Si Regjistruar Dental Assistant - të jetë në punë me paga të mira për refugjatët & emigrantët

English gjithashtuJo anglisht

مساعد دكتور أسنان

مساعد دكتور أسنان

asistentë dentare regjistruar pagat dentare shpërblyer ata donin shumë

مساعدي طب الأسنان المسجلون رواتبهم مجزية وهم مطلوبون بكثرة

asistent Dentist është një rrugë e njohur e karrierës për shumë arsye. Ofrojnë siguri të punës, dhe kjo është e lehtë për të hyrë në tregun e punës. Asistentët dentare për të ndihmuar njerëzit të kujdeset për dhëmbët e tyre më të mirë. Kryerjen e detyrave të tilla si emërimet caktimin, duke marrë rrezet X ose të ndihmojë dentistët me procedurat. Asistentë Dentare aftësive të shumta dhe duke i kushtuar vëmendje në detaje. Në këtë artikull do t'ju informojë mbi pritjet e përgjithshme për punë dhe paga. Përveç kësaj, ju do të mësojnë hapat e nevojshëm për të bërë biznes të regjistruar asistent dentar karrierë të suksesshme.

مساعد طبيب الأسنان هو مسار مهني شهير لأسباب عديدة. توفر الأمن الوظيفي، ومن السهل الدخول في القوة العاملة. يقوم مساعدي أطباء الأسنان على مساعدة الناس على رعاية أسنانهم بشكل أفضل. يؤدون واجبات مثل جدولة المواعيد، وأخذ صور الأشعة السينية أو مساعدة أطباء الأسنان مع الإجراءات. مساعدي أطباء الأسنان متعددين المهارات ويولون اهتماما للتفاصيل. في هذا المقال سوف أبلغكم على التوقعات العامة للوظيفة والراتب. بالإضافة إلى ذلك، سوف تتعلم أيضا الخطوات اللازمة لجعل عمل مساعد أسنان مسجل كمهنة ناجحة.

Rreth profesionit

حول المهنة

detyrat

الواجبات

Ata mbështesin dentisti dhe zyra e personelit. asistent dentist përcakton emërimet për pacientët orarin dhe mban të dhënat e pacientit. Ndihma dentisti, ndërsa ai ose ajo trajton pacientin. Ata progresit mjete, dhe për të marrë X-ray imazhe, pacienti. Ata të sigurt se lirohet.

انهم يدعمون طبيب الأسنان وموظفي المكتب. يحدد مساعد طبيب الأسنان جدول المواعيد للمرضى ويحافظ على سجلات المرضى. يساعدون طبيب الأسنان بينما هو أو هي يعالج المريض. يقومون بتقدم الأدوات ، ويأخذون صور الأشعة السينية، ويتأكدون أن المريض مرتاح.

Workplace

مكان العمل

Shumica asistentë dentare punuar në një dentist i cili mund të ketë shumë lirë ose vetëm një zyrë. asistentë dentare në punë të tjera dentare në qendër mjekësore, ku dentistët janë pjesë e një ekipi të madh të kujdesit shëndetësor.

يعمل معظم مساعدي أطباء الأسنان في مكتب طبيب الأسنان الذي قد يكون لديه العديد من أطباء الأسنان أو واحد فقط. يعمل مساعدي طب الأسنان الآخرين في المركز الطبي، حيث يكون أطباء الأسنان جزءًا من فريق رعاية صحية أكبر.

rrogë

الراتب

Mund të bëhet një asistent i regjistruar dentist mund të punojnë fitimprurës. Ju mund të ndihmojë njerëzit të kujdeset për dhëmbët e tyre dhe për të marrë një të ardhura të mira. Sipas Byrosë së Statistikave të Punës, që nga maji i vitit 2014, me kusht asistentë dentare paga mesatare vjetore prej 39090 $.

يمكن أن تصبح مساعد طبيب أسنان مسجل يمكن أن عملك مجزياً. يمكنك مساعدة الأشخاص في الاعتناء بأسنانهم والحصول على دخل جيد. وفقا لمكتب إحصاءات العمل، اعتبارا من مايو 2014، قدم مساعدي طب الأسنان متوسط ​​الراتب السنوي من 39090 $.

Ndihma lirë dhe një nga më të shpejtë në rritje të vendeve të punës në Shtetet e Bashkuara. Kërkesa do të vazhdojë të rritet, dhe do të kërkojë lirë të njerëzve për të plotësuar këto role.

تعد مساعدة أطباء الأسنان واحدة من أسرع الوظائف نمواً في الولايات المتحدة. سيستمر الطلب في النمو، وسيحتاج أطباء الأسنان إلى أشخاص لملء هذه الأدوار.

