Sigurinë dhe mbrojtjen e mjeteve të komunikimit shoqëror për refugjatët dhe emigrantët

Si për të qëndruar të sigurt në mediat sociale? Siguria Këshilla për Social Media

Siguria media sociale

Komunikimi me njerëz të rinj është një gjë e mirë, sidomos kur ju jeni një emigrant veten. Ju mund të ndjeheni të vetmuar në Shtetet e Bashkuara, mund të networking sites sociale si Facebook dhe Instagram ndihmojë të ndiheni më me shoqatën e re të vendit tuaj. Por ai gjithashtu mund të jetë i rrezikshëm. Megjithatë, në qoftë se ju e kuptoni rreziqet, ju mund të mbroheni në mediat sociale. Këtu është informacioni për të ndihmuar në mbrojtjen e mjeteve të komunikimit shoqëror.

Mëso sigurinë e mjeteve të komunikimit shoqëror

Kur në lidhje me personat në mjetet e komunikimit shoqëror, ju duhet të përdorni të njëjtin kujdes që ju bëni për të mbajtur sigurinë tuaj në jetën reale. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar në sigurinë e mjeteve të komunikimit shoqëror.

ruajë privatësinë

Ose fotografi personale në internet nuk do të marrin pjesë do të donte detaje të bast askënd, të tilla si shefin tuaj. Ju mund të mendoni se ju janë të përfshirë vetëm me miqtë tuaj të ngushtë dhe familjen, por sapo ka diçka në internet, mund të ndahet më gjerësisht. Gjithashtu, një herë ju jeni të lidhur në internet, ju nuk mund të shpëtoj prej tij, sepse të tjerët kanë kopje të saj. Shumë u dëbuan persona ose refuzimin për të marrë një punë për shkak të profileve të tyre në internet.

Mbroni të dhënat tuaja

Ju kurrë nuk do të duhet të japë të dhënat personale, të tilla si identiteti tarifa apo bankare numra, fjalëkalime, apo fjalët tuaja adresave dhe numrat. Rrjetet sociale përmbajnë shumë nga parametrat e intimitetit që ju mund të përdorni për të bërë të dhënat tuaja të sigurt. në Guida e mëposhtme të thjeshtë Se si të menaxhojnë të gjitha parametrat e ndryshme vetësie mediave sociale.
Ekspertët e sigurisë në Internet janë këshilluar gjithmonë të ketë një fjalëkalime të fortë dhe të ndryshme për të gjitha llogaritë fjalëve tona. Si Ansahonna përdorur vertetimi dypalëshe (hapa shtesë për të hyrë brënda në) Ose menaxher fjalëkalimin. Ju mund të identifikojë fjalëkalimet menaxherët këtu.

Mendoni për sigurinë tuaj në jo-kontakt edhe

Mendoni për sigurinë tuaj në botën e vërtetë, kur ata publikojnë informacion në lidhje me aktivitetet tuaja. Ju nuk keni nevojë për të marrë adresën tuaj në internet dhe pastaj të publikojë fotot e pushimeve për të informuar të gjithë se ju jeni larg. Nëse publikuar në Facebook, ndërsa familjen tuaj për pushime, njerëzit do të dinë se shtëpia juaj është bosh.
Përveç kësaj, ndonjëherë ju mund të publikojë vendndodhjen tuaj ose “Qasja në” Places. Mendoni se nëse ju duhet ta bëni këtë apo jo.

Jenë shumë të kujdesshëm në qoftë se kam takuar dikë I takuar atë në internet
Bëni të lehtë media sociale për njerëzit për të identifikuar veten e tyre. Online, ata mund të pretendojë të jetë dikush tjetër. Nëse ju telefononi dikë në internet, Mos organizoni për t'u takuar atë person i vetëm ose të shkojnë në shtëpi ose telefononi në shtëpinë tuaj nëse nuk e di se kush janë ata. Gjithmonë u takuan të huajve në një vend publik dhe kur ka njerëz të tjerë rreth jush.

A nuk e besojnë çdo gjë dhe të gjithë

Ne të mësuar më shumë çdo ditë rreth asaj se si të përdorin mediat sociale për të mashtruar njerëzit. Një shumë e informacionit në mediat sociale është e pasaktë. Ndonjëherë, njerëzit nuk kanë një social networking njerëz të vërtetë, dhe shpesh gjërat nuk janë të vërteta në të gjitha. Këto mund të jenë persona ose emra të rremë “boot” (robot rreme). Raportet e rreme e lajmeve apo paraqitja zyrtare e mesazheve pretenduar të jetë nga një zyrtar qeveritar apo zyrtar i biznesit mund të jenë të.

A nuk e besojnë çdo gjë që ju lexoni. Nëse keni lexuar diçka, kontrolloni nga burime të tjera.

Nëse ju merrni një mesazh me anë të Internetit thotë se është nga qeveria apo një kompani, nuk përgjigjen me të dhënat personale.

Mos e dërgoni të holla ose fjalëkalimet

Mos dërgoni para askujt, kur ata nuk janë 100% të sigurt se ata janë siç thonë ata. A nuk të thashë zyrat qeveritare, të tilla si IRS SHBA, dhe biznes të vërtetë, të tilla si Microsoft, dërgimin e parave direkt në llogaritë bankare të çuditshme. Mos pyet fjalën tuaj për asgjë. Mos dërgoni fjalëkalimin tuaj për të gjithë në linjë.

