TPS အယ်လ်ဆာဗေးဒေါ - သင့် TPS ကုန်ဆုံးတဲ့အခါသင်အဘယ်သို့ပြုနိုင်?

အင်္ဂလိပ်လည်းအဘယ်သူမျှမအင်္ဂလိပ်ဘာသာ

ဤတွင် TPS အကြောင်းသတင်းအချက်အလက်အယ်လ်ဆာဗေးဒေါမှလူအဘို့ဖြစ်၏.

Here is information about TPS for people from El Salvador.

TPS ကယ်တင်သောသခင်
ဓာတ်ပုံ: WBUR သတင်းများ
tps el salvador
Photo: WBUR News

TPS အယ်လ်ဆာဗေးဒေါ – ငါ၏အ TPS တဲ့အခါမှာသက်တမ်းကုန်ဆုံးပါဘူး?

TPS El Salvador – when does my TPS expire?

Update ကိုနိုဝင်ဘာလ 4, 2019: TPS for El Salvador has been extended.

Update November 4, 2019: TPS for El Salvador has been extended.

The US government published a notice in the Federal Register. The notice says that TPS for El Salvador, ဟေတီ, နီကာရာဂွာ, ဆူဒန်, Honduras and Nepal is extended until TPS court cases have been settled. If you have TPS for El Salvador, your TPS documents are automatically extended to January 4, 2021.

The US government published a notice in the Federal Register. The notice says that TPS for El Salvador, Haiti, Nicaragua, Sudan, Honduras and Nepal is extended until TPS court cases have been settled. If you have TPS for El Salvador, your TPS documents are automatically extended to January 4, 2021.

အဘယ်အရာကိုလာမယ့်ဖြစ်ပျက်?

What happens next?

This notice is because of a court case. သင်နောက်ဆုံးရလဒ်ကိုသိရန်တရားရုံးဆုံးဖြတ်ချက်အဘို့စောင့်ဆိုင်းဖို့လိုအပ်ပါလိမ့်မယ်. ငါတို့ကဲ့သို့မကြာမီကျနော်တို့နောက်ထပ်သတင်းအချက်အလက်များရှိသည်အဖြစ်ဒီစာမျက်နှာကို update ပါလိမ့်မယ်.

This notice is because of a court case. You will need to wait for the court decision to know that final outcome. We will update this page as soon as we have more information.

ငါ re-မှတ်ပုံတင်ဖို့လိုအပ်ပါသလား?

Do I need to re-register?

The notice says that the extension is automatic. ယင်းအပေါ်ထပ်မံမွမ်းမံမှုများအဘို့အကွညျ့ရှု USCIS အယ်လ်ဆာဗေးဒေါသတင်းအချက်အလက်စာမျက်နှာ.

The notice says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS El Salvador information page.

အဘယ်အရာကိုငါ့အအလုပျအကိုငျနှငျ့ ပတျသကျ. ခွင့်ပြုချက်စာရွက်စာတမ်းများ (EAD)?

What about my employment authorization documents (EAD)?

The notice says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADS).

The notice says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADs).

နှောင်းပိုင်းတွင်မှတ်ပုံတင်ဖို့အကြောင်းကိုမေးခွန်းလွှာ?

Questions about registering late?

သငျသညျကောင်းသောအကြောင်းရင်းရှိပါက USCIS တစ်နှောင်းပိုင်းကမှတ်ပုံတင်သို့မဟုတ် re-မှတ်ပုံတင်လျှောက်လွှာကိုလက်ခံစေခြင်းငှါ. ဒီကိုသွားပါ USCIS စာမျက်နှာ နှင့်အပေါ်ကိုကလစ်နှိပ်ပါ “နှောင်းပိုင်းငြ်ူ့ခင်း” သငျသညျအရည်အချင်းပြည့်မှီလျှင်ထွက်ရှာရန်.

USCIS may accept a late registration or re-registration application if you have good cause. Go to this USCIS page and click on “Filing Late” to find out if you qualify.

TPS ကုန်ဆုံးသည့်အခါဘာဖွစျ?

What happens when TPS expires?

