ရဲ့ပစ္စည်းများမဆိုဥပဒေရေးရာအကြံဉာဏ်ကိုအဖြစ်ခေါ်ဆောင်သွားခံရဖို့ရည်ရွယ်ထားပါသည်. သင်တစ်ဦးအခမဲ့သို့မဟုတ်တန်ဖိုးနည်းရှေ့နေသို့မဟုတ်တရားဝင်အကူအညီရှာနေနေတယ်ဆိုရင်, ငါတို့သည်သင်တို့ကိုကူညီနိုငျ အခမဲ့နှင့်တန်ဖိုးနည်းဥပဒေရေးရာန်ဆောင်မှုကိုရှာဖွေ.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

သငျသညျအနီးအကူအညီကိုရှာရန်

သင့်ရဲ့မွို့တှငျန်ဆောင်မှုများနှင့်အရင်းအမြစ်များရှာဖွေရန် FindHello ကိုသုံးပါ.

သင့်ရဲ့ရှာဖွေရေး Start
ဒီစာမျက်နှာအကူအညီနဲ့သငျသညျပွုခဲ့? အပြုံးမျက်နှာ ဟုတ်ကဲ့ မျက်မှောင်ကြုတ်မကျြနှာကို အဘယ်သူမျှမ
သင်၏အကြံပြုချက်အတွက်ကျေးဇူးတင်ပါသည်!