Çfarë është ngarkuar publike dhe si do të ndikojë rregulli i ri më?

A jeni duke aplikuar për një vizë amerikane, një zgjerim të një vizë, një kartë jeshile, ose ndryshimin e statusit? Kjo faqe do t'ju ndihmojë të kuptoni rregull të ri të ngarkuar publik. Ajo do t'ju tregojë se çfarë ka ndryshuar dhe se ky ndryshim mund të ndikojë në ju. Kjo faqe është përditësuar në dhjetor 12, 2019.

SHBA Departamenti i Shtetit mostrës vizë amerikane

 

Azhurimi i ngarkuar Publik dhjetor 12, 2019: Two federal appeals courts have lifted the ban on the public charge rule, but the nationwide ban is still in place.

Gjykatat në Kaliforni dhe Virxhinia tha se rregulli duhet të lejohet, por qeveria nuk mund të aplikojnë rregullin, ndërsa vendimi tetori është ende në vend. Kështu që nuk ka ndryshim në këtë moment.

Akuza publike përditësim tetor 11, 2019: në tetor 11, një amerikan gjykatës federal vendosi për të ndaluar ri "barrë publike" rregull.

Gjyqtari George Daniels i U.S. Gjykata e Qarkut për Qarkut jugor të Nju Jorkut tha se administrata ndoshta nuk e kanë autoritetin për të bërë këtë rregull të ri. Gjyqtari shkroi se administrata nuk ka shpjeguar “pse ata janë duke ndryshuar përkufizimin ngarkuar publik, pse ky përkufizim i ri është e nevojshme tani, ose pse përkufizim vendosur me radhë në rregull - e cila ka absolutisht asnjë mbështetje në historinë e U.S. Ligji i emigracionit - është e arsyeshme ".

Rregulli i ri u ndalua edhe nga gjyqtarët federale në Kaliforni dhe Uashington.

Çfarë do të thotë kjo për emigrantët që aplikojnë për kartat jeshile apo vizave të imigracionit?

Kjo do të thotë rregulli barrë publike nuk do të hyjë në fuqi në tetor 15. Ne do update këtë faqe, kur ka më shumë informacion apo lajm.

SHËNIM I RËNDËSISHËM: Edhe pse sundimi akuza publiku ka qenë i ndaluar, ju ende do të duhet për të përmbushur disa kërkesa për të ardhur në SHBA, ose për të ndryshuar statusin tuaj në SHBA. Ju mund të kenë nevojë për të të treguar ju mund të mbulojë shpenzimet tuaja shëndetësore dhe shpenzimet e tjera. Ju mund të lexoni Këshilla nga CliniC për mënyrën se si këto kërkesa ndikojnë në aplikimin tuaj.

Çfarë ka ndodhur para?

më gusht 12, 2019, Departamenti i Sigurisë Kombëtare njoftoi se është duke bërë një rregull të ri. Rregulli ishte publikuar në gusht 14 dhe ishte për shkak të bërë ligjin më 15 tetor.

Kush apo çfarë është një akuzë publike?

Shumë njerëz në SHBA të ndihmuar të marrë nga qeveria për nevojat themelore. Akuza publike është term i përdorur për një person i cili është ndihma marrja qeverisë, e cila është quajtur nganjëherë “Përfitimet publike.”

Cilat janë përfitimet publike?

përfitimet publike janë të holla dhe ndihma të tjera që paguhen për përdorimin e taksave të SHBA, ose paratë publike. Këto përfitime mund të marrin forma të ndryshme. Një përfitim publik mund të thotë të holla për familjet të ardhura të ulëta. Por ai gjithashtu mund të thotë përfitime që nuk janë të holla. Përfitimet publike përfshijnë SNAP (pulla ushqim), kupona banimit apo ndihma të tjera për strehim, dhe shëndetësor paguar nga qeveria, si Medicaid. Ato mund të mbulojë afat-gjatë të kujdesit, për shembull, në një shtëpi për njerëzit me aftësi të kufizuara apo të moshuar.

Cfare ben “Papranueshmërisë në baza barrë publike” do të thotë?

papranueshmëri do të thotë nuk lejohet. Grounds arsye për diçka. Pra, "papranueshmërisë në baza barrë publike" do të thotë një person nuk mund të lejohet për të ardhur në SHBA nëse ka arsye për të besuar se ai ose ajo do të mbështetet në përfitimet publike. Kjo gjithashtu do të thotë njerëzit tashmë në SHBA mund të mohohet një ndryshim të statusit, një kartë jeshile, ose një zgjatje për vizën e tyre, nëse ata marrin ose kanë marrë përfitime publike ose në qoftë se zyrtarët e mendoj se ata do të marrin ato në të ardhmen.

Si ka kjo ndryshoi me sundimin e ri?

Ne te shkuaren, "Papranueshmërinë barrë publike" është bazuar në përfitime të holla. tani, papranueshmërinë do të bazohet në përfitimet publike jo-cash, shumë, të tilla si pulla e ushqimit dhe përfitime të tjera të listuara më sipër.

Disa përfitime publike do nuk të përfshihet në fushën e sundimit të ri: për shembull, dreka shkollore, sigurimit shëndetësor për fëmijë, Headstart, kujdesit emergjent mjekësor dhe lehtësimin e fatkeqësive vullneti nuk të përfshihen. Ju mund të lexoni më shumë detaje në këtë Përmbledhje nga klinika. Ju gjithashtu mund të lexoni informacion nga USCIS rreth ndryshimet e reja.

A çdo përfitim të lejuara para një person është konsideruar si një akuzë publike?

Disa shuma e përfitimeve publike janë të lejuara. Por ju nuk mund të marrë më shumë se 12 muaj në total përfitime në një periudhë 36-mujore. Çdo akuza e përfitimit veç e veç. Pra, nëse ju merrni ndihmë me qira, si dhe pulla ushqim në të njëjtin muaj, që llogaritet si dy muaj të përfitimeve.

Çfarë tjetër ndikon në vendimin nëse dikush është apo do të jetë një barrë publike?

Oficerët DHS mund të shikoni në fakte të tjera për të vendosur (të bëjë një përcaktim) në lidhje me rastin tuaj. Zyrtarët do të konsiderojë shëndetin tuaj dhe moshës. Ata gjithashtu shikoni në arsimimin tuaj dhe të ardhurat. Nëse keni sigurim shëndetësor privat, që do të numërojnë në favorin tuaj. Nëse jeni të papunë, që do të numërojnë kundër jush.

Aplikantët paraqitjen për një ndryshimi i statusit do të kërkohet për të bërë një deklaratë të vetë-mjaftueshmërisë (Forma I-944). Kjo formë thotë se aplikanti mund të mbështesë vetë ose veten pa përfitime publike.

Kush ka rregulli i ri zbatohet për?

Rregulli i ri vlen për jo-amerikane qytetarëve të cilët janë të aplikojnë për të ardhur në SHBA. Ajo gjithashtu përfshin njerëzit tashmë në Shtetet e Bashkuara, të cilët aplikojnë për të ndryshuar statusin e tyre ose të zgjatur qëndrimin e tyre. Kjo mund të zbatohet për ju, nëse ju janë të shënuara në përfitime të tjetër e dikujt, edhe ju nuk jeni duke marrë përfitime direkt veten.

Kush e bën rregullin nuk zbatohen për?

Rregulli nuk zbatohet për shtetasit amerikanë apo banorë të përhershëm ligjore (mbajtësit e kartës jeshile). Kjo nuk zbatohet për refugjatët, për azilantë, dhe Afganët dhe irakianët me viza speciale emigrant.

Rregulli nuk zbatohet nëse kërkesa juaj është pranuar nga USCIS para tetorit 15, 2019.

Mëso më shumë

Informacioni në këtë faqe vjen nga USCIS dhe të tjera burime të besuara. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj