Mëso kartat e kreditit dhe kredi

English gjithashtuJo anglisht

A keni nevojë për të marrë hua para? Të dy kreditë dhe kredi do të thotë për të marrë hua para. Disa lloje të huamarrjes janë më të sigurta se të tjerët. Mësoni kartat e kreditit dhe të paguajnë kreditë ditë dhe mënyrat më të mira për të marrë hua para.

هل تحتاج إلى اقتراض المال؟ الأئتمان والقروض كلاهما وسيلة لأقتراض المال. بعض أنواع الأقتراض أكثر أمانًا من غيرها. تعرف على بطاقات الأئتمان و يوم دفع القروض وأفضل الطرق لأقتراض المال.

Visa card - سعر الدولار اليوم- البنك الأهلي
Foto mirësjellje e Hailuot / Wikimedia Commons
Visa card - سعر الدولار اليوم- البنك الأهلي
الصورة مقدمة من هايليوت/ويكيميديا كومنز

kartat e kreditit

بطاقات الائتمان

Ju mund të përdorni një kartë krediti për të paguar për gjëra në vend të përdorimit të holla. Për të paguar në dyqan, ju mund të vendosni një kartë të vogël plastike në makinë. Me telefon apo online, ju mund të hyjë në numrin e kartës dhe fjalëkalimin ose Ntgahma.

يمكنك استخدام بطاقة ائتمان للدفع مقابل الأشياء بدلاً من استخدام النقد. للدفع في متجر ، يمكنك وضع بطاقة بلاستيكية صغيرة في الجهاز. عبر الهاتف أو عبر الإنترنت ، يمكنك إدخال رقم البطاقة وكلمة المرور أو نطقهما.

Easy-to-use dhe tregtare dhe Bill kartave të sigurta kreditit pagesës. Por ku rreziqet. Nëse ju nuk paguani kartën tuaj të kreditit çdo muaj, ju do të paguani interes. Interesi është shuma që ju paguani mbi shumën e keni huazuar. Sa më gjatë që kohëzgjatja e mospagesës, është rritur interesi borxh nga. Shumë njerëz në Amerikë kanë borxhe të mëdha për shkak të kartave të kreditit.

بطاقات الائتمان سهلة الإستخدام وآمنة للتسوق وتسديد الفواتير. لكن فيها مخاطر. إذا لم تقم بتسديد بطاقة الائتمان كل شهر ، فسوف تدفع فائدة. الفائدة هي المبلغ الذي تدفعه فوق المبلغ الذي اقترضته. وكلما طالت مدة عدم الدفع ، زادت الفائدة التي تدين بها. الكثير من الناس في أمريكا لديهم ديون كبيرة بسبب بطاقات الائتمان.

historia e kreditit

تاريخ الائتمان

Ju nuk mund të dëshironi të përdorni një kartë krediti për shkak të rrezikut të marrë në borxh. Por ajo mund të jetë e dobishme për një arsye tjetër: Për të filluar historinë tuaj të kreditit. dhënat tuaja të kredisë është rekord juaj e asaj që huazuar dhe si të paguar përsëri. Ajo i ndihmon histori krediti në ndërtimin e kreditit të mirë. Nëse keni ndërtuar një ekuilibër, ju mund të huazoni para kur keni nevojë për të blerë gjëra të mëdha, si të blesh një makinë apo një shtëpi.

قد لا ترغب في استخدام بطاقة ائتمان بسبب مخاطر الدخول في الديون. ولكنها يمكن أن تكون مفيدة لسبب آخر: لبدء تاريخ الائتمان الخاص بك. سجل الائتمان الخاص بك هو سجل لما اقترضته وكيف دفعته مرة أخرى. يساعد التاريخ الائتماني الجيد في بناء الائتمان. إذا قمت ببناء رصيد ، يمكنك اقتراض المال عندما تحتاج إليه لشراء أشياء كبيرة ، مثل شراء سيارة أو منزل.

Kështu që ju duhet një kartë krediti për të ndërtuar historinë tuaj të kreditit. Por, kompanitë e kartës së kreditit nuk do të ju jap një kartë krediti vetëm nëse ju keni një ekuilibër të mirë tashmë!

لذلك تحتاج إلى بطاقة ائتمان لبناء تاريخ الائتمان الخاص بك. لكن شركات بطاقات الائتمان لن تعطيك بطاقة ائتمان إلا إذا كان لديك رصيد جيد بالفعل!

Por, si mund unë të kreditit historinë pa një kartë krediti për të krijuar?

