depresion

English gjithashtuJo anglisht

Mund shumë njerëz që vuajnë nga depresioni i butë. depresioni i butë është kur ju ndjeheni i trishtuar apo jo ju mendoni të bëni ndonjë gjë. Nëse kjo e fundit për më shumë se dy javë, ju mund të keni një qetësues themelore.

يمكن أن يعاني العديد من الأشخاص من الأكتئاب الخفيف. الأكتئاب الخفيف هو عندما تشعر بالحزن أو لا تشعر بأنك تفعل أي شيء. إذا كان هذا الأخير لأكثر من أسبوعين ، قد يكون لديك اكتئاب أساسي.

 

 

depresion të rëndë është kur ju ndjeheni i trishtuar çdo ditë për më shumë se dy javë. depresion të rëndë është kur ajo është e vështirë për ju që të bëni gjëra që ju normalisht çdo ditë. Për shembull, ju nuk keni aftësinë për të marrë nga shtrati dhe të lajnë dhëmbët tuaj. Ose ju nuk keni të nevojshme për të përgatitur mëngjesin për energjinë e fëmijëve tuaj dhe për të marrë ato në shkollë.

الأكتئاب الشديد هو عندما تشعر بالحزن كل يوم لأكثر من أسبوعين. الاكتئاب الشديد هو عندما يكون من الصعب عليك القيام بأشياء تقوم بها عادة كل يوم. على سبيل المثال ، ليس لديك القدرة على الخروج من السرير وفرش أسنانك. أو ليس لديك الطاقة اللازمة لإعداد وجبة الإفطار لأطفالك ونقلهم إلى المدرسة.

أعراض الاكتئاب

أعراض الاكتئاب

Në qoftë se ju vuani nga depresioni, ju gjithashtu mund të ndjeni disa nga gjërat në vijim:

إذا كنت تعاني من الاكتئاب ،قد تشعر أيضًا ببعض الأمور التالية:

 • Crying shumë
 • No energjisë
 • Ndjeheni shumë i lodhur
 • Fjetur shumë ose nuk mund të fle
 • Të hahet shumë, ose nuk duan të hanë
 • Duke pasur vështirësi të paguajnë vëmendje
 • Mendoni për vrasjen veten
 • A nuk e gëzojnë aktivitetet që kam përdorur për të dashur
 • Ndjenja e fajit apo të keqe edhe nëse ju nuk kanë bërë asgjë të gabuar
 • البكاء الكثير
 • لا توجد طاقة
 • الشعور بالتعب الشديد
 • النوم الكثير أو لا تستطيع النوم
 • تناول الكثير أو عدم الرغبة في تناول الطعام
 • تواجه صعوبة في الانتباه
 • تفكر في قتل نفسك
 • لا تستمتع بالأنشطة التي اعتدت أن تحبها
 • الشعور بالذنب أو السوء حتى لو لم تفعل أي شيء خاطئ

Ju mund të ndjehen në depresion për disa arsye. Disa nga arsyet mund të jetë:

يمكنك الشعور بالاكتئاب لعدة أسباب. بعض الأسباب يمكن أن تكون:

 • Ju humbni punën tuaj, ose ju nuk mund të gjeni një punë.
 • Dikush pranë jush vdesin, të tilla si një anëtar të familjes ose mik.
 • Ju keni një fëmijë.
 • Ju jeni një viktimë e një krimi.
 • Bëhet shumë i sëmurë.
 • Disa medikamente mund të bëjë që ju të ndjehen në depresion.
 • Familja juaj ka një histori të depresionit.
 • تفقد وظيفتك أو لا يمكنك العثور على وظيفة.
 • يموت شخص ما قريب منك ، مثل أحد أفراد العائلة أو صديق.
 • كان لديك طفل.
 • أنت ضحية لجريمة.
 • تصبح مريض جداً.
 • بعض الأدوية قد تجعلك تشعر بالاكتئاب.
 • عائلتك لديها تاريخ من الأكتئاب.

Ju mund të merrni ndihmë nëse vuani nga depresioni. Për shembull, në qoftë se një anëtar i familjes vdes, ju mund të ndjeheni i trishtuar. Por në qoftë se unë ndjeva i trishtuar, ose ju jeni duke fjetur shumë, ose ju nuk dëshironi për të ngrënë për më shumë se dy javë, ju mund të bisedoni me mjekun tuaj në lidhje me mënyra të ndryshme për të ndihmuar.

يمكنك الحصول على المساعدة إذا كنت تعاني من الأكتئاب. على سبيل المثال ، إذا مات أحد أفراد العائلة ، فقد تشعر بالحزن. ولكن إذا شعرت بالحزن ، أو كنت نائماً أكثر من اللازم ، أو كنت لا تريد تناول الطعام لأكثر من أسبوعين ، فيمكنك التحدث مع طبيبك عن طرق مختلفة للمساعدة.

Mësoni Më Tepër

تعرف على المزيد

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj

A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!