azilkërkuesit- nëntor Update 2018

English gjithashtuJo anglisht

Informacioni i mëposhtëm përditësuar për azilkërkuesit që vijnë në Shtetet e Bashkuara.

فيما يلي معلومات محدثة لطالبي اللجوء القادمين إلى الولايات المتحدة.

ترامب-immigration to usa

ترامب-immigration to usa

përditësuar më 19 nëntor (nëntor) 2018: Stop Shtetet e Bashkuara Rrethit Gjyqtar Radhit Presidential Up 19 dhjetor (dhjetor).

تحديث بتاريخ 19 تشرين الثاني (نوفمبر) 2018: أوقف قاضي مقاطعة الولايات المتحدة الأمر الرئاسي لغاية 19 كانون الأول (ديسمبر).

modernizim: Gjykatësi tha se rendi presidencial është në kundërshtim me ligjin e Shteteve të Bashkuara. ligji amerikan parashikon që personat në territoret e SHBA kanë të drejtë të paraqesin aplikimet për azil. Për Aans që ju keni për të ardhur përmes portit të hyrjes. në 19 Nëntor gjykatësi tha se Shtetet e Bashkuara duhet të ndjekin ligjin.

تحديث: صرح القاضي إن الأمر الرئاسي يتعارض مع قانون الولايات المتحدة. ينص القانون الأمريكي إن الأشخاص في الأراضي الأمريكية مؤهلون لتقديم طلبات اللجوء. لاينص أنه عليك أن تأتي من خلال منفذ الدخول. في 19 نوفمبر ، قال القاضي إن الولايات المتحدة يجب أن تتبع القانون.

Maalve nënkupton rezolutë të re?

ماالذي يعنيه القرار الجديد؟

Do të thotë vendimi i 19 nëntor / Nëntor se Shtetet e Bashkuara duhet të punojnë në rrjedhën e azilit për njerëzit që nuk kanë ardhur përmes portit të kërkesave të hyrjes. Shtetet e zgjidhjes duhet të lejohen të personave të tillë të aplikuar. Por ky vendim nuk do të thotë se ajo do të jepet azil. Ajo është ende shumë e vështirë për të marrë azil në Amerikë.

يعني القرار الصادر في 19 تشرين الثاني / نوفمبر أنه يجب على الولايات المتحدة سير العمل في طلبات اللجوء للأشخاص الذين لم يأتوا عبر منفذ الدخول. ينص القرار يجب السماح لهؤلاء الأشخاص بالتقديم. لكن هذا القرار لا يعني أنه سيتم منح اللجوء. لا يزال من الصعب للغاية الحصول على اللجوء في أمريكا.

Ai mbështet statusin e refugjatit mbi të drejtat e internetit të azilkërkuesve në aplikimin për mbrojtje në Shtetet e Bashkuara.

يدعم مركز اللاجئين على الأنترنت حقوق طالبي اللجوء في طلب الحماية في الولايات المتحدة.

8 nëntor 2018

8 نوفمبر 2018

Presidenti Trump nënshkroi një urdhër për të kufizuar azilkërkuesit në kufirin jugor të Shteteve të Bashkuara. Rezoluta e re parashikon që azilkërkuesit duhet të shkojnë në portin e hyrjes në Shtetet e Bashkuara.

وقع الرئيس ترامب أمرا للحد من طالبي اللجوء على الحدود الجنوبية للولايات المتحدة. ينص القرار الجديد على أنه يجب على طالبي اللجوء الذهاب إلى ميناء الدخول في الولايات المتحدة.

Aktivizimi vendimin në mesnatë të premten do të fillojë 9 Nëntor dhe zgjat për 90 një ditë. Rezoluta e re nuk zbatohet për fëmijët pa rritur.

سيبدأ تفعيل القرار في منتصف ليل الجمعة 9 نوفمبر ويستمر لمدة 90 يومًا. لا ينطبق القرار الجديد على الأطفال دون الكبار.

Ç'do të thotë kjo për azilkërkuesit në kufirin jugor?