သင့်ရဲ့ TPS ကုန်ဆုံးသည့်အခါ, သင့်ရဲ့ဥပဒေရေးရာ status ကိုပြန်ရှေ့မှာဘာကိုသွားပါလိမ့်မယ်. သင်သည်သင်၏အဆင့်အတန်းကိုပြောင်းလဲပစ်ရန်သို့မဟုတ်သင်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုထားခဲ့နိုင်သည်လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်. ဒါဟာသင့်ရဲ့ status ကိုချိန်ညှိဟုခေါ်သည်.

When your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

ယာယီကာကွယ်ထား status ကိုအတူအများစုကအယ်လ်ဆာဗေးဒေါဥပဒေရေးရာခွင့်ပြုချက်မရှိဘဲအမေရိကန်ပြည်ထောင်စု၌ရောက်ရှိ. သင်သည်မည်သည့်ဥပဒေရေးရာ status ကိုမပါဘဲနေဖို့လိုလျှင်, သငျသညျကိုဖမ်းဆီးနှင့် / သို့မဟုတ်ပြည်နှင်ဒဏ်ပေးခံရမည့်အန္တရာယ်ပါလိမ့်မယ်.

Most Salvadorans with temporary protected status arrived in the United States without legal authorization. If you stay without any legal status, you will risk being arrested and/or deported.

အယ်လ်ဆာဗေးဒေါ၏အစိုးရသည်မကြာသေးမီကကထုတ်ပြန်ကြေညာခဲ့သည် ကာတာနိုင်ငံနှင့်အတူညှိနှိုင်း အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုကနေနှင်ထုတ်ခံရအယ်လ်ဆာဗေးဒေါလကျခံဖို့, အသက်ရှင်ပင်လယ်ကွေ့နိုင်ငံအတွင်းရှိယာယီအလုပ်လုပ်သူတို့ကိုခွင့်ပြု. ဘိုလီးဗီးယားလည်းပေါ်ထွက်လာခဲ့ပါသည် အကြားတစ်ဦးပြိုင်ဘက်အဖြစ် နိုင်ငံပေါင်းတစ်အကွာအဝေး ထည့်သွင်းစဉ်းစားအောက်တွင်အယ်လ်ဆာဗေးဒေါလက်ခံရရှိရန်.

El Salvador’s government recently announced it is negotiating with Qatar to accept Salvadorans expelled from the United States, permitting them to live and work temporarily in the Gulf country. Bolivia has also emerged as a contender among a range of countries under consideration to receive Salvadorans.

ငါဘာလုပ်နိုင်မလဲ?

What can I do?

သင်တစ်ဦးရှေ့နေနှင့်တွေ့နိုင်ပါတယ်

You can meet with a lawyer

သင်လုပ်နိုင်လျှင်, လုပျဖို့အကောင်းဆုံးအရာရှေ့နေနှင့်တွေ့ဆုံရန်ဖြစ်ပါသည်. သင်တို့အပေါ်မှာတန်ဖိုးနည်းရှေ့နေများအတွက်ရှာဖွေနိုင်ပါတယ် ImmigrationLawHelp.com ဒါမှမဟုတ်အပေါ် ဆေးခန်းဥပဒေရေးရာ directory ကို.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

