Hoe toe te passen voor een groene kaart (permanente verblijfsstatus)

Ook EngelsGeen Engels

Een groene kaart (permanent resident card) is een kaart die toont dat u bent een wettelijke permanente ingezetene van de Verenigde Staten. Vluchtelingen zijn wettelijk verplicht om te kunnen solliciteren na wonen in de VS voor een jaar. Bent u een asylee, u kan ook zitten kundig voor toepassing na één jaar. Leren hoe vluchtelingen, asylees, en andere immigranten kunnen toepassen.

A green card (permanent resident card) is a card that shows you are a lawful permanent resident of the USA. Refugees are required by law to apply for after living in the USA for one year. If you are an asylee, you may also be able to apply after one year. Learn how refugees, asylees, and other immigrants can apply.

how to get a green card

how to get a green card

Kom ik in aanmerking om toe te passen voor een groene kaart?

Am I eligible to apply for a green card?

Toe te passen voor een groene kaart, een persoon moet in aanmerking komen om dit te doen door middel van een onderliggende petitie. Dit proces is ingewikkeld, en uw status in de Verenigde Staten wellicht in gevaar als uw verzoek wordt geweigerd. Om deze reden, het is belangrijk om te spreken met een advocaat voordat u toepast. Er zijn advocaten en organisaties in het hele land die u zullen helpen.

To apply for a green card, a person must be eligible to do so through an underlying petition. This process is complicated, and your status in the USA may be at risk if your petition is denied. For this reason, it is important to speak to a lawyer before you apply. There are lawyers and organizations around the country who will help you.

Vluchtelingen

Refugees

Vluchtelingen moeten gelden voor een groene kaart ten minste één jaar vanaf de datum waarop die u een vluchtelingenstatus krijgen. Om in aanmerking, u moet:

Refugees must apply for a green card at least one year from the date you are given a refugee status. To be eligible, you must have:

  • zijn fysiek aanwezig in de Verenigde Staten gedurende ten minste één jaar na de toelating als vluchteling
  • niet uw toelating van vluchtelingen had beëindigd (uw status van vluchteling in de Verenigde Staten hebben onderhouden)
  • niet reeds verworven permanente verblijfsstatus
  • been physically present in the United States for at least one year after being admitted as a refugee
  • not had your refugee admission terminated (have maintained your refugee status in the USA)
  • not already acquired permanent resident status

Asylees

Asylees

Bent u een asylee, u mei zitten kundig voor aanvragen en verkrijgen van permanente verblijfsstatus één jaar nadat u asiel en u wordt verleend:

If you are an asylee, you may be able to apply for and obtain permanent resident status one year after you are granted asylum and you:

    • zijn fysiek aanwezig in de Verenigde Staten gedurende ten minste één jaar na de voorlopige toekenning van asiel
    • blijven een vluchteling (zoalsgedefinieerd in immigratierecht) of de echtgenoot of kind van een vluchteling
    • zijn niet stevig hervestigd in een vreemd land; en
    • zijn ontvankelijk naar de Verenigde Staten als immigrant
    • have been physically present in the United States for at least one year after being granted asylum
    • continue to be a refugee (as defined in immigration law) or the spouse or child of a refugee
    • are not firmly resettled in any foreign country; and
    • are admissible to the United States as an immigrant

Andere immigranten

Other immigrants

Er zijn vele andere categorieën waarin u voor een groene kaart toepassen kunt. U kunt toepassen als een familielid, Als een werknemer, of omdat u slachtoffer van misbruik bent, mensenhandel of andere vormen van criminaliteit. Ontdek wie in aanmerking voor een groene kaart komt.

There are many other categories in which you can apply for a green card. You can apply as a family member, as an employee, or because you are a victim of abuse, trafficking or other crimes. Find out who is eligible for a green card.

Hoe kan ik solliciteren voor een groene kaart?

How do I apply for a green card?

Toe te passen voor permanente verblijfsstatus, bestand formulier I-485, Toepassing te registreren van permanente verblijfsvergunning of te passen Status. U moet ook een USCIS arts voltooid formulier I-693 waaruit blijkt bewijs voor uw medische keuring. Als een vluchteling, Er is momenteel geen vergoeding indienen van dit formulier. U kunt meer informatie over en download formulier I-485. U kunt ook meer informatie over en download formulier I-693.

To apply for permanent resident status, file Form I-485, Application to Register Permanent Residence or to Adjust Status. You must also have a USCIS doctor complete Form I-693 showing proof of your medical examination. As a refugee, there is currently no fee to file this form. You can learn about and download Form I-485. You can also learn about and download Form I-693.

Wie kan me helpen?

Who can help me?

Bent u een vluchteling, Gelieve te hebben uw bureau van hervestiging helpen u toepassen voor de aanpassing van status.

If you are a refugee, please have your resettlement agency help you apply for your adjustment of status.

Juridische papierwerk kunnen zeer moeilijk zijn om te voltooien zonder de hulp van een advocaat. Als u nog geen een hervestiging agentschap of immigratie professioneel om u te helpen, Gelieve juridische hulp vinden voordat u toepassen.

Legal paperwork can be very difficult to complete without the help of a lawyer. If you do not have a resettlement agency or immigration professional to help you, please find legal help before you apply.

We bieden elementaire achtergrondinformatie om te helpen u meer inzicht in het proces van het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning. Kunnen we niet daadwerkelijk helpen voltooien van uw aanvraag.

We provide basic background information to help you understand the process of applying for permanent residence. We cannot actually help you complete your application.

Voor meer informatie over de aanpassing van de Status van vluchteling, u kunt de USCIS klantenservice telefoonnummer bellen: 1-800-375-5283. Als u dit nummer belt, u wellicht te wachten in de wacht voor de Help-informatie opvragen.

For more information on Refugee Adjustment of Status, you can call the USCIS customer service phone number: 1-800-375-5283. If you call this number, you may have to wait on hold before getting help.

Bekijk deze video over hoe u kunt toepassen met behulp van de vorm I-485

Watch this video about how to apply using Form I-485

Meer informatie

Learn more

Nuttige bronnen

Useful resources



De informatie op deze pagina komt uit USCIS en andere betrouwbare bronnen. Het is bestemd voor begeleiding en zo vaak mogelijk wordt bijgewerkt. USAHello geeft geen juridisch advies, noch zijn een van onze materialen bestemd om te worden opgevat als juridisch advies. Als u op zoek bent naar een gratis of goedkope advocaat of juridische hulp, Wij kunnen u helpen Vind vrije en lage kosten juridische diensten.

The information on this page comes from USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Uw burgerschap testronde!

Gratis online burgerschap voorbereiding klasse

Start nu de klasse
Deze pagina heeft je geholpen? Lachebekje Ja Frown gezicht No
Dank u voor uw feedback!