Ushqimi çrregullimeve

English gjithashtuJo anglisht

Hahet çrregullime janë kur ju keni probleme të hahet, sepse ju keni mendime negative për trupin tuaj. Ju mund të shkoni nëpër ndryshime të rënda në peshë.

اضطرابات الأكل هي عندما يكون لديك مشاكل في تناول الطعام لأن لديك أفكار سلبية عن جسمك. قد تذهب من خلال تغييرات الوزن الشديدة.

أضطرابات الأكل

أضطرابات الأكل

image Body do të thotë se si ju ndjeheni për trupin tuaj dhe si mendoni se duket e trupit tuaj. Me hahet çrregullim, ju mund të bëni ndryshime të rëndësishme për shprehitë tuaja të hahet për të kontrolluar Oozank. Për shembull, ju mund të hani pak çdo ditë, sepse ju mendoni që ju jeni i trashë, edhe kur ata nuk janë. Çdokush mund të ketë pasur një çrregullim të hahet. Por shumë gra vuajnë nga një çrregullim të hahet se meshkujt.

صورة الجسم تعني كيف تشعر حول جسمك وكيف تعتقد أن جسمك يبدو. مع اضطراب الأكل ، يمكنك إجراء تغييرات كبيرة على عاداتك الغذائية للسيطرة على أوزانك. على سبيل المثال ، قد تأكل قليلًا كل يوم لأنك تشعر بأنك بدين حتى عندما لا تكون كذلك. أي شخص يمكن أن يكون لديه اضطرابات في الأكل. لكن الكثير من النساء يعانين من اضطراب في الأكل أكثر من الرجال.

Simptomat e çrregullimeve të hahet

أعراض اضطرابات الأكل

Ka lloje të ndryshme të çrregullimeve të hahet. Disa çrregullime të hahet janë:

هناك أنواع مختلفة من اضطرابات الأكل. بعض اضطرابات الأكل هي:

Anorexia nervosa

فقدان الشهية العصبي

Anorexia nervosa është kur ata janë nën peshë, por ju jeni ende duke u përpjekur për të humbur peshë. Pesha humbje do të thotë se ju nuk peshojnë mjaftueshme për lartësinë tuaj dhe moshës. Nëse keni anorexia nervosa:

فقدان الشهية العصبي هو عندما تكون ناقص الوزن ولكنك لا تزال تحاول إنقاص الوزن. نقص الوزن يعني أنك لا تزن ما يكفي لطولك وعمرك. إذا كان لديك فقدان الشهية العصبي:

 • Ju mund të ndaluar të hahet.
 • Ju mund të ushtrojë shumë.
 • Ju mund të marrë mjekësi deri sa ju shkoni në banjo një shumë.
 • Ju mendoni se ju nuk jeni një njeri i mirë për shkak të mënyrë që ju mendoni se në trupin tuaj.
 • Unë kam qenë i frikësuar për të fituar peshë, edhe pse vuani nga nënpeshë.
 • يمكنك التوقف عن الأكل.
 • يمكنك التمرن كثيراً.
 • يمكنك تناول الدواء حتى تذهب إلى الحمام كثيرًا.
 • يمكنك أن تعتقد أنك لست شخصًا جيدًا نظرًا لطريقة تفكيرك في جسدك.
 • كنت خائفاً لزيادة الوزن على الرغم من أنك تعاني من نقص الوزن.

bulimia nervosa

الشره المرضي العصبي

Bulimia nervosa është kur ju hani ndonjëherë shumë ushqim dhe të ndjehen si ju nuk mund të kontrollojë se çfarë ju hani. Pasi të keni ngrënë një shumë të ushqimit, ju mendoni se ju duhet të heqin qafe e ushqimit. Nëse keni nervosa bulimia:

الشره المرضي العصبي هو عندما تأكل في بعض الأحيان الكثير من الطعام وتشعر وكأنك لا تستطيع السيطرة على ما تأكله. بعد أن تأكل الكثير من الطعام ، تشعر أنك يجب أن تتخلص من الطعام. إذا كان لديك الشره المرضي العصبي:

 • Ju mendoni shumë në formën tuaj të trupit dhe pesha.
 • Ju keni herë kur ju hani shumë ushqim dhe pastaj të përpiqet për të humbur shumë peshë pas.
 • Ju mund të bëni veten të vjella pasi të keni ngrënë një shumë të ushqimit.
 • Ju mund të ushtrojë pasi të hahet shumë ushqime.
 • Ju mund të ndaluar të hahet për një kohë të gjatë pasi të hahet një shumë të ushqimit.
 • أنت تفكر كثيراً في شكل جسمك ووزنه.
 • لديك أوقات عند تناول الكثير من الطعام ثم حاول أن تفقد الكثير من الوزن بعد.
 • يمكنك أن تجعل نفسك ان تتقيأ بعد أن تأكل الكثير من الطعام.
 • يمكنك ممارسة الرياضة بعد تناول الكثير من الطعام.
 • يمكنك التوقف عن تناول الطعام لفترة طويلة بعد تناول الكثير من الطعام.

Ushqimi me lakmi

الأكل بشراهة

Hahet qejf kur kanë të bëjnë me një shumë të ushqimit dhe të ndjehen si ju nuk mund të ndalet. Hani një shumë të ushqimit të paktën dy herë në çdo javë për 6 muaj. Zakonisht ju ndiheni i trishtuar dhe i turpëruar dhe fajtor pasi të hahet.

الشراهة عند تناول الطعام عندما تتناول الكثير من الطعام وتشعر وكأنك لا تستطيع التوقف. تأكل الكثير من الطعام مرتين على الأقل كل أسبوع لمدة 6 أشهر. عادة ما تشعر بالحزن والخجل والمذنب بعد تناول الطعام.

Shkaqet e çrregullimeve të hahet

أسباب اضطرابات الأكل

Ka shumë arsye pse ju mund të keni një nga këto çrregullime të hahet. Disa nga arsyet janë:

هناك العديد من الأسباب التي يمكن أن يكون لديك واحدة من هذه الاضطرابات الغذائية. بعض الأسباب هي:

 • Keni probleme në shtëpi dhe me familjen tuaj.
 • Të tjerët ju tregon se ju jeni shumë të trashë ose nuk duket e mirë.
 • Ndjeni presion nga njerëzit e tjerë për të humbur peshë. Për shembull, në qoftë se ju modelit apo valle, ajo tregon njerëzve që ju duhet për të humbur peshë.
 • Ju keni vetëbesim të ulët. Low vetë-respekt është kur ju nuk mendoni se ju jeni një njeri i mirë, ose kur ju nuk mendoni se ju mund të bëni asgjë.
 • Ju keni një shqetësim. Ankthi është kur ata ndjehen shumë të shqetësuar edhe kur nuk ka asnjë arsye që të ndjehen nervoz.
 • anëtarët e familjes suaj kanë një çrregullim të hahet apo një tjetër sfidë për shëndetin mendor.
 • لديك مشاكل في المنزل ومع عائلتك.
 • يخبرك الآخرون بأنك بدين جدًا أو لا تبدو جيدًا.
 • تشعر بالضغط من أشخاص آخرين لفقدان الوزن. على سبيل المثال ، إذا كنت موديل أو راقصًا ، فقد يخبرك الناس أنك بحاجة إلى إنقاص وزنك.
 • لديك انخفاض في احترام الذات. تدني احترام الذات هو عندما لا تعتقد أنك شخص جيد أو عندما لا تعتقد أنك قادر على فعل أي شيء.
 • لديك قلق. القلق هو عندما تشعر بالتوتر الشديد حتى عندما لا يكون هناك سبب للشعور بالتوتر.
 • لديك أفراد العائلة لديهم اضطراب في الأكل أو تحدي آخر للصحة العقلية.

çrregullime serioze të hahet. Nëse ju nuk e gjeni ndihmë, ju mund të dëmtojë trupin tuaj me forcë. Shumica e njerëzve nuk kanë nevojë për drogë, por disa njerëz kanë nevojë për të folur me terapist tim apo veten për disa vite.

اضطرابات الأكل خطيرة. إذا لم تجد المساعدة ، فقد تتلف جسمك بشدة. معظم الناس لا يحتاجون لأدوية لكن يحتاج بعض الناس للتحدث مع معالج نفسي أو نفسي لعدة سنوات.

Mësoni Më Tepër

تعرف على المزيد

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj

A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!