Mirënjohje nga një amerikan të ri

Mirënjohje nga një refugjat nga Darfuri dhe amerikane të ri
Emri im është Ekhlas Ahmed dhe unë jam një i mbijetuar gjenocidit nga gjenocidi vazhdueshme në Darfur, Sudan.

Duke e lënë atdheun tim ishte një nga gjërat më të vështira që kam bërë ndonjëherë në jetën time. I la vendin ku kam quajtur në shtëpi, vendi që ka mbajtur të gjitha ëndrrat e mia dhe sekretet, por unë nuk e kuptojnë se deri më tani. Unë kurrë nuk imagjinuar unë do të humbasë imazhet e Sudanit nga kujtesa ime, por kjo është lufta që unë të përballet këtu në Shtetet e Bashkuara çdo ditë.

Unë jam i vendosur për të mbajtur mbi imazhet e vendit tim në mendjen time për të mbajtur mua duke kaluar jetën time të përditshme si kam punuar në drejtim të realizimit të qëllimeve të mia në këtë vend. Dua që të jetë lider që kam imagjinuar gjithmonë dhe ngritur mbi dhunën dhe varfërinë e kaluara ime.

Unë kurrë nuk mendova se do të thërrasë Shteteve të Bashkuara shtëpinë time.

Por tani që kam qenë këtu më shumë se pesë vjet. I vlerësojmë atë më shumë se kurrë dhe unë jam kaq i lumtur për të thirrur atë shtëpia ime e dytë. Unë jam aq mirënjohës të U.S. për shkak se ajo ka mësuar kaq shumë gjëra, ajo ka ndryshuar që unë jam një person më të mirë. Unë besoj se familja ime mori vendimin e duhur duke ardhur në Shtetet e Bashkuara.

Ky besim dhe realizimi nuk ka ardhur lehtë; kur ishim në Sudan e pamë më të bukur, fotografitë qiellore të Shteteve të Bashkuara. Para se të vinim në Shtetet e Bashkuara, kemi pasur shpresa të tilla të larta dhe pse jetës do të jetë aq e lehtë. Ne e pamë atë si një vend ku ishte verë gjatë gjithë vitit. Kur kemi ardhur këtu, kemi gjetur të kundërtën e imagjinatën tonë; arritëm në një shtëpi pa ushqim, asnjë makinë, nuk ka para dhe nuk ka njohuri të gjuhës angleze.

Ne përfundoi në Portland, Maine. Në familjen time, ne besojmë Maine është një pjesë e Kanadasë për shkak të asaj se si ajo është e ftohtë.

Kam luftuar shumë për të folur anglisht dhe për të miratuar një jetë të re, por me shumë pasion dhe punë e vështirë, Fillova për të mësuar gjuhë të tim të ri dhe të hapur për miqtë e mi të rinj. Udhëtimi që ka filluar në disa heshtjes vjet më parë çoi në një podium përpara ndërtesës së Kombeve të Bashkuara në New York City, duke folur për një turmë e amerikanëve në një gjuhë nuk kam menduar unë do të jetë në gjendje për të folur.

Unë do të inkurajojë të gjithë që të ketë motivimin për të ndihmuar ata të arritur të pamundurën. Unë besoj se unë jam gati për të bërë një ndryshim në shoqëri tim. Nëse kjo është mësuar një gjuhë të re apo jo ne duhet të gjithë të jenë mirënjohës për dhuratat e të folurit dhe gjithmonë duke u përpjekur për të ndihmuar ata që janë në nevojë për ndihmën tuaj.

Unë jam aq mirënjohës që të ketë modele të mahnitshme rol që unë shoh dhe shpresoj që ndjekin hapat e tyre. modele si Michelle Obama, Zonja e Parë e Shteteve të Bashkuara. Unë e konsideroj veten në mesin e njerëzve me fat që kanë jetuar për të dëshmuar një Zonjën e tillë frymëzues parë si ajo.

Kur isha i ri, Unë nuk kam shumë njerëz të duken deri në dhe nuk e di se ëndrrat mund të vijnë e vërtetë. Për shkak të saj, Unë mund të vazhdojë ëndërroja. Për shkak të saj, Unë e di se unë jam i aftë. Megjithë luftën që ajo ka duruar, Unë kam parë të saj të vazhdonte dhe për të kapërcyer shumë pengesa për të ndihmuar veten, familja e saj, Komuniteti i saj dhe miliona të tjerë në shumë mënyra.

Uroj një ditë që unë të mund të vazhdonte për të përmbushur ëndrrën time për të ndihmuar familjen time, komunitetit tim dhe miliona të tjerë duke themeluar një shkollë për edukimin e të mbijetuarit gjenocid në Darfur, Sudan.

Unë vij nga një sfond që e bëri të vështirë për dikë që të shohin një të ardhme të ndritur.

Sepse unë vij nga një vend të tretë botërore, shumë njerëz më tha se unë nuk mund të bëjë atë. Sepse unë jam femër, shumë njerëz më tha se unë nuk mund të bëjë atë. Sepse unë jam një musliman, shumë njerëz më tha se unë nuk mund të bëjë atë. Sepse unë jam e zezë, shumë njerëz më tha se unë nuk mund të bëjë atë. Unë e di tani që unë do të bëjë atë, sepse Michelle Obama është dëshmi e gjallë.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj

për Ikhlas Ahmed
Ekhlas është një refugjat nga Darfur.