لكن كيف يمكنني إنشاء سجل ائتماني بدون بطاقة ائتمان؟

Ju mund të filloni një sigurt kartë krediti. progres këmbalkëKartat e kreditit janë të garantuara për emigrantët dhe njerëz të tjerë të cilët janë duke luftuar për të ndërtuar kredi. kartat e kreditit të siguruara nuk janë me të vërtetë të kreditit për shkak se ju mund t'i japë atij paratë tashmë, ose kanë premtuar dikë për të paguar ju. Por kjo ju mundëson për të ndërtuar një ekuilibër të mirë. Bankat dhe kompanitë e kartës së kreditit kanë marrë kartat e kreditit gjithashtu. Këmbalkë ka norma të ulëta interesi dhe më e lehtë për të aplikuar se çmimet e tjera të kompanive. Pra, bëni unionet e kreditit.

يمكنك البدء ببطاقة ائتمان آمنة. تقدم Stiltبطاقات ائتمان مضمونة للمهاجرين والأشخاص الآخرين الذين يكافحون لبناء الائتمان. إن بطاقات الائتمان المضمونة ليست فعلاً ائتمانًا لأنك قد تمنحة المال بالفعل ، أو قد يوعد شخص ما بدفعها لك. لكنها تسمح لك ببناء رصيد جيد. وقد حصلت البنوك وشركات بطاقات الائتمان على بطاقات الائتمان أيضًا. Stilt لديه أسعار فائدة منخفضة وعملية أسهل للتطبيق من الشركات الأخرى. هكذا تفعل الاتحادات الائتمانية.

Për t'u bashkuar me bashkimin e kreditit

الانضمام إلى الاتحاد الائتماني

Unionet e kreditit janë si bankat, por ata janë duke u përpjekur për të ndihmuar njerëzit për të pasur sukses. Pronarët e të gjitha llogarive të ketë bashkim të kredisë së bashku. Ajo i ndihmon unionet e kreditit me anë të kreditimit të holla ose duke siguruar kartat e kreditit për njerëzit të ardhura të ulëta dhe njerëzit që nuk kanë histori krediti. Kjo do t'ju ndihmojë të kurseni shumë të holla. Gjeni një bashkim të kredisë pranë jush

النقابات الائتمانية هي مثل البنوك ، لكنها تحاول مساعدة الناس على النجاح. يمتلك أصحاب الحسابات جميعًا اتحاد الائتمان معًا. تساعد الاتحادات الائتمانية عن طريق إقراض المال أو تقديم بطاقات ائتمان لذوي الدخل المحدود والأشخاص الذين ليس لديهم سجل ائتماني. سوف تساعدك على توفير المال أيضاً. اعثر على اتحاد الائتمان بالقرب منك

Kredi personale

القروض الشخصية

Ka disa lloje të ndryshme të kredive që ju mund të merrni. Disa prej tyre në raste emergjente afatshkurtër, ndërsa të tjerët për një kohë të gjatë në situata afatgjata, të tilla si duke blerë një shtëpi.

هناك عدة أنواع مختلفة من القروض التي يمكنك الحصول عليها. وبعضها في حالات الطوارئ القصيرة الأجل، في حين أن البعض الآخر لفترة طويلة في حالات طويلة الأجل، مثل شراء منزل.

kreditimit payday

الإقراض يوم الدفع

Payday kredi janë për njerëzit që kanë nevojë për të holla të shpejtë. Njerëzit huazoj para nga një huadhënës për të paguar atë në ditën që ju të merrni paguar. Por kredi payday shpesh të çojë në probleme më serioze financiare sesa të fillojë me. Merrni një kredi payday do të thotë se ajo që ju keni është më pak para për të kontrolluar deri pagën e mëposhtme. Gjithashtu, huadhënësit payday të paguani një shumë vëmendje. Kështu që ju duhet të paguajnë shumë më tepër se ajo huazon. Nëse nuk paguhen në kohë, ju do të duhet të paguajnë më shumë interes.

قروض يوم الدفع هي للأشخاص الذين يحتاجون إلى المال بسرعة. يقترض الناس المال من المقرض لتسديده في اليوم الذي يتقاضون فيه أجراً. لكن قروض يوم الدفع غالباً ما تؤدي إلى مشاكل مالية أكثر خطورة مما تبدأ به. الحصول على قرض يوم الدفع يعني أن ما لديك هو أقل من المال لتصل حتى شيك راتبك التالي. أيضاً ، المقرضين يوم الدفع تهمة الكثير من الاهتمام. لذا عليك أن تسدد أكثر بكثير مما تقترضه. وإذا لم تسدد في الوقت المحدد ، فسيتعين عليك دفع المزيد من الفائدة.

