ligjin për arsimin dhe të drejtat e

A e dini ligjin e arsimit për fëmijët dhe të drejtat tuaja arsimore në SHBA? Ligji i arsimit thotë se çdokush ka të drejtë për arsimim të lirë. Studentët kanë të drejtë të veshin një hixhab dhe për t'u lutur. Ju keni të drejtë për përkthyes kur ju bisedoni me shkollën e fëmijëve tuaj. Mësoni rreth të drejtat tuaja të arsimit.

E drejta juaj për të shkuar në shkollë

Në çdo shtet në SHBA, Fëmijët kanë të drejtë për arsim. Ju nuk duhet të jetë një qytetar apo një emigrant legal. Në fakt, Ligji i arsimit në çdo shtet thotë se të gjithë fëmijët domosdoshmëri shkojnë në shkollë për një numër të caktuar vitesh.

Fëmijët e moshës duhet të fillojë shkolla është në mes 5 dhe 8 vjeç në varësi të gjendjes. Ata duhet të qëndrojnë në shkollë derisa ata janë 16, 17, ose 18 vjeç, edhe në varësi të cilën shteti ata jetojnë në.

Çdo komunitet ka shkolla publike për të gjitha moshat që janë të lira, zakonisht nga mosha 5 vjeç, por në disa shtete ajo është 4 ose 6 vjeç.

Fëmijët në SHBA domosdoshmëri të qëndrojë në shkollë deri sa ata janë të paktën 16, por ata kanë një e drejtë për të qëndruar në shkollë për më gjatë. Nëse studentët nuk janë të gatshëm për të diplomuar nga shkolla e lartë në 18, ata kanë të drejtë për të qëndruar apo regjistrohen deri sa ata janë të paktën 20 ose 21 vjeç. Në disa shtete, nuk ka kufi moshe. Ti mundesh lexuar në anglisht dhe spanjisht për studentët emigrant’ Të drejtat në shkollë vijojnë në SHBA. Ju gjithashtu mund të shih shkolla duke filluar nga moshat dhe kufijtë e moshës në shtetin tuaj.

për fat të keq, disa studentë të vjetra është mohuar e drejta për të qëndruar ose regjistrohen në shkollë. Ata kanë thënë se ata duhet të shkojnë në klasat e arsimit të të rriturve për të marrë një diplomë të shkollës së mesme.

Nëse ju nuk keni qasje në shkollë të mesme, ju mund të studiojë në internet për një GED®, HiSET ose TASC çertifikatë me tonë GED falas online® klasë përgatitja. GED®, HiSET dhe TASC certifikata janë në vend të diplomave të shkollave të mesme. Ata tregojnë kolegje dhe punëdhënësve që kanë të njëjtën njohuri si një person i cili u diplomua nga shkolla e mesme në SHBA.

Ligji i arsimit dhe të drejta për amerikanët myslimanë

Disa studentë amerikanë Muslim ndihen të diskriminuar në shkollë. Nëse ju jeni musliman, ju duhet të dini të drejtat tuaja. Për shembull, ju keni të drejtë të veshin hixhabin tuaj ose kuufi në shkollë publike, edhe në qoftë se ka një kod veshje. Ju janë lejuar të luten, dhe ju mund të humbasë shkollën për festat fetare.

CAIR: Dini të drejtat tuaja në shkollë për rininë muslimane

CAIR mëson myslimanët amerikanë për të drejtat dhe përgjegjësitë e tyre si qytetarë dhe i ndihmon ata të marrin pjesë në të gjitha aspektet e jetës qytetare. Informacioni në këtë faqe shpjegon për amerikanët e rinj myslimanë që të drejtat e tyre janë në shkollë.

shënim: butonin download në faqen CAIR nuk punon. Por ti mundesh shkarko udhëzues xhepi nga faqen tonë të internetit për të shpëtuar ose të shtypura.

Ligji i arsimit dhe të drejta për të sapoardhurit

The ACLU thotë, “Kjo është puna e shkollave publike për të mësuar që të flasin anglisht dhe për të siguruar ju me një arsimim të mirë në lëndët e tjera, ndërsa ju jeni mësuar. Studentët të cilët nuk flasin anglisht kanë të drejtë të kërkojë nga distrikti shkollor për t'i pajisur ata me arsim dy ose mësimin e gjuhës angleze ose të dyja.”

Departamentet Amerikan i Drejtësisë dhe Edukimit:
Informacion në lidhje me të drejtat e shkollore për folësit jo-anglisht

Ky informacion qeveria është për prindërit, studentët, dhe shkollat ​​që kanë nevojë për të kuptuar të drejtat e familjeve të cilët nuk flasin, dëgjoj, lexoj, ose shkruani gjuhën angleze si gjuhë e tyre të parë.

Ky informacion është në shumë gjuhë. Kur ju zgjidhni gjuhën tuaj poshtë, lidhja do të hapet në një dritare. Ato janë dokumente PDF, kështu që ju mund ta shkarkoni për të mbajtur ose të shtypura:

Mëso më shumë


Informacioni në këtë faqe vjen nga qeveria e SHBA dhe të tjera burime të besuara. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

Përfundojë shkollën dhe të fitojnë GED® tuaj

Falas online kurs përgatitje GED®

Mbaro arsimimin tuaj