Çfarë duhet të bëni nëse një person vdes si

English gjithashtuJo anglisht

وفاة

وفاة

Gjeni hapat që duhet të marrë, kur dikush vdes në Shtetet e Bashkuara. Zbuloni se çfarë të bëni nëse ju doni të lënë, sepse një anëtar i familjes vdes, ose ai vdes në një vend tjetër.

تعرف على الخطوات التي تحتاج إلى اتخاذها عندما يموت شخص ما في الولايات المتحدة. اكتشف ماذا تفعل إذا كنت ترغب في المغادرة لأن أحد أفراد عائلتك يموت أو انه يموت في بلد آخر.

Në Shtetet e Bashkuara, shumica e njerëzve vdesin në spital ose në një shtëpi pleqsh. Infermieret dhe mjekët do të dini çfarë të bëni kur dikush vdes. Ata do të bëjnë pyetje për të udhëzuar ju dhe të ju ndihmojë të marrë vendime. Amerikanët mund të them “i vdekur” ose “kaluar” Në vend të kësaj “i vdekur”. Ju mund të përdorni fjalë “i vdekur” ose “thur me grep” ose “eshtra” Kur ata flasin për trupin.

في الولايات المتحدة ، يموت معظم الناس في المشفى أو في دار لرعاية المسنين. ستعرف الممرضات والأطباء ماذا يفعلون عندما يموت شخص ما. سوف يطرحون أسئلة لإرشادك ومساعدتك على اتخاذ القرارات. قد يقول الأمريكيون “توفي” أو “مروا” بدلاً من “ماتوا”. قد يستخدمون كلمات “المتوفى” أو “حبك” أو “يبقى” عندما يتحدثون عن الجسد.

Kur dikush vdes në shtëpi

عندما يموت شخص في المنزل

Po në qoftë se një person vdes në shtëpi për shkak të sëmundjes, mund të ketë një mjek ose një punonjës mjekësor për t'ju ndihmuar. Ju nuk keni nevojë të bëni ndonjë gjë deri sa të jeni gati. Ju mund të marrë kohë që ju nevojitet për ndonjë ceremoni apo përgatitjet fetare. personeli mjekësor mund të lëshojë një deklaratë formale të vdekjes dhe të plotësoni format.

إذا مات شخص ما في المنزل بسبب المرض ، فقد يكون هناك طبيب أو عامل طبي لمساعدتك. لا تحتاج إلى القيام بأي شيء حتى تكون مستعداً. يمكنك أن تأخذ الوقت الذي تحتاجه لأي مراسم دينية أو تحضيرات. يمكن للعاملين الطبيين إصدار تصريح رسمي بالوفاة وملء الاستمارات.

Kur dikush vdes papritmas

عندما يموت شخص ما فجأة

Nëse dikush vdes papritmas, ju do të duhet për të thirrur 911 Për të raportuar një vdekje. Do të vijë një polic apo një punëtor emergjence. Ata do të tregojë pedagog mjekësore. Pedagog mjekësore është një person i cili shikon trupin dhe e di, ose të provojë se personi i vdekur.

إذا مات شخص ما فجأة ، فستحتاج إلى الاتصال بالرقم 911 للإبلاغ عن حدوث حالة وفاة. سيأتي ضابط شرطة أو عامل طوارئ. سوف يخبرون الفاحص الطبي. الفاحص الطبي هو الشخص الذي ينظر إلى الجسم ويعرف أو يثبت كيف مات الشخص.

Të marrë certifikatën e vdekjes

الحصول على شهادة الوفاة

Pedagog mjekësore do të fillojë certifikatën e vdekjes për regjistrimin e vdekjes. Certifikata e vdekjes do të marrë një javë ose më shumë në të ardhmen. Ju do të kërkohet shumë zyrtarëve për të marrë një kopje të certifikatës së vdekjes. Ju mund të kenë nevojë për të 10 Kopje të certifikatës së vdekjes.

سيبدأ الفاحص الطبي بشهادة الوفاة لتسجيل الوفاة. سوف تستغرق شهادة الوفاة أسبوعًا أو أكثر في المستقبل. سيطلب منك العديد من المسؤولين الحصول على نسخة من شهادة الوفاة. ربما تحتاج إلى 10 نسخ من شهادة الوفاة.

Funeralet dhe djegia

الجنائز والحرق

Ju duhet të shkoni në trupin e vdekur të një shtëpi funeral të jenë të përgatitur për varrim. Roli i varrimit është shumë e shtrenjtë. Nëse djegje planifikuar (Djegur me hi e dhënë për ju) , Ju nuk keni nevojë të paguani për shtëpi funeral. Kur dikush vdes, trupi mund të shkojnë direkt nga spitali ose nga shtëpia juaj për organet e Holokaustit.

يجب أن تذهب جثة الميت إلى منزل جنازة ليكون مستعدا للدفن. دور الجنازة مكلفة للغاية. إذا كان من المقرر حرق الجثة (حرقها مع الرماد المعطى لك) ، فإنك لا تحتاج إلى دفع ثمن منزل الجنازة. عندما يموت شخص ما ، يمكن للجسم أن يذهب مباشرة من المستشفى أو من منزلك إلى محرقة للجثث.

Ju nuk keni nevojë për të blerë një arkivol të shtrenjtë (Box varrosur). Ka kuti prej druri dhe kartoni të përshtatshme për djegje të thjeshtë dhe varrimit. Ju mund të bëni ceremonitë e veta varrimit tuaj ose të zgjidhni një shërbim fetar.

لا تحتاج إلى شراء النعش باهظة الثمن (مربع للدفن). هناك الصناديق الخشبية والكرتون البسيطة المناسبة لحرق الجثث والدفن. يمكنك القيام بمراسم الجنازة الخاصة بك أو اختيار خدمة دينية.

Gjërat që do t'ju duhet kur dikush vdes:

الأمور التي سوف تحتاجها عندما يموت شخص ما:

 • Tregoj punëdhënësin
 • Për të marrë kopje të certifikatës së vdekjes
 • Kontaktoni në çdo departamentet qeveritare dhënë përfitimet, të tilla si sigurimet shoqërore
 • Thuaju kompanitë e sigurimit: sigurimit shëndetësor dhe sigurimit të jetës dhe të sigurimit makinë kompanitë dhe shtëpitë
 • Kontaktoni në çdo bankë ka llogaritë e saj
 • Bëni një listë të faturave që ju duhet të paguani dhe të anulojë ndonjë shërbim (Të tilla si telefon) Ajo nuk është përdorur
 • Anulimi i kartave të kreditit në mënyrë që pagesat për shërbimet dhe pagesat e tjera mujore nuk vazhdojnë
 • أخبر صاحب العمل
 • الحصول على نسخ من شهادة الوفاة
 • اتصل بأي دوائر حكومية منحت فوائد ، مثل الضمان الاجتماعي
 • أخبر شركات التأمين: شركات التأمين الصحي والتأمين على الحياة وتأمين السيارات والبيوت
 • اتصل بأي بنك يوجد به حسابات
 • تقديم قائمة من الفواتير التي تحتاج إلى دفع وإلغاء أي خدمات (مثل الهاتف) لا يتم استخدامها
 • إلغاء بطاقات الائتمان بحيث لا تستمر الدفعات للخدمات والمدفوعات الشهرية الأخرى

Unë e di shumë

أعرف أكثر

Çfarë ndodh nëse personi i vdekur në një vend tjetër?

ماذا لو مات الشخص في بلد آخر؟

Ndoshta ju keni anëtarë të familjes në vende të tjera. Kur dikush vdes ose vdesin në një vend tjetër, ju mund të dëshironi të udhëtoni jashtë Shteteve të Bashkuara. Kjo është e rëndësishme: Unë e kuptoj rreziqet dhe rregullat që lidhen për të udhëtuar në rast urgjence para nisjes.

ربما لديك أفراد الأسرة في بلدان أخرى. عندما يموت شخص ما أو يموت في بلد آخر ، قد ترغب في السفر خارج الولايات المتحدة. هذا أمر مهم: افهم المخاطر والقواعد المتعلقة بالسفر في حالات الطوارئ قبل المغادرة.

Nëse ju jeni në ndonjë dyshim, bisedoni me dikë në USCIS para se të shkoni.

إذا كنت في أي شك ، تحدث إلى شخص في USCIS قبل أن تذهب.

Ju nuk mund të lejojë që të kthehen pa dokumentet e duhura. USCIS ka lëshuar katër lloje të dokumenteve të udhëtimit:

قد لا يُسمح لك بالعودة دون المستندات الصحيحة. USCIS تصدر أربعة أنواع من وثائق السفر:

 • Oferta e kushtëzuar
 • Dokumenti i udhëtimit i refugjatit
 • Re-hyrjes leje
 • dokumentet zgarë
 • تقدم المشروط
 • وثيقة سفر اللاجئين
 • إذن إعادة الدخول
 • وثائق الناقل

Mësoni Më Tepër

تعلم المزيد

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!