Të drejtat tuaja

English gjithashtuJo anglisht

Të drejtat e refugjatëve

Ju keni të drejtë të jenë të sigurt në Shtetet e Bashkuara. Mëso për të drejtat e keni nga qeveria e Shteteve të Bashkuara dhe se si për të mbrojtur veten me të drejtat tuaja ligjore. Lexo më shumë

Të sjellë familjen tuaj në Shtetet e Bashkuara (Bashkimi familjar)

Qeveria e SHBA ka një program që lejon refugjatët për të kërkuar për burrin / gruan dhe fëmijët e tyre do të vijnë të jetojnë me ta në të quajtur bashkimit familjar SHBA. Ju duhet të aplikoni për këtë program brenda dy viteve të jetesës në SHBA si refugjat ose dy vjet nga marrja e azil në SHBA. Lexo më shumë

të drejtat e imigrantëve

Edhe nëse ju nuk jeni një qytetar, ju keni të drejta ligjore në Shtetet e Bashkuara për të mbrojtur ju dhe familjen tuaj. Lexo më shumë

Kartë jeshile (qëndrimit të përhershëm)

Pasi që jetojnë në SHBA për një vit, ju duhet të aplikoni për t'u bërë banor i përhershëm ose për të marrë kartën tuaj të gjelbër. Karta juaj e gjelbër është dëshmi se ju keni të drejtë të jetojnë dhe punojnë në SHBA. Lexo më shumë

dokumenti i udhëtimit i refugjatit

Si refugjat, ju mund të udhëtojnë kudo në SHBA. megjithatë, në qoftë se keni nevojë për të udhëtuar jashtë SHBA, ju keni për të përfunduar letra të veçanta të udhëtimit dhe forma. Lexo më shumë

Numri i refugjatëve të lejuara në SHBA

Një Njoftimi u bë se numri i refugjatëve të lejuar për të ardhur në SHBA në 2019 është 30,000. Këtu janë tre gjëra që ju duhet të dini në qoftë se ju jeni një refugjat që është tashmë këtu Lexo më shumë

Nga Komuniteti

Bashkimi familjar: Informacion mbi se si ju mund të aplikoni për anëtarët e familjes suaj për të ardhur të U.S.Bashkimi familjar: Informacion mbi se si ju mund të aplikoni për anëtarët e familjes suaj për të ardhur në SH.B.A.
Një shëtitje e gjatë për liri: nga kampi i refugjatëve Dadaab në MinnesotaNjë shëtitje e gjatë për liri: Nga kampi Dadaab refugjatëve në Minnesota. Një refugjat pasqyron udhëtimin e tij nga Dadaab, Kampi i madh në botë i refugjatëve vendosur në Kenia