Si për të marrë punë Asistenti – Punë e mirë pagesa për refugjatët dhe emigrantët

English gjithashtuJo anglisht

مساعد معلم

مساعد معلم

Gjyshi gjitha në lidhje me mësimin e vendeve të punës dhe cilat janë detyrat e ndihmës. Mëso hapat që duhet të marrë për të bërë një asistent mësimor.

جد كل شيء عن وظائف مساعد التدريس وما هي الواجبات. تعلم الخطوات التي تحتاج إلى أتخاذها لتصبح مساعد تدريسي.

Në klasat e të gjithë vendin, mësuesit përballen me klasa të mëdha nuk kanë kohë të mjaftueshme në dispozicion për të dhënë vëmendje personale për secilin nxënës. Asistenti punë janë shumë të rëndësishme në klasë. Ai mbështet asistentë mësues duke ndihmuar nxënësit me detyrat që të marrë një kohë të gjatë.

في الفصول الدراسية في جميع أنحاء البلاد ، يواجه المدرسون صفوفًا كبيرة ولا يتوفر لهم الوقت الكافي لإعطاء الاهتمام الشخصي لكل طالب. وظائف المساعد التدريسي مهمة جداً في الفصل الدراسي. يدعم مساعدي التدريس المعلمين من خلال مساعدة الطلاب ومع المهام التي تستغرق وقتًا طويلاً.

Emra të tjerë për këtë funksion është: mësues Associate, asistent mësues, dhe pareducator.

الأسماء الأخرى لهذه الوظيفة هي: معاون المعلم ، ومساعد المدرس ، و pareducator.

punë

عن العمل

detyrat

الواجبات

Asistenti punë nga një shkollë mund të ndryshojë në një shkollë. Associate shpesh ndihmon nxënësve një nga një ose në grupe të vogla. Ruajtja e një rresht të pastra. Pjesë e funksionit është për të siguruar kohë për mësuesin në mënyrë që ai mund të përqëndrohen në mësimdhënie. Pjesa tjetër e punës është për të ndihmuar studentët në punën e tyre.

قد تتغير وظائف مساعد التدريس من مدرسة إلى مدرسة. غالباً ما يساعد المعاون الطلاب واحد تلو الآخر أو في مجموعات صغيرة. يحافظون على الصف مرتب ونظيف. جزء من الوظيفة هو توفير الوقت للمعلم حتى يتمكن من التركيز على التدريس. الجزء الآخر من الوظيفة هو مساعدة الطلاب في عملهم.

Detyrat e tjera janë:

واجبات أخرى هي:

Kopje të punojnë dhe të mbledhë detyrat e shtëpisë. Duke punuar me nxënësit që kanë nxënësit me nevoja të Khash.okhz nga klasa dhe furnizimet Alhaflat.thouder Aldros.tnzim klasë. Shikojnë studentët për të parë nëse ata kanë nevojë për Msaadh.almsaadh në planin arsimor vjetor familjarët Talib.mkablh për të folur në lidhje me studentët Atalib.alahrav gjatë pushimit dhe drekë

عمل النسخ وجمع الواجبات المنزلية. العمل مع الطلاب ممن لديهم احتياجات خاصة.أخذ الطلاب من وإلى الفصول والحافلات.تحضير الدروس.تنظيم لوازم الفصول الدراسية. مشاهدة الطلاب لمعرفة ما إذا كانوا بحاجة إلى مساعدة.المساعدة في خطة التعليم السنوية للطالب.مقابلة أفراد الأسرة للحديث عن الطالب.الإشراف على الطلاب خلال فترة الأستراحة والغداء

Workplace

مكان العمل

Mësim Asistentë në shkollat ​​fillore dhe të mesme dhe punëve të mesme publike. Ata punojnë edhe në shkollat ​​private. Ata mund të punojnë në objektet arsimore private, të tilla si ato me shkollat ​​me nevoja të veçanta, kopshteve dhe kujdesit të fëmijës qendrat, organizatat fetare.

