Zlúčenie rodiny – Príďte s rodinou do USA

Angličtina tiežAnglicky

Existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako môžete použiť vaše rodinných príslušníkov prísť do Spojených štátov k tebe po vás presídľujú. Toto sa nazýva zlúčenie rodiny.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Foto zo zdvorilosti Michael Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Ako funguje zlúčenie rodiny?

How does family reunification work?

  • Ak ste zadali v Spojených štátoch ako utečenec v minulosti 2 rokov alebo boli poskytnuté asylee stavu do minulosti 2 rokov, môžete požiadať o niektoré členmi rodiny získať "odvodené" postavenie utečenca alebo asylee. To znamená, že sa môžu stať utečencom v USA, pretože sú súčasťou vašej rodiny. Len niektoré členmi rodiny môže stať "derivát" utečencov: váš manžel (manžel alebo manželka) alebo vaše deti (slobodné a pod 21 Kedy ste prvýkrát požiadali o azyl alebo štatút utečenca).
  • Môžete použiť aj rodinných príslušníkov, ktorí sú už identifikované ako utečencov k vám pridali v USA.
  • Ak nemám nárok na niektorý z týchto programov a sú teraz občan USA, Môžete tiež dokončiť bežné aplikácie mať svoju rodinu emigrovať do USA.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Kto je oprávnený požiadať o zlúčenie rodiny?

Who is eligible to apply for family reunification?

S cieľom požiadať svojho manžela alebo detí k vám pridali v USA v rámci programu zlúčenie rodiny, musí byť, čo sa nazýva “hlavné” utečenca alebo asylee. To znamená, že ste osoba, ktorá dostala oficiálny utečenca a prišla do USA cez Office oblasti presídľovania. Musí byť zadaný v Spojených štátoch ako utečenec v minulosti 2 rokov alebo bol azyl udelený v minulosti 2 rokov. Musí zostať v utečenca alebo asylee, alebo stali zákonné trvalé bydlisko (dostala zelenú kartu).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit vzťah Program

Affadavit of Relationship Program

Môžete tiež mať nárok podať čestné vyhlásenie vzťah pre svojho manžela, dieťa (slobodné, podľa 21), alebo rodičov. Čestné vyhlásenie vzťah je formuláru použitého zmieriť utečencov a asylees s blízkymi príbuznými, ktorí sú odhodlaný byť utečencom, ale mimo Spojených štátov. Čestné vyhlásenie vzťah zaznamenáva informácie o rodinných vzťahoch. Čestné vyhlásenie sa musí vykonať s cieľom začať proces podávania žiadosti pre príbuzných, ktorí môžu mať nárok na vstup do Spojených štátov ako utečencov prostredníctvom nás utečencov Prijímacie Program. Musíte vyplniť tejto žiadosti do piatich rokoch prichádza do USA. Informácie o aktuálnej národností oprávnený podať, Pozrite si US Department of State, Predsedníctvo populácie, Utečencov & Migrácia.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Petícia za cudzie príbuzného

Petition for alien relative

Utečencov s stav trvalý pobyt cudzinca alebo ktorí boli v USA viac ako päť rokov môže požiadať v mene manželov, deti, rodičia, a súrodenci použitím formulára i-130. Tento proces môže trvať dlhšie a ťažšie než vyššie uvedené dva programy. Prečítajte si prosím USCIS Rodiny občanov USA pre viac informácií.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Tam je tiež špeciálny program pre rodinných príslušníkov Iránci, ktorí zažívajú náboženského prenasledovania.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Ktorých rodinní príslušníci majú nárok prísť do USA?

Which family members are eligible to come to the USA?

Rodinné vzťahy sa musel existovať pred prišiel do Spojených štátov ako utečenec alebo udelili azyl. To znamená:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Ak chcete dokončiť papiere mať váš manžel prišiel do USA, museli ste byť ženatý než ste prišli do USA ako utečenec alebo udelili azyl v USA. Navštívte USCIS Pre utečencov & Manželia Asylee pre viac informácií.
  • Vaše dieťa malo byť pochopený (to znamená, matka už bola tehotná) alebo narodených pred vstúpil ako utečenec alebo udelili azyl. Navštívte USCIS Pre utečencov & Asylee deti pre viac informácií.
  • Zostať na utečenca alebo asylee, alebo stali trvalý pobyt (dostala zelenú kartu). Ak ste sa už stali USA. občanom prostredníctvom naturalization, nie je možné petíciu získať derivát utečenca alebo asylee stavu príbuzného. Avšak, ešte je schopný pomôcť rodine emigrovať do Spojených štátov.
  • Rámci programu čestné vyhlásenie vzťah, môžete použiť pre vaše deti, manžel, alebo rodičia prísť do USA.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Ako požiadať o zlúčenie rodiny?

How do I apply for family reunification?

Požiadať o váš manžel alebo deti prichádzajú do USA ako utečencov, musíte vyplniť Formulár I-730, alebo relatívna petíciu utečencov/Asylee. Tento formulár je zadarmo súborov. Budete musieť obsahovať niekoľko dôležitých právnych dokumentov pri použití. Keď ste Stiahnuť formulár I-730, tiež si prečítajte oficiálne USCIS formulár I-730 informácií a pokyny pre podanie Formulár I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Dobudovanie právnych foriem môže byť veľmi ťažké. Požiadať o pomoc od presídlenie agentúry alebo nájsť právnik alebo právnická organizácia, ktorá pomáha prisťahovalcom. Ďalšie informácie o zlúčenie niekoľkých jazykoch prostredníctvom IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

zistiť viac

Learn more



The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, a ďalších dôveryhodných zdrojov. Je určený pre usmernenie a je aktualizovaná tak často, ako je to možné. USAHello neposkytuje právne poradenstvo, ani sa niektorý z našich materiálov určených treba brať ako právne poradenstvo. Ak hľadáte zadarmo alebo low-cost právnika alebo právnu pomoc, môžeme vám pomôcť nájsť zadarmo a low-cost právne služby.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Nájsť pomoc u vás

Použite FindHello na vyhľadanie služieb a zdrojov vo vašom meste.

Začať vyhľadávanie
Urobil Táto stránka pomôže? Usmiata tvár áno Mračiť tvár nie
Ďakujeme vám za vašu spätnú väzbu!