Kredi Payday alternative (PAL)

يوم الدفع القروض البديلة (PAL)

Kjo mund të japë Unionet e kreditit një zgjidhje më të mirë për kredi emergjente payday: Loan Payday Alternative (PAL). PAL është një kredi afat-shkurtër, kështu që ju nuk keni për të marrë një kredi payday. Ju mund të huazoni deri në 1000 USD nuk do të bëjë për të imponuar një shumë të interesit. Ju duhet të jetë një anëtar i bashkimit të kredisë për një muaj para se ju mund të prodhimit PAL.

قد تعطيك الاتحادات الائتمانية خياراً أفضل لحالات الطوارئ من قرض يوم الدفع: قرض بديل يوم الدفع (PAL). PAL هو قرض قصير الأجل ، لذا لا يتعين عليك الحصول على قرض يوم الدفع. يمكنك اقتراض ما يصل إلى 1000 دولار أمريكي ولن يقوموا بفرض الكثير من الفائدة. يجب أن تكون عضوًا في اتحاد الائتمان لمدة شهر قبل أن تتمكن من إخراج PAL.

kredi të pasurive të patundshme

القروض العقارية

Hipotekat janë kredi që njerëzit mund të blejnë një shtëpi. Nuk është një nxitje e madhe për çdo muaj. Por nganjëherë kjo nuk është më shumë se paguan qiranë, dhe në fund, ju do të vetë shtëpinë tuaj! Ajo mund të jetë e vështirë për të marrë kredi. Por Credit Union suaj mund t'ju ndihmojë. Lexuar në lidhje me hipotekat Jo-shtetas. Administrata Federale Strehimit Ju informuar në lidhje me kreditë e ndryshme dhe mund të mësojmë se si të kursejnë të holla në shtëpinë tuaj të re.

الرهون العقارية هي قروض يستطيع الناس من خلالها شراء منزل. هناك دفعة كبيرة كل شهر. لكن في بعض الأحيان لا يكون الأمر أكثر من دفع الإيجار ، وفي النهاية ، سوف تملك منزلك! يمكن أن يكون من الصعب الحصول على الرهون العقارية. لكن اتحادك الائتماني قد يساعدك. اقرأ عن الرهون العقارية لغير المواطنين. إدارة الإسكان الاتحادية تعلمك عن القروض المختلفة ويمكن أن تعلمك كيفية توفير المال على منزلك الجديد.

Kredi të biznesit

القروض التجارية

Ndihmuar shumë programe në të gjithë Shtetet e Bashkuara, refugjatët dhe migrantët për të filluar bizneset e tyre. Japin kredi dhe forma të tjera të përkrahjes, të tilla si këshilluese të biznesit, seminare, financiare. Këtu janë disa prej tyre:

تساعد العديد من البرامج عبر الولايات المتحدة اللاجئين والمهاجرين على بدء أعمالهم الخاصة. يقدمون القروض وغيرها من أشكال الدعم ، مثل استشارات الأعمال وورش العمل المالية. فيما يلي بعض منها:

CDFIs

CDFIs

Institucionet financiare për zhvillimin e komunitetit (CDFIs) Ngjashëm me unionet e kreditit. Ata nuk duan të bëjnë një fitim nga shërbimet e tyre. Në vend të kësaj, ata duan për të ndihmuar njerëzit të kenë sukses. Institucionet e hershme të kredisë i jep para hua për bizneset e vogla, biznesit të ri, dhe për të ndërtuar shtëpitë e çmimeve të përshtatshme Shiko për CDFI pranë jush

المؤسسات المالية لتنمية المجتمع (CDFIs) تشبه الاتحادات الائتمانية. انهم لا يريدون تحقيق ربح من خدماتهم. بدلاً من ذلك ، يريدون مساعدة الناس على النجاح. ﺗﻘﻮم ﻣﺆﺳﺴﺎت اﻟﻘﺮوض اﻟﻤﺒﻜﺮة ﺑﺈﻗﺮاض اﻟﻤﺎل إﻟﻰ اﻟﺸﺮكات اﻟﺼﻐﻴﺮة ، واﻷﻋﻤﺎل اﻟﺠﺪﻳﺪة ، وﺑﻨﺎء ﻣﻨﺎزل ذات أسعار مناسبة ابحث عن CDFI بالقرب منك

Mësoni Më Tepër

تعرف على المزيد

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!