dahar Gangguan

Inggris ogéTaya basa Inggris

أضطرابات الأكل

أضطرابات الأكل

gangguan dahar téh mun anjeun gaduh masalah dahar sabab boga pikiran négatip ngeunaan awak anjeun. Anjeun bisa ngaliwat parobahan beurat parna.

اضطرابات الأكل هي عندما يكون لديك مشاكل في تناول الطعام لأن لديك أفكار سلبية عن جسمك. قد تذهب من خلال تغييرات الوزن الشديدة.

gambar awak hartina kumaha aran ngeunaan awak anjeun na kumaha saur anjeun anu awakna nuhun anjeun. Kalayan dahar karusuhan, anjeun tiasa ngadamel parobahan signifikan kana kabiasaan dahar Anjeun ngadalikeun Oozank. Contona, Anjeun bisa dahar saeutik saeutik unggal dintenna sabab ngarasa anjeun obese sanajan maranéhna henteu keur. Saha bisa geus miboga hiji karusuhan dahar. Tapi loba awéwé kakurangan tina hiji karusuhan dahar ti lalaki.

صورة الجسم تعني كيف تشعر حول جسمك وكيف تعتقد أن جسمك يبدو. مع اضطراب الأكل ، يمكنك إجراء تغييرات كبيرة على عاداتك الغذائية للسيطرة على أوزانك. على سبيل المثال ، قد تأكل قليلًا كل يوم لأنك تشعر بأنك بدين حتى عندما لا تكون كذلك. أي شخص يمكن أن يكون لديه اضطرابات في الأكل. لكن الكثير من النساء يعانين من اضطراب في الأكل أكثر من الرجال.

Aya tipena béda gangguan dahar. Sababaraha gangguan dahar téh:

هناك أنواع مختلفة من اضطرابات الأكل. بعض اضطرابات الأكل هي:

Anorexia nervosa

فقدان الشهية العصبي

Anorexia nervosa nyaeta basa aranjeunna keur aya underweight, tapi anjeun masih nyoba leungit beurat. leungitna beurat ngandung harti yén anjeun teu beuratna cukup keur jangkungna anjeun sarta umur. Upami Anjeun gaduh anorexia nervosa:

فقدان الشهية العصبي هو عندما تكون ناقص الوزن ولكنك لا تزال تحاول إنقاص الوزن. نقص الوزن يعني أنك لا تزن ما يكفي لطولك وعمرك. إذا كان لديك فقدان الشهية العصبي:

  • Anjeun tiasa ngeureunkeun dahar.
  • Anjeun tiasa latihan pisan.
  • Anjeun tiasa nyandak ubar nu dugi ka buka mandi pisan.
  • Mikir anjeun lain jalma alus kusabab jalan mikir dina awak anjeun.
  • Kuring ieu sieun mangtaun beurat najan maneh sangsara tina underweight.
  • يمكنك التوقف عن الأكل.
  • يمكنك التمرن كثيراً.
  • يمكنك تناول الدواء حتى تذهب إلى الحمام كثيرًا.
  • يمكنك أن تعتقد أنك لست شخصًا جيدًا نظرًا لطريقة تفكيرك في جسدك.
  • كنت خائفاً لزيادة الوزن على الرغم من أنك تعاني من نقص الوزن.

Bulimia nervosa

الشره المرضي العصبي

Bulimia nervosa nyaéta nalika dahar sakapeung teuing dahareun jeung ngarasa kawas anjeun teu bisa ngadalikeun kumaha dahar. Sanggeus dahar loba dahareun, aran anjeun kudu neangan leupas tina kadaharan. Upami Anjeun gaduh bulimia nervosa:

الشره المرضي العصبي هو عندما تأكل في بعض الأحيان الكثير من الطعام وتشعر وكأنك لا تستطيع السيطرة على ما تأكله. بعد أن تأكل الكثير من الطعام ، تشعر أنك يجب أن تتخلص من الطعام. إذا كان لديك الشره المرضي العصبي:

