ushqim amerikan

Nëse jeni të ri në SHBA, ju mund të dëshironi të mësoni në lidhje me ushqimin amerikan. Ju ndoshta keni vënë re se ka shumë zgjedhje! Gjeni në lidhje me ushqimin amerikan dhe ushqimi në shkollën e fëmijëve tuaj. Mëso se si për të futur amerikanët për ushqime nga vendi juaj. Shih mënyra për të trajtuar ndryshimet kulturore në lidhje me ushqimin.

Grupi i fqinjëve rreth tryezës së ushqimit në parti bllok
Foto: iStock / monkeybusinessimages

Përshtatja për të ushqimi amerikan

Ju mund të jetë i befasuar për të parë se sa zgjedhje ka për ushqim në SHBA. Ka shumë markave të ushqimit në të gjitha llojet e paketave. Fruta dhe perime mund të blihet edhe kur ata nuk janë në sezon. Ju do të vëreni se restorante shërbejnë ushqim nga shumë kultura të ndryshme. ushqim të shpejtë është e popullarizuar në Shtetet e Bashkuara. Është e lehtë për të marrë një vakt të lirë shpejt, dhe madje edhe për të blerë atë, pa marrë nga makinën tuaj.

ushqim i sëmurë amerikane

Shumë ushqime amerikanë, ushqime sidomos të shpejta, në Shtetet e Bashkuara të përmbajnë sheqer ose preservatives (Përbërësit vënë në ushqim për ta bërë atë më të fundit). Shumë fruta dhe perime janë mbulua me pesticide, të cilat janë substanca kimike që përdoren në ferma që i mbajnë larg insektet. trupi juaj nuk mund të përdoret për këto lloje të ushqimeve në mënyrë që ju mund të ndjeheni të sëmurë në fillim ose mund të fillojë për të fituar peshë. Konsumojnë ushqime unhealthful është një problem për shumë amerikanë, që marrin çështjet mbipeshë dhe përvojë shëndetësore. Edhe pse ju mund të jenë të ngazëllyer për të provoni ushqime të reja, ju mund të zgjidhni për të bërë në mënyrë graduale, në mënyrë që të le trupin tuaj të rregulluar.

ushqim restorant

Në qoftë se jeni duke u përpjekur për të ngrënë healthfully dhe me çmim të ulët, ju do të duan për të shmangur të hahet në restorante shpesh. Ushqimi shërbehet në restorante tenton të jetë më pak të shëndetshme dhe përmban shumë kalori më shumë, të cilat janë njësi që masin se sa energji ka një ushqim. Akullore, për shembull, ka shumë kalori. Fruta dhe perime kanë më pak kalori.

views amerikane e ushqimit emigrimi

Disa Amerikanët nuk mund të ketë provuar ushqimin që ju hani në vendin tuaj të lindjes. Në qytetet e mëdha, ka shumë restorante etnike dhe në mënyrë që njerëzit të kenë më shumë përvojë e ushqimeve të huaja. Në qytetet e vogla, me shumëllojshmëri më pak kulturore, njerëzit nuk mund të përjetohet si.

Prezantoni enët e reja

Shumica e amerikanëve janë të hapura për të duke u përpjekur për lloje të reja të gatimit dhe do të jetë kurioz për të provoni enët e reja. Shumë amerikanë marrin pjesë në "potlucks,"Të cilat janë tubime sociale ku secili sjell një pjatë për të ndarë. Potlucks ndodhë në tubime të mëdha ose në darka rastësishëm. Kjo mund të jetë një mundësi e mirë për të futur të tjerët për ushqimin tuaj, si në situatat shkollore dhe sociale. Ju gjithashtu mund të ftojë njerëzit për darkë dhe për të shërbyer enët nga kultura juaj. Disa njerëz nuk mund të jetë i hapur për të duke u përpjekur për ushqim të ri, megjithatë, dhe është e rëndësishme për të respektuar se.

Ushqimi në shkollë e fëmijëve tuaj

Nxënësit në shkollat ​​amerikane nuk marrin mëngjes me përjashtim të disa parashkollor për fëmijët e vegjël. Fëmijët hanë para se ata të shkojnë në shkollë, edhe pse në disa shkolla fëmijët mund të blej një mëngjes të vogël në lokal shkollor.

Dreka dhe snacks

në mesditë, fëmijët mund të blejnë ushqimin e tyre ose të sjellë ushqimin nga shtëpia. Paketim dreka për fëmijët tuaj është mënyra më e mirë për të siguruar që fëmijët tuaj të ketë ushqim të shëndetshëm, pasi që shumë shkolla shërbejnë ushqime të sëmurë dhe pije me sheqer. Fëmijët në SHBA të sjellë "snacks" në shkollë. Këto janë shuma të vogla të ushqimit që ata hanë gjatë pushimeve midis klasave. Shembujt përfshijnë fruta, arra, bare granola, ose krisur.

Ndihmë me shpenzimet e ushqimit

Nëse familja juaj nuk ka një shumë të holla, ndonjëherë shkolla do të sigurojë të lirë (ose më të lirë) ushqimet, përfshirë mëngjesin, për fëmijën tuaj. Çdo shkollë është e ndryshme, kështu që është mirë të bisedoni me mësuesin e fëmijës suaj ose sekretari shkollor keni ndonjë pyetje.

fëmijët e tjerë

Nuk është një mundësi që fëmijët mund të bëjë shaka me fëmijën tuaj për të hahet ushqim të panjohur. Fëmijët më të vegjël janë nganjëherë frikë nga gjëra të reja dhe mendoj se ngacmim të tjerëve është rruga e drejtë për t'u marrë me ndjenjat e tyre. Ju duhet të bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje me këtë, kështu që ata nuk janë të befasuar, ose shumë i mërzitur nëse kjo ndodh. Fëmija juaj mund të zgjidhni për të shpjeguar se çfarë ushqimi është bërë nga, si disa enët etnike të përmbajë përbërës të ngjashme me ato të ngrënë në SHBA. Nëse fëmijët nuk janë të interesuar, fëmija juaj mund të zgjidhni për të dalë nga situata. Ata mund të dëshironi të zgjidhni një grup të ndryshme të shokëve.

Nëse fëmijët vazhdojnë të bëjnë shaka me zgjedhje të ushqimit të fëmijës suaj, ju ose fëmija juaj duhet të bisedoni me mësuesin në lidhje me situatën. Një tjetër strategji do të jetë për të biseduar me mësuesin në lidhje me organizimin e një aktiviteti në të cilin ushqimi mund të bëhet një mundësi mësimi për kulturën. Ju mund të bëni një sasi të madhe të ushqimit për klasën, dhe kjo do të diskutohet dhe të ndahen

mënyra sjellshëm të bjerë ushqim amerikane

Në qoftë se ju jeni të ftuar në shtëpinë e dikujt për një vakt dhe nuk mund të hani një ushqim të caktuar për shkak të fesë apo kulturën tuaj, ju duhet të ndiheni rehat duke shpjeguar se për të presë tuaj dhe zonjë. Është e përshtatshme për të bërë këtë para se të shkoni për të ngjarjes. Shumica e amerikanëve janë shumë respekt për të tjerët dietat dhe madje mund të ju pyesin pyetje për të mësuar më shumë për stilin e jetës tuaj. Nëse ju keni ngrënë mjaft dhe nuk duan ndonjë ushqim më shumë, kjo nuk është për të thënë pasjellshëm, "Jo faleminderit, Unë jam plot,"Edhe nëse host ofron atë shumë herë.

Taboo apo vështirë për ta gjetur ushqime

Disa ushqime që ju janë përdorur për të hahet në vendin tuaj janë ose nuk janë në dispozicion apo janë tabu. tabu do të thotë të papërshtatshme ose të ndaluar brenda një kulture. Disa lloje të mishit, të tilla si mish kali dhe disa organe të kafshëve, nuk janë shitur ose të ngrënë. Shumë amerikanë mendojnë se të hahet e fëmijës ose fetale kafshët është i gabuar. Insektet gjithashtu nuk janë pjesë e dietës tradicionale, por ju mund të herë pas here t'i gjeni në disa tregje etnike.

Në Amerikë, produktet e qumështit janë të pasterizuar (i nxehtë) për të vrarë bakteret, dhe qumështi i freskët dhe djathë të cilat nuk kalojnë nëpër këtë proces nuk mund të shitet. disa fruta, të tilla si mangosteen dhe askee, nuk janë shitur në Shtetet e Bashkuara për shkak se ata janë konsideruar i pasigurt.

Mëso më shumë