Top pesë raste fitim për asistentë dentare

أعلى خمس حالات للكسب لمساعدي طب الأسنان

New Hampshire, gjendja në veri të Shteteve të Bashkuara lindoreنيوهامشير، ولاية شمالي شرق الولايات المتحدة
Alaskaآلاسكا
Minnesotaمينيسوتا
Massachusetts, shteti është e vendosur në bregun lindor të Shteteve të Bashkuara të Amerikësماساتشوستس، ولاية تقع على الساحل الشرقي للولايات المتحدة الأمريكية
North Dakota, shteti amerikanداكوتا الشمالية، ولاية امريكية

Aftësitë që do të jenë të nevojshme

المهارات التي ستحتاجها

aftësi të vështira: aftësitë e menaxhimit, regjistrimi historinë mjekësore, x-rrezet, dhe përdorimin e materialeve dentare.

مهارات صعبة: المهارات الإدارية، وتسجيل التاريخ الطبي، والأشعة السينية، واستخدام مواد طب الأسنان.

aftësitë e butë: Duhet të ketë asistentë dentare ketë aftësi të mira komunikimi për të punuar krah për krah me dentistët dhe administratorët. Ata duhet të komunikojnë në mënyrë profesionale dhe të butë me pacientët. Ky është i ashtuquajturi “karrige Way” mirë.

المهارات الناعمة: يجب أن يكون مساعدي طب الأسنان لديهم مهارات تواصل جيدة للعمل جنبا إلى جنب مع أطباء الأسنان والإداريين. يجب عليهم التواصل بشكل احترافي وبلطف مع المرضى. وهذا ما يسمى ب “طريقة كرسي” جيدة.

aftësitë gjuhësore Kjo është një ekuilibër i madh në çdo punë! zyrat e dhëmbëve që shohin një shumë prej pacientëve me kufizuar anglisht. aftësitë tuaja gjuhësore mund të ndihmojë pacientët për të komunikuar dhe të ndjehen rehat.

مهاراتك اللغوية هي رصيد كبير في أي وظيفة! مكاتب الأسنان التي نرى الكثير من المرضى الذين يعانون من اللغة الإنجليزية المحدودة. مهارات اللغة الخاصة بك قد تساعد المرضى على التواصل والشعور بالراحة.

stërvitje

التدريب

Ndërsa disa shtete nuk kërkojnë një licencë zyrtare, por shumica e tyre nuk kërkojnë atë. Ajo mund të marrë nga programi i ndihmave dentare 9 Muaj deri në dy vjet për të përfunduar, në varësi të faktit nëse certifikatës ose diplomës ose certifikatës programit.

في حين أن عدد قليل من الولايات لا يتطلب ترخيصًا رسميًا، إلا أن معظمها لا يتطلب ذلك. يمكن أن يستغرق برنامج مساعدة الأسنان من 9 أشهر إلى عامين حتى يكتمل، اعتمادًا على ما إذا كانت الشهادة أو الدبلوم أو برنامج الشهادة.

Zakonisht studentët përfunduar dentisti regjistruar ose në bashkësi apo teknik program kolegj asistent shkollor. Përveç mësimit në klasë, shumica e programeve të ofrojë mundësi për mësim praktik në një mjedis klinik. Normalisht ajo përfshin kurse:

عادة يكمل الطلاب برنامج مساعد طبيب الأسنان المسجل إما في كلية المجتمع أو المدرسة التقنية. بالإضافة إلى التدريس في الفصول الدراسية، توفر معظم البرامج فرصًا عملية للتعلم في بيئة سريرية. ويشمل عادة الدورات الدراسية:

 • shpjegoi
 • materialet dentare
 • Menaxhimi Zyra Dentare
 • droga dentare shkenca
 • radiografi dentare
 • CPR dhe ndihmës së parë
 • تشريح
 • مواد طب الأسنان
 • إدارة مكتب الأسنان
 • علم عقاقير طب الاسنان
 • التصوير السني بالأشعة السينية
 • الإنعاش القلبي الرئوي والإسعافات الأولية

Rehabilitimi profesional

التأهيل المهني

Certifikimit dhe licencimit kërkesat ndryshojnë nga shteti. Në vendet ku certifikimi kërkohet, zakonisht nxënësit kalojnë provimin e dhëmbëve certifikimit asistent (CDA). Ky 320-problem në provim, i cili është mbajtur në qendrat e testimit “Pearson VUE” Ai përfshin elementet e mëposhtme:

تختلف الشهادات ومتطلبات الترخيص من الدولة. في الدول التي يكون فيها إصدار الشهادات اللازمة، عادة يجتاز الطلاب امتحان شهادة طب الأسنان كمساعد (CDA). هذه 320-مسألة في الامتحان الذي ينعقد في مراكز اختبار “بيرسون فيو” ويتضمن العناصر التالية:

 • Sjellja e një karrige në
 • Rrezatimi Shëndeti dhe Siguria
 • 10 – Monitorimi i higjienës dhe Parandalimin e Sëmundjeve
 • سلوك كرسي عام
 • الإشعاع الصحية والسلامة
 • 10 – مراقبة النظافة الصحية والوقاية من الأمراض

Si të filloni

كيفية البدء

Së pari, të kryer hulumtime për të gjetur se kërkesat në aparatin shtetëror dhe në shkolla që mund të shkojnë në. Ju mund të mbledhë informata të mjaftueshme një herë, ju mund të bëni vendime të drejta për ju. Nëse keni nevojë për ndihmë në aplikimin për kolegj, lexoni këtë artikull për të mësuar më shumë. Si mund të aplikoni për kolegj?