  • Anjeun pikir teuing di wangun awak anjeun sarta beurat.
  • Anjeun boga kali nalika dahar loba dahareun lajeng cobaan mun leungit loba beurat sanggeus.
  • Anjeun tiasa ngadamel diri pikeun dikenyang sanggeus dahar loba dahareun.
  • Anjeun tiasa laksana sanggeus dahar teuing dahareun.
  • Anjeun tiasa ngeureunkeun dahar keur lila sanggeus dahar loba dahareun.
  • أنت تفكر كثيراً في شكل جسمك ووزنه.
  • لديك أوقات عند تناول الكثير من الطعام ثم حاول أن تفقد الكثير من الوزن بعد.
  • يمكنك أن تجعل نفسك ان تتقيأ بعد أن تأكل الكثير من الطعام.
  • يمكنك ممارسة الرياضة بعد تناول الكثير من الطعام.
  • يمكنك التوقف عن تناول الطعام لفترة طويلة بعد تناول الكثير من الطعام.

dahar greedily

الأكل بشراهة

Binge dahar nalika kaayaan loba dahareun jeung ngarasa kawas anjeun teu bisa ngeureunkeun. Tuang loba dahareun sahenteuna dua kali minggu tiap pikeun 6 bulan. Biasana maneh ngarasa sedih tur isin na kaliru sanggeus dahar.

الشراهة عند تناول الطعام عندما تتناول الكثير من الطعام وتشعر وكأنك لا تستطيع التوقف. تأكل الكثير من الطعام مرتين على الأقل كل أسبوع لمدة 6 أشهر. عادة ما تشعر بالحزن والخجل والمذنب بعد تناول الطعام.

Aya loba alesan naha anjeun tiasa gaduh salah sahiji gangguan dahar ieu. Sababaraha alesan anu:

هناك العديد من الأسباب التي يمكن أن يكون لديك واحدة من هذه الاضطرابات الغذائية. بعض الأسباب هي:

  • Anjeun gaduh masalah di imah na kalawan kulawarga anjeun.
  • Batur ngabejaan Anjeun yen anjeun pisan obese atanapi henteu kasampak alus.
  • Ngarasa tekanan ti jalma séjén pikeun leungit beurat. Contona, lamun model atawa tari, eta ngabejaan urang nu kedah leungit beurat.
  • Anjeun boga low harga diri. Low harga diri nyaeta nalika anjeun teu nganggap anjeun hiji jalma alus atawa mun anjeun teu nyangka anjeun bisa ngalakukeun nanaon.
  • Anjeun boga perhatian anu. Kahariwang mangrupakeun basa aranjeunna ngarasa pisan saraf sanajan taya alesan ngarasa saraf.
  • anggota kulawarga anjeun gaduh hiji karusuhan dahar atawa tantangan sejen pikeun kaséhatan méntal.
  • gangguan dahar serius. Mun anjeun teu manggihan pitulung, anjeun bisa ngaruksak awak anjeun niatna. Kalolobaan jalma teu kedah obat, tapi sababaraha urang kedah ngobrol sareng therapist abdi atanapi sorangan pikeun sababaraha taun.
  • لديك مشاكل في المنزل ومع عائلتك.
  • يخبرك الآخرون بأنك بدين جدًا أو لا تبدو جيدًا.
  • تشعر بالضغط من أشخاص آخرين لفقدان الوزن. على سبيل المثال ، إذا كنت موديل أو راقصًا ، فقد يخبرك الناس أنك بحاجة إلى إنقاص وزنك.
  • لديك انخفاض في احترام الذات. تدني احترام الذات هو عندما لا تعتقد أنك شخص جيد أو عندما لا تعتقد أنك قادر على فعل أي شيء.
  • لديك قلق. القلق هو عندما تشعر بالتوتر الشديد حتى عندما لا يكون هناك سبب للشعور بالتوتر.
  • لديك أفراد العائلة لديهم اضطراب في الأكل أو تحدي آخر للصحة العقلية.
  • اضطرابات الأكل خطيرة. إذا لم تجد المساعدة ، فقد تتلف جسمك بشدة. معظم الناس لا يحتاجون لأدوية لكن يحتاج بعض الناس للتحدث مع معالج نفسي أو نفسي لعدة سنوات.

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!