Mbroni veten nga njerëzit armiqësore apo jo Allatifin

Ajo mund të synuar refugjatët dhe emigrantët armiqësore ose njerëz mizore. Kërkesat Miqesi nuk janë pranuar nga njerëzit që nuk e dini. Block menjëherë çdo person i cili boton diçka që kërcënon ndonjë nga llogaritë tuaja. A nuk përgjigjet. Mos shkruaj gjë Word ose armiqësore mund të ju bëjë më shumë objektiv. Raportojnë kërcënime personale në polici dhe faqen e internetit dhe mediat sociale, duke përfshirë botuar.

Të mbrojtur veten nga mashtrimet dhe hakerat

Mos klikoni në lidhjet dërguar për ju, sepse, edhe nëse ata vijnë nga një mik (Ju nuk mund të di se një lidhje të rrezikshme, ose mund të jetë shkelur). vetëm fshini. Ajo nuk do të jetë gjë e rëndësishme për ju në këtë mënyrë. Ka të ngjarë që lidhjet që nuk janë të nevojshme përmbajnë viruse që do të dëmtojë kompjuterin tuaj, ose të lejojë njerëzit në tuaj vjedhjen e informacionit tuaj dhe paratë tuaja dhe identitetin tuaj. Dhe mos harroni se çdo ofertë duket shumë e mirë për të qenë e vërtetë në mënyrë të pabesueshme! Nëse ju merrni një mesazh ku thuhet se ju do të merrni një shumë të holla nga dikush që nuk e dini, fshini atë!

A nuk mund të varur!

Përdorin mediat sociale për të qëndruar në kontakt me njerëzit që kujdesen për ta, por nuk e shpenzojnë orë Tngers në kërkim për gjëra që nuk janë të rëndësishme në botën e vërtetë. Rrjetet sociale janë të dizajnuara për të komunikuar kompanitë e tyre dhe aplikimet e tyre për të mbajtur të varur. Pra, të fitojnë të holla.

Të mbajtur sigurinë e fëmijëve tuaj

Edhe në qoftë se ju nuk e përdorni mjetet e komunikimit shoqëror ose të kuptuarit, ju do të duhet të dini të mjaftueshme për të mbajtur fëmijët tuaj të sigurt. Në qoftë se ju përdorni mediat sociale veten, Mbroni fëmijët tuaj duke mos vënë informacion rreth tyre në internet. Në qoftë se ju nuk e përdorni mediat sociale, pyesni fëmijët tuaj në lidhje me rrjetet sociale që ata përdorin. Ato mund të jenë të ekspozuar ndaj ngacmimit, grabitqarët seksual, dhe përmbajtjen e reklama të këqija. Këtu janë disa informacion të mirë për mbrojtjen e fëmijëve tuaj në internet. Ai përfshin këshilla për të mbajtur fëmijët të sigurt dhe listat mediat e ndryshme sociale të jenë të vetëdijshëm.

Shumë ekspertë teknikë të rekomandojë bindte fëmijët e vegjël duke përdorur vetëm një telefon i zgjuar apo një kompjuter në para jush. Ju do të duhet të vendosë në lidhje me fëmijën tuaj, por shumica e ekspertëve rekomandojnë të mos të lejojnë fëmijët të përdorin telefonat e mençur apo kompjuterë në dhomat e tyre në kohë të natës.

Siguria dhe sociale mjetet e komunikimit për adoleshentët

Ekspozimi ndaj ngacmimeve në internet është një shqetësim i madh për të rinj. Kjo është e ashtuquajtura e-ngacmimi. Kur adoleshentët Mottagsidin rinj të tjerë në internet. Në qoftë se fëmijët tuaj ngacmuar, nuk ngacmohet në pyetje. Kjo faqe e internetit përmban ngacmimin elektronik Këshilla të hollësishme për të rinj Përfshirë fletët Informacion në lidhje me sigurinë e telefonave celularë dhe të shikojnë përmbajtje seksuale dhe tema të tjera.

Mëso më shumë

Pse ajo është quajtur mjetet e komunikimit shoqëror?

Sociale do të thotë asgjë në lidhje me shoqërinë ose grup, të tilla si aktivitetet miqësore dhe ndërveprimin me të tjerët. Media është format e mesme fjala, një kanal apo lidhje metodë. Ne përdorin median për të do të thotë të komunikimit masiv, të tilla si televizioni, radio apo internet.

Cilat janë mjetet e komunikimit shoqëror?

Rrjetet sociale janë rrjete apo mënyra për të komunikuar me njerëz të tjerë. Duke përfshirë krijimin e rrjeteve sociale dhe Facebook, eksitim,Snape Gat dhe Instagram – ndonjë
Një kërkesë ose një faqe interneti, në të cilën të komunikuar me njerëzit që ju e dini apo nuk e di. LinkedIn punon si një rrjet social, por për punë dhe profesione. dhoma chat dhe faqet(Pajtimi)Janë forma të tjera të mediave sociale. Edhe YouTube është një mjet i komunikimit social, sepse çdokush mund të botojë videot dhe komentet atje.

Pse janë mjetet e komunikimit shoqëror të rrezikshme?

Mediat sociale mund të jenë të rrezikshme për shkak se nganjëherë njerëzit janë duke u përpjekur të përdorin mediat sociale për të mashtrojnë ju. Ju mund të përpiqen për të marrë informacion nga ju. Një mënyrë për të kuptuar rreziqet në duke menduar se si sjellja juaj me njerëzit që ju njohin dhe ju e dini se në jetën e vërtetë. Komunikojë lirisht me ata që ju e dini dhe besimit – Familja dhe miqtë tuaj Almqrbin.kn më të kujdesshëm me njerëzit që nuk e njohin ose kanë ardhur së bashku për të To.la të treguar atyre gjithçka në lidhje me jetën tuaj personale. A nuk jep atyre paratë tuaja ose çelësin tuaj në shtëpi. Përdoreni këtë qasje për sigurinë e mjeteve të komunikimit social është gjithashtu.