Kujdesit shëndetësor

English gjithashtuJo anglisht

Sigurim shëndetsor

Në Shtetet e Bashkuara, ju duhet të paguajnë para për të shkuar te mjeku. Sigurimi shëndetësor ndihmon të paguar për kujdesin tuaj mjekësor kur ju shkoni te mjeku. Lexo më shumë

Shko tek doktori

Për të shkuar te mjeku, ju keni për të gjetur një mjek dhe të bëjë një takim. Lexo më shumë

Mjekët dhe specialistët

Ka shumë lloje të ndryshme të mjekëve. Fëmijët dhe të rriturit mund të shohin mjekët ndryshme. Lexo më shumë

Recetat dhe mjekësi

Në Shtetet e Bashkuara, ka dy lloje të ndryshme të ilaçeve. Ju mund të blini disa ilaçe në dyqan. por ndonjëherë, një mjek duhet të ju jap ilaçin tuaj. Lexo më shumë

Çfarë është shëndeti mendor?

Shëndeti mendor është shëndeti i mendjes tuaj. Shëndeti juaj mendor ndikon se si ju mendoni dhe ndjeni. Lexo më shumë

tronditje kulturore

Si ju përshtaten me një kulturë të re, ju mund të shkoni nëpër periudha të ndryshme ku ju mendoni mënyra të ndryshme. Një nga këto faza është i njohur si "tronditje kulturore." Lexo më shumë

ndryshimit të gjinisë dhe tranzicion

ndryshimit të gjinisë është çdo procedurë mjekësore që i ndihmon njerëzit transgjinorë përputhen seksin e tyre fizike të gjinisë së tyre. Nëse ju doni për të ndryshuar gjininë tuaj, ju mund të keni për të shkuar në një mjek specialist të cilët mund të ju ndihmojë. Lexo më shumë

Nga Komuniteti

Akti Affordable Care : informacionit dhe video të përkthyeravideo zhvilluar dhe informacion në gjuhët e refugjatëve për të ndihmuar refugjatët të kuptojnë Akti Affordable Care. USAHello
Tregime refugjatëve: Pse unë dua që të bëhet një kirurg kardiovaskular | USAHelloAbel, refugjat nga Etiopia, ndan historinë e tij "Unë kam qenë i lodhur e duke parë qindra njerëz vdesin nga mungesa e kujdesit të mirë mjekësor."
Trajtimin e pacientëve refugjatëve | Spitali Western takohet Besimet Lindore: Çfarë shëndetësor profesionistët duhet të mësojnë në lidhje me refugjatët dhe emigrantët në U.S.Spitali Western takohet Besimet Lindore: Çfarë shëndetësor profesionistët duhet të mësojnë në lidhje me refugjatët dhe emigrantët në SH.B.A.Trajtimin e pacientëve të refugjatëve: Një përkthyes refugjat ndan miscommunications që shkon në mes të pacientëve të refugjatëve dhe mjekët e tyre amerikanë.