Kur duhet të marrë ndihmë ligjore?

English gjithashtuJo anglisht

shërbimet ligjore dhe ndihmë në Shtetet e Bashkuara mund të kushtojë një shumë të holla. Çështjet ligjore mund të jetë shumë konfuze. Nëse ju keni një problem ligjor, ju mund të kërkojë që Agjencia ri-lokalizimin e kërkesës suaj për ndihmë.

الخدمات والمساعدة القانونية في الولايات المتحدة يمكن أن تكلف الكثير من المال. القضايا القانونية يمكن أن تكون مربكة جداً. إذا كانت لديك مشكلة قانونية ، يمكنك أن تطلب من وكالة إعادة التوطين الخاصة بك طلب المساعدة.

Kur duhet të marrë ndihmë ligjore

When should I get legal help

Kur duhet të marrë një avokat?

متى يتوجب علي الحصول على محامي؟

Ndonjëherë, është e vështirë të dini se kur do të keni për të marrë një avokat. Këtu janë disa shembuj të një kohë kur ju mund të dëshironi të merrni një avokat:

في بعض الأحيان ، من الصعب معرفة متى يتوجب الحصول على محامي. فيما يلي بعض الأمثلة على الوقت الذي قد ترغب فيه في الحصول على محامي:

 • Nëse jeni të arrestuar nga policia në aeroport apo diku tjetër
 • Nëse ju keni qenë të diskriminuar
 • Nëse jeni të arrestuar nga policia
 • Në qoftë se ju janë dhënë dokumente zyrtare të ngrejë një padi
 • Nëse ju jeni në një aksident të madh ku të ekspozuar ndaj dëmit fizik ose vendin ku prona u rrëzua ose pronë e një personi tjetër
 • Nëse ju keni një ngjarje të familjes ose një ndryshim të madh të tilla si divorci, adoptimi ose vdekje. Megjithatë, më shpesh ju nuk keni nevojë për një avokat për martesë.
 • Nëse ju keni një fotografi të falimentimit për shkak se nuk kanë para për të paguar borxhet tuaja.
 • إذا كنت معتقلاً من قبل الشرطة في المطار أو في مكان آخر
 • إذا تعرضت للتمييز
 • إذا تم القبض عليك من قبل الشرطة
 • إذا تم أعطائك أوراق رسمية لرفع دعوى قضائية
 • إذا كنت في حادث كبير حيث تتعرض للأذى الجسدي أو مكان تحطمت فيه ممتلكاتك أو ممتلكات شخص آخر
 • إذا كان لديك حدث عائلي كبير أو تغيير مثل الطلاق أو التبني أو الوفاة. ومع ذلك ، في معظم الأحيان لا تحتاج إلى محامي للزواج.
 • إذا كان لديك ملف إفلاس لكون ليس لديك أي أموال لتسديد الديون الخاصة بك.

Përkthimi në kuadrin ligjor

الترجمة في الإطار القانوني

Sipas ligjit amerikan, nëse jeni duke kërkuar për të marrë ndihmë, ose të jetë e nevojshme për të bashkëpunuar me një agjenci qeveritare ose një organizatë e financuar nga qeveria, ju duhet të merrni ndihmë të gjuhës. Nëse ju nuk e flasin mirë anglisht, ju mund të merrni një përkthyes për shërbimet e mëposhtme:

بموجب القانون الأمريكي ، إذا كنت تسعى للحصول على مساعدة أو مطلوبًا للتعاون مع وكالة حكومية أو منظمة تمولها الحكومة ، فيجب أن تحصل على مساعدة لغوية. إذا كنت لا تتحدث الإنجليزية بشكل جيد ، يمكنك الحصول على مترجم للخدمات التالية:

 • gjykatat federale
 • Shtetërore dhe lokale gjykatat që marrin fonde nga qeveria amerikane
 • agjencitë federale të tilla si Administrata e Sigurimit Social dhe Departamenti i Shërbimeve të Emigracionit dhe Shtetësisë SHBA
 • Dhe organet e qeverisjes vendore që marrin fonde nga qeveria e SHBA, të tilla si shërbimet sociale lokale apo Zyrën e Çështjeve Sociale ose Zyrës së papunësisë
 • Shërbimet juridike që marrin fonde nga kompania ligjore shërbimeve ose ndonjë agjenci tjetër të qeverisë amerikane për të siguruar zyrat pagesë ligjore
 • komisariatet e policisë që marrin para nga qeveria e SHBA
 • Spitalet që marrin para nga qeveria e SHBA
 • Shkollat ​​që marrin para nga Qeveria e Shteteve të Bashkuara
 • المحاكم الاتحادية
 • المحاكم الولائية والمحلية التي تتلقى الأموال من الحكومة الأمريكية
 • الوكالات الفيدرالية مثل إدارة الضمان الاجتماعي ودائرة خدمات الهجرة و المواطنة الأمريكية
 • الهيئات الحكومية والمحلية التي تتلقى الأموال من الحكومة الأمريكية مثل الخدمات الاجتماعية المحلية أو مكتب الشؤون الأجتماعية أو مكتب البطالة
 • مكاتب الخدمات القانونية التي تتلقى الأموال من شركة الخدمات القانونية أو أي وكالة أخرى تابعة للحكومة الأمريكية لتقديم خدمات قانونية مجانية
 • إدارات الشرطة التي تتلقى الأموال من الحكومة الأمريكية
 • المستشفيات التي تتلقى الأموال من الحكومة الأمريكية
 • المدارس التي تتلقى المال من حكومة الولايات المتحدة

