çrregullim ankthi i përgjithshëm

çrregullim ankthi i përgjithësuar është më e fortë se ankthi normale. Gjithkush shqetësuar në kohë. لكن القلق يصبح اضطراباً عندما يحدث كل الوقت تقريبًاً.

 

GAD është një lloj çrregullim ankthi i përgjithësuar. Nëse keni Gadit, ju jeni shumë të shqetësuar. Ankthi është një ndjenjë nervor që njerëzit janë duke u përballur në frontin e një ngjarje të rëndësishme. Shumica e njerëzve e kanë këtë ndjenjë ndonjëherë. Por në qoftë se ju ndiheni në këtë mënyrë shumicën e kohës, madje edhe kur ju nuk keni ndonjë gjëra të rëndësishme për të bërë, ju mund të keni Gadit.

أعراض اضطراب القلق العام

Ju mund të ndjeheni gjëra të tjera në qoftë se ju keni Gadit:

 • dhimbje gjoksi
 • Heart Beat shumë shpejt
 • vështirësi në frymëmarrje
 • marramendje
 • goja e thatë
 • dhimbje stomaku
 • të vjella
 • të përzier
 • dhimbje të muskujve
 • zemërim
 • ngatërrim

Ju gjithashtu mund të sillen ndryshe nëse keni Gadit.

 • Ju mund të shmangur ose të ndaluar duke shkuar për ngjarjet (Raste, puna, shkolla, etj)
 • Kjo mund të bëhet shumë frikë nga gjëra që nuk ishin të frikësuar nga
 • Ju mund të shqetësohen për shumë gjëra që ju nuk duhet të shqetësohen për.
 • Ju mund të fillojnë në blerjen e gjërave që kam përdorur për të mos e blerjes Alleha.hajs kur kalojnë shumë kohë në një gjë. Për shembull, ju mund të ndjeheni që ju të larë duart tuaja gjatë gjithë kohës. Ose ju mund të ndjeheni shumë keq për gjërat në lajme që ju nuk mund të kontrollojë.

Ju mund të keni Gadit për shumë arsye. Disa nga arsyet që ju mund të keni GAD janë:

 • Unë kam pasur një përvojë të dhimbshme. përvojë e dhimbshme është kur kjo ndodh me ju diçka e tmerrshme dhe e vështirë. Për shembull, ju keni qenë të ekspozuar ndaj dhunës, ose ju jeni një viktimë e një krimi
 • Ju keni një shqetësim kur ju jeni një fëmijë apo një adoleshent.
 • Pini shumë alkool ose që kanë të bëjnë me një shumë të barnave.
 • Ju keni një fëmijëri të vështirë.

Ashtu si të gjitha problemeve të tjera të shëndetit mendor, ju mund të merrni ndihmë për të Gadit. Njerëzit e të gjitha moshave kanë Gadit, ju mund të filloni në çdo kohë. Nëse keni një shqetësim në shumicën e kohës, kërkoni ndihmë nga mjeku juaj.

Mësoni Më Tepër

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj