Këshilla për bisedë Anglisht - të përmirësuar anglishten tuaj folur!

A doni të merrni më të mirë në bisedë anglisht? Gjëja më e mirë që mund të bëni është praktikë, praktikë, dhe praktika më! Gjeni disa mënyra që ju mund të përmirësuar anglishten tuaj folur.

Mohy Omer, Kryetar Bordi USAHello dhe Hall of Fame

Nëse ju jeni një njeri i panjohur në SHBA, Biseda English është aftësi më e rëndësishme që ju mund të mësoni. Ju duhet për të komunikuar me amerikanët në jetën tuaj të përditshme. Duke folur anglisht do të ju ndihmojë për të marrë një punë, studim, dhe të mësojnë aftësi të tjera.

Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të përmirësuar bisedën tuaj English.

A pak e bisedës angleze çdo ditë

Kjo është maja e parë, sepse ajo është më e rëndësishme. biseda English është si shumë gjëra të tjera. Nëse ju bëni një pak çdo ditë, ju do të merrni më të mirë. Praktikoni një frazë të re ose fjalë të mësuar duke e përdorur atë në një fjalë ose një deklaratë.

Mos u shqetësoni se si ju tingëllojë!

Sa më shumë që flasin, më mirë shqiptimin tuaj do të jetë. Por në qoftë se keni ndjenja të vetë-vetëdijshëm, ju mund të them gjithmonë, "Ju lutemi justifikim anglishten time. Unë jam një nxënës English."Shumica e njerëzve do të jetë i durueshëm dhe i sjellshëm.

Mëso disa fraza të dobishme

Mëso një frazat pak se ju do të duhet në komunikimin tuaj të përditshme. Nëse jeni të përgatitur, ju do të jenë më të gatshëm për të kërkuar apo përgjigje pyetjeve. Ti mundesh dëgjojmë dhe lexuar shumë fraza anglisht në Englishspeak.

Praktikojnë biseda anglisht në punë

Tregoj coworkers tuaj që ju duhet për të praktikuar anglisht. Kërkojuni atyre pyetje në lidhje me fjalë, dhe i pyet ata për të korrigjuar ju kur ju bëni gabime.

Praktikojnë biseda anglisht në shtëpi

anëtarët e familjes suaj gjithashtu duhet të mësojnë gjuhën angleze dhe praktikë bisedë Anglisht. Provoni duke folur anglisht në vend të gjuhës tuaj amtare, kur ju jeni së bashku në ushqim. Fëmijët tuaj mund të mësojnë anglisht në shkollë. Inkurajoni ata duke folur anglisht me ta dhe duke bërë detyrat e shtëpisë me ta. Ju të gjithë do të mësojnë më shpejt.

Dëgjoni anglisht sa më shumë si ju mund të

Përqëndrohen në anglisht e folur që dëgjoni në radio, TV është, dhe kur ju jeni jashtë në publik.

Vullnetar në komunitetin tuaj

Nëse keni kohë, japin një orë ose dy çdo javë në një punë vullnetare. Ju mund të dhuroni kohën tuaj për një arsye të mirë - një klub afterschool për fëmijët sapoardhur, për shembull, ku aftësitë tuaja gjuhësore veta do të jenë të dobishme. Ose ju mund të përgatisë ose të shërbejnë ushqim në një depo ushqimore lokale apo kuzhinë komunitetit. Në të gjitha këto vende, ju mund të bisedoni me njerëz dhe të praktikoni aftësitë tuaja në anglisht bisedë.

Praktikoni shqiptimin tuaj

The Merriam Webster Nxënësit Fjalor është një Fjalor Online sidomos për njerëzit e mësuar gjuhën angleze. Kjo ju lejon për të dëgjuar çdo fjalë në fjalor kështu që ju mund të mësoni se si për të thënë atë. Faqja e internetit gjithashtu ka 75 ushtrime për shqiptim të përsosur. A një stërvitje çdo ditë.

Kuptoni American English zhargon

Ndonjehere, Amerikanët thonë fjalë që ju mund të kuptoni, por ata do të thotë diçka krejt të ndryshme! Mësoni disa zhargon që është e dobishme për të kuptuar në biseda American English.