يعمل مساعدو التدريس في المدارس الابتدائية والمتوسطة والثانوية العامة. كما يعملون في المدارس الخاصة. قد يعملون في مرافق التعليم الخاص ، مثل مدارس ذوي الاحتياجات الخاصة ، وروضة الأطفال ، ومراكز رعاية الطفل ، والمنظمات الدينية.

Punë pagave asistentët

راتب وظائف مساعدي التدريس

Infektues Ndihmësit mësim një mesatare prej në mes $ 19,000 në $ 23,640 në vit. rritet Pay (Deri në 30,000 $) Në zonat ku kostoja e jetesës lindë.

يقبض مساعدو التدريس ما معدله بين 19،000 دولار إلى 23،640 دولار في السنة. يرتفع الدفع (يصل إلى 30،000 دولار) في المناطق التي ترتفع فيها تكاليف المعيشة.

person

عن الشخص

Mësuar punën Ndihmës është e përsosur në qoftë se ju të gëzojnë duke punuar me fëmijët dhe në qoftë se ju dëshironi të bëhet një mësues në të ardhmen. Ajo është gjithashtu një karrierë të mirë në qoftë se ju dëshironi të punoni me fëmijët me nevoja të veçanta (Mendore fëmijët me aftësi të kufizuara ose fizikisht). Aftësitë e gjuhës janë të vlefshme në Asistenti vende pune do të jetë në qoftë se ju jeni duke punuar me një student të ri.

وظائف التدريس المساعد مثالية إذا كنت تستمتع بالعمل مع الأطفال وإذا كنت تريد أن تصبح مدرسًا في المستقبل. كما أنها مهنة جيدة إذا كنت ترغب في العمل مع الأطفال من ذوي الاحتياجات الخاصة (الأطفال المعاقين ذهنياً أو جسدياً). سوف تكون مهاراتك اللغوية ذات قيمة في تدريس وظائف المساعد إذا كنت تعمل مع طالب جديد.

Shikojnë një video në lidhje me funksionet e asistent mësimor në arsimin special

شاهد مقطع فيديو حول وظائف مساعد التدريس في التعليم الخاص

Cilësitë që posedojnë

صفات عليك أمتلاكها

Alsber.tabaah Alodah.allotf dhe Altvahm.akaddrh në disiplinën mbajtjen. Komunikimi Algid.mrn, nevojat e negociueshme studentore Tkev.tostagib

الصبر.الطبيعة الودية.اللطف والتفاهم.القدرة في الحفاظ على الانضباط. التواصل الجيد.مرن أو قابل للتكيف.تستجيب لأحتياجات الطلاب

Aftësitë që do të jenë të nevojshme

المهارات التي ستحتاجها

aftësitë Altdras.mharrat Alhacob.almharrat Altnzimih.mharrat mirë në rregullat e matematikës dhe gjuhës. ndihmë e shpejtë.

مهارات التدريس.مهارات الحاسوب.المهارات التنظيمية.مهارات جيدة في قواعد اللغة والرياضيات. الأسعافات الأولية.

Get përshtatshmërinë

الحصول على الأهلية

stërvitje

التدريب

Ju do të duhet për të marrë një shkallë të përkatësisë (Dy vjet Certifikimi) Në arsim ose të paktën dy vjet kolegj për të marrë një asistent mësimor punë në shumicën e shkollave publike.

ستحتاج إلى الحصول على درجة الأنتساب (شهادة سنتين) في التعليم أو ما لا يقل عن عامين من الكلية للحصول على وظائف مساعد التدريس في معظم المدارس العامة.

Disa shkolla private ose të pavarur nuk kërkon shkallën e përkatësisë. Por ka të ngjarë që asistentë për punë me disa trajnime edukative. Gjithashtu, në qoftë se ju dëshironi të bëhet një mësues në të ardhmen, ju mund të përdorni arsimimin tuaj për të lëvizur drejt këtij qëllimi.

