TPS El Salvador – what can you do when your TPS expires?

English gjithashtuJo anglisht

Here is information about TPS for people from El Salvador.

Here is information about TPS for people from El Salvador.

tps el salvador
Foto: WBUR News
tps el salvador
Photo: WBUR News

TPS El Salvador – kur i skadon TPS im?

TPS El Salvador – when does my TPS expire?

Update nëntor 4, 2019: TPS for El Salvador has been extended.

Update November 4, 2019: TPS for El Salvador has been extended.

The US government published a notice in the Federal Register. The notice says that TPS for El Salvador, Haiti, Nikaragua, Sudan, Honduras and Nepal is extended until TPS court cases have been settled. If you have TPS for El Salvador, your TPS documents are automatically extended to January 4, 2021.

The US government published a notice in the Federal Register. The notice says that TPS for El Salvador, Haiti, Nicaragua, Sudan, Honduras and Nepal is extended until TPS court cases have been settled. If you have TPS for El Salvador, your TPS documents are automatically extended to January 4, 2021.

Çfarë ndodh më pas?

What happens next?

This notice is because of a court case. You will need to wait for the court decision to know that final outcome. We will update this page as soon as we have more information.

This notice is because of a court case. You will need to wait for the court decision to know that final outcome. We will update this page as soon as we have more information.

A kam nevojë të ri-regjistrohen?

Do I need to re-register?

The notice says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS El Salvador information page.

The notice says that the extension is automatic. Look for further updates on the USCIS El Salvador information page.

Po në lidhje me dokumentet e mia të autorizimit për punësim (EAD)?

What about my employment authorization documents (EAD)?

The notice says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADS).

The notice says the automatic extension applies to employment authorization documents (EADs).

Pyetje në lidhje me regjistrimin e vonë?

Questions about registering late?

USCIS mund të pranojë një regjistrim ose ri-regjistrimit kërkesë vonë në qoftë se ju keni arsye të mirë. Shko me këtë Faqe USCIS dhe klikoni mbi “paraqitjen me vonesë” për të gjetur nëse ju kualifikoheni.

USCIS may accept a late registration or re-registration application if you have good cause. Go to this USCIS page and click on “Filing Late” to find out if you qualify.

Çfarë ndodh kur TPS skadon?

What happens when TPS expires?

Kur TPS juaj skadon, statusi juaj ligjor do të kthehemi në atë që ishte më parë. Ju mund të aplikoni për të ndryshuar statusin tuaj ose ju mund të lënë Shtetet e Bashkuara. Kjo quhet përshtatur statusin tuaj.

When your TPS expires, your legal status will go back to what it was before. You can apply to change your status or you can leave the United States. This is called adjusting your status.

Most Salvadorans with temporary protected status arrived in the United States without legal authorization. If you stay without any legal status, you will risk being arrested and/or deported.

Most Salvadorans with temporary protected status arrived in the United States without legal authorization. If you stay without any legal status, you will risk being arrested and/or deported.

El Salvador’s government recently announced it is negotiating with Qatar to accept Salvadorans expelled from the United States, permitting them to live and work temporarily in the Gulf country. Bolivia has also emerged as a contender among a range of countries under consideration to receive Salvadorans.

El Salvador’s government recently announced it is negotiating with Qatar to accept Salvadorans expelled from the United States, permitting them to live and work temporarily in the Gulf country. Bolivia has also emerged as a contender among a range of countries under consideration to receive Salvadorans.

Çfarë mund të bëj?

What can I do?

Ju mund të takohen me një avokat

You can meet with a lawyer

Ne se ti mundesh, gjëja më e mirë për të bërë është të takohet me një avokat. Ju mund të kërkoni për një avokat me kosto të ulët në ImmigrationLawHelp.com ose në anën Lista ligjore CLINIC.

If you can, the best thing to do is meet with a lawyer. You can search for a low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Nëse ju nuk mund të takohen një avokat në person, LegalZoom është një faqe interneti me reputacion që do të ju jap një një orë konsultim falas me një avokat. Kjo do të thotë që ju mund të takohen në internet për një orë me një avokat emigracioni apo ndihmës juridike. Nëse ju bëni këtë, Sigurohuni që keni të gjitha pyetjeve tuaja të gatshme përpara kohe dhe dikush për të interpretuar për ju, nëse keni nevojë. Pas bisedës suaj një orë, ata do të përpiqen që të ketë ju të regjistroheni si një klient paguar. Mos nënshkruani asgjë nëse nuk keni të holla për të paguar për avokatin.

