çrregullim bipolar

English gjithashtuJo anglisht

çrregullim bipolar është kur ju keni luhatje të rënda në humor. Tekat e humorit ekstrem është kur ata janë shumë të trishtuar dhe shumë i lumtur. Kjo e bën të vështirë për të marrë një jetë të qetë dhe organizimi.

الاضطراب الثنائي القطب هو عندما يكون لديك تقلبات مزاجية شديدة. تقلبات المزاج المتطرفة هي عندما تكون حزين جداً ثم سعيد جداً. هذا يجعل من الصعب الحصول على حياة هادئة ومنظمة.

 ثنائي القطب

 ثنائي القطب

Njerëzit të cilët kanë çrregullim bipolar të ketë shumë ndryshime humor. Për shembull, unë ndihem shumë i pikëlluar për dy muaj dhe është e vështirë për ta që të punojnë. Pastaj të ndjehen të lumtur dhe të fillojnë të bëjnë shumë gjëra, sepse ata kanë shumë energji.

الناس الذين لديهم اضطراب ثنائي القطب لديهم الكثير من التغييرات المزاجية. على سبيل المثال ، يشعرون بالحزن الشديد لمدة شهرين ومن الصعب عليهم العمل. ثم يشعرون بالسعادة والبدء في فعل الكثير من الأشياء لأن لديهم الكثير من الطاقة.

Nëse kjo ndodh me ju, ju mund të keni çrregullim bipolar, dhe ju mund të bisedoni me mjekun tuaj në lidhje me mënyrat për të ndihmuar.

إذا حدث هذا لك ، فقد يكون لديك اضطراب ثنائي القطب ويمكنك التحدث إلى طبيبك حول طرق للمساعدة.

Simptomat e çrregullimit bipolar

أعراض اضطراب ثنائي القطب

Nëse keni çrregullim bipolar, ju mund të ndjeheni shumë në depresion. Depresioni është kur ju ndjeheni shumë e trishtuar se ju nuk mund të bëni gjëra normale. Disa nga gjërat që ju mund të ndjehen apo të ndiheni kur ju jeni në depresion:

إذا كان لديك اضطراب ثنائي القطب ، يمكنك أن تشعر بالأكتئاب الشديد. الأكتئاب هو عندما تشعر بالحزن الشديد لا يمكنك القيام بأشياء طبيعية. بعض الأشياء التي يمكن أن تشعر بها أو تشعر بها عند الاكتئاب هي:

 • Crying shumë
 • No energjisë
 • Ndjeheni shumë i lodhur
 • Fjetur shumë ose nuk mund të fle
 • Që kanë të bëjnë me një shumë, ose nuk duan të hanë
 • Të vështirë të vëmendjes
 • Mendoni për vrasjen veten
 • A nuk e gëzojnë aktivitetet që kam përdorur për të dashur
 • Ndjenja e fajit apo të keqe edhe nëse ju nuk kanë bërë asgjë të gabuar
 • ًتبكي كثيرا
 • لا توجد طاقة
 • الشعور بالتعب الشديد
 • تنام كثيرًا أو لا تستطيع النوم
 • تتناول الكثير أو عدم الرغبة في تناول الطعام
 • ايجاد صعوبة في الاهتمام
 • تفكر في قتل نفسك
 • لا تستمتع بالأنشطة التي اعتدت أن تحبها
 • الشعور بالذنب أو السوء حتى لو لم تفعل أي شيء خاطئ

Nëse vuani nga çrregullimi bipolar, episode maniak do të hasni. episode maniak kur ju ndjeheni të lumtur dhe kanë shumë energji. Disa nga gjërat që ju mund të ndjehen ose përvojë kur ju keni një Mania lak:

إذا كنت تعاني من اضطراب ثنائي القطب ، فستواجه نوبات هوسية. نوبات الهوس عندما تشعر بالسعادة ويكون لديك الكثير من الطاقة. بعض الأشياء التي يمكنك الشعور بها أو تجربتها عندما يكون لديك حلقة هوس:

 • Ju keni një shumë energji
 • Të ndjehen shumë të lumtur
 • Fle më pak se zakonisht
 • Flasin shumë dhe shumë shpejt
 • Shpenzojnë një shumë të holla në gjëra ju nuk keni nevojë
 • Ai u diplomua shumë raste dhe ngjarje
 • Ju keni fryrë vetëbesimin. Vetë-respekt është tepërt kur ju mendoni se ju jeni më të mirë dhe më të rëndësishme se zakonisht. Për shembull, ju mendoni se ju jeni mbinjerëzore kështu që nuk mund të dëmtojë. Ose ju mendoni se ju janë shumë të talentuar dhe të famshëm.
 • Ju keni iluzione të mëdha. Madhërishëm do të thotë një shumë të madhe. Illusions është kur ju mendoni se diçka është e vërtetë, kur ajo nuk është e mirë. Ju mund të jetë i iluzionet e mëdha, kur ju mendoni se ju janë shumë të fortë dhe të rëndësishme në mënyrë që ajo nuk mund të dëmtojë. Nëse ju mendoni se ju nuk mund të dëmtojë, ju bëni gjëra të rrezikshme jo të natyrshme.
 • لديك الكثير من الطاقة
 • تشعر بسعادة بالغة
 • تنام أقل من المعتاد
 • تتحدث كثيراً وبسرعة كبيرة
 • تنفق الكثير من المال على الأشياء التي لا تحتاجها
 • تخرج للكثير من المناسبات والأحداث
 • لديك تضخم في احترام الذات. إن احترام الذات المتضخم هو عندما تعتقد أنك أفضل وأكثر أهمية من المعتاد. على سبيل المثال ، أنت تعتقد أنك superhuman لذلك لا يمكن أن تتأذى. أو كنت تعتقد أنك موهوب جداً وشهير.
 • لديك أوهام كبيرة. Grandiose تعني كبير جداً. الأوهام هي عندما تعتقد أن شيئًا ما حقيقي عندما لا يكون كذلك. يمكن أن تكون الأوهام العظيمة عندما تعتقد أنك قوي جدًا ومهم بحيث لا يمكن أن تتأذى. إذا كنت تعتقد أنك لا يمكن أن تتأذى ، فقد تفعل أشياء خطيرة لا تفعلها بشكل طبيعي.

Ju duhet të ketë një episod të dëshpëruar dhe episod maniak per mjeku për të vendosur se ju keni çrregullim bipolar. Shumë njerëz të cilët kanë çrregullim bipolar të ketë një të afërm i cili gjithashtu ka çrregullim bipolar.

تحتاج إلى أن يكون لديك حلقة كئيبة وحلقة هوسية بالنسبة للطبيب ليقرر أنك مصاب بإضطراب ثنائي القطب. كثير من الناس ممن لديهم اضطراب ثنائي القطب يكون لديهم احد الأقارب لديه أيضاً اضطراب ثنائي القطب.

Mësoni Më Tepër

تعرف على المزيد

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!