karusuhan adjustment

Inggris ogéTaya basa Inggris

karusuhan adjustment lumangsung nalika urang teu cageur ti robah badag atawa pangalaman susah. Dokter mindeng manggihan yén pangungsi sarta migran boga karusuhan adaptasi.

يحدث أضطراب التكيف عندما لا يتعافى الناس من تغيير كبير أو تجربة صعبة. غالباً ما يجد الأطباء أن اللاجئين والمهاجرين لديهم أضطراب في التكيف.

“Perturbation” Ieu ngandung harti yén aya anu lepat. “carana ngatur” Eta hartina robah nepi kaayaan. karusuhan adjustment nyaéta nalika hese keur anjeun robah nalika hiji acara lumangsung deadbeat. Sababaraha conto acara stres ngalir ka nagara anyar, atawa meunang kawin, atawa leungit, atawa leungit proyek Anjeun, atawa lamun batur mati.

“الأضطراب” يعني أن هناك خطأ ما. “التكيف” يعني إجراء تغيير على الموقف. أضطراب التكيف هو عندما يكون من الصعب عليك تغييره عندما يحدث حدث مرهق. بعض الأمثلة على حدث مرهق ينتقل إلى بلد جديد ، أو يتزوج ، أو يفقد ، أو يفقد وظيفتك ، أو عندما يموت شخص ما.

Gejala gangguan adjustment

أعراض اضطراب التكيف

Gejala anu parasaan jeung paripolah anjeun boga alatan gering. Anjeun tiasa gaduh gejala gangguan adjustment dina 3 Bulan tina acara grueling nu lumangsung. Tapi gejala gangguan adjustment biasana teu lepas leuwih ti 6 bulan. Sababaraha gejala gangguan adjustment anu:

الأعراض هي المشاعر والسلوكيات لديك بسبب المرض. يمكن أن يكون لديك أعراض اضطراب في التكيف في غضون 3 أشهر من حدث مرهق يحدث. لكن الأعراض من أضطراب التكيف عادة لا تستمر أكثر من 6 أشهر. بعض أعراض أضطراب التكيف هي:

  • ngarasa sedih
  • ngarasa capé
  • perasaan melang
  • Perasaan kawas anjeun teu tiasa ngalakukeun kagiatan normal
  • Ngeureunkeun kagiatan nu resep ngalakukeun
  • gangguan saré
  • Ulah hayang dahar
  • Nangis pisan
  • Ngabogaan masalah jam gawé atawa sakola
  • تشعر بالحزن
  • تشعر بالتعب
  • الشعور بالقلق
  • الشعور وكأنك لا تستطيع القيام بالأنشطة العادية
  • وقف الأنشطة التي تحب القيام بها
  • مشكلة في النوم
  • لا تريد أن تأكل
  • ًتبكي كثيرا
  • وجود مشاكل في العمل أو المدرسة

Mun anjeun gaduh acara stres sarta anjeun ngalaman sababaraha gejala ieu, anjeun bisa kakurangan tina karusuhan adjustment. Contona, lamun ngan dipindahkeun ka Amérika Serikat ti nagara sejen, Anjeun bisa jadi ngarasa sedih tur kahariwang. Tapi lamun ngarasa sedih tur kahariwang sangkan nu teu bisa ngalakukeun kagiatan anjeun sapopoé, anjeun tiasa ngobrol jeung dokter Anjeun ngeunaan cara nepi ka meunang pitulung. Lamun tetep ngarasa perhatian hanjelu tur jero pikeun leuwih ti 6 Bulan, ieu teu normal. Anjeun kudu neangan cara ngurus kaséhatan méntal Anjeun.

إذا كنت تواجه حدثًا مرهقًا وكنت تعاني من بعض هذه الأعراض ، فقد تعاني من أضطراب في التكيف. على سبيل المثال ، إذا انتقلت للتو إلى الولايات المتحدة من بلد آخر ، فقد تشعر بالحزن والقلق. ولكن إذا كنت تشعر بالحزن والقلق بحيث لا يمكنك القيام بأنشطتك اليومية ، يمكنك التحدث مع طبيبك حول طرق الحصول على المساعدة. إذا كنت لا تزال تشعر بالحزن والقلق الشديد لأكثر من 6 أشهر ، فهذا غير طبيعي. يجب أن تجد الطرق لرعاية صحتك العقلية.

diajar More

تعرف على المزيد

Panggihan bantuan deukeut anjeun

Paké FindHello neangan jasa jeung sumber di kota Anjeun.

Mimiti Pilarian Anjeun

Naha kaca ieu mantuan anjeun? raray smiley nuhun raray karidut teu
Hatur nuhun pikeun eupan balik anjeun!