If you cannot meet a lawyer in person, LegalZoom is a reputable website that will give you a one-hour free consultation with a lawyer. This means you can meet online for one hour with an immigration lawyer or legal aide. If you do this, make sure you have all of your questions ready ahead of time and someone to interpret for you if you need. After your one-hour consultation, they will try to have you sign up as a paying client. Do not sign anything unless you have money to pay for the lawyer.

Çka nëse unë nuk mund të takohen me një avokat? Çka nëse unë nuk mund të përballojë një avokat?

What if I can’t meet with a lawyer? What if I can’t afford a lawyer?

Ne e dimë se shumë individë nuk mund të takohen me një avokat. Këtu është më shumë informacion për t'ju ndihmuar të kuptoni mundësitë tuaja. Kjo nuk është këshillë ligjore, por në vend të kësaj informacion për t'ju ndihmuar të marrin në konsideratë zgjedhjet tuaja.

We know many individuals cannot meet with a lawyer. Here is more information to help you understand your options. This is not legal advice but instead information to help you consider your choices.

Të gjetur ndihmë në internet

Find help online

Immi ndihmon emigrantët të kuptojnë mundësitë e tyre ligjore. Ju mund të përdorni mjet e tyre në internet të shqyrtimit për të ju udhëzojë për mundësitë tuaja të mira. Merrni intervistë immi për të parë nëse ju kualifikoheni për një status të ndryshëm të imigracionit. Informacioni ligjor immi dhe këshilla referimi janë gjithmonë të lirë.

Immi helps immigrants understand their legal options. You can use their online screening tool to guide you to your best options. Take the immi interview to see if you qualify for a different immigration status. Immi’s legal information and referral advice are always free.

You can also download a factsheet about Status i përkohshëm i mbrojtur në Shtetet e Bashkuara for El Salvador, Honduras, and Haiti from the American Immigration Council.

You can also download a factsheet about Temporary Protected Status in the United States for El Salvador, Honduras, and Haiti from the American Immigration Council.

Ju mund të provoni për të ndryshuar statusin tuaj

You can try to change your status

Shtetësisë dhe Imigracionit Shërbimet e SHBA (USCIS) thotë:

The US Citizenship and Immigration Services (USCIS) says:

"TPS është një përfitim i përkohshëm që nuk të çojnë në statusin e ligjshëm të përhershëm rezidentit ose të japë ndonjë status tjetër imigracionit. megjithatë, regjistrimit për TPS nuk e pengon ju nga:

“TPS is a temporary benefit that does not lead to lawful permanent resident status or give any other immigration status. However, registration for TPS does not prevent you from:

  • Aplikimi për statusin e jo-emigrant
  • Aplikim për rregullimin e statusit të bazuar në një peticion emigrimi
  • Aplikimi për çdo përfitim tjetër imigracionit ose mbrojtje për të cilat ju mund të keni të drejtë "
  • Applying for non-immigrant status
  • Filing for adjustment of status based on an immigrant petition
  • Applying for any other immigration benefit or protection for which you may be eligible”

Of the approximately 262,500 Salvadoran TPS beneficiaries, me shume se 42,700 have been granted lawful permanent resident status, according to USCIS.

Of the approximately 262,500 Salvadoran TPS beneficiaries, more than 42,700 have been granted lawful permanent resident status, according to USCIS.

Aplikimi për statusin e jo-emigrant

Applying for non-immigrant status

Edhe në qoftë se TPS është konsideruar si një kualifikim për të rregulluar statusin, ju duhet të jenë të ligjshëm për të aplikuar. Ju mund të aplikoni për një kartë jeshile nëse keni hyrë në mënyrë të ligjshme dhe për të përmbushur kërkesat e tjera. Këto mund të jenë për shkak të familjes tuaj apo punën tuaj. Zbuloni se si të aplikojnë për shtetësi.

Even if TPS is considered a qualification to adjust status, you must be eligible to apply. You may apply for a green card if you entered lawfully and meet other requirements. These may be because of your family or your job. Find out how to apply for citizenship.

Aplikimi për azil

Applying for asylum

Çdo popull vit vijnë në Shtetet e Bashkuara duke kërkuar mbrojtje, sepse ata kanë vuajtur nga persekutimi ose frikë se ata do të vuajnë persekutim për shkak të:

Every year people come to the United States seeking protection because they have suffered persecution or fear that they will suffer persecution due to:

  • garë
  • Feja
  • kombësi
  • Anëtarësisë në një grup të caktuar shoqëror
  • opinioni politik
  • Race
  • Religion
  • Nationality
  • Membership in a particular social group
  • Political opinion

mbajtësit TPS mund të aplikojnë për statusin e azilit, veçanërisht nëse ata kanë qenë këtu një vit ose më pak. Nëse ju keni qenë këtu për më pak se një vit, ti duhet APLIKO TANI. megjithatë, është shumë e rëndësishme që ju të dini USCIS kohët e fundit ka ndryshuar se si aplikacionet për azil janë përpunuar. tani, ata janë shqyrtuar aplikacionet më të fundit për herë të parë. Pasi ju të paraqesë një kërkesë për azil, ajo mund të jetë një kohë shumë të shkurtër para se rasti juaj të dëgjohet. Kështu që, ju më vetëm të aplikoni për azil në qoftë se ju nuk kualifikohen sepse përndryshe rrezikoni që ka rasti juaj dëgjohet dhe pastaj duke u deportuar. Ju mund të plotësoni në formë për të aplikuar për azil (Kjo është një formë ligjore dhe kjo do të jetë mirë në qoftë se keni pasur një avokat për të ndihmuar ju të plotësoni formularin).

TPS holders can apply for asylum status, especially if they have been here a year or less. If you have been here for less than a year, you should APPLY NOW. However, it is very important that you know the USCIS has recently changed how asylum applications are processed. Now, they are reviewing the most recent applications first. Once you submit an application for asylum, it might be a very short time before your case is heard. So, you most only apply for asylum if you do qualify because otherwise you risk having your case heard and then being deported. You can fill in the form to apply for asylum (this is a legal form and it would be best if you had a lawyer to help you complete the form).

Nëse ju keni qenë në U.S. më shumë se një vit, ju prapë mund të aplikoni për azil, por ajo do të jetë më e vështirë (dhe ajo tashmë është e vështirë për të fituar një rast për azil).

If you have been in the U.S. more than one year, you can still apply for asylum but it will be more difficult (and it is already hard to win an asylum case).

Gjej më shumë rreth si të aplikoni për azil.

Find out more about how to apply for asylum.

Në qoftë se ju vendosni për të aplikuar për azil, ju duhet të përpiqen për të gjetur një pro-Bono (me kosto të ulët apo avokat falas) për t'ju ndihmuar. Ju mund të kërkoni për një pro-Bono ose avokat me kosto të ulët në ImmigrationLawHelp.com ose në anën Lista ligjore CLINIC.

If you do decide to apply for asylum, you should try to find a pro-bono (low cost or free attorney) to help you. You can search for a pro-bono or low-cost lawyer on ImmigrationLawHelp.com or on the CLINIC legal directory.

Aplikimi për status tjetër të mbrojtur

Applying for other protected status

Disa mbajtësit TPS mund të qëndrojnë në Shtetet e Bashkuara nën viza të veçanta. Ka vizat për viktimat e trafikimit me qenie njerëzore, bashkëshortët e dhunuara, fëmijët ose prindërit dhe viktima të krimeve të tjera.

Some TPS holders may stay in the United States under special visas. There are visas for victims of human trafficking, battered spouses, children or parents and victims of other crimes.

Nëse ju jeni një grua dhe mendoj se ju mund të kualifikoheni për një vizë të veçantë për shkak të dhunës, abuzimi apo një tjetër arsye, ju mund të kontaktoni Projekti Avokimi Azilkërkuesi.

If you are a woman and think you might qualify for a special visa because of violence, abuse or another reason, you can contact the Asylum Seeker Advocacy Project.

Nëse keni hyrë pa dokumente

If you entered without documents

Varësisht nga ku jetoni, ju mund të jetë në gjendje për të aplikuar për ndryshimin e statusit edhe në qoftë se keni hyrë në Shtetet e Bashkuara pa dokumentet. Kjo është për shkak se fiton TPS llogaritet si pranim në disa pjesë të Shteteve të Bashkuara.

Depending on where you live, you may be able to apply for change of status even if you entered the United States without paperwork. This is because gaining TPS counts as admission in some parts of the United States.

A mund të kërkoj punën time të sponsorizojë mua?

Can I ask my work to sponsor me?

Është e mundur për punëdhënësi juaj për t'ju ndihmuar të qëndroni në mënyrë të ligjshme në Shtetet e Bashkuara duke sponsorizuar ju. punëdhënësi juaj do të duhet të kalojnë nëpër një proces të gjatë me USCIS. Në varësi të llojit të punës që ju bëni, punëdhënësi juaj mund të jetë në gjendje të merrni një vizë të veçantë ose të lejojë. Nëse ata duan të ju ndihmojnë, ata duhet të fillojnë procesin e tani për të gjetur nëse keni të drejtë. Punëdhënësit mund të gjeni më shumë informacion nga USCIS. megjithatë, normalisht vetëm emigrantët që janë shumë të aftë janë në gjendje për të gjetur punëdhënësit që do të sponsorizojë ato. Këto mund të përfshijnë mjekët, inxhinierë, dhe punëtorët teknologjisë. Nëse ju punoni në një punë bazë ose të nivelit të hyrjes, mos pyesni punëdhënësin tuaj për këtë opsion.

It is possible for your employer to help you stay lawfully in the United States by sponsoring you. Your employer will have to go through a long process with USCIS. Depending on the kind of work you do, your employer may be able to get you a special visa or permit. If they want to help you, they should start the process now to find out if you are eligible. Employers can find more information from USCIS. However, normally only immigrants who are highly skilled are able to find employers who will sponsor them. These might include doctors, engineers, and tech workers. If you work at a basic or entry level job, do not ask your employer for this option.

Çfarë do të ndodhë nëse unë qëndroj në vend pa dokumente? (Çka nëse unë të bëhet një emigrant i paligjshëm?)

What will happen if I stay in the country without documents? (What if I become an illegal immigrant?)

Në qoftë se ju qëndroni në vend pa dokumente, ju rrezikojnë të dëbohen ose të arrestohet. Këtu janë disa faqet me më shumë informacion për t'ju ndihmuar të kuptoni të drejtat tuaja dhe çfarë të bëni nëse ju jeni të arrestuar.

If you stay in the country without documents, you risk being deported or arrested. Here are some pages with more information to help you understand your rights and what to do if you are detained.

A e dini të drejtat tuaja? Këto të lehtë-to-përdorin burimet rreth situata të ndryshme janë krijuar nga ACLU kështu që ju mund të keni të drejtat tuaja në fingertips tuaj.

Do you know your rights? These easy-to-use resources about different situations were created by the ACLU so you can have your rights at your fingertips.

arab, anglisht, Spanjisht, Somali, Urdu, mandarin, francez, Hindi, dhe gjuhët Punjabi. Manualet për emigrantët LGBTQ, të rriturit, dhe fëmijët e pashoqëruar.

Arabic, English, Spanish, Somali, Urdu, Mandarin, French, Hindi, and Punjabi languages. Manuals for LGBTQ immigrants, adults, and unaccompanied children.

Kjo fletëpalosje nga klinikë në spanjisht do t'ju ndihmojë të kuptoni rrezikun e arrestimit, nëse jeni apo bëhen të padokumentuara.

This leaflet from CLINIC in Spanish will help you understand your risk of arrest if you are or become undocumented.

How to contact the Embassy of El Salvador in the USA

How to contact the Embassy of El Salvador in the USA

Adresa e ambasadës është 1400 16th Street NW Suite 100, Washington DC 20036.

The address of the embassy is 1400 16th Street NW Suite 100, Washington DC 20036.

Numri i telefonit është i:(202) 595-7500.

The phone number is:(202) 595-7500.

A jeni duke kërkuar për informacion për të avokuar për mbajtësit TPS?

Are you looking for information to advocate for TPS holders?

The Interfaith Emigracioni Koalicioni ofron burime për t'ju ndihmuar të marrë veprim.

Mëso më shumë

Learn more



Informacioni i siguruar me mbështetjen e CWS dhe CLINIC. Informacione të tjera në këtë faqe vjen nga Departamenti i Sigurisë Kombëtare, the Regjistrohu Federal, USCIS dhe të tjera burime të besuara. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

Information provided with the support of CWS and CLINIC. Other information on this page comes from the Department of Homeland Security, the Federal Register, USCIS and other trusted sources. It is intended for guidance and is updated as often as possible. USAHello does not give legal advice, nor are any of our materials intended to be taken as legal advice. If you are looking for a free or low-cost lawyer or legal help, we can help you find free and low-cost legal services.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj
A këtë faqe ju ndihmojnë? përballen me smiley po fytyra vrenjt jo
Faleminderit për komentin tuaj!