Si për të mirëpritur ardhurve për në SHBA

Si mund të mirëpritur refugjatët, emigrantët, dhe të të ardhurve të tjerë në SHBA? Këtu janë 8 mënyrat për të mirëpritur ardhurve në komunitetin tuaj.

1) Mëso se si të shprehem ardhurve’ emrat

Një gjë e rëndësishme që ju mund të bëni të ndihmojë të ardhurve të ndjehen të mirëpritur është për të mësuar se si të shprehem emrat e tyre. mësoj këshilla se si të shprehem emrat që tingull huaj për ju.

2) Learn skills to connect with newcomers in your own community

Complete tonë online welcoming course to learn how to effectively welcome, mbështetje, volunteer with, or simply connect to newcomers. Kur ju jeni bërë, kërkimi ynë “FindHellodatabase for a local organization to support.

3) Të jenë të përgatitur për të dëgjuar shqetësimet e banorëve të themeluara në komunitetet tuaja

Roli juaj më sfiduese si një avokat për të sapoardhurit do të jetë në mesin e anëtarëve më pak mikpritëse e komunitetit tuaj. Duke qenë një avokat i mirë do të thotë të dëgjuar në lidhje me frikën dhe shqetësimet e pjesëtarëve të komuniteteve jo-përshëndetur. Nëse ju shkarkojë shqetësimet e tyre si paragjykim apo egoizmit, ju nuk do të fitojë zemrat dhe mendjet.

Në vend të kësaj, pranojmë se gjërat po ndryshojnë, dhe për të gjetur se çfarë dëshirat e tyre janë. Kujtojuni atyre se refugjatët, dhe shumë emigrantë të tjerë shumë, ardhur për shkak se ata janë duke u përpjekur për të marrë larg nga terrori dhe konflikti, nuk sjellë atë me ta, dhe që të angazhohen njerëzit dhe duke i bërë ata të ndjehen të mirëpritur është parandalimi më i mirë. Harroni e paraardhësve të emigrantëve janë gjithashtu të dobishme me disa grupe.

Ju gjithashtu mund të nxjerrë në pah pozitive që emigrantët sjellin me vete. Gjetur gjuhën e përbashkët me identifikimin e vlerave të ngjashme që të ardhurve kanë me anëtarët jo-mikpritëse Komuniteti - etikë pune dhe elasticitetin, shoqëritë fetare dhe tradicionale, vlerat e familjes - dhe për të ndërtuar avokimin tuaj rreth që. Ju do të gjeni atje janë shumë gjëra që disa grupe refugjatëve kanë të përbashkët me amerikanët më konservatore, të cilët mund të duroj ardhurve thjesht sepse ata nuk e kuptojnë ata.

4) Blej një këmishë dhe të veshin një mesazh të mirëpritur për të sapoardhurit

Ju mund të veshin një mesazh mirëseardhjeje, kur ju jeni jashtë dhe rreth në qytetin tuaj. USAHello shet këmisha me mesazhin “i mirëpritur. Kjo është shtëpia juaj, shumë” në tetë gjuhë të ndryshme. Të ardhurat mbështesin punën tonë. Blej një këmishë tani.

5) Punojnë me zyrtarët e qytetit tuaj dhe të qarkut të deklarojë komuniteti juaj një qytet mikpritës

mirëpritur America është një lëvizje kombëtare që inkurajon qytetet dhe fshatrat për t'u bërë vende më përfshirëse.

6) Mësojini fëmijët për refugjatët dhe të ardhurve të tjerë si në shkollë dhe në shtëpi

Mësuar fëmijët në lidhje me refugjatët mund të jetë një sfidë, por është edhe një gjë e rëndësishme për të bërë. Këtu janë disa ide për t'ju ndihmuar të flisni me fëmijët tuaj në lidhje me refugjatë.

7) Hire ardhurve dhe të mësojnë praktikat gjithëpërfshirëse të punësimit

Hulumtimet tregojnë refugjatët dhe të ardhurve të tjerë janë pjesë shumë e vlefshme e fuqisë punëtore. Hire ato! pastaj, konsiderojnë mënyra për të promovuar mësimin e gjuhës angleze në punë. Kompania juaj mund të japin punonjësve kohë gjatë javë pune e tyre për të fituar GED e tyre® diplomat duke përdorur tonë pa pagesë GED® Kursi përgatitja.

Nëse jeni duke kërkuar për mbështetje shtesë mbi se si për të punësuar dhe të punojnë me të punësuarit të cilët janë refugjatë ose imigrantët, ju mund të gjeni më shumë burime dhe mbështetje teknike nga miqtë tanë në Advantage Higher.

Në qoftë se ju vetë një biznes, ju lutem nënshkruajë Ne Hire deklaratë Refugjatët sot! Edhe nëse ju nuk jeni në një pozicion për të punësuar refugjatët, ju ende mund të nënshkruajë deklaratën për të mbështetur dhe refugjatët e mirëpritur. Le të flasim me një zë louder se si refugjatë bëjnë kompanitë tona, ekonomisë dhe komunitete më të forta dhe paraprakisht iniciativa që mbështesin zhvendosjen e refugjatëve.

8) Plan ose të marrë pjesë në një ngjarje për Ditën Botërore të Refugjatëve ose Javës mikpritës

Dita Botërore e Refugjatëve (20 qershor) është një ditë për të festuar forcën dhe elasticitetin e refugjatëve përreth globit. Shumë komunitete në të gjithë ngjarjet pritëse të Shteteve të Bashkuara gjatë muajit qershor. Java mirëpritur festohet çdo shtator. Vizitoni miqtë tanë në WeAreAllAmerica.org për të gjetur një ngjarje në komunitetin tuaj.

Mëso më shumë

Ndihmë refugjatët dhe imigrantët në SHBA

Duke dhuruar për USAHello, ju mbështesin teknologjinë dhe arsimit që ndihmojnë të sapoardhurit të ketë sukses në SHBA.

Dhuroni sot