Si do të 2020 ndikojnë Census US mua?

A jeni një emigrant, refugjat, shtegtar, ose azilkërkues që jetojnë në SHBA? The Supreme Court said there will be no citizenship question allowed on the Census form. But are you still worried about the 2020 Census SHBA? Mëso se çfarë është për të dhe se si është mbledhur informacion.

Census SHBA 2020 logo

Çfarë është një regjistrimi? Çfarë është 2020 Census SHBA?

Regjistrimi është një akuzë zyrtare e njerëzve. Kushtetuta e SHBA thonë se SHBA duhet të marrë një regjistrim të çdo 10 vjet për të numëruar se sa njerëz jetojnë në vend. Një tjetër do të jetë në 2030.

Pse është e dobishme Census?

Regjistrimi tregon qeverinë amerikane, qeveritë shtetërore, dhe zyrtarë të tjerë sa shumë njerëz janë në çdo qytet apo pjesë të vendit. Kjo ndihmon për të vendosur numrin e përfaqësuesve politikë për secilin rajon. Ai udhëzon qeverinë për të vendosur se sa para për të dhënë për programet në çdo fushë. Ajo ndikon fonde për shërbime të rëndësishme të tilla si spitalet, shkolla, dhe rrugët. Regjistrimi është e dobishme për arsye të tjera shumë. Ju mund të gjeni të gjitha llojet e informacionit në Faqe Census QuickFacts.

Watch videos about the US Census in your own language

These videos were made by organizations that help newcomers in the USA. Watch immigrants and refugees explain the Census in you language. Faleminderit, Church World Service in Greensboro, NC and Lancaster, PA!

Si e bën punën e Regjistrimeve të SHBA?

Zyra e Regjistrimit është përgjegjës për drejtimin e Regjistrimit të SHBA. Çdo familje në vend do të marrin një formular. Një familje do të thotë brenda shtëpisë tuaj. Në një pallati, për shembull, nuk mund të jetë shumë familje.

Një person në familje duhet të plotësoni formularin. Ju mund mail formularin mbrapa. Nëse ju nuk mail formularin mbrapa, një punëtor Byroja do të vijë në shtëpinë tuaj për të ju kujtoj! Pra, është më mirë të postës formën.

Çfarë pyetje do të pyesni Census?

Forma do të kërkojë për emrat e të gjithëve në familje. Ajo do të kërkojë për një numër telefoni të kontaktit. Forma ka pyetje në lidhje me se sa njerëz jetojnë në shtëpi dhe moshat e tyre. Ai gjithashtu do të ju pyes për të shtetit racës tuaj dhe origjinën etnike. Shih 2020 pyetjet.

Cilat pyetje shtesë do të ketë në 2020?

Administrata e SHBA ka kërkuar nga Byroja për të përfshirë një pyetje shtesë për 2020. Pyetja është "A është ky person një qytetar i Shteteve të Bashkuara?" megjithatë, në një rast gjyqësor, Gjykata e Lartë e SHBA tha se administrata nuk ka dhënë një arsye të mirë të mjaftueshme për të shtuar një pyetje shtetësisë të 2020 formë. Pyetja shtesë në lidhje me shtetësinë nuk do të shtohet.

Edhe pa pyetjen shtetësisë, is it safe for me to fill out the form?

Lajme në lidhje me pyetjen e nënshtetësisë ka bërë banorëve pa dokumente amerikanë kanë frikë nga 2020 formë. Por regjistrimi i punon vetëm edhe nëse të gjithë numërohet: qytetarët, emigrantët ligjore, dhe emigrantë pa dokumenta.

Ligji i SHBA thotë se Informacioni që ju vënë në formular është konfidencial. Kjo do të thotë Byroja nuk mund të ndajnë informacionin me zyrtarë të imigracionit, autoritetet tatimore, ose të zbatimit të ligjit.

A më duhet të përgjigjem çdo pyetje?

Ligji i SHBA thotë se, nëse jetoni në SHBA, ju duhet të përgjigjem të gjitha pyetjeve. Ligji thotë se ju mund të gjobiten për mos përgjigjur apo për të dhënë informacion të rremë. Ne realitet, kjo nuk ka ndodhur për shumë vite. Por Zyra e Regjistrimit inkurajon të gjithë për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve.

Can I be a census worker?

Census Bureau will hire about 500,000 census takers in communities across the USA. The Census Bureau needs multi-lingual workers. If you speak another language and live in a community with many non-English speakers, your language skills would be very useful. Citizens and non-citizens who are legally entitled to work in the United States can find details and apply online.

Watch a video about how to fill out the Census form

Mëso më shumë

burime të tjera

Informacioni për këtë faqe erdhi nga Zyra e Regjistrimit të SHBA. Ajo është menduar për udhëzim dhe është përditësuar sa më shpesh të jetë e mundur. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

Kalojnë testin tuaj shtetësisë!

Falas online klasë përgatitje shtetësia

Filloni klasën tani