သငျသညျလူတစ်ဦးအတွက်ရှေ့နေနှင့်တွေ့ဆုံရန်မနိုင်လျှင်, LegalZoom သင်တစ်ဦးရှေ့နေနဲ့တနာရီကြာအခမဲ့တိုင်ပင်ဆွေးနွေးငါပေးမည်တဲ့ဂုဏ်သိက္ခာရှိတဲ့က်ဘ်ဆိုက်ဖြစ်ပါတယ်. ဒါဟာသင်အနေနဲ့လူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးရှေ့နေသို့မဟုတ်တရားဝင်လက်ထောက်နှင့်အတူတစျနာရီများအတွက်အွန်လိုင်းဖြည့်ဆည်းပေးနိုငျခွငျးကိုဆိုလိုသ. သင်သည်ဤပြုလျှင်, သင်လိုအပ်လျှင်သင်သင်တို့အဘို့အနက်ကိုဘော်ပြမှရှေ့ဆက်အချိန်နှင့်တစ်စုံတစ်ဦး၏အဆင်သင့်သင့်ရဲ့မေးခွန်းတွေအားလုံးရှိသေချာအောင်. သင့်ရဲ့တဦးတည်းနာရီတိုင်ပင်ဆွေးနွေးပြီးနောက်, သူတို့သင်တစ်ဦးပေးဆောင် client ကဲ့သို့ sign up ကိုရှိသည်ဖို့ကြိုးစားပါလိမ့်မယ်. သင်ရှေ့နေများအတွက်ဆပ်ဖို့ပိုက်ဆံရှိမဟုတ်လျှင်ဘာမှလက်မှတ်ထိုးမနေပါနဲ့.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paying client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

ကျွန်မရှေ့နေနှင့်တွေ့မနိုင်လျှင်အဘယ်အရာကို? ကျွန်မရှေ့နေမတတ်နိုင်လျှင်အဘယ်အရာကို?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

များစွာသောတစ်ဦးချင်းစီရှေ့နေနှင့်တွေ့မနိုင်ကြှနျုပျတို့သိ. ဤတွင်နောက်ထပ်သတင်းအချက်အလက်များသင်သည်သင်၏ရွေးချယ်မှုများနားလည်ကူညီပေးဖို့ဖြစ်ပါတယ်. ဤသည်ဥပဒေရေးရာအကြံဉာဏ်ကိုမဖြစ်ပေမယ့်အစားသတင်းအချက်အလက်သင်သည်သင်၏ရွေးချယ်မှုစဉ်းစားပါကကူညီမှ.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

အွန်လိုင်းကကူညီရှာမည်

Find help online

Immi ရွှေ့ပြောင်းနေထိုင်သူသူတို့ရဲ့ဥပဒေရေးရာ options များနားလည်ကူညီပေးသည်. သင်သည်သင်၏အကောင်းဆုံးရွေးချယ်စရာရန်သင့်အားလမ်းပြ၎င်းတို့၏အွန်လိုင်းစိစစ် tool ကိုသုံးနိုငျ. သင်တစ်ဦးကွဲပြားခြားနားသောလူဝင်မှုအဆင့်အတန်းများအတွက်အရည်အချင်းပြည့်မှီလျှင်ကြည့်ရှုရန် immi အင်တာဗျူးကိုယူ. Immi ရဲ့ဥပဒေရေးရာသတင်းအချက်အလက်နှင့်လွှဲပြောင်းအကြံပေးချက်ကိုအစဉ်အမြဲအခမဲ့များမှာ.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

သင်တို့သည်လည်းအကြောင်း factsheet ဒေါင်းလုဒ်ဆွဲနိုင်ပါသည် အမေရိကန်ပြည်ထောင်စု၌ယာယီကာကွယ်မှုအခြေအနေ အယ်လ်ဆာဗေးဒေါများအတွက်, ဟွန်ဒူးရပ်စ်, နှင့်ဟေတီအမေရိကန်လူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးကောင်စီအနေဖြင့်.

You can also download a factsheet about Temporary Protected Status in the United States for El Salvador, Honduras, and Haiti from the American Immigration Council.

သင်သည်သင်၏အဆင့်အတန်းကိုပြောင်းလဲပစ်ရန်ကြိုးစားနိုင်

You can try to change your status

အမေရိကန်နိုင်ငံသားဖြစ်မှုနှင့်လူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးန်ဆောင်မှုများ (USCIS) ကပြောပါတယ်:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

"TPS အရာကိုပြုသင့်သည်အမြဲတမ်းနေထိုင်သူ status ကိုဦးတည်သွားစေသို့မဟုတ်အခြားလူဝင်မှုအခြေအနေမပေးပါဘူးတဲ့ယာယီအကျိုးအတွက်ဖြစ်ပါတယ်. သို့သော်, TPS များအတွက်မှတ်ပုံတင်ကြေးထံမှသင်တို့တားဆီးမထားဘူး:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • Non-Immigrant status ကိုလျှောက်ထား
  • တစ်ဦးလူဝင်မှုအသနားခံစာအပေါ်အခြေခံပြီးအဆင့်အတန်းညှိနှိုင်းမှုများအတွက်ဖြည့်စွက်
  • "သင်ရထိုက်ခွင့်ဖြစ်ရသောအဘို့ကိုအခြားလူဝင်မှုကြီးကြပ်ရေးအကျိုးကျေးဇူးသို့မဟုတ်ကာကွယ်စောင့်ရှောက်ရေးများအတွက်လျှောက်ထား
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

အဆိုပါခန့်မှန်းခြေအားဖြင့်များ၏ 262,500 ဆာလ်ဗေးဒိုး TPS အကျိုးခံစားခွင့်, ထက်ပိုပြီး 42,700 အေပျအမြဲတမ်းနေထိုင်သူ status ကိုခွင့်ပြုခဲ့ပြီ, USCIS အညီ.

Of the approximately 262,500 Salvadoran TPS beneficiaries, more than 42,700 have been granted lawful permanent resident status, according to USCIS.

Non-Immigrant status ကိုလျှောက်ထား

Applying for non-immigrant status

TPS status ကိုထိန်းညှိဖို့တစ်အရည်အချင်းများစဉ်းစားသည်ရင်တောင်, သငျသညျလျှောက်ထားရန်အရည်အချင်းပြည့်မီသူဖြစ်ရမည်. သင်တရားဝငျကွပါလျှင်အစိမ်းရောင်ကဒ်လျှောက်ထားများနှင့်အခြားလိုအပ်ချက်များကိုဖြည့်ဆည်းခြင်းငှါ. ဤရွေ့ကားဘာဖြစ်လို့လဲဆိုတော့သင့်မိသားစုသို့မဟုတ်သင့်အလုပ်၏ဖြစ်နိုင်သည်. ဘယ်လိုထွက်ရှာမည် နိုင်ငံသားဖြစ်ခွင့်လျှောက်ထား.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

ခိုလှုံခွင့်လျှောက်ထား

Applying for asylum

သူတို့ညှဉ်းပန်းနှိပ်စက်ဒါမှမဟုတ်သူတို့ကြောင့်မှညှဉ်းဆဲခြင်းကိုခံရကြလိမ့်မည်ကိုစိုးရိမ်ခံစားခဲ့ကြရသည်ဖြစ်သောကြောင့်နှစ်စဉ်နှစ်တိုင်းလူပေါင်းကာကွယ်မှုရှာကြံ United States ကိုလာ:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • လူမျိုး
  • ဘာသာ
  • အမျိုးသား
  • တစ်ဦးအထူးသဖြင့်လူမှုရေးအုပ်စုတွင်အဖွဲ့ဝင်
  • နိုင်ငံရေးအကျဉ်းသားများအမြင်
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

TPS ကိုင်ဆောင်သူခိုလှုံခွင့်အဆင့်အတန်းများအတွက်လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်, သူတို့ကဒီမှာတစ်နှစ်သို့မဟုတ်ထိုထက်နည်းခဲ့ကြပါပြီအထူးသဖြင့်လျှင်. သငျသညျထက်နည်းတစ်နှစ်ဒီမှာဖြစ်ရပြီဆိုပါက, သင် ... သင့်တယ် NOW ကကျင့်သုံးပါ. သို့သော်, သင် USCIS မကြာသေးမီကခိုလှုံခွင့် applications များလုပ်ငန်းများ၌ဘယ်လိုပြောင်းလဲသွားပြီကိုသိသောအလွန်အရေးကြီးသောကြောင့်ဖြစ်ပါသည်. ယခု, သူတို့ပထမဦးဆုံးလတ်တလော applications များပြန်လည်သုံးသပ်နေကြသည်. သငျသညျခိုလှုံခွင့်လျှောက်လွှာတင်သွင်းပြီးတာနဲ့, သင့်ရဲ့အမှုကိုကြားမီကအလွန်တိုတောင်းသောအချိန်ဖြစ်စေခြင်းငှါ,. ဒါကြောင့်, သငျသညျအရည်အချင်းပြည့်မှီဘူးဆိုရင်မဟုတ်ရင်သင်သည်သင်၏အမှုကိုကြားရှိခြင်းအန္တရာယ်များနှင့်ထို့နောက်ပြည်နှင်ဒဏ်ပေးခံရသောကွောငျ့သငျသညျခိုလှုံခွင့်အရှိဆုံးသာလျှောက်ထား. သင့်အနေဖြင့်ဖြည့်စွက်နိုင်ပါတယ် ခိုလှုံခွင့်လျှောက်ထားဖို့ပုံစံ (ဒီဥပဒေရေးရာပုံစံဖြစ်ပြီးသင်ပုံစံဖြည့်စွက်ကူညီပေးဖို့ရှေ့နေခဲ့လျှင်အကောင်းဆုံးဖြစ်လိမ့်မယ်).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

သင် U.S ခဲ့ကြလျှင်. တစ်ဦးထက်ပိုသည့်နှစ်, သင်ဆဲနိုင်ငံရေးခိုလှုံခွင့်လျှောက်ထားနိုင်ပါသည်ပေမယ့်ပိုပြီးခက်ခဲပါလိမ့်မည် (ထိုသို့တစ်ဦးခိုလှုံခွင့်ကိစ္စတွင်အနိုင်ရပြီးသားခဲယဉ်းသည်).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

အကြောင်းပိုမိုထွက်ရှာမည် ခိုလှုံခွင့်လျှောက်ထားဖို့ဘယ်လို.

Find out more about how to apply for asylum.

သငျသညျခိုလှုံခွင့်လျှောက်ထားရန်ဆုံးဖြတ်ထားဘူးဆိုရင်, သင်တစ်ဦးလိုလားသူ Bono ရှာတွေ့ဖို့ကြိုးစားသင့်တယ် (အနိမ့်ကုန်ကျစရိတ်သို့မဟုတ်အခမဲ့ရှေ့နေ) သင့်ကိုကူညီရန်. သင်တစ်ဦးလိုလားသူ Bono သို့မဟုတ်ရက်နေ့တွင်တန်ဖိုးနည်းရှေ့နေများအတွက်ရှာဖွေနိုင်ပါတယ် ImmigrationLawHelp.com ဒါမှမဟုတ်အပေါ် ဆေးခန်းဥပဒေရေးရာ directory ကို.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

အခြားအကာကွယ်ပေး status ကိုလျှောက်ထား

Applying for other protected status

တချို့က TPS ကိုင်ဆောင်သူအထူးဗီဇာအောက်မှာအမေရိကန်ပြည်ထောင်စု၌နေထိုင်စေခြင်းငှါ. လူကုန်ကူးမှု၏သားကောင်များအတွက်ပြည်ဝင်ခွင့်ဗီဇာရှိပါတယ်, ထိခိုက်အိမ်ထောင်ဖက်, သည်အခြားပြစ်မှုများ၏ကလေးများသို့မဟုတ်မိဘများနှင့်သားကောင်များ.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

သငျသညျအမြိုးသမီးတဖြစ်ကြသည်နှင့်သင်ဘာဖြစ်လို့လဲဆိုတော့အကြမ်းဖက်မှုအထူးဗီဇာများအတွက်အရည်အချင်းပြည့်မှီစေခြင်းငှါ, စဉ်းစားပါလျှင်, အလွဲသုံးစားမှုသို့မဟုတ်အခြားအကြောင်းပြချက်, သင်ဆက်သွယ်နိုင်သည် ခိုလှုံခွင့်တောင်းခံ Advocacy Project.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

သငျသညျစာရွက်စာတမ်းများမရှိဘဲထဲသို့ဝင်လိုလျှင်

If you entered without documents

သငျသညျအသကျရှငျဘယ်မှာပေါ် မူတည်., သငျသညျအခြေအနေပြောင်းလဲမှုကိုလျှောက်ထားနိုင်မည်အကြောင်း သငျသညျစာရွက်စာတမ်းမရှိဘဲအမေရိကန်ပြည်ထောင်စုထဲသို့ဝင်လျှင်ပင်. ရရှိမှု TPS အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုအချို့အစိတ်အပိုင်းများအတွက်ဝန်ခံချက်အဖြစ်ရေတွက်ထားလို့ဖြစ်ပါတယ်.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

ငါစပွန်ဆာမှငါ၏အမှုကိုမေးနိုင်သလား?

Can I ask my work to sponsor me?

သင့်ရဲ့အလုပ်ရှင်သင်ပံ့ပိုးကူညီခြင်းအားဖြင့်အမေရိကန်ပြည်ထောင်စုတွင်တရားနေဖို့ကူညီရန်အဘို့အဒါဟာဖြစ်နိုင်. သင့်ရဲ့အလုပ်ရှင် USCIS နှင့်အတူကြာမြင့်စွာဖြစ်စဉ်ကိုဖြတ်သန်းသွားရပါလိမ့်မယ်. သင်ပြုအလုပ်မျိုးပေါ် မူတည်., သင့်ရဲ့အလုပ်ရှင်သင်တစ်ဦးကိုအထူးဗီဇာသို့မဟုတ်ခွင့်ပြုမိန့်မရနိုင်မည်အကြောင်း. သူတို့သည်သင့်ကိုကူညီချင်တယ်ဆိုရင်, သင်သည်အရည်အချင်းပြည့်မီလျှင်သူတို့အထဲကရှာတွေ့မှယခုဖြစ်စဉ်ကိုစတင်ရန်သင့်တယ်. အလုပ်ရှင်များ USCIS ထံမှနောက်ထပ်သတင်းအချက်အလက်များရှာတှေ့နိုငျ. သို့သော်, ပုံမှန်အားဖြင့်မြင့်မားကျွမ်းကျင်နေသောသာရွှေ့ပြောင်းနေထိုင်သူတို့ကိုစပွန်ဆာမည်သူအလုပ်ရှင်များကိုရှာဖွေနိုင်ကြသည်. ဤရွေ့ကားဆရာဝန်များကပါဝင်သည်စေခြင်းငှါ,, အင်ဂျင်နီယာများ, နှင့်နည်းပညာအလုပျသမား. သင်တစ်ဦးအခြေခံသို့မဟုတ် entry ကိုအဆင့်ကိုအလုပ်မှာအလုပ်မလုပ်ခဲ့လျှင်, ဒီ option ကိုအဘို့သင့်အလုပ်ရှင်ကမမေးကြဘူး.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

ငါစာရွက်စာတမ်းများမရှိဘဲတိုင်းပြည်အတွင်းနေထိုင်ပါလျှင်အဘယျသို့ဖွစျမညျ? (ကျွန်မအနေနဲ့တရားမဝင်လူဝင်မှုအဘယ်အရာကိုဖြစ်လာမယ်ဆိုရင်?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

သငျသညျစာရွက်စာတမ်းများမရှိဘဲတိုင်းပြည်အတွင်းနေထိုင်ပါလျှင်, သငျသညျပြည်နှင်ဒဏ်ပေးသို့မဟုတ်အဖမ်းခံရခံရမည့်အန္တရာယ်. ဒီနေရာတွင်ထိန်းသိမ်းခံနေကြပါလျှင်သင်သည်သင်၏အခွင့်အရေးနှင့်ဘာလုပ်ဖို့နားလည်ကူညီရန်အတွက်နောက်ထပ်အချက်အလက်များအားနှင့်အတူအချို့သောစာမျက်နှာများ.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

သင်သည်သင်၏အခွင့်အရေးများကိုသိသလား? သင်သည်သင်၏လက်ချောင်းထိပ်မှာသင့်အခွင့်အရေးများရှိနိုင်ပါသည်ဒါကွဲပြားခြားနားသောအခြေအနေများအကြောင်းကိုဤရွေ့ကားလွယ်ကူသော-to-အသုံးပြုမှုအရင်းအမြစ်များကိုရှိ ACLU အသုံးပြုနေသူများကဖန်တီးခဲ့ကြ.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

