duke u vendosur

English gjithashtuJo anglisht

Driving dhe transporti

Kur ju së pari të arrijnë në Shtetet e Bashkuara, ju do të duhet të mësojnë se si për të marrë autobusin ose transportin publik. Për të përzënë një makinë në Shtetet e Bashkuara, ju duhet të keni licencës dhe Car Insurance shoferi. Lexo më shumë

Strehimi dhe apartamente

Mëso se si për të gjetur një apartament. Kur ju me qira një apartament, ju do të duhet të nënshkruajë një copë letër dhe të bien dakord për të paguar qiranë tuaj çdo muaj. Lexo më shumë

pazar

Ka shumë lloje të ndryshme të dyqaneve në Shtetet e Bashkuara. Disa dyqane janë me të vërtetë të mëdha dhe disa janë të vogla. Ju gjithashtu mund të blej shumë gjëra në internet. Lexo më shumë

siguri

Mëso se si të jetë e sigurt në Shtetet e Bashkuara. Mëso se si për të mbrojtur veten dhe familjen tuaj. Në Shtetet e Bashkuara, policia do të ju ndihmojë të qëndrojnë të sigurt. Lexo më shumë

Kompjuter dhe mediat sociale

Në Shtetet e Bashkuara, ju do të përdorni një kompjuter për pothuajse çdo gjë. Ju do të përdorni një kompjuter ose telefon i zgjuar për të komunikuar, për të gjetur punë, te studiosh, dhe për të bërë emërime. Lexo më shumë

Si për të gjetur një qendër të lartë dhe informacione të tjera për pleqtë

A jeni një emigrant i lartë apo refugjat? A keni një plak në familjen tuaj? Mësoni rreth burimeve për të moshuarit. Të gjeni një qendër të lartë dhe të mësojnë mënyra të tjera për të përmbushur anëtarët më të vjetër në komunitetin tuaj. Lexo më shumë

Nga Komuniteti

refugjatët mikpritëseGjetja e një vend për të thirrur në shtëpiMuajin e parë në Amerikë mund të jetë shumë e vështirë për të sapoardhurit. Por gjërat merrni më të mirë me kalimin e kohës dhe praktikë. Autori ynë ndan përvojën e saj
si për të folur për të policitDini të drejtat tuaja: si për të biseduar me një oficer policieA jeni afraif polici? Dini të drejtat tuaja! Si banor në Shtetet e Bashkuara, këtu janë disa gjëra që ju duhet të dini se kur ju flisni me një oficer policie
House vs shtëpi: çfarë është dallimi në mes një shtëpi dhe një shtëpi?House vs shtëpi: çfarë është dallimi në mes një shtëpi dhe një shtëpi?House vs shtëpi: Nëse dikush punon shumë dhe të bëjë një shumë të holla, kjo nuk është se e vështirë për të blerë një shtëpi. Por një shtëpi ka nevojë për më shumë se vetëm të holla.