Merrni një klasë bisedë angleze në komunitetin tuaj

Ka shumë të lirë Anglisht bisedë klasa dhe klasat e tjera angleze në SHBA. Ju mund të kërkoni në FindHello për një klasë pranë jush. Zgjidhni gjuhën tuaj, të hyjë në qytetin tuaj ose adresën, dhe pastaj zgjidhni Arsim & Klasat Anglisht.

Ju gjithashtu mund të gjeni një kolegj të komunitetit dhe të bëni nëse ata kanë falas mbrëmje apo gjate dites bisedë klasa. Ose ju mund të kërkoni në tuaj biblioteka lokale. Disa qendra të punës kanë klasa angleze për refugjatët dhe emigrantët. Gjej qendrën më të afërt të punës.

Praktikoni bisedë English internet

Në qoftë se kjo është e vështirë për ju për të marrë në një klasë, fillojnë të mësojnë anglisht online. Ka disa klasa Online Anglisht ju mund të bëni në kompjuterin tuaj ose pajisje të lëvizshme. Shumë prej tyre janë të lirë dhe të lejojë ju për të praktikuar të folurit.

Të gjetur një partner të gjuhës për bisedë angleze

Nuk janë faqet e internetit në internet ku ju mund të regjistroheni për një partner gjuhën. Ju mund të mësojnë spanjisht, për shembull, ndërsa partneri juaj ju mëson anglisht. Shkëmbimi Conversation ju lejon të kërkoni për njerëzit në zonën tuaj dhe gjithashtu për partnerët në distancë duke përdorur software chat. italki ka mësues paguar dhe tutorët, por ajo gjithashtu ka një listë të partnerëve Pa pagesë Duke folur. Në qoftë se ju të regjistroheni me email adresën tuaj, ju do të jetë në gjendje për të hyrë në listën partner gjuhës nën "Komunitetit." Ju nuk keni nevojë të paguani asgjë nëse ju vendosni të merrni një mësues.

Kërkoni ndihmë

Nëse ju nuk e kuptojnë një pjesë të bisedës, ajo është në rregull për edukatë pyesni personin tjetër për të përsëritur atë që thanë ata. Ju mund të kërkoni që ata të flasin ngadalë, shumë. Për të kërkuar këtë në anglisht, them, "Më vjen keq, por do të përsëris se më ngadalë? Faleminderit."

Përdorni një sistem përkthimi të shpejtë në qoftë se ju merrni mbërthyer

Ka edhe shumë mënyra për ju për të shpejt të përkthejnë fjalë të reja në ose nga anglisht. Ju mund të përdorni një fjalor apo fraza libër. Ju gjithashtu mund të përdorni internet fjalorë. Google Translate është një website dhe një app celular që do t'ju ndihmojë të përkthejnë fjalë dhe fjali. Nëse ju keni një smartphone, ju do të jetë në gjendje të bëjë atë në telefonin tuaj kudo që të jeni! Mund ta provosh Google Translate internet. Ose ju mund të Shkarko të app Google Translate.

Përdorni shërbimeve të interpretimit

Nëse English juaj është e kufizuar, ju keni të drejtë sipas ligjit të SHBA për të kërkuar një përkthyes në situata të caktuara. Spitalet dhe mjekëve Zyrat duhet të sigurojë përkthyes. Pra gjykatat ligjit duhet. shkolla e fëmijës suaj duhet të ju jap ndihmë të gjuhës me të shkruar dhe të folur anglisht në qoftë se keni nevojë për të. Pra, nëse ju jeni ende të mësuarit për të folur anglisht, të kërkojë një përkthyes për të siguruar që ju të kuptoni bisedat e rëndësishme Anglisht. Ju gjithashtu mund të gjeni se si të merrni ndihmë përkthim të lirë.

A nuk merrni dekurajohen!

Mos u dorëzo. Jepini vetes më shumë kohë. shpejt, ju do të papritur veten me aftësitë tuaja bisedë dhe të gjitha fjalët e reja që ju mund të thonë!

Mëso më shumë

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj