Llotari DV (program viza diversiteti emigrant)

English gjithashtuJo anglisht

Lottery Program Diversity Immigrant Visa është quajtur edhe DV, ose lotaria e vizave kartën e gjelbër llotari. çdo vit, të 1995 një 2020, I. UU. ajo jepet 50,000 Vizat përmes programit. në 2021, Ata do të shpërblehen 55,000 vizat. Njerëzit janë të zgjedhur nga përzgjedhje të rastësishme (rastësisht) në lotari vizave. Në qoftë se ju fitoni një vizë, Ju mund të jetojnë, punojnë dhe studiojnë në Shtetet e Bashkuara. pas 5 vjeç, Ju mund të aplikoni për shtetësi.

El Programa de Diversidad de Visas de Inmigrantes también se llama lotería DV, lotería de visas o lotería de tarjetas verdes. Cada año, de 1995 a 2020, EE. UU. Otorgó 50,000 visas a través del programa. En 2021, se otorgarán 55,000 visas. Las personas son elegidas por selección aleatoria (por casualidad) en la lotería de visas. Si gana una visa, puede vivir, trabajar y estudiar en los Estados Unidos. Después de 5 años, puede solicitar la ciudadanía.

visa lottery - permanent resident card

visa lottery - permanent resident card

Programi llotari DV 2021

El programa de lotería DV para 2021

Departamenti i Shtetit ka bërë të ditur programin e diversitetit të vizave për 2021. Ai thotë se do të 55,000 Diversity Visa (DV) në dispozicion. Regjistrohu për programin e DV është i lirë. Aplikantët e përzgjedhur në programin (i zgjedhur) Ata duhet të përmbush kërkesat mbi përshtatshmërinë.

El Departamento de Estado ha anunciado el programa de visas de diversidad para 2021. Dice que habrá 55,000 visas de diversidad (DV) disponibles. Registrarse para el programa DV no tiene costo. Los solicitantes seleccionados en el programa (seleccionados) deben cumplir con los requisitos para calificar.

Si unë mund të aplikojnë për lotarinë DV?

¿Cómo puedo solicitar la lotería DV?

Të kërkoj nga 2 tetor 2019 dhe 5 nëntor 2019

Solicite entre el 2 de octubre de 2019 y el 5 de noviembre de 2019

Aplikantët duhet të dorëzojnë të hyra për programin e DV-2021 elektronikisht dvlottery.state.gov mes mesditë, Koha Lindore (EDT) (GMT-4), e mërkurë 2 tetor 2019 dhe në mesditë, Eastern Standard Time (IS) (GMT) -5), e martë 5 nëntor 2019.

Los solicitantes deben enviar las entradas para el programa DV-2021 electrónicamente en dvlottery.state.gov entre el mediodía, hora del este (EDT) (GMT-4), miércoles 2 de octubre de 2019 y mediodía, hora estándar del este (EST) (GMT) -5), martes 5 de noviembre de 2019.

Aplikoni për fillim!

¡Solicite temprano!

Mos prisni deri në javën e fundit të periudhës së regjistrimit për të hyrë, sepse do të ketë shumë njerëz që përdorin faqen e internetit dhe kjo do të shkaktojë vonesa. Asnjë aplikim vonë ose të hyra letër do të pranohen.

No espere hasta la última semana del período de registro para ingresar, ya que habrá muchas personas que utilicen el sitio web y eso provocará demoras. No se aceptarán entradas tardías o entradas en papel.

Vetëm shkruani një herë

Solo ingresa una vez

Ligji lejon vetëm një aplikim për person gjatë çdo periudhe të regjistrimit. Departamenti i Shtetit do të zbulojë të hyra të shumta. Njerëzit me më shumë se një hyrje do të skualifikohen.

La ley permite solo una entrada por persona durante cada período de registro. El Departamento de Estado detectará múltiples entradas. Las personas con más de una entrada serán descalificadas.

Kush mund të aplikojë për lotarinë DV?

¿Quién puede solicitar la lotería DV?

  • Ju duhet të keni një arsim dytësor
  • Një çertifikatë e cila është e barabartë me një diplomë të shkollës së mesme, ose duhet të tregojnë dy vjet përvojë pune në një punë që kërkon të paktën dy vjet trajnim ose eksperiencë. Përvoja juaj duhet të jetë në pesë vitet e fundit.
  • ju duhet të plotësoni kërkesë (DS-260) on-line gjatë periudhës së regjistrimit 2 tetor- 5 nëntor 2019. Ju nuk mund të dërgoni regjistrimin tuaj në raste të tjera.
  • Ju do të duhet një pasaportë e vlefshme vendi i tyre, përveç nëse kjo është një vend komunist, ose të ketë një përjashtim nga Qeveria e SHBA. UU. I thonë se ju nuk keni nevojë për një pasaportë.
  • Duhet të jetë nga një vend që jo Ajo është e shënuar më poshtë.
  • Debe tener una educación secundaria
  • Un certificado que sea igual a un diploma de secundaria o Debe demostrar que tiene dos años de experiencia laboral en un trabajo que requiere al menos dos años de capacitación o experiencia. Su experiencia debe ser en los últimos cinco años.
  • Debe completar la solicitud (DS-260) en línea durante el período de inscripción del 2 de octubre al 5 de noviembre de 2019. No puede enviar su inscripción en otros momentos.
  • Necesitará un pasaporte vigente de su país, a menos que sea de un país comunista o que tenga una exención del gobierno de los EE. UU. Que diga que no necesita un pasaporte.
  • Debe ser de un país que no se enumera a continuación.

Njerëzit të cilët nuk mund të aplikojnë për një vizë diversiteti

Personas que no pueden solicitar una visa de diversidad

Vizat e lotarisë në personat nga vendet që nuk e kanë dërguar shumë emigrantë në Shtetet e Bashkuara në vitet e mëparshme janë dhënë. edhe, asnjë vend nuk mund të marrin më shumë se 7% e DV në dispozicion në një vit.

Las visas de diversidad se otorgan a personas de países que no han enviado muchos inmigrantes a los Estados Unidos en años anteriores. Además, ningún país puede recibir más del 7% de los DV disponibles en un año.

Për DV-2021, vendasit e vendeve të mëposhtme jo Ata kanë të drejtë të aplikojnë:

Para DV-2021, los nativos de los siguientes países no son elegibles para aplicar:

  • Bangladesh
  • Brazil
  • Kanadë
  • Kinë (i lindur në kontinentin) *
  • Kolumbi
  • Republika Dominikane
  • El salvador
  • Guatemala
  • Haiti
  • Indi
  • Xhamaika
  • Meksikë
  • Nigeri
  • Pakistan
  • Filipinet
  • Korea e Jugut
  • Angli (me përjashtim të Irlandës Veriore) dhe territoret e saj të varur
  • Vietnam
  • Bangladesh
  • Brasil
  • Canadá
  • China (nacido en el continente) *
  • Colombia
  • República Dominicana
  • El Salvador
  • Guatemala
  • Haití
  • India
  • Jamaica
  • Mexico
  • Nigeria
  • Pakistán
  • Filipinas
  • Corea del Sur
  • Reino Unido (excepto Irlanda del Norte) y sus territorios dependientes
  • Vietnam

* Personat e lindur në Hong Kong SAR, Macau SAR dhe Tajvan janë të pranueshëm.

* Las personas nacidas en Hong Kong SAR, Macau SAR y Taiwán son elegibles.

A ka ndonjë mënyrë për t'u kualifikuar në qoftë se unë jam një nga ato vende?

¿Hay alguna forma de calificar si soy de uno de esos países?

Nëse ju nuk kanë lindur në një vend të privilegjuar, Ka dy mënyra të tjera që ju mund të kualifikohen:

Si no nació en un país elegible, hay otras dos formas en que podría calificar:

Është bashkëshorti juaj ka lindur në një vend ku vendasit e të cilit janë të pranueshme?

¿Nació su cónyuge en un país cuyos nativos son elegibles?

Nëse po, Ju mund të pretendojnë vendin e lindjes së bashkëshortit tuaj, me kusht që të dy ju dhe bashkëshorti juaj janë përmendur në input zgjedhur, janë vizat privilegjuar dhe diversiteti dhënë, dhe të hyjë në Shtetet e Bashkuara në të njëjtën kohë.

En caso afirmativo, puede reclamar el país de nacimiento de su cónyuge, siempre que tanto usted como su cónyuge se mencionen en la entrada seleccionada, se encuentren elegibles y se les otorguen visas de diversidad, e ingresen a los Estados Unidos simultáneamente.

A e keni lindur në një vend ku vendasit e të cilit nuk kanë të drejtë, por në të cilën as prind ka lindur apo banor i ligjshëm në kohën e lindjes së tij?

¿Nació en un país cuyos nativos no son elegibles, pero en el que ninguno de sus padres nació o era residente legal en el momento de su nacimiento?

Nëse po, Ju mund të pretendojnë vendin e lindjes së njërit prind, nëse një vend ku vendasit e të cilit janë të ligjshëm për DV-2021 programit. Për më shumë detaje mbi atë që do të thotë kjo, shih pyetje zyrtare vizat shpeshta lotari.

En caso afirmativo, puede reclamar el país de nacimiento de uno de sus padres si es un país cuyos nativos son elegibles para el programa DV-2021. Para obtener más detalles sobre lo que esto significa, consulte las preguntas frecuentes oficiales de la lotería de visas.

Warning DV scam lotari

Advertencia sobre fraude de lotería DV

Ka shumë faqet e internetit dhe njerëzit duke u përpjekur të gënjejnë ju japin para për të marrë një vizë amerikane. A nuk e besojnë atyre. Nuk ka nevojë për të paguar. Departamenti i Shtetit ju këshillon për të paraqesë kërkesën tuaj, pa një nga këto “Konsulent Visa”. për shembull, një faqe interneti si www.usgreencardoffice.com pagesën nga ju $ 98 duke dorëzuar aplikimin tuaj. faqet e internetit të tjera pretendojnë se janë faqet zyrtare të qeverisë. mbaj mend:

Hay muchos sitios web y personas que intentan engañarte para que des dinero para obtener una visa estadounidense. No les creas. No necesitas pagar. El Departamento de Estado le aconseja que presente su solicitud sin uno de estos “consultores de visas”. Por ejemplo, un sitio web como www.usgreencardoffice.com le cobrará $ 98 por presentar su solicitud. Otros sitios web fingen que son sitios web oficiales del gobierno. Recuerda:

  • Është e lirë për të hyrë në llotari DV
  • Ju nuk mund të rrisë shanset tuaj për të fituar duke paguar
  • Es gratis ingresar a la lotería DV
  • No puede aumentar sus posibilidades de ganar pagando

Ju mund të lexoni më shumë informacion Scam Visa diversitet. Dhe ju mund të zyrtar informacion dhe për llotarinë DV.

Puede leer más información sobre estafas de visas de diversidad. Y también puede encontrar información oficial e ingresar a la lotería DV.

Watch this video se si të aplikoni llotari

Vea este video sobre cómo aplicar a la lotería

Këshilla për të aplikuar

Consejos para aplicar

  • A nuk e bëjnë më shumë se një aplikim. Ju do të përjashtohen nga lotari.
  • Mblidhni të gjitha të dhënat tuaja para se të filloni të plotësoni formularin. Kjo do të lehtësojë procesin për ju.
  • Të jetë i sigurt për të përfunduar të gjitha shënimet formë.
  • Shih faqen e internetit ambasadë apo konsullatë të Shteteve të Bashkuara në vendin tuaj për të gjetur nëse vendi juaj mund të ketë llotari Informacion Shtesë.
  • No haga más de una aplicación. Serás excluido de la lotería.
  • Reúna toda su información antes de comenzar a completar el formulario. Esto facilitará el proceso para usted.
  • Asegúrese de completar todas las entradas en el formulario.
  • Consulte el sitio web de la embajada o consulado de los Estados Unidos en su país para averiguar si su país puede tener información adicional de la lotería.

udhëzime vizave në shumë gjuhë

Instrucciones de visa en muchos idiomas

Ju mund të lexoni dhe shkarko udhëzimet e vizave në shumë gjuhë të Departamentit të Shtetit. (shënim: Këto janë udhëzime 2020. Përditësimi me udhëzimet 2021 kur në dispozicion).

Puede leer y descargar las instrucciones de visa en muchos idiomas del Departamento de Estado. (Nota: estas son las instrucciones 2020. Las actualizaremos con las instrucciones 2021 cuando estén disponibles).

Mëso më shumë

Aprende más

burime të dobishme

Recursos utiles



Informacioni në këtë faqe është marrë nga Shtetet e Bashkuara Departamenti i Shtetit. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. Përshëndetje USA nuk jep këshilla ligjore, as ndonjë nga materialet tona është menduar të merret si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat apo ndihmë juridike falas apo me kosto të ulët, Ne mund të ju ndihmojë të gjeni shërbimet ligjore me kosto të lirë dhe të ulët.

La información en esta página está tomada del Departamento de Estado de los Estados Unidos. Está destinado a orientación y se actualiza con la mayor frecuencia posible. USA Hello no brinda asesoramiento legal, ni ninguno de nuestros materiales está destinado a ser tomado como asesoramiento legal. Si está buscando un abogado o ayuda legal gratuita o de bajo costo, podemos ayudarlo a encontrar servicios legales gratuitos y de bajo costo.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!