ماذا يعني هذا بالنسبة لطالبي اللجوء على الحدود الجنوبية؟

Ky ndryshim do të thotë se në qoftë se njerëzit kanë hyrë në Shtetet e Bashkuara kudo, përveç në portin e hyrjes, nuk do të lejohen të dorëzojnë aplikimet për azil. Në vend të kësaj, ata do të arrestohen për të hyrë në vend ilegalisht.

يعني هذا التغيير أنه إذا دخل الأشخاص إلى الولايات المتحدة في أي مكان باستثناء ميناء الدخول ، فلن يُسمح لهم بتقديم طلبات اللجوء. بدلا من ذلك ، سيتم القبض عليهم لدخول البلاد بشكل غير قانوني.

ligji amerikan parashikon që emigrantët mund të aplikojnë për azil, kur ata janë në territorin e SHBA. Kështu rregulli i ri i presidentit sfiduar nga grupet e të drejtave civile.

ينص القانون في الولايات المتحدة على أنه يمكن للمهاجرين طلب اللجوء عندما يكونون في الأراضي الأمريكية. لذا فإن القاعدة الجديدة من الرئيس تتحدى من قبل جماعات الحقوق المدنية.

ترامب-immigration to usaqershor 2018

ترامب-immigration to usaيونيو 2018

Ka pasur një ndryshim në ligjet e azilkërkuesve që vijnë në Shtetet e Bashkuara. në 11 qershor 2018 , Shtetet e Bashkuara

كان هناك تغيير في قوانين طالبي اللجوء القادمين إلى الولايات المتحدة. في 11 يونيو 2018 ، الولايات المتحدة

Prokurori Jeff Sessions, tha se njerëzit të cilët po largoheshin dhunës në familje apo dhunën e bandës në vendet e tyre të origjinës nuk do të lejohet në përgjithësi të dorëzojnë aplikimet për azil në Amerikë.

قال المدعي العام جيف سيشنز إن الأشخاص الذين يفرون من العنف المنزلي أو عنف العصابات في بلدانهم الأصلية لن يسمح لهم عمومًا بتقديم طلبات اللجوء في أمريكا.

Ç'do të thotë kjo për azilkërkuesit?

ماذا يعني هذا لطالبي اللجوء؟

Kjo Altgieraly ndikon azilkërkuesit në qoftë se ju jeni të vijnë në kufirin mes Meksikës dhe Shteteve të Bashkuara. Ju mund të kenë ardhur nga një vend ku dhuna banda e bën të rrezikshme për jetën. Apo një grua mund të lënë një shtëpi të dhunshme për të mbajtur veten dhe fëmijët tuaj të sigurt. Ligji i ri thotë se ju nuk mund të merrni azil për shkak të këtyre arsyeve.

يؤثر هذا التغييرعلى طالبي اللجوء إذا كنت قادمًا إلى الحدود بين المكسيك والولايات المتحدة. ربما تكون قد أتيت من بلد حيث يجعل عنف العصابات خطورة على الحياة. أو قد تكون امرأة تغادر منزلًا عنيفًا لإبقاء نفسك وأطفالك في أمان. تقول القوانين الجديدة أنه لا يمكنك الحصول على اللجوء بسبب تلك الأسباب.

Jashtëzakonisht e vështirë për të marrë statusin e refugjatit në Amerikë. Shumica nuk janë azilkërkues të pranojë. Ligji parashikon që ju mund të kërkoni azil në qoftë se ju keni një frikë nga persekutimi për shkak të:

من الصعب للغاية الحصول على وضع اللجوء في أمريكا. لا يتم قبول معظم طالبي اللجوء. ينص القانون على أنك قد تطلب اللجوء إذا كان لديك خوف من الاضطهاد بسبب:

 • garë
 • fe
 • kombësi
 • Anëtarësisë në një grup të caktuar shoqëror
 • opinioni politik
 • العرق
 • الدين
 • الجنسية
 • العضوية في مجموعة اجتماعية معينة
 • الرأي السياسي

Edhe në qoftë se ju jeni të vijnë në një nga këto arsye, mund të jetë e vështirë për të provuar të Administratës Emigracionit dhe Doganave në Shtetet e Bashkuara (ICE).

