kultura amerikane

English gjithashtuJo anglisht

sjellja e hijshme

Mësoni disa gjëra për të thënë dhe të bëjë kështu që ju mund të jetë i sjellshëm në SHBA. Lexo më shumë

vlerat amerikane

Lexuar në lidhje me gjërat që janë të rëndësishme për amerikanët, të tilla si pavarësia, privacy dhe barazia. Lexo më shumë

Duke folur dhe Komunikimi

Amerikanët flasin në mënyrë të drejtpërdrejtë. Kjo do të thotë se ata të ju tregojnë se çfarë mendojnë ata. Kur ju flisni me një amerikan, është e rëndësishme të shikojmë njerëzit në sy. Mëso se si për të biseduar me amerikanët dhe për të kuptuar komunikimin amerikane. Lexo më shumë

sjellja personal

Sjellja personale në SHBA mund të jenë shumë të ndryshme se sa në vendin tuaj. Lexoni për të mësuar në lidhje me gjëra të tilla si duke qëndruar të pastër, pirje duhani, dhe takim. Lexo më shumë

Gratë në SHBA

Gratë në SHBA janë të barabarta me meshkujt. por, ka shumë mënyra në të cilat burrat dhe përvojat e jetës grave janë të ndryshme. Lexuar në lidhje me të drejtat e grave, veshje, dhe abuzimi i grave. Mëso për përvojat e grave në punë, në shtëpi dhe me të kanë fëmijë. Lexo më shumë

Nga Komuniteti

refugjatët mikpritëseGjetja e një vend për të thirrur në shtëpiMuajin e parë në Amerikë mund të jetë shumë e vështirë për të sapoardhurit. Por gjërat merrni më të mirë me kalimin e kohës dhe praktikë. Autori ynë ndan përvojën e saj
Duke e bërë miq amerikanë: Përvoja ime integrimin në shoqërinë amerikaneDuke e bërë miq amerikanëDuke e bërë miq amerikanë. Kjo histori është një e vërtetë dhe tregon se çfarë është si takimi me njerëz nga kultura të ndryshme.
Muaji im i parë në Amerikë: Unë nuk mund ta shqiptonte My Namebetejat refugjatët dhe emigrantët përballen çdo ditëwilson Kubwayo, një refugjat, ndan disa nga sfidat më të mëdha që ai sheh për të sapoardhurit. Mëso lufton refugjatët dhe emigrantët përballen çdo ditë.