Llojet e vizave amerikane dhe kërkesat për viza

A doni për të ardhur në SHBA? A jeni në SHBA dhe keni nevojë për të ndryshuar statusin tuaj? Ju ndoshta do të duhet një vizë amerikane. Lexuar në lidhje me llojet e ndryshme, të gjetur një të mirë për ju, dhe të mësojnë se si të aplikoni.

SHBA Departamenti i Shtetit mostrës vizë amerikane

What is a visa?

Viza është një vulë apo dokument i dhënë nga një vend që thotë se ju jeni i lejuar për të ardhur në atë vend. Kjo ju jep leje për të qëndruar dhe thotë se sa kohë ju mund të qëndroni.

What kinds of visas are there?

SHBA ka shumë lloje të vizave, por ka dy kategori kryesore.

imigrant

Vizat emigrant janë për njerëzit që duan të vijnë dhe të jetojnë në Shtetet e Bashkuara. Ju mund të gjeni një Lista e vizave emigrant në Departamentin e Shtetit internetit.

shënim i rëndësishëm: On October 4, 2019, the US president made a proclamation about immigrant visas.

The proclamation says that after November 2, 2019, the USA will not give immigrant visas to people who cannot pay for their own healthcare. Immigrants will have to show they have health insurance or another approved healthcare plan. Ju mund të mësoni më shumë për health insurance in the United States.

The new rule does not apply to refugees, kerkuesit e azilit, studentët, or people with enough money to pay their own medical bills. Ti mundesh read the proclamation for more details about the new rule.

në nëntor 3, 2019, a US judge stopped this rule. He said it was unfair because you cannot get health coverage until you are in the USA. The judge said the rule would harm bashkimi familjar. We will update this page if there is more news.

nonimmigrant

Vizat jo-emigrant janë për njerëzit që duan të vizitojnë. Vizitorët mund të jenë turistë ose anëtarë të familjes që vizitojnë. Ata mund të duan të vijnë dhe të punojnë ose studiojnë për një kohë. Ju mund të gjeni një Lista e vizave jo-emigrant në Departamentin e Shtetit internetit.

Si mund ta dini që vizave amerikane për të aplikuar për?

Ajo mund të jetë konfuze për të dini se si të zgjedhin vizën e duhur. Departamenti Amerikan Shtetit Visa Wizard do të ndihmojë. Ajo pyet disa pyetje themelore, të tilla si ku ju jeni nga dhe pse ju do të vijnë në SHBA. Ju nuk keni për të hyrë në të dhënat personale. Varësisht nga përgjigjet tuaja, ajo do të ju tregojnë se çfarë zgjedhjet tuaja janë. Llojet e ndryshme të vizave duhet letra për të identifikuar ato.

Si të aplikoni për vizë amerikane

i parë, zgjidhni vizën ju nevojitet nga Lista State.gov. Zgjidhni lidhjen tjetër për llojin e vizës. Lidhje do të jetë një letër apo letra dhe shpesh një numër, shumë - për shembull J ose lidhje H1-B.The do të ju merr në një faqe të dhënat dhe udhëzimet për këtë vizë.

Kur ju zgjidhni linkun për të aplikuar për një vizë emigrimi, ju do të lënë faqen e internetit të Departamentit të Shtetit dhe të shkoni në faqen e internetit të Shtetësisë dhe Imigracionit Shërbimet e SHBA.

Sponsor Gjendja e vendeve të Terrorizmit

SHBA ka deklaruar katër vende të jenë sponsorë të terrorizmit. SHBA thotë se këto katër vende të ndihmojë terroristët. Ata janë: Republika Popullore Demokratike e Koresë (Korea e Veriut), Iran, Sudan, dhe Siria. Nëse ju jeni një qytetar i një prej këtyre katër vendeve, ju do të duhet të intervistohen

SHBA programin e heqjes së vizave

Disa vende janë pjesë e SHBA Programi i Heqjes së Vizave. qytetarët e tyre nuk kanë nevojë për vizë për të ardhur në SHBA. Në vend të kësaj vizitorët duhet të marrë miratimin nëpërmjet një programi të quajtur Sistemi Elektronik për Autorizim Travel (KJO). Ju mund të aplikoni për Esta nëse jeni shtetas i një prej vendeve dhe në qoftë se ju jeni të vijnë në SHBA për 90 ditë ose më pak për biznes apo si turist.

mediat sociale

Forma e aplikimit për vizë do të ju pyes për të furnizuar të dhënat tuaja të mediave sociale. Ju mund të mësoni më shumë për pse Departamenti Amerikan i Shtetit do të dini në lidhje me mediat tuaj sociale dhe çfarë ajo bën me informacionin.

shënim i rëndësishëm: Një vizë nuk garanton hyrjen në Shtetet e Bashkuara. Kjo ju lejon për të udhëtuar për në SHBA, por ju ende mund t'i refuzohet hyrja nga një Doganave të SHBA dhe Mbrojtjes Kufitare (BKP) imigrim. Lexoni më shumë për pranimi për në SHBA.

statusi tjetër viza amerikane

There are some other categories that are neither immigrant nor non-immigrant, të tilla si personeli ushtarak, apo njerëzit duke marrë trajtim mjekësor. Ju mund të lexoni për Kategori të tjera vizave.

Banor i perhershem

Nëse ju keni një vizë imigratore, ju mund të marrë hapin e ardhshëm dhe të aplikojnë për t'u bërë banor i përhershëm. Duke u bërë një banor i përhershëm i SHBA-ve është një proces i gjatë, por shumë mbajtësit e vizave kanë të drejtë. Mësoni më shumë për t'u bërë banor i përhershëm dhe duke marrë kartën tuaj të gjelbër.

arsye humanitare

Disa njerëz vijnë në SHBA për të kërkuar mbrojtje. Ato mund të lejohen të hyjnë ose qëndrojnë si:

  • një Azilant
  • a TPS ose mbajtëse DED
  • një refugjat
  • viktimë e krimit

Mëso më shumë rreth programe humanitare që lejojnë njerëzit të jetojnë në SHBA.

Mëso më shumë

burime të tjera

Ky informacion ishte i përgatitur për t'ju ndihmuar të kuptoni në lidhje me vizat. Ajo është bazuar në informata nga Departamenti Amerikan i Shtetit dhe SHBA Shtetësisë dhe Imigracionit Shërbimet. It is updated as often as possible. USAHello nuk jep këshilla ligjore, as nuk janë ndonjë prej materialeve tona kanë për qëllim të merren si këshilla ligjore. Nëse jeni duke kërkuar për një avokat të lirë ose me kosto të ulët apo ndihmë juridike, ne mund të ju ndihmojë gjeni shërbime juridike pa pagesë dhe të ulët me kosto të.

Gjej ndihmë pranë jush

Përdorni FindHello për të kërkuar për shërbimet dhe burimet në qytetin tuaj.

Filloni kërkimin tuaj