Ndihmoni fëmijën tuaj në shkollë

Duke filluar nga shkolla është edhe emocionuese dhe e vështirë. Ju do të duhet për të ndihmuar fëmijën tuaj në shkollë. Mëso se si për të mbështetur fëmijët tuaj në jetën e tyre shkollore dhe për të ndihmuar ata të kenë sukses. Zbuloni më shumë rreth mbështetjes tutoring për fëmijën tuaj.

ready for school

Shkolla është vendi ku fëmijët kalojnë kohën më. Ata mësojnë gjuhën dhe kulturën në shkollë. Është e rëndësishme që prindërit të ndihmuar. Ju nuk mund të di anglisht mirë, por ka shumë mënyra që ju mund të ndihmoni fëmijën tuaj. Dhe ju mund të tregoni atyre se si të ndihmojnë veten e tyre! Këtu janë disa ide për t'ju ndihmuar të ndihmuar fëmijën tuaj në shkollë.

Këshilla për të gjitha moshat

Ka disa gjëra që prindërit mund të bëjnë për të ndihmuar një fëmijë të çdo moshe.

Pyetni fëmijën tuaj në lidhje me ndjenjat e tyre

Një fëmijë në shkollë nuk do të gjithmonë të flasim rreth asaj se si ai ose ajo është ndjenjë. Ata mund të ketë një kohë të vështirë, por ata nuk mund të duan të shqetësohen ju. Kërkojuni atyre shpesh si ata janë ndjenja. Ata janë më shumë të ngjarë të ju tregojë për problemet e tyre, nëse ju pyesni.

Vizitoni shkollën me fëmijën tuaj

Është e vështirë për të filluar në një shkollë të re. Vizitoni shkollën me fëmijën tuaj para ditës së parë të shkollës. Atëherë ata nuk do të jenë të hutuar kështu apo humbur në ditën e tyre të parë.

Zbuloni më shumë rreth sportit dhe aktiviteteve të tjera

Shumë fëmijë në SHBA luajnë sportive në ekipe. Të tjerët bashkohen klubeve ose të luajë muzikë pas shkollës. Gjej nëse fëmija juaj është i interesuar në asnjë veprimtari. Sports do të ndihmojë për të mbajtur ata të shëndetshëm dhe të bëjnë miq.

Blej ose gjeni materiale

Mundohuni për të blerë librat dhe furnizimet fëmija juaj ka nevojë para se të fillojë shkolla. Nëse ju nuk mund të përballojë furnizimin, bisedoni me mësuesin e fëmijës suaj. Ata do të ju tregojnë se ku mund të merrni ndihmë me furnizime.

Jini të ndershëm me mësuesit

Shkollat ​​amerikane janë të shqetësuar me mirëqenien e fëmijëve, si dhe me arsimimin e tyre. Gjithashtu, Mësuesit amerikanë janë shumë të drejtpërdrejtë. Ata do të dua të flas me ju në lidhje me ndonjë problem të sjelljes. Për një fëmijë shumë i ri në shkollë, ata mund të flasin për çështje me trupat e tyre. Për shembull, një mësues parashkollor mund të ju tregojnë se fëmija juaj është duke pasur probleme në stomak, ose ka një skuqje të lëkurës. Nëse kjo ju bën të pakëndshme, mos harroni se mësuesi është duke u përpjekur për të ndihmuar fëmijën tuaj. Ju mund të mbështesin fëmijën tuaj dhe mësuesin duke folur sinqerisht rreth problemeve dhe gjetjen e zgjidhjeve.

Marrë mbështetje tutoring

Tutoring ndihmon nxënësit. I rritur, mësues, ose një student tjetër mund të jetë në gjendje për të tutor një student. studenti juaj mund të jetë në gjendje për të tutor studentët e tjerë, shumë. Disa shkolla kanë programe pas shkollës ose gjatë orëve të caktuara për studentët për të marrë tutoring.

Individët dhe kompanitë private edhe tutor. Tutorët janë zakonisht në dispozicion për çdo çështje. tutoring Private zakonisht ndodh pas shkollës dhe do të kushtojë të holla. Ju gjithashtu mund të jenë në gjendje për të gjetur të lirë ndihmë tutoring për nxënësin tuaj nga një program lokal në një organizatë të afërt, bashkësia fetare, ose pas-shkollore programit. Nuk mund të jetë organizata vetëm për të ndihmuar refugjatët dhe nxënësit e tjerë Newcomer. Zyra juaj Shkolla mund të ketë një listë të tutorët private dhe tutoring lirë pranë. Ju gjithashtu mund të shikoni në FindHello për programet në zonën tuaj.

Daycare dhe parashkollor

Fëmijët mund të fillojnë të Daycare kur ata janë foshnje. Disa daycares do të marrë fëmijët të cilët janë vetëm 2 muaj të vjetra. Fëmijët zakonisht janë 4 ose 5 vjeç kur ata fillojnë në kopshtin e fëmijëve. Kjo është kur ata kanë nevojë më të madhe për ndihmë.

Gjej rroba dhe këpucë që janë të lehtë për të vënë në dhe të marrë jashtë

Mësuesit në parashkollor dhe çerdhe mësojnë shumë fëmijë të vishen dhe të ndihmojë ata kur ata nuk mund të. Kur rrobat janë të lehtë për të marrë off, ju jeni duke ndihmuar edhe fëmijën dhe mësuesin.