အဘိဓါန် Arabic, အင်္ဂလိပ်, စပိန်, ဆိုမာလီ, ဒူ, အဘိဓါန် Mandarin-, ပြင်သစ်, ဟိန်ဒီ, နှင့်ပနျခြာပီဘာသာစကားများ. LGBTQ ရွှေ့ပြောင်းနေထိုင်သူများအတွက်လက်စွဲ, အရွယ်ရောက်သူ, နှင့်မပါဘဲသားသမီးများ.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

စပိန်အတွက် Clinic မှဤလက်ကမ်းကြော်ငြာသင်လျှင်သင်ဖမ်းဆီးသင့်ရဲ့အန္တရာယ်နားလည်ကူညီရန်သို့မဟုတ်အထောက်အထားမဲ့ဖြစ်လာပါလိမ့်မယ်.

This leaflet from CLINIC in Spanish will help you understand your risk of arrest if you are or become undocumented.

USA တွင်အယ်လ်ဆာဗေးဒေါသံရုံးကိုဆက်သွယ်နိုင်ရန်မည်သို့

How to contact the Embassy of El Salvador in the USA

သံရုံး၏လိပ်စာဖြစ်ပါသည် 1400 16လမ်းကဘ Suite ကြိမ်မြောက် 100, ဝါရှင်တန်ဒီစီ 20036.

The address of the embassy is 1400 16th Street NW Suite 100, Washington DC 20036.

ဖုန်းနံပါတ်ဖြစ်ပါတယ်:(202) 595-7500.

The phone number is:(202) 595-7500.

သငျသညျ TPS ကိုင်ဆောင်သူများအတွက်ထောက်ခံမှသတင်းအချက်အလက်ရှာဖွေနေပါသည်?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

ပိုမိုသိရှိရန်

Learn more



၏ပံ့ပိုးမှုနှင့်အတူပေးအပ်သတင်းအချက်အလက် CWS နှင့် Clinical. ဒီစာမျက်နှာပေါ်ရှိအခြားအချက်အလက်များကိုထံမှလာ အမိမြေလုံခြုံရေးဌာန, အဆိုပါ ဖက်ဒရယ်မှတ်ပုံတင်မည်, USCIS နှင့်အခြားယုံကြည်စိတ်ချရသောသတင်းရင်းမြစ်. ဒါဟာလမ်းညွှန်မှုများအတွက်ရည်ရွယ်သည်နှင့်အမျှမကြာခဏတတ်နိုင်သမျှမွမ်းမံ. USAHello ဥပဒေရေးရာအကြံဉာဏ်ကိုမပေးပါဘူး, မဟုတ်သလိုကျွန်တော်တို့ရဲ့ပစ္စည်းများမဆိုဥပဒေရေးရာအကြံဉာဏ်ကိုအဖြစ်ခေါ်ဆောင်သွားခံရဖို့ရည်ရွယ်ထားပါသည်. သင်တစ်ဦးအခမဲ့သို့မဟုတ်တန်ဖိုးနည်းရှေ့နေသို့မဟုတ်တရားဝင်အကူအညီရှာနေနေတယ်ဆိုရင်, ငါတို့သည်သင်တို့ကိုကူညီနိုငျ အခမဲ့နှင့်တန်ဖိုးနည်းဥပဒေရေးရာန်ဆောင်မှုကိုရှာဖွေ.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

သငျသညျအနီးအကူအညီကိုရှာရန်

သင့်ရဲ့မွို့တှငျန်ဆောင်မှုများနှင့်အရင်းအမြစ်များရှာဖွေရန် FindHello ကိုသုံးပါ.

သင့်ရဲ့ရှာဖွေရေး Start
ဒီစာမျက်နှာအကူအညီနဲ့သငျသညျပွုခဲ့? အပြုံးမျက်နှာ ဟုတ်ကဲ့ မျက်မှောင်ကြုတ်မကျြနှာကို အဘယ်သူမျှမ
သင်၏အကြံပြုချက်အတွက်ကျေးဇူးတင်ပါသည်!