بعض المدارس الخاصة أو المستقلة لا تطلب درجة الأنتساب. ولكن من المرجح أن تقوم بالتدريس لوظائف المساعدين مع بعض التدريب التعليمي. أيضا ، إذا كنت تريد أن تصبح معلماً في المستقبل ، يمكنك استخدام التعليم الخاص بك للأتجاه نحو هذا الهدف.

Kolegje ofrojnë dy-vjeçare gradë regjistrimit në arsimin e gjysmë-profesional, ose për të ndihmuar mësuesin apo ndihmë edukative. Ju mund të studiojë për të marrë një nga këto gradë në Community College. Nëse ju punoni gjatë ditës, ju mund të studiojë në internet për disa prej këtyre notave.

تقدم كليات مدتها سنتان درجات الأنتساب في التعليم شبه المهني ، أو مساعدة المعلم أو المساعدة التعليمية. يمكنك الدراسة للحصول على واحدة من هذه الدرجات في كلية المجتمع. إذا كنت تعمل خلال اليوم ، يمكنك الدراسة عبر الإنترنت لبعض هذه الدرجات.

تعرف على الدرجات العلمية المنتسبة عبر الإنترنت – الرابط إلى https://www.teachercertificationdegrees.com/degrees/associates-degree/

certifikatë

الشهادة

Për të marrë një çertifikatë si një asistent mësimor, ju do të duhet për të marrë një certifikatë të kolegjit për dy vjet. Ju gjithashtu do të duhet për të përfunduar trajnimin. Kjo do të thotë se ju do të ushtrojë aftësitë tuaja në një semestër të vërtetë ndarje. Shumë shtete kërkojnë gjithashtu një certifikatë të quajtur vlerësimi i ParaPro.

للحصول على شهادة كمساعد تدريسي ، ستحتاج إلى الحصول على شهادة كلية لمدة عامين. سوف تحتاج أيضاً إلى الانتهاء من التدريب. هذا يعني أنك سوف تمارس مهاراتك في فصل دراسي حقيقي. تتطلب العديد من الولايات أيضًا شهادة تسمى تقييم ParaPro.

Mëso kërkesat ParaPro në shtetin tuaj – Link të https://www.ets.org/parapro/state_requirements

تعرف على متطلبات ParaPro في ولايتك – الرابط إلى https://www.ets.org/parapro/state_requirements

përvojë

الخبرة

Nëse ju jeni ende në shkollë apo kolegj, duhet të paraqesë një kërkesë për një stazh si një mësues ndihmës. Kjo do të ju kursejnë kohë më vonë. Ju mund të kenë nevojë në gjashtë muaj apo një vit të përvojës si një praktikant për t'u kualifikuar për punë Asistenti.

إذا كنت لا تزال في المدرسة أو الكلية ، فتقدم بطلب للحصول على تدريب داخلي كمساعد مدرس. هذا سيوفر لك الوقت لاحقاً. ربما تحتاج إلى ستة أشهر أو سنة من الخبرة كمتدرب للتأهل لوظائف مساعد تدريس.

më shumë burime

المزيد من الموارد

Ju duhet një diplomë të shkollës së lartë për të filluar me?خذ دورة GED® المجانية عبر الإنترنت. Site Schoolspring.com Kjo është një vend për funksione arsimore. lexuar në lidhje Punë të tjera të arsimit. Lexoni funksione lidhje të ngjashme

تحتاج إلى دبلوم المدرسة الثانوية لتبدأ؟خذ دورة GED® المجانية عبر الإنترنت. موقع Schoolspring.com هو موقع إلكتروني للوظائف التعليمية. اقرأ عن وظائف التعليم الأخرى. اقرأ عن وظائف مماثلة

A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!