أولاً، إجراء بحوث لمعرفة المتطلبات في جهاز الدولة وفي المدارس التي قد تذهب إليها. يمكنك جمع ما يكفي من المعلومات مرة واحدة، يمكنك إتخاذ القرارات الصحيحة لك. إذا كنت بحاجة إلى المساعدة في التقديم على الكلية، اقرأ هذا المقال لمعرفة المزيد. كيف أتقدم بطلب للكلية؟

Si për të financuar arsimimin tuaj

كيفية تمويل التعليم الخاص بك

Arsimi i dhëmbëve mund të jetë i shtrenjtë, kështu që është e rëndësishme për të planifikuar për të ardhmen. Kostoja mesatare për të ndihmuar dhëmbët mund të ndryshojnë nga shteti në shtet, duke filluar nga shuma e 850 në 7560 dollar. Ajo mund të ketë disa programe të trajnimit janë edhe tarifa shtesë, të tilla si regjistrimi i provimeve dhe pagesa shtesë laboratorike dhe furnizime.

تعليم طب الأسنان يمكن أن يكون مكلفاً، ولذلك من المهم أن تخطط للمستقبل. متوسط التكلفة لمساعدة الأسنان يمكن أن تختلف من دولة إلى دولة، بدءاً من مبلغ 850 إلى 7560 دولار. يمكن أن يكون لبعض البرامج التدريبية أيضا رسوم إضافية، مثل تسجيل الامتحانات ورسوم المختبر وإمدادات إضافية.

tarifatالرسومKosto mesatareمتوسط التكلفة
regjistrimالتسجيل60 dollar60 دولار
Certifikata ndihmë provim dentareامتحان شهادة مساعدة طب الأسنان$125.$125.
tarifat laboratorikeرسوم مختبر560 $560 $
Librat dhe furnizimeالكتب واللوازم$ 1600$ 1600

Research ndjekin shkollën në të cilën për të mësuar koston e tarifave të pranimit dhe të shkollimit në domenin tuaj. Kolegji i Stomatologjisë ndihmë mund të jetë i shtrenjtë, por mos lejoni që t'ju ndalojë nga arritur ëndrrën tuaj. Ka shumë mënyra që ju mund të financuar arsimimin tuaj:

أبحاث المدرسة التي ستحضر فيها لمعرفة تكلفة القبول والرسوم الدراسية في المجال الخاص بك. كلية مساعدة طب الأسنان قد تكون مكلفة، ولكن لا تدع ذلك يمنعك من تحقيق حلمك. هناك طرق يمكنك من خلالها تمويل تعليمك:

Një nga hapi i parë që ju mund të filloni atë është nga kursimet tuaja. Nëse jeni duke punuar, ju mund të filloni duke kursyer të holla për shkollë.

واحدة من الخطوة الأولى التي يمكنك البدء بها هي من مدخراتك. إذا كنت تعمل حاليًا، يمكنك البدء في توفير المال للمدرسة.

Ju gjithashtu mund të aplikoni për një aplikim i lirë për ndihmë federale për studentët (FAFSA), Duke ndihmuar ju të kualifikohen për ndihmë financiare nga qeveria.

يمكنك أيضا التقدم للحصول على طلب مجاني للحصول على المعونة الفيدرالية للطلاب (FAFSA)، مما يساعدك على التأهل للحصول على مساعدة مالية من الحكومة.

Bursat janë gjithashtu një mënyrë e madhe për të financuar arsimimin tuaj. Ju poashtu mund të shikoni listën tonë Bursat për Refugjatë dhe Imigrantë Në vend RCO. Ju gjithashtu mund të lexoni këtë artikull që mund t'ju ndihmojnë të mësoni Si të ketë sukses në akademinë apo një refugjat emigrante.

المنح الدراسية أيضا طريقة رائعة لتمويل التعليم الخاص بك. يمكنك أيضا التحقق من قائمتنا المنح الدراسية للاجئين والمهاجرين على موقع RCO. يمكنك أيضًا قراءة هذه المقالة التي يمكن أن تساعدك على التعلم كيف تنجح في الاكاديمية كلاجئ أو مهاجر.

Murad Të tjera

موراد أخرى

Paga dhe figura të tjera të dentar asistentë në qytetin tuaj apo shtetit (Link për https://www.bls.gov/oes/current/oes319091.htm

البحث عن الرواتب وشخصيات أخرى مساعدي أطباء الأسنان في مدينتك أو الدولة (ارتباط إلى https://www.bls.gov/oes/current/oes319091.htm

A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!