Vendosni të njëjtin orar si shkollë

Nëse fëmija juaj merr një sy gjumë ose nëse ka kohë të qetë në shkollë, bëjnë të njëjtën gjë në shtëpi. Kjo do të bëjë më të lehtë për ta që të ndjekin rutinën e shkollës.

Lexoni së bashku

Leximi është një zakon i mirë për të filluar, kur fëmijët tuaj janë të rinj. Leximi ndihmon fëmijën tuaj të bëjë mirë në shkollë. Mundohuni për të lexuar me fëmijën tuaj disa herë në javë dhe në kohën e gjumit. Nëse ju nuk e dini anglishten mirë, gjeni libra foto dhe pyesni fëmijën tuaj për të ju tregojnë se çfarë po ndodh në foto. Ju gjithashtu mund të filloni për të mësuar letra angleze së bashku.

Shkolla fillore dhe shkollën e mesme

Fëmija juaj do të fillojë klasën 1 në moshën 6. Shkolla fillore dhe e mesme përfshijnë notat 1 në 8.

Vendosni një rutinë detyrat e shtëpisë

Fëmijët në SHBA për të marrë disa lloj të detyrave të shtëpisë për çdo ditë. Ju duhet të inkurajojë ata që të bëjnë të paktën një pak çdo natë. Nëse ju nuk e kuptojnë se çfarë ata janë duke punuar në, i pyet ata të ju tregojë për atë. Mundohuni të ndihmuar ata, kur ju mund të.

Kontrolloni në me mësuesin

Sigurohuni që të marrë pjesë në konferenca prind-mësues për të mësuar se si fëmija juaj është duke bërë. Nëse keni nevojë për një përkthyes, tregoni fëmijës tuaj që të pyesni mësuesin para kohe. Mos kini frikë për të biseduar me mësuesin për ndonjë gjë që ju mund të jenë të shqetësuar në lidhje me.

Vazhdoni leximin!

Lexoni libra me fëmijët tuaj çdo ditë, derisa ata janë lexuesit rrjedhshëm. Nëse ju nuk e dini anglisht, ju mund të kërkoni fëmijën të lexojë për ju në anglisht dhe përkthyer. Shumë fëmijë do të duan për të luajtur video games, Shiko Tv, ose të jetë në mediat sociale në këtë moshë. Sigurohuni për të kufizuar kohën e tyre dhe të tregojnë atyre se leximi është i rëndësishëm.

Gjimnaz

Fëmijët zakonisht e fillojnë shkollën e mesme, kur ata janë 14 ose 15. Shkolla e lartë sjell sfida të ndryshme.

Vazhdoni të bisedoni me fëmijën tuaj në lidhje shkollë çdo ditë

Në këtë moshë, Fëmija juaj nuk mund të ju them se sa më shumë që ata kanë përdorur për të. Inkurajoni ata që të flasin për atë që ata janë mësuar dhe se si ata janë ndjenja.

Shko tek ngjarjeve

Nëse fëmija juaj ka sportive apo aktivitete, shko me ta në qoftë se ju mund të. Prindërit në SHBA mbështesin fëmijët duke treguar deri. Kjo gjithashtu mund të ju ndihmojë të përmbushur më shumë njerëz në komunitetin tuaj.

Flisni për hapat e ardhshëm

Shkolla e lartë është kur nxënësit në Shtetet e Bashkuara të fillojnë planifikimin për kolegj. Inkurajoni fëmijët tuaj në planet e tyre. Merrni ndihmë nga shkolla me karrierën dhe planifikimin kolegj.

Një ish-flet sapoardhur në lidhje me sfidat që ajo u përball, kur duke filluar shkollën si një fëmijë. Ajo ofron disa këshilla se si për të ndihmuar fëmijën tuaj.

Një shënim i veçantë për nënat e vetme

Parenting adoleshentët është e vështirë! Ju nuk mund të gjithmonë e di se çfarë duhet të bëni kur fëmijët tanë të rriten dhe të ndryshojë. Kjo mund të jetë më e vështirë për nënat e vetme me bijtë e moshës 17 dhe më të vjetër. Nëse nxënësi po dështon në shkollë të mesme, ai mund të kaloni klasa apo të lënë shkollën krejt.

Watch për shenja paralajmëruese. Nëse fëmija juaj duket depresion ose ndalon duke folur me ju në lidhje me shkollën, ai mund të dështuar. Vazhdoni të bëni pyetje me kujdes dhe durim për ta inkurajuar atë që të flas me ju. Qëndro në kontakt me mësuesit dhe shkollën e tij ose të saj, kështu që ju e dini se çfarë po ndodh. Kjo është pjesë e punës së tyre për të ndihmuar me probleme.

Nëse ju jeni me të vërtetë të shqetësuar, Kërkoni ndihmë. Filloni me Helpline National Parent. Ajo ka njerëz të trajnuar të cilët mund të ju jap mbështetje dhe këshilla me telefon në (855) 427-2736, nga e hena ne te premte, 10 am PST për 7 pm PST. Ajo gjithashtu ka shumë burime online.

Mëso më shumë

Përfundojë shkollën dhe të fitojnë GED® tuaj

Falas online kurs përgatitje GED®

Mbaro arsimimin tuaj