حتى إذا كنت قادمًا لأحد هذه الأسباب ، فقد يكون من الصعب إثباتها إلى إدارة الهجرة والجمارك في الولايات المتحدة (ICE).

Të gjithë azilkërkuesit duhet të kërkojnë azil duhet të jenë të vetëdijshëm se ata mund të ndalohet nga qeveria e SHBA (Të detyrohet të qëndrojë në qendrën e paraburgimit) Për disa javë. Disa njerëz kanë qenë të ndarë nga fëmijët e tyre kur ata arrijnë në kufi. që nga 20 Qershor kjo nuk është e lejuar. Ka grupe pune në Shtetet e Bashkuara për të ndihmuar prindërit të gjetur fëmijët e tyre. Por ka pak që kushdo mund të bëjë për ju ose fëmijët tuaj të ndihmojë në qoftë se ju jeni tashmë duke u mbajtur nga Qeverisë së SHBA.

يجب على جميع طالبي اللجوء الذين يسعون للحصول على اللجوء أن يدركوا أنهم قد يحتجزوا من قبل الحكومة الأمريكية (الاجبار على البقاء في مركز اعتقال) لعدة أسابيع. تم فصل بعض الأشخاص عن أطفالهم عند وصولهم إلى الحدود. منذ 20 يونيو ، هذا غير مسموح به. هناك مجموعات تعمل في الولايات المتحدة لمساعدة الآباء في العثور على أطفالهم. ولكن هناك القليل الذي يمكن أن يفعله أي شخص لمساعدتك أنت أو أطفالك إذا كنت محتجزًا بالفعل من قبل حكومة الولايات المتحدة.

Çfarë duhet të bëj?

ماذا يجب أن أفعل؟

Ju duhet të kërkoni për një avokat. Në Shtetet e Bashkuara, ju keni të drejtë për avokat, por ju duhet të kërkoni një avokat. Ju duhet të thoni “Unë dua të flas me një avokat tani”. Kërkesa e vazhdueshme nga çdo person që ju flisni me një avokat deri sa të ketë të drejtën e aksesit tek një avokat.

عليك أن تسأل عن محامي. في الولايات المتحدة ، لديك الحق في الاستعانة بمحامٍ ، لكن يجب عليك أن تطلب محاميًا. يجب أن تقول “أريد التحدث إلى محامي الآن”. استمر في الطلب من كل شخص تتحدث معه إلى محامي حتى تحصل على حق الوصول إلى محامي.

Çfarë ndodh nëse kam kaluar intervistën time? A jeni ende i ndaluar?

ماذا لو اجتزت مقابلتي؟ هل مازلت احتجز؟

Nëse ju keni kaluar një intervistë për azil (i quajtur “Khvfa Mvsvqa të”) , Ju do të merrni një seancë përpara një gjyqtari për të bërë rastin tuaj për azil. Ajo mund të marrë një kohë shumë të gjatë për të marrë një seancë. Ajo duhet të jetë lirimin tuaj, ndërsa duke pritur.

إذا كنت قد اجتزت مقابلة لجوئك (تسمى “خوفًا موثوقًا به”) ، فستحصل على جلسة استماع أمام قاضٍ لتقديم قضيتك للحصول على اللجوء. قد يستغرق الأمر وقتًا طويلاً جدًا للحصول على جلسة استماع. يجب أن يتم إطلاق سراحك أثناء الانتظار.

Megjithatë, disa nga qendrat e paraburgimit që mbajnë azilkërkuesit edhe pas kalimit intervistën. në 2 korrik / Korrik, një gjykatës federal ka thënë se ICE nuk duhet të jetë e rezervuar pasi azilkërkuesit intervistuar pa arsye të mirë. Në qoftë se ju jeni bllokuar pas kalimit intervistën, kërkoni të flisni me një avokat.

ومع ذلك ، بعض مراكز الاحتجاز تحتجز طالبي اللجوء حتى بعد اجتياز المقابلة. في 2 يوليو / تموز ، قال قاضٍي فيدرالي إن ICE يجب ألا يتم حجز طالبي اللجوء بعد مقابلتهم دون سبب وجيه. إذا كنت محتجزًا بعد اجتياز المقابلة ، اطلب التحدث إلى محامي.

A jeni ndarë nga fëmija juaj?

هل انفصلت عن طفلك؟

Në disa raste, fëmijët u ndanë azilkërkuesit nga prindërit e tyre.

في بعض الحالات ، تم فصل أطفال طالبي اللجوء عن والديهم.

Nëse ju keni qenë të ndarë nga babai juaj apo fëmijën tuaj gjatë aplikimit për azil, raportimin linjë kontaktit të paraburgimit në Shtetet e Bashkuara të imigracionit dhe doganave informacionit (ICE) ASFigura li 1-888-351-4024. Ka spanjisht-folëse operatorët dispozicion një shërbim falas. orarit të punës nga e hëna deri të premten nga 8:00 am të 8:00 mbrëmje. (Koha Lindore). Nëse jeni duke bërë thirrje nga brenda qendrën e paraburgimit ICE, përdorni numrin dial shpejtësi 9116 # Në platformën e komunikimit të lirë.

إذا كنت قد انفصلت عن والدك أو طفلك أثناء طلب اللجوء ، فأتصل بخط معلومات الإبلاغ عن الاعتقال في الولايات المتحدة بشأن الهجرة والجمارك (ICE) على الرقم 1-888-351-4024. هناك مشغلين يتحدثون الاسبانية المتاحة وهي خدمة مجانية. ساعات العمل من الاثنين إلى الجمعة من الساعة 8:00 صباحًا وحتى الساعة 8:00 مساءً. (التوقيت الشرقي). إذا كنت تتصل من داخل مركز احتجاز ICE ، استخدم رقم الطلب السريع 9116 # على منصة الاتصال المجانية.

Duke punuar me Zyrën ICE e Refugjatit (Orr) Për të gjetur fëmijët. Ju gjithashtu mund të kontaktoni telefonike tuaj me numrin Orr Prindit 1-800-203-7001 Nëse ju mendoni se qeveria amerikane fëmija juaj D یھ një. Nëse jeni duke e quajtur nga qendra e paraburgimit ICE, përdorni numrin dial shpejtësi 699 # Në sistemin e komunikimit të lirë. në dispozicion 24 Orë në ditë, 7 Ditë në javë, në spanjisht ose anglisht.

تعمل ICE مع مكتب إعادة توطين اللاجئين (ORR) لتحديد مكان الأطفال. ﯾﻣﮐﻧك أﯾﺿًﺎ اﻻﺗﺻﺎل ﺑﺎﻟﺧط اﻟﺳﺎﺧن اﻟﺧﺎص ﺑـ ORR Parent ﻋﻟﯽ اﻟرﻗم 1-800-203-7001 إذا ﮐﻧت ﺗﻌﺗﻘد أن ﺣﮐوﻣﺔ اﻟوﻻﯾﺎت اﻟﻣﺗﺣدة ﻟدﯾﮭﺎ طﻔﻟك. إذا كنت تتصل من مركز احتجاز ICE ، استخدم رقم الطلب السريع 699 # على نظام الاتصال المجاني. متاح 24 ساعة في اليوم ، 7 أيام في الأسبوع ، باللغتين الإسبانية أو الإنجليزية.

Ju gjithashtu mund të (Apo miqtë tuaj ose anëtarët e familjes tuaj ose avokati juaj) Kontaktoni ICE ose Orr me e-mail:

يمكنك أيضًا (أو أصدقائك أو أفراد عائلتك أو محاميك) الاتصال بـ ICE أو ORR عبر البريد الإلكتروني:

 • E-mail ICE në Parental.Interests@ice.dhs.gov
 • E-mail ORR në info@ORRNCC.com
 • البريد الإلكتروني ICE في Parental.Interests@ice.dhs.gov
 • البريد الإلكتروني ORR على info@ORRNCC.com

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!