Si në dyqan online

A është e vështirë për ju për të marrë në një dyqan? A keni vështirësi gjuhësore, kur ju dyqan? Ne SHBA, ju mund të blini pothuajse gjithçka që ju nevojitet në internet. Mëso se si të përdorin internetin në dyqan online për ushqim dhe sende të tjera të përditshme. Mëso se si të jetë i sigurt, ndërsa ju dyqan online.

Familja në internet në laptop

Si në dyqan online për gjërat që ju doni

Ju mund të kërkoni në internet me emrin e pika ju dëshironi të blini. Por ju mund të përfundojë deri në një vend të pasigurt. Në vend të kësaj, mësojnë të cilat janë faqet e internetit të sigurt dhe përdorimin e tyre. Ju zakonisht mund të besimit emrat më të njohur dhe faqet e internetit të famshme. Por ju mund të dëshironi të përdorni faqet e internetit më pak të njohur, sepse ata kanë produkte të veçanta ushqimore. Kështu që, para se të paguani asgjë për një website të ri, kontrolloni për të parë nëse internetit është e sigurt.

Ju mund të gjeni nëse një website pazar është e sigurt duke kerkuar ne internet. Shënoni emrin e faqen e internetit dhe pastaj fjalën "komente". Ju mund të lexoni për atë që përdoruesit e tjerë mendojnë për këtë website.

Si për të paguar kur ju dyqan online

  • Nëse ju keni një kartë krediti ose një kartë debiti, të lehtë për të blerë në internet. Ajo është më e sigurt për të përdorur një kartë krediti se një kartë debiti. Kartat e kreditit nuk janë të lidhura me të holla në llogarinë tuaj bankare. Nëse numri karta është vjedhur, hajdut nuk mund të merrni në llogarinë tuaj bankare.
  • Nëse ju nuk keni një kartë krediti, ju ende mund të blejnë në internet. Ju mund të përdorni një kartë të parapaguar. Ju mund të blej një kartë që ka numra si një kartë krediti. Ka një sasi të caktuar të parave në kartë. Ju mund të shtoni më shumë para ose të marrë një kartë të re, kur paratë shkon jashtë. Kjo është një mënyrë shumë e sigurt për të blerë në internet, sepse ju nuk keni për të dhënë ndonjë informacion personal financiar, kur ju paguani për gjëra. Ju do të paguani një tarifë kur bleni apo vënë para. Tarifat e krahasuar në të ndryshme për të marrë më të mirë. Gjej të rekomanduara pripejd kartat nga Consumer Reports.org.
  • Ti mundesh të hapur një llogari Paypal dhe të paguajnë në internet nga atje. Ju duhet një llogari bankare ose kartë krediti për të blerë në internet me një llogari të rregullt Paypal. ose, ju mund të merrni një Paypal parapaguar Mastercard pa një llogari bankare.

Marrjen dhe kthimin e mallrave

Shopping online është i përshtatshëm, sepse çdo gjë është dërguar në shtëpinë tuaj. Ju duhet të jenë të kujdesshëm, sepse ju nuk e merrni për të provuar produktin para se të blej atë. Kontrolloni para se të bleni që ju mund ta kthejë atë në qoftë se ju mbani faturën dhe paketim origjinal dhe nuk e kanë përdorur pika. Gjithashtu, kontrolloni për të parë se çfarë është Politika e Kthimit. Disa nga faqet e internetit të ofrojnë kthimin falas, ndërsa të tjerët do të bëjë që ju të paguani për të anijeve.

Si në dyqan online në mënyrë të sigurtë

Informacioni juaj personal është nganjëherë i quajtur të dhënave. Ju kurrë nuk duhet të japin të dhëna të rëndësishme personale, të tilla si numrat e identitetit, numrat bankare, passwords, ose adresa juaj në faqet e mediave sociale. Për të mbajtur përdoruesit e tyre të sigurt, Rrjetet sociale kanë privacy settings ju mund të përdorni për të bërë të dhënat tuaja (të dhëna) i sigurt.

Shikoni në krye të kësaj faqe në URL (adresa faqe që fillon https://). Ju do të shihni një simbol të vogël dry ardhshëm në adresën. Kur ju jeni në një vend pazar, sy për të parë që emri i faqeje ka dry tjetër për të. Sigurohuni adresën e faqes URL fillon me "https", në vend të vetëm "http", dhe ka një ikonë dry në fushën URL. Kjo tregon se në faqen e internetit është e sigurtë dhe përdor encryption për të ngjitem dhënat tuaja kështu që nuk mund të jetë zbuluar nga të tjerët. Gjithashtu, të jetë në vëzhgim për faqet e internetit që kanë misspellings apo ciklit të keqe në adresat e tyre. Ata mund të jenë copycats faqet e internetit të ligjshme.

Ajo është më e sigurt për të dyqan në kompjuterin tuaj. kompjutera përbashkëta, si në një bibliotekë, mund të ketë një virus që ju nuk e dini në lidhje me. Ju gjithashtu mund të jetë i ulur në krah të njerëzve të tjerë të cilët mund të shohin të dhënat tuaja personale. Nëse keni nevojë për të dyqan në një kompjuter të përbashkët, sigurohuni që askush nuk është shikuar ju, ndërsa ju blini diçka. Sigurohuni që të hyni nga llogarinë tuaj para se të ecin tutje. Nese jo, dikush mund të jetë në gjendje për të vjedhur informacionin tuaj.

Mëso më shumë

burime të tjera