Ndërtimit dhe riparimit punë

Mësoni rreth industrisë së ndërtimit dhe lloje të ndryshme të ndërtimit dhe riparimit punë. Lexuar në lidhje me rrugët e ndryshme të karrierës ju mund të marrë në ndërtimin dhe riparimin. Gjeni se çfarë trajnimi ju duhet dhe ku për të filluar kërkimin tuaj të punës.

a woman fixing a piece of a machine- construction, repair, and maintenance jobs

Punëtorët në ndërtimin dhe riparimin punë janë një pjesë e rëndësishme e fuqisë punëtore. punëtorët e ndërtimit të përgatisë përdorimin e tokës dhe makina për të bërë ndërtesat, rrugët, dhe struktura të tjera. Punëtorët Riparimi rregulluar dhe për të ruajtur ndërtesat dhe makinat. Mëso për të cilën ndërtimin dhe riparimin punë janë të drejtë për ju.

Të cilat ndërtimin ose riparimin e vendeve të punës?

Ka shumë lloje të ndërtimit dhe riparimit punë:

  • plumbers - plumbers instaluar linjat e furnizimit me ujë dhe rregullimin e tyre kur ka probleme. Ata gjithashtu fix pajisje që janë të lidhura me linjat e ujit, si dishwashers. Ju do të duhet të marrë një test për të marrë një licencë hidraulik. Çdo shtet ka rregulla të ndryshme se si për të marrë një licencë. Lexo shtet nga rregullat e licencimit të shtetit për plumbers.
  • Mekanika e makinave - Mekanika inspektojë dhe të rregulluar makina. Ata të sigurt se nuk ka vaj të mjaftueshme dhe lëngjeve të tjera në makinë. Disa punë kërkojnë trajnim teknik automotive. Gjej klasa për teknikë të automobilave.
  • punëtorë Carpentry - ndihmë për të ndërtuar dhe rregulluar ndërtesa dhe objekte të bëra nga druri. Ata mbajnë materiale, vrima stërvitje, dhe të bëjë ndërtimin themelore. Pajisjet pastër dhe zonat e punës. Jo Arsimi formal është e nevojshme për këtë punë. Mësoni rreth punës zdrukthtari.
  • Mason - muratorë të ndërtuar dhe për të punuar me gurë. Ata ndërtojnë mure, oborret, dhe walkways. Masoneria është një punë e kualifikuar, por ju mund të merrni trajnimit në punë.
  • punëtorët e ndërtimit - përgatisë vendet ku do të ndërtohet ndërtesa. Ngarkimi dhe shkarkimi materialet që do të përdoren. Ndonjehere, ju mund të marrë poshtë ndërtesat për të ndërtuar të reja. Mësoni rreth punëve të ndërtimit.
  • menaxherët e projektit të ndërtimit - Menaxherët e mbikëqyrur projektet dhe ekipin e ndërtimit. Ata punojnë në kontratat, buxhetet, dhe të punojnë me klientët për të përmbushur afatet. Disa menaxherë mund të kenë nevojë një diplomë bachelor në një fushë si menaxhimin e ndërtimit, shkenca ndërtimit ose inxhinierisë civile.
  • operatorët vinç - operatorët e makinave të mëdha të thirrur vinça për të ndërtuar dhe prishen ndërtesat. Për t'u bërë një Operator vinçi, ju keni nevojë për të marrë klasat dhe për të marrë një certifikatë nga Komisioni Kombëtar për Certifikimin e Operatorëve Crane.
  • teknikë ashensor - fix dhe për të ruajtur ashensorë, shkallë, dhe makina tjera. Ju do të duhet për të studiuar dhe të bëjë një mësim për rreth pesë vjet.
  • electricians - instalojë dhe mirëmbajë sistemet elektrike për bizneset, shtëpitë, dhe fabrika. Kjo mund të jetë shumë e vështirë dhe të punojnë edhe më e rrezikshme dhe kërkon një licencë. Ju duhet të mësojnë në lidhje me shkencën elektrike. Ju gjithashtu duhet të punojnë si një nxënës për katër vjet. Mëso se si për të të bëhet një elektricist.

Shikojnë një video në lidhje me punën e elektricist

A Punë në ndërtim dhe riparim drejtë për mua?

Numri i ndërtimit dhe riparimit vendeve të punës është në rritje. Por njerëzit nuk janë të trajnuar mjaftueshëm. Nëse ju mund të trenit në një aftësi e ndërtimit apo riparimit, ju gjithmonë do të jetë në gjendje për të gjetur punë. Rreth një e katërta e ndërtimit dhe riparimit vendeve të punës në SHBA mbahen nga emigrantët. Kjo do të thotë se flet më shumë se një gjuhë mund të jetë një aftësi e rëndësishme.

Disa punëtorë riparimin ndihmuar njerëzit duke shkuar në shtëpitë e tyre për të bërë riparime. Nëse ju pëlqen të ndihmuar njerëzit, këto punë do të ju përshtatet. punëtorët e tjerë riparim duhet të përgjigjet shpejt dhe puna 24 orë në ditë, kur emergjenca të ndodhë. Ju gjithashtu mund të kenë nevojë për të bërë punë të rënda fizike dhe punojnë jashtë në vende të ftohta ose të nxehta.

Punë në ndërtim mund të jetë i rrezikshëm për shkak se ju mund të punojnë me makina të rënda ose mund të duhet të qëndrojnë në ndërtesa të larta. Këto punë i përshtaten njerëzit që janë të aftë fizikisht dhe të shpejtë.

Ku mund të fillojë?

Për shumë vende pune të ndërtimit dhe riparimit, punëdhënësi juaj do të trajnojë në punë. Ju mund të fillojmë të shikojmë për një punë menjëherë.

Trajnimi dhe aftësitë

Për punë të tjera, ju mund të merrni trajnim ose certifikimin në një kolegj të komunitetit. Gjeni një kolegj të komunitetit pranë jush. Ju gjithashtu mund të gjeni trajnime si një nxënës. Gjej kurset e zanatit me CareerOneStop.

Çka nëse unë jam tashmë i kualifikuar në një vend tjetër?

Nëse keni kualifikim teknologji apo një diplomë nga një vend tjetër, upwardly Global ndihmon emigrantët e punës, të autorizuar, refugjatët, azilantëve, dhe mbajtësit e vizave të rifilluar karrierën e tyre profesionale në Shtetet e Bashkuara.

Çfarë tjetër nuk kam nevojë?

Filloni kërkimin tuaj të punës

Përdorni një qendër të punës: qendrat e punësimit të qeverisë janë të lirë. Ato ofrojnë këshilla dhe për të mbajtur një listë të punëve lokale. Ato ndihmojnë me rinis dhe aplikimet për punë. Ata mund të ju lidhë me trajnimin për punë dhe arsim. Gjej qendrën më të afërt të punësimit.

Kërko në internet: IHireConstruction është është një website punë për mirëmbajtjen e bujqësisë, ndërtim, dhe riparim Punë. Ju gjithashtu mund të shikoni në faqet e internetit popullor kërkimit të punës të tilla si indeed.com dhe monster.com.

Mëso më shumë

Filloni kërkimin tuaj të punës

Mëso se si për të gjetur një punë dhe të bëjë një të rinisë të madh.

Gjej ndihmë punë tani