Duke përdorur faqen e internetit celular

RCO është website i vetëm gjithëpërfshirës krijuar posaçërisht për refugjatët dhe emigrantët në Shtetet e Bashkuara.

Qëllimi ynë për 2017 ishte që të sigurojë 100,000 ardhurve me informacione dhe burime për të ndihmuar ata të rindërtojnë jetën e tyre në Shtetet e Bashkuara.

Në vend të kësaj, kemi arritur 250,000.

2017 Qëllimi për faqen e internetit mundësive
2017 website arrijnë aktuale

"Kjo është pikërisht ajo që unë e nevojshme për të ndihmuar mua kur kam ardhur në Shtetet e Bashkuara."

Mami me vajzën qeshur

Jemi të sigurt ardhurve mund të gjeni informacionin që ata kanë nevojë, kur dhe ku ata kanë nevojë për atë.

Përdorimi i transportit pubike

Në mënyrë që të jenë plotësisht të arritshme, ne ofrojmë shumicën e burimeve tona në gjuhët më të zakonshme të folura nga refugjatët në Shtetet e Bashkuara. Sa më shumë që të jetë e mundur, ne të punësojë refugjatët dhe emigrantët për të përkthyer profesionalisht këto burime.

Ilustrim i gjuhëve të përkthyera

Gjuhët më të përdorura nga të sapoardhurit vizitojnë RCO përfshijnë:

arab
Spanjisht
francez
Swahili
nepali
Karen
vietnamisht

RCO ka krijuar programing të veçantë për të lejuar dy gjuhë të shihet krah për krah. Kjo i lejon të ardhurve për të hyrë në informacionin e nevojshëm në gjuhën e tyre, ndërsa ata të mësojnë anglisht dhe të ndjehen një ndjenjë e integrim më të madh.

Graphic showing USAHello side by side translation feature

Ne jemi duke arritur ardhurve në çdo shtet, në vende urbane dhe rurale. numrat tanë më të lartë të përdoruesve të ishin në këto qytete:

Qyteti i Nju Jorkut
Los Anxhelos
Çikago
çimento portland
Houston
Washington DC
Dallas
San Francisko
Seattle
feniks

Por ne gjithashtu kishte shumë vizitorë nga qytetet më të vogla të tilla si Louisville, Kentucky; Fort Wayne, Indiana; buall, Nju Jork; Fargo, North Dakota; Ontario, Oregon; dhe Ashburn, Virginia.

burime

Kemi ndihmuar njerëzit të gjejnë pikërisht informacionin që ata e nevojshme për:

Ribashkuar me familjet e tyre

Mësojnë për të drejtat e tyre

Gjeni dhe të aplikojnë për bursa

Smartphones dhe pse refugjatët dhe emigrantët duan ata

E di se ku në dyqan për ushqim kulturore e duhur

Gjej programe në komunitetet e tyre

Të përpiqet të bëjë ndjenjën e ndryshon vazhdimisht anti-emigrant politikat

Rregullo për kulturën amerikane

Edhe me shume.

njeri Plaku refugjat

"Që kur kam ardhur në SHBA në 2009, Kam pasur shumë keqkuptime kulturore. I Lost My [ndjenja e] Vlera personal dhe kam pasur shumë keqardhje. Përmes faqes RCO, Unë kam ardhur për të kuptuar shumë gjëra dhe unë shoh amerikanët nëpërmjet një fytyrë të re. Unë tani ndjehen më të lidhur dhe të lumtur në Amerikë."

arsim

Klasë tona online ndihmuar mijëra të sapoardhurit të bëhen qytetarë dhe të marrë të gatshme për GED e tyre® provimet.

Qëllimi ynë shtrirje për 2017 ishte për t'u regjistruar 2,000 nxënësit në klasën tonë Shtetësia.

Në vend të kësaj, Ne regjistruar 4,091.

2017 website arrijnë aktuale

Dyzet për qind e nxënësve që kanë përfunduar kursin e kanë raportuar tashmë duke u bërë qytetarë.

