Punë Bujqësi

Mësoni rreth bujqësisë dhe të ndryshme llojet e punëve bujqësore. Lexuar në lidhje me rrugët e ndryshme të karrierës ju mund të marrë në bujqësi. Gjeni se çfarë trajnimi ju duhet dhe ku për të filluar kërkimin tuaj të punës.

Punë bujqësi - fermer refugjat në Vermont
Image mirësjellje e SHBA Peshku & Shërbimi Wildlife

Punë Bujqësi përfshijnë të gjitha llojet e punës fermës. punëtorëve të fermave të rriten të lashtat, të rritur kafshët, dhe të kthehet prodhimet e fermës në ushqim. refugjatët, emigrantët, dhe emigrantët të gjitha të ndihmojë për të prodhuar ushqimin e vendit.

Ndoshta ju keni një sfond bujqësore dhe duan për të punuar në një fermë. Ndoshta ju do të donte për të trajnuar në një karrierë bujqësisë. Lexuar në lidhje me llojet e ndryshme të punëve bujqësore dhe si të merrni filluar.

Të cilat puna bujqësia?

 • fermer i vogël - shumë ferma të vogla prodhojnë ushqime organike apo specialist. Duke filluar fermën tuaj në Shtetet e Bashkuara kërkon shumë punë dhe investime.
 • punëtor Farm - punëtorët e fermave në ferma të mëdha të punojë ose me kafshë apo me kulturat.
 • paketues mishi - punë therjen e kafshëve dhe paketim të mishit në një mjedis të fabrikës, si. Më shumë gjasa për të ofruar sigurim shëndetësor se sa punë të tjera bujqësore. Shumë bimë mishit-paketim punësojë refugjatët.
 • punëtor sezonal - punëtorë sezonal shpesh janë emigrantë të cilët udhëtojnë nëpër United Pas korren kulture dhe stinët mbjelljen. ata korrjes, bimë, Farë e keqe, ujë, paketë dhe ngarkesës këto të lashtat. Shumica e punëtorëve sezonalë janë pa dokumente dhe kushtet e punës janë të varfër.
 • Projektet e brendshme të qytetit - ka shumë mundësi vullnetare dhe disa pozicione të paguara në fermat e qytetit dhe kopshte të komunitetit.
 • operator makineri Farm - operatorët e pajisjeve të mëdha në fermat nevojë për më shumë trajnim dhe certifikim, por ata janë në kërkesë dhe shpesh paguhen më mirë se punëtorët e tjerë të fermave.
 • inspektori qeveria - Inspektorët bujqësore të lashtat ushqimore sigurt dhe kafshët janë ngritur si duhet dhe të ndjekin shëndetin, rregulloret e sigurisë dhe mjedisore.
 • menaxher fermë apo mbikëqyrësi bujqësore - Menaxherët e mbikëqyrë punëtorë bujqësore, Punëtorët sidomos emigrantë të cilët udhëtojnë nga ferma në fermë.
 • Agrobiznesi - karriera në anën e biznesit të bujqësisë, duke përfshirë shitjet dhe industri të tjera mbështetëse, janë në rritje. Këto punë ofrojnë më shumë pozita menaxhuese.
 • shkencëtarët - shkenca bujqësore përfshin shkencën e tokës dhe gjenetikë bimore.

Janë punë bujqësore e drejtë për mua?

Bujqësia është punë e vështirë fizike. punëtorëve të fermave dhe njerëzit që punojnë me kafshët duhet të jetë i fortë. Shumë punë bujqësore të përdorur makineri, kështu që është një punë e mirë për dikë që punon mirë me makina. Nëse ju doni që të punojnë jashtë, Punë në bujqësi do të ju përshtatet. Por puna fermë është e rrezikshme, dhe ju duhet të jetë vigjilent rreth makinave, kimike dhe kafshët. Nëse ju jeni në gjendje për të marrë përgjegjësi, pastaj duke qenë një menaxher fermë apo mbikëqyrësi mund të jetë një përshtatje të mirë për ju. Duke folur dy gjuhë është një pasuri e madhe për një menaxher të punëtorëve të fermave.

Ku mund të fillojë?

Punë Bujqësi janë një pjesë e madhe e ekonomisë në Kaliforni, Texas, dhe shtetet disa në mes të perëndimore dhe jugore. qumështorja, fruta, perimeve dhe mishit industritë gjithmonë nevojë për punëtorë të fermave. Ata zakonisht nuk pyesin për përvojë ose një edukim të shkollës së mesme. Menaxheri fermeri apo fermë do të trajnojë. Por këto punë nuk janë të paguar mirë. Sipas Departamentit Amerikan të Bujqësisë, më shumë se gjysma e të gjithë punëtorëve të fermave janë pa dokumenta.

Aftësi dhe trajnimi

karriera të tjera Bujqësi mund të kërkojnë edukimin dhe disa trajnime. Punë e qeverisë, të tilla si inspektori bujqësor, kërkojnë shtetësinë. Nëse ju doni të përgatitur për shtetësi, ju mund të merrni tonë falas online Klasa e shtetësisë.

Gjej klasa bujqësore pranë jush

kolegje të komunitetit në zonat me shumë fermave të ofrojnë kurse në bujqësi. Ato ofrojnë diploma dy-vjeçar Associate së. Ju mund të merrni diplomë një shok në shkencat e kafshëve, shkenca bujqësore ose biologji. Për të punuar në agrobiznes, ose në qoftë se ju doni të filloni një biznes fermë, ju gjithashtu mund të duhet aftësitë e biznesit. Ka shumë kurse të biznesit në kolegjet e komunitetit. Gjeni një kolegj të komunitetit pranë jush.

Mëso Online

Ju mund të marrë disa kurse online nga Programi i Universitetit Cornell fermave të vogla ose shikojnë sigurisë video nga U.S. Siguria bujqësore dhe Qendrat Shëndetësore.

Programet bujqësore për amerikanët e reja

Shumë refugjatë dhe emigrantë të ardhur në Amerikë me njohuri të bujqësisë. Në të gjithë SHBA, ju mund të gjeni programe që mbështesin, tren ose të punësojë fermerët e refugjatëve. Këtu janë disa prej tyre:

Shikojnë një video në lidhje me një program bujqësore refugjat në Vermont

Çka nëse unë jam tashmë i kualifikuar në një vend tjetër?

Nëse ju keni një kualifikim ose një diplomë nga një vend tjetër, upwardly Global ndihmon emigrantët e punës, të autorizuar, refugjatët, azilantëve, dhe mbajtësit e vizave të rifilluar karrierën e tyre profesionale në Shtetet e Bashkuara.

Çfarë tjetër nuk kam nevojë?

Filloni kërkimin tuaj të punës

 • Përdorni një qendër të punës: qendrat e punësimit të qeverisë janë të lirë. Ato ofrojnë këshilla dhe për të mbajtur një listë të punëve lokale. Ato ndihmojnë me rinis dhe aplikimet për punë. Ata mund të ju lidhë me trajnimin për punë dhe arsim. Gjej qendrën më të afërt të punësimit.
 • Kërko në internet: Aghires është një faqe interneti për shkak se listat punë bujqësore.

NDRIÇOJ:Takohen Morris baltak, Pronari i Botës farërave bujqësore në New Jersey

Në 2002, Morris Gbolo zhvendos në jug të New Jersey si refugjat nga Liberia. sot, ai është kthyer duke bërë atë që ai e do - bujqësi lashtat e tij të preferuar bimore nga vendin e tij amtare.

Shikojnë një video në lidhje me Morris baltak


Mëso më shumë