imigrim

الهجرة

Nëse ju jeni në gjykatë të imigracionit, ju duhet të ndihmojë vetëm Licencuar apo autorizuar avokat përfaqësues. Është shumë e rëndësishme që ju të merrni vetëm migrimit ndihmë nga organizata apo individë të akredituara nga Bordi i Ankesave për Imigracionin. Nëse ju kërkoni miqtë tuaj ose ndihmë të familjes, ata ju them informacion aksidentalisht gabuar që mund të ju shkaktojë një problem me shërbimet e emigracionit.

إذا كنت في محكمة الهجرة ، يجب عليك الحصول على المساعدة فقط من المحامي المرخص أو الممثل المعتمد. من المهم جدًا أن تحصل على مساعدة في الهجرة فقط من المنظمات أو الأفراد المعتمدين من قبل مجلس أستئناف الهجرة. إذا طلبت من أصدقائك أو عائلتك المساعدة ، فقد يخبروك عن طريق الخطأ عن معلومات غير صحيحة قد تسبب لك مشكلة مع خدمات الهجرة.

Nëse keni nevojë për ndihmë ligjore për emigracionin, ju mund të Gjej divorc në ndihmë juridike me kosto të ulët Nëse jeni duke përdorur një website në internet për të gjetur forma ligjore, sigurohuni që ju të Duke përdorur faqen zyrtare të Departamentit të Shërbimeve të Emigracionit dhe Shtetësisë SHBA : www.uscis.gov.

إذا كنت بحاجة إلى مساعدة قانونية للهجرة ، فيمكنك العثور على محامين بتكلفة منخفضة ومساعدة قانونية إذا كنت تستخدم موقعًا إلكترونيًا على الإنترنت للعثور على استمارات قانونية ، فتأكد من أنك تستخدم الموقع الرسمي لدائرة خدمات الهجرة و المواطنة الأمريكية : www.uscis.gov.

Falsifikim dhe mashtrim

التزوير والاحتيال

Ka disa njerëz të këqinj të cilët janë duke u përpjekur për të përfituar e refugjatëve apo emigrantëve që përdorin mashtrimin ligjor të imigracionit ose në. Kjo do të thotë se ata do të përpiqet të bëjë që ju të paguani para për shërbimin ligjor apo emigracionit, por ata nuk të vërtetë ju ndihmojnë. Para se të marrë një avokat, të jetë i sigurt për të folur me një menaxher të rastit apo një personi të besuar në komunitetin tuaj.

هناك بعض الأشخاص السيئين الذين يحاولون الاستفادة من اللاجئين أو المهاجرين الذين يستخدمون الاحتيال القانوني أوفي الهجرة. هذا يعني أنهم سيحاولون جعلك تدفع المال مقابل خدمة قانونية أو الهجرة ولكنهم في الواقع لا يساعدوك. قبل أن تحصل على محامي ، تأكد من التحدث إلى مدير الحالة أو شخص موثوق به في مجتمعك.

Qendra e Burimeve Ligjore për të huaj (ILRC) Me informacion për të ju mbrojtur nga mashtrimet. Ju mund të lexoni dhe shkarko informacione në anglisht. ose Ju mund të lexoni dhe shkarkoni informacionin në spanjisht. Para se të marrë një avokat, të jetë i sigurt për të folur me një menaxher apo rastin tuaj një person të besuar në komunitetin tuaj.

قام مركز الموارد القانونية للمهاجرين (ILRC) بمعلومات لحمايتك من الاحتيال. يمكنك قراءة وتحميل المعلومات باللغة الإنجليزية. أو يمكنك قراءة وتحميل المعلومات باللغة الإسبانية. قبل أن تحصل على محام، تأكد من التحدث إلى مدير قضيتك أو شخص موثوق به في مجتمعك.

Mësoni Më Tepër

تعرف على المزيدInformacioni në këtë faqe vijnë nga LawHelp.org Dhe burime të tjera të besueshme. Ajo është menduar për udhëzim dhe është duke u përditësuar sa më shumë të jetë e mundur. USAHello nuk ofron këshillim ligjor, as ndonjë nga materialet tona kanë për qëllim të merren Kmchorh ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për të lirë ose me kosto të ulët avokat ose ndihmë ligjore, ne mund të ju ndihmojë Gjej shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

تأتي المعلومات الموجودة في هذه الصفحة من LawHelp.org وغيرها من المصادر الموثوق بها. وهي مخصصة للتوجيه ويجري تحديثها قدر الإمكان. USAHello لا تقدم المشورة القانونية، ولا أي من موادنا يقصد أن تؤخذ كمشورة قانونية. إذا كنت تبحث عن محامي مجاني أو منخفض التكلفة أو مساعدة قانونية، يمكننا مساعدتك في العثور على خدمات قانونية مجانية ومنخفضة التكلفة.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj

A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!