Združitev družine – popeljete vašo družino v ZDA

Tudi angleškiNe angleško

Obstaja več različnih načinov lahko uporabite, da so vaši družinski člani prihajajo v ZDA, da se vam pridružijo, ko so bili preselila. To se imenuje združitev družine.

There are several different ways you can apply to have your family members come to the United States to join you after you have been resettled. This is called family reunification.

Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Fotografija pripogibek od Michael Swan, CC.
Family reunification, photo copyright Michael Swan, CC.
Photo courtesy of Michael Swan, CC.

Kako deluje združitev družine?

How does family reunification work?

  • Če ste vnesli ZDA kot begunec v preteklosti 2 let ali podeljen status asylee stanja v preteklosti 2 let, lahko uporabite nekatere družinski člani pridobijo "derivat" status begunca ali status asylee. To pomeni, da lahko postanejo begunec v ZDA, ker so del vaše družine. Samo nekaterih družinskih članov, lahko postane "derivat" beguncev: vaš zakonec (mož ali žena) ali vaš otrok (neporočeni in pod 21 Kdaj ste prvič zaprosili za azil ali begunec status).
  • Zaprosite lahko tudi za družinske člane, ki so že identificirani kot begunci, ki se vam pridružijo v ZDA..
  • Če ne izpolnjujejo pogojev za eno od teh programov in so zdaj ameriški državljan, lahko tudi izpolnite redni zahtevek, da se vaša družina priseliti v ZDA.
  • If you entered the United States as a refugee within the past 2 years or were granted asylee status within the past 2 years, you may apply for certain family members to obtain “derivative” refugee or asylee status. This means that they can become a refugee in the USA because they are a part of your family. Only certain family members can become “derivative” refugees: your spouse (husband or wife) or your children (unmarried and under 21 when you first applied for asylum or refugee status).
  • You can also apply to have family members who are already identified as refugees join you in the USA.
  • If you do not qualify for either of those programs and are now a US citizen, you can also complete a regular application to have your family immigrate to the USA.

Kdo je upravičen do ponovne združitve družine?

Who is eligible to apply for family reunification?

Da bi prošnja imeti vaš zakonec ali otrok, se vam pridružijo v ZDA po programu združitev družine, lahko kaj se imenuje a “glavni” begunca ali status asylee. To pomeni, da ste bili oseba, ki je prejela uradni status begunca in prišel v ZDA prek urada ZDA za preselitev. Morate vnesti ZDA kot begunec v preteklosti 2 let ali je bil dodeljen azil v preteklosti 2 let. Ostati morate v statusu begunca ali asylee ali pa ste postali zakoniti stalni rezident (prejeli zeleno karto).

In order to request to have your spouse or children join you in the USA under the Family Reunification Program, you must be what is called a “principal” refugee or asylee. This means that you were the person that received official refugee status and came to the USA through the US Office of Resettlement. You must have entered the United States as a refugee within the past 2 years or have been granted asylum within the past 2 years. You must remain in refugee or asylee status or have become a lawful permanent resident (received a green card).

Affadavit odnos Program

Affadavit of Relationship Program

Smeš tudi obstati izvoljiv vložiti pisno izjavo razmerja za vaš zakonec, otrok (neporočen, pod 21), ali starši. Pisno izjavo odnos je obrazec, ki se uporablja za združitve beguncev in asylees s bližnji sorodniki, ki so že ODLOČENI, da so begunci šele izven ZDA. Pisno izjavo odnos beleži informacije o družinskih razmerij. Affidavit je treba izpolniti, da bi začeli postopek prijave za sorodnike, ki so lahko upravičeni do vstopa v Združene države, kot begunci prek AMERIŠKEGA begunca sprejemov program. To vlogo morate dokončati v petih letih po tem, ko ste prišli v ZDA.. Za informacije o trenutni narodnosti, ki so upravičeni do datoteke, videti je Ameriška državna služba, Biro prebivalstva, Beguncev & Migracije.

You may also be eligible to file an Affidavit of Relationship for your spouse, child (unmarried, under 21), or parents. The Affidavit of Relationship is the form used to reunite refugees and asylees with close relatives who are already determined to be refugees but are outside the United States. The Affidavit of Relationship records information about family relationships. The Affidavit must be completed in order to begin the application process for relatives who may be eligible to enter the United States as refugees through the US Refugee Admissions Program. You must complete this application within five years of coming to the USA. For information on the current nationalities eligible to file, see the US Department of State, Bureau of Population, Refugees & Migration.

Peticija za tuje sorodnika

Petition for alien relative

Begunci s stalno prebivališče tujec status ali ki so bili v ZDA več kot pet let lahko zaprosi v imenu zakonca, otroci, starši, bratje in sestre, z uporabo obrazca I-130. Ta proces lahko traja več časa in se težje kot zgoraj dva programa. Prosimo, preberite USCIS Družina ameriških državljanov stran za več informacij.

Refugees with Permanent Resident Alien status or who have been in the US more than five years can apply on behalf of spouses, children, parents, and siblings using Form I-130. This process may take more time and be more difficult than the above two programs. Please read the USCIS Family of US Citizens page for more information.

Obstaja tudi poseben program za družinske člane Irancev, ki doživljajo verskega preganjanja.

There is also a special program for family members of Iranians who are experiencing religious persecution.

Kateri družinski člani so upravičeni, da pridejo v ZDA?

Which family members are eligible to come to the USA?

Družinsko razmerje moral obstajati, preden je prišel v ZDA kot begunec ali so azil. To pomeni:

The family relationship had to exist before you came to the United States as a refugee or were granted asylum. This means:

  • Če želite dokončati dokumentov za soproga prišel v ZDA, si moral biti poročen, preden je prišel v ZDA kot begunec ali so azil v ZDA. Obiščite USCIS Begunec & Zakonca status asylee stran za več informacij.
  • Vaš otrok je moral biti zasnovan (To pomeni, da mama je bila že noseča) ali rojen preden vnesete kot begunec ali so azil. Obiščite USCIS Begunec & Status asylee otrok stran za več informacij.
  • Ostanejo v begunca ali status asylee ali so postali stalno prebivališče (prejeli zeleno karto). Če ste že postali ZDA. državljan z naturalizacijo, ni peticijo za pridobitev izvedenih statusa begunca ali status asylee za relativno. Vendar, Morda boste še vedno lahko pomagali družini priseliti v Združene države Amerike.
  • V okviru programa zapriseženo pisno izjavo odnos, lahko uporabite za vaše otroke, zakonca, ali starše, da pridejo v ZDA.
  • If you want to complete papers to have your spouse come to the US, you had to be married before you came to the US as a refugee or were granted asylum in the US. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Spouses page for more information.
  • Your child had to be conceived (this means the mother was already pregnant) or born before you entered as a refugee or were granted asylum. Please visit the USCIS Refugee & Asylee Children page for more information.
  • You remain in refugee or asylee status or have become a permanent resident (received a green card). If you have already become a U.S. citizen through naturalization, you cannot petition to obtain derivative refugee or asylee status for a relative. However, you may still be able to help family immigrate to the United States.
  • Under the Affidavit of Relationship program, you can apply for your children, spouse, or parents to come to the US.

Kako se uporabljajo za združitev družine?

How do I apply for family reunification?

Če želite uporabiti za vaš zakonec ali otrok prišel v ZDA kot begunci, morate izpolniti Obrazec I-730, ali begunca/asylee relativna Peticija. Ta oblika je prost pila. Boste morali vključiti več pomembnih pravnih dokumentov, ko uporabite. Ko ste Download Form I-730, se prepričajte tudi, da preberete uradna USCIS Form I-730 informacije in navodila za vložitev Obrazec I-730.

In order to apply for your spouse or children to come to the US as refugees, you must complete Form I-730, or Refugee/Asylee Relative Petition. This form is free to file. You will have to include several important legal documents when you apply. When you download Form I-730, be sure also to read the official USCIS Form I-730 information and the instructions for filing Form I-730.

Dokončanje pravnih oblik je lahko zelo težavno. Prosite za pomoč agencije za preselitev ali najti odvetnik ali pravna organizacija, ki pomaga priseljencem. Preberite več o ponovni združitvi v več jezikih prek IRAP.

Completing legal forms can be very difficult. Ask for help from your resettlement agency or find a lawyer or legal organization that helps immigrants. Learn more about reunification in several languages through IRAP.

več

Learn more



Informacije na tej strani prihajajo iz Ameriška državna služba, USCIS, in drugih zaupanja vrednih virov. Namenjen je za usmerjanje in se čim pogosteje posodablja. USAHello ne daje pravno svetovanje, niti ne katerega koli od naših materialov, ki bodo kot pravni nasvet. Če iščete brezplačno ali poceni odvetnik ali pravni pomoči, Mi vam lahko pomaga Poiščite prosta in poceni pravne storitve.

The information on this page comes from the US Department of State, USCIS, and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Poišči pomoč blizu vas

Uporabite FindHello za iskanje storitve in vire v vašem mestu.

Začetek iskanja
Je ta stran vam pomaga? Smeška da Jezijo obraz ne
Zahvaljujemo se vam za vaše povratne informacije!