Ne mënyrë të ngjashme shpresonte për t'u regjistruar 2,000 nxënësit në GED tonë® Programi i vitit të kaluar.

Në vend të kësaj, Ne regjistruar 7,979.

2017 Qëllimi GED regjistrimi i 2,000 njerëz
2017 website arrijnë aktuale

Shtatëdhjetë e tre për qind janë gra, gjysma e të cilëve na tha se ata kanë fëmijë në shtëpi.

"Unë kam ardhur në Shtetet e Bashkuara kur isha 19, me një foshnje. Unë nuk e kanë mundësinë për të përfunduar shkollën në kamp. Unë tani kanë tre fëmijë dhe unë nuk mund të përzënë. Burri im është duke punuar dy punë dhe vjen në shtëpi vonë. Kur kam gjetur GED® program, Unë kam qenë kaq i lumtur për të studiuar. Unë kam mbaruar tashmë Gjuha Arte dhe Studime Sociale dhe tani kam marrë Njësia e Shkencës. Dita krenare për mua do të jetë kur të mbarojnë shkollën."

veç, ne kemi nisur një kurs që trajnuar 630 edukatorë të gjithë vendin se si për të ndihmuar refugjatë dhe emigrantë studentët të kenë sukses në klasat e tyre.

96 për qind të kursit pjesëmarrësit thanë se do të rekomandojë klasën për një mik.

Deri në fund të kursit, 3 nga 4 kishte zbatuar tashmë diçka që do të mësuar në shkollë e tyre.

Community

Ne arritur të sapoardhurit dhe i dërgoi një mesazh: je i mirepritur.

Dhe ne të mbështetur përpjekjet e të sapoardhurit për të ndihmuar ardhurve, duke botuar 104 artikuj të shkruar nga refugjatët në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

background kulturor

"Duke shkruar për RCO më bën të ndjehen si unë i përkas. Unë nuk dua që historia ime të merrni humbur. Unë dua që njerëzit të dinë historinë time."

financa

Ne jemi krenarë për efikasitetin tonë.

USAHello 2017 Shifrat raportin financiar
Shkarko një .pdf e këtij raporti financiar.

përfundim

2017 ishte një vit i jashtëzakonshëm i rritjes për RCO, dhe ne tejkaluar çdo një nga qëllimet tona. Ne jemi thellësisht mirënjohës për mbështetësit tanë bujare dhe vullnetarëve të pabesueshme.

qeshur njerëzit

Ne jemi të nderuar nga mbështetësit tanë Foundation:

Carnegie Corporation
Fondacioni Collins
Fondi David Rockefeller
Foundation Goulder Family
Fondacioni zabel
Fondi Haas
Fondacioni Oregon Community
Brothers Fund Rockefeller
Rutgers Presbyterian Church
Fondacioni Scheidler
Fondacioni Tides

Dhe ne jemi mirënjohës për shumë donacione individuale të këtij viti, e cila ka shtuar deri në mbi $70,000. Ju jeni duke ndihmuar të na ndihmuar mijëra njerëz, kur dhe se si ata kanë nevojë më së shumti.

Bordi ynë

Faleminderit nga të gjithë ne në qendër refugjatësh në internet për mbështetjen e misionit tonë për përdorimin e teknologjisë për të ndihmuar refugjatët dhe emigrantët të ndërtuar një jetë të re.

Për shkak të ndihmën tuaj, ne ishim në gjendje të ofrojnë të mirëpritur dhe mbështetje për më shumë se një e katërta e një milion njerëz gjatë një nga kohët më të vështira në historinë e migrimit amerikane.

RCO e ka selinë në Portland, Oregon. Adresa jonë fizike është 2420 NE Sandy, komplet 102, çimento portland, Oregon, 97213, edhe pse shumica e stafit tonë dhe bordit janë të përhapur në të gjithë Shtetet